Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Venhuizen

In Venhuizen is de huizenmarkt een interessant terrein. Als potentiële woningverkopers zul je merken dat de vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties fluctueren. Daarom is het altijd raadzaam om goed geïnformeerd te blijven van de huidige vastgoedcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Venhuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Venhuizen is in de laatste 3 maanden € 482.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 512.375 euro. Deze bedragen fluctueren, aangezien ze afhankelijk zijn van het aanbod op de woningmarkt gedurende deze periode. Wanneer er meer huizen beschikbaar zijn, kan dit leiden tot veranderingen in de gemiddelde verkoop- en vraagprijs. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Kijk hieronder voor een overzicht:

Huizenprijzen in Venhuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 297.000
€ 430.000
€ 562.000

In de woningmarkt is de waarde per vierkante meter van groot belang. Vooral in Venhuizen kan deze kennis cruciaal zijn. Als je het aantal m2 van jouw woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in deze regio, krijg je een indicatie van de verwachte opbrengst. Bekijk de onderstaande grafiek voor actuele woningprijzen per vierkante meter in Venhuizen:

Huizenprijzen in Venhuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.600

Prijsontwikkeling Venhuizen laatste 12 maanden

Iedere woningmarkt kent zijn eigen patronen en bewegingen, zo ook in Venhuizen. De prijsontwikkeling van huizenprijzen in dit dorp geeft een weergave van hoe de markt opereert, zonder veronderstellingen te doen over de richting of merkwaardige uitschieters.

De woningmarktcijfers, zoals de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand, bieden inzicht. Deze prijs bedroeg € 482.666. In de onderstaande grafiek kun je de prijsontwikkeling gedurende de laatste 12 maanden bekijken:

Wat is mijn woning in Venhuizen waard?

Als je overweegt om je huis in Venhuizen te verkopen, speelt de huidige huizenmarkt een grote rol in je keuze. Zou jouw woning in de huidige marktomstandigheden een lucratieve verkoopprijs opleveren? Om een gefundeerde beslissing te nemen, is het belangrijk om te weten wat het mogelijke financiële resultaat van een verkoop zou zijn.

Denk je eraan om jouw woning te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar absoluut een aanrader. Op deze pagina kan je een dergelijke waardebepaling aanvragen. Niet alleen krijg je zo een beter inzicht in de waarde van jouw huis, je creëert ook een sterkere positie voor onderhandelingen.

Een waardebepaling door een makelaar bestaat uit een gedetailleerde analyse van jouw woning en de marktsituatie in Venhuizen. Doorgaans wordt hierbij rekening gehouden met factoren zoals de ligging van het pand, de staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Het kan voordelig zijn om de mening van verschillende makelaars in te winnen, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling, kun je aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waarde bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is nuttig om te beseffen dat woningmarkttrends niet uniform verdeeld zijn. Met andere woorden, de huizenprijzen en hun ontwikkeling verschillen aanzienlijk van stad tot stad. Bijvoorbeeld, de trends die zichtbaar zijn in Venhuizen kunnen sterk variëren met die van aangrenzende plaatsen.

Door de cijfers rondom de huizenprijzen ook in andere gebieden te bestuderen, kun je een beter beeld vormen van de marktsituatie. Dit kan helpen bij het vinden van interessante nuances binnen de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Venhuizen

Op het moment dat je besluit om je huis te verkopen in Venhuizen, is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke beslissing. In Venhuizen presteren sommige makelaars beter dan anderen op basis van verschillende criteria. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van verkopen, de vraagprijs versus de verkoopprijs of de tevredenheid van eerdere klanten.

De keuze voor je makelaar beïnvloedt sterk hoe soepel het verkoopproces verloopt en uiteindelijk ook je opbrengst bij de verkoop. Het loont daarom de moeite om te investeren in het onderzoeken van je opties. Wij raden je sterk aan om op onze website de makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken op basis van feiten en cijfers.

Vergelijk makelaars in Venhuizen Of lees meer over makelaars in Venhuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Venhuizen

Het is een veelvoorkomende misvatting dat de goedkoopste makelaar altijd de beste keuze zou zijn. In Venhuizen ligt het gemiddelde makelaarstarief op 1,10% courtage. Maar let op, goedkoop kan soms duurkoop zijn. Het is niet altijd zo dat de makelaar met het laagste tarief je ook het beste resultaat oplevert. Daarom is het aan te raden goed naar de diensten en beoordelingen van de makelaar te kijken voor je een keuze maakt.

Voordat je een beslissing neemt, is het handig om eerst een goed overzicht van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis te bekijken. Het is niet alleen de courtage waar je rekening mee moet houden. Ook kosten voor bijvoorbeeld advertenties, foto’s en plattegronden kunnen oplopen. Het is daarom belangrijk dat je al deze kosten meeneemt in je overweging bij het kiezen van een makelaar. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Venhuizen

In Venhuizen is het aantal koopwoningen vastgesteld op . Op dit moment staat slechts een fractie van deze woningen te koop. Dit biedt voor jou een uitgelezen kans om je eigen woning in de markt te zetten. Omdat het aantal beschikbare woningen zo beperkt is, zal jouw woning zeker opvallen bij potentiele kopers.

Aantal verkochte woningen in Venhuizen

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Venhuizen verschillende woningen van eigenaar veranderd. Het exacte aantal 34 geeft een duidelijk zicht op de transacties in dit dorp. Voor meer gedetailleerde info per maand kijk je naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Venhuizen te verkopen?

Als je je huis in Venhuizen wilt verkopen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Het is niet enkel een kwestie van een 'te koop'-bordje in de tuin zetten. Denk aan aspecten als het energielabel aanvragen, de woningwaarde bepalen en het verkoopadvies bij een makelaar aanvragen. Daarnaast speelt de keuze voor een geschikte makelaar een grote rol. Je kan hierbij gebruik maken van de tool om makelaars te vergelijken.

Een goed georganiseerde verkoop begint met een duidelijk stappenplan. Zo'n gestructureerde aanpak helpt jou bij het overzichtelijk houden van het volledige verkoopproces. Op HuisVerkopen.nl hebben we een handig stappenplan beschikbaar gesteld, waarbij elke stap in de verkoop van een huis uitgebreid wordt besproken. Het helpt je om niets te vergeten, zorgt voor rust en houdt de kans op een zo hoog mogelijke verkoopprijs in stand.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op HuisVerkopen.nl, waar de prijsontwikkeling van de huizen in Venhuizen dagelijks nauwkeurig wordt bijgehouden. Vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen; ze zijn er allemaal om altijd een actueel beeld van de woningmarkt in Venhuizen te geven. Als je overweegt om je huis te verkopen, bieden deze gegevens een goed referentiepunt voor je eigen verkoopplannen.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij het regelen van de verkoop

Van het voorbereiden van de verkoop tot het vinden van de beste lokale makelaar, HuisVerkopen.nl is er om je te helpen. Met onze gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking kun je gemakkelijk de beste makelaar in Venhuizen vinden. Bespaar op je makelaarskosten door tarieven op te vragen en het stappenplan te gebruiken. Dit platform helpt je om de verkoop goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Onze aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van een verhuizer, maken het regelen van de verkoop van je woning eenvoudig en efficiënt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen