Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Buinen

Zoek je informatie over je huis verkopen in Buinen? Hier vind je relevante statistieken en data over de lokale vastgoedmarkt, zoals actuele woning- en verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties. Bedenk dat de stand van de hypotheekrente altijd een rol heeft in de ontwikkeling van de huizenprijzen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Buinen

De gemiddelde verkoopprijs in Buinen is in de laatste 3 maanden € 497.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 440.000 euro. Door naar gemiddelde verkoopprijzen te kijken, krijg je een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in Buinen. Ga je jouw huis verkopen? Dan zijn deze cijfers bijzonder informatief. Bekijk de onderstaande grafiek voor inzicht in de recente prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Buinen

Afgelopen 3 maanden

€ 190.000
€ 369.000
€ 547.000

Bij het overwegen van een huisverkoop in Buinen, is het belangrijk om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Zo krijg je een duidelijk en objectief beeld van de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Buinen is momenteel € 1.897. Dit geeft je een indicatie om een vergelijkbare prijsaanduiding te maken voor jouw eigendom. Om een nog beter inzicht te geven, presenteren we hieronder een grafiek met de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Buinen over de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Buinen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 1.500
€ 2.400

Prijsontwikkeling Buinen laatste 12 maanden

Het kan nuttig zijn voor jou om de huizenprijzen in Buinen van het afgelopen jaar onder de loep te nemen. Het volgen van deze trends kan je een generiek overzicht geven over de prijsschommelingen. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in deze locatie afgelopen maand was € 497.000. Kijk hieronder naar de grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Buinen waard?

Als je een keuze maakt om je huis in Buinen te verkopen, hangt die keuze vaak af van de waarde die de woning zou kunnen hebben in de tegenwoordige woningmarkt. Deze inschatting kan een belangrijke rol spelen in je besluitvormingsproces. Het is belangrijk om een realistische schatting te hebben van de mogelijke opbrengst van jouw eigendom, aangezien dit je financiële planning rond het verkoopproces zal beinvloeden.

Denk je er over na om je huis te verkopen en wil je daardoor de exacte waarde van je huis weten? Het inschakelen van een makelaar voor een gratis waardebepaling kan een verstandige stap zijn. Zo'n waardebepaling kan je een duidelijker beeld geven van wat je kunt verwachten als je ervoor kiest om je huis te verkopen. Door dit te doen word je gematcht met een ervaren makelaar die je door dit proces heen helpt.

Een gratis waardebepaling door een makelaar wordt doorgaans uitgevoerd aan de hand van een grondige evaluatie van je huis, rekening houdend met verschillende factoren. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te benaderen voor een waardebepaling. Elke makelaar kan namelijk een net iets andere waarde schatten voor je huis, dit heeft te maken met onder andere hun ervaring en expertise. Een variëteit aan beoordelingen kan je een nog duidelijker beeld geven van de mogelijke waarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De cijfers die de woningmarkt kenmerken, vertonen onderlinge verschillen wanneer deze per locatie geanalyseerd worden. Zo merken we op dat de gemiddelde verkoopprijzen van vastgoed in gebieden rondom Buinen afwijkingen vertonen in vergelijking met Buinen zelf.

Om een holistisch beeld te krijgen van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt, is het raadzaam om ook prijsinformatie van omringende gemeenten in ogenschouw te nemen. In de onderstaande grafieken komt de prijsontwikkeling van woningen in Buinen en vergelijkbare plaatsen duidelijk naar voren:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Buinen

Ben je op zoek naar een makelaar voor het verkopen van je huis in Buinen? Het is handig om te realiseren dat makelaars van elkaar verschillen op talloze manieren. Of het nu gaat om de tarieven die ze hanteren, de adviezen die ze geven, of hun kennis van de lokale markt, met inbegrip van de gewilde Buinen buurt; elke makelaar heeft zijn specifieke sterke punten.

De keuze van jouw makelaar kan een groot verschil maken. Een goede verkoopmakelaar heeft een uitgebreide kennis van de markt, kan strategisch onderhandelen en heeft toegang tot een breed netwerk van potentiële kopers. Benut deze troeven door verschillende makelaars te vergelijken om de beste keuze te kunnen maken.

Vergelijk makelaars in Buinen Of lees meer over makelaars in Buinen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Buinen

Als je overweegt jouw huis in Buinen te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars 1,18% van de verkoopprijs bedraagt. Dit kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die worden aangeboden. Voordat je een makelaar inschakelt, is het verstandig om te vergelijken en te onderhandelen over de courtage.

Behalve de courtage zijn er nog meer kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis. Denk hierbij aan advertentiekosten, kosten voor de notaris en eventuele kosten voor het schoonmaken of opknappen van je huis. Weeg deze kosten af tegen de verwachte verkoopprijs van je huis en zorg dat je op de hoogte bent van wat je kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Buinen

In Buinen bestaat de woonmarkt uit een flink aantal koopwoningen, maar liefst 296 in totaal. Op dit moment is er echter slechts een minimale hoeveelheid van deze woningen beschikbaar op de markt. Dit creëert een interessante situatie als je overweegt om jouw eigen woning te verkopen, omdat deze nu ongetwijfeld de aantrekkingskracht zal hebben voor potentiële kopers, gezien het beperkte aanbod.

Aantal verkochte woningen in Buinen

In de afgelopen twaalf maanden heeft Buinen niet stilgestaan wat betreft woningverkoop. Er waren talrijke aanmeldingen van huizen die een nieuwe eigenaar zochten, maar de meest belangrijke gebeurtenissen waren de succesvolle transacties. Deze werden vastgelegd als 13 verkochte woningen, inzichtelijk gemaakt in de onderstaande verkoopcijfers:

Ben je van plan jouw huis in Buinen te verkopen?

De verkoop van je woning in Buinen kan een uitdaging vormen, vooral door factoren zoals de huidige lokale vastgoedmarkt, juiste prijsbepaling en promotie van jouw eigendom. Bijvoorbeeld, het vinden van de juiste vraagprijs voor je huis kan verwarrend zijn, omdat dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte, ligging en staat van jouw huis. Daarnaast kan het ontbreken van de juiste vaardigheden om jouw eigendom effectief op de markt te brengen, het verkoopproces vertragen.

Als oplossing zou je kunnen overwegen om de hulp in te schakelen van een deskundige makelaar die de markttrends in Buinen kent. Deze professional kan je helpen bij het bepalen van de juiste prijs en kan ook effectieve marketingstrategieën implementeren om de zichtbaarheid van jouw woning te verhogen. Ook kun je het stappenplan op onze site bekijken, dat je helpt bij het organiseren van alle noodzakelijke taken, zoals het regelen van een energielabel of het vinden van een verhuisbedrijf. Dit kan het verkoopproces aanzienlijk vereenvoudigen en snel resultaat opleveren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bezoekt op dit moment Huis Verkopen, een online platform dat zich ten volle richt op huisverkopers zoals jijzelf. Hier vinden eigenaren van woningen de juiste hulpmiddelen en ondersteuning die ze nodig hebben om de verkoop van hun woning efficiënt te regelen. Op deze specifieke pagina hebben wij de woningcijfers voor Buinen verzameld en weergegeven. Zorgvuldig bijgehouden en voortdurend geactualiseerd, zijn deze cijfers waardevolle informatie voor iedereen die overweegt zijn woning in Buinen te verkopen. Het maakt de huizenmarkt transparant en helpt je om het perfecte verkoopmoment te kiezen.

Het nut van Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen doen we meer dan alleen informatie verstrekken. We bieden ook tools en diensten aan die het verkoopproces zo eenvoudig mogelijk maken. Zo kun je bij ons een gratis waardebepaling aanvragen, en helpen we je om de beste makelaar in Buinen te vinden, onder andere door het aanbieden van een makelaarsvergelijking. Zo bespaar je niet alleen kostbare tijd, maar mogelijk ook geld op makelaarskosten. Met ons handige stappenplan, zie je precies wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je huis. Daarnaast hebben we handige links naar diverse diensten die je wellicht nodig hebt, zoals het aanvragen van een energielabel. Kortom, bij Huis Verkopen ben je aan het juiste adres om de verkoop van jouw woning in Buinen systematisch en zorgvuldig te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen