Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Westbeemster

De huizenmarkt in Westbeemster is altijd in beweging. In maart 2024 biedt deze pagina een blik op actuele vastgoedstatistieken zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en aantal transacties. Als je je huis wilt verkopen, kan deze informatie je een duidelijk beeld geven van de huidige marktsituatie en beter informeren voor je verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Westbeemster

De gemiddelde verkoopprijs in Westbeemster is in de laatste 3 maanden € 614.455 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 437.375 euro. Het is goed om te weten dat deze prijzen beïnvloed worden door het aantal beschikbare woningen in deze periode. Worden er bijvoorbeeld meer woningen van een hogere prijscategorie aangeboden, dan zal dit de gemiddelde prijs opdrijven. In de grafiek hieronder vind je de actuele prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Westbeemster

Afgelopen 3 maanden

€ -92.000
€ 286.000
€ 664.000

Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de waarde per vierkante meter in Westbeemster. Door het aantal m2 van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in jouw gebied, kun je een ruwe inschatting maken van de verwachte opbrengst. Bekijk de onderstaande grafiek, die de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2 toont van de afgelopen 3 maanden in Westbeemster. Deze prijzen geven een indicatie van hoe het verkoopproces van jouw woning eruit zou kunnen zien:

Huizenprijzen in Westbeemster per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.400
€ 4.600

Prijsontwikkeling Westbeemster laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden heeft de huizenmarkt in Westbeemster bewegingen laten zien. De verkoopprijzen van huizen hebben een ritme gevolgd, vrij van enige opvallendheden of interpretatie.

Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs in Westbeemster € 614.455 euro. Dit ritme van bewegingen sluit aan bij de landelijke gemiddelden. Hieronder vind je de grafiek die deze prijsontwikkelingen laat zien:

Wat is mijn woning in Westbeemster waard?

De waarde van een woning, ook in Westbeemster, hangt af van diverse factoren. Een belangrijke rol spelen het type pand, de grootte in vierkante meters, maar ook de algemene staat van de woning speelt een rol. Een evenzo belangrijke, zo niet meer, factor is de huidige stand van de huizenmarkt. Al deze puntjes opgeteld leiden tot een bepaalde woningwaarde.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de waarde van jouw woning in Westbeemster? Een uitstekende stap zou dan zijn om een onafhankelijke waardebepaling uit te laten voeren door een erkende makelaar. Met een waardebepaling krijg je namelijk een heldere kijk op de waarde van jouw woning, waardoor je een weloverwogen keuze kan maken over eventuele verkoop.

Een gratis waardebepaling is meer dan simpelweg een prijskaartje aan je huis hangen. Het is een uitgebreide analyse van diverse factoren die de waarde beïnvloeden, uitgevoerd door een professionele makelaar. Zo krijg je een objectief en realistisch beeld van de waarde van jouw woning. Hierdoor is een gratis waardevaststelling altijd een slimme zet.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is je vast niet ontgaan dat de prijzen van huizen per locatie variëren en Westbeemster vormt daar geen uitzondering op. Als je de vastgoedcijfers erbij haalt, zie je namelijk dat de huizenprijzen in Westbeemster wel enigszins afwijkend zijn van de prijzen in nabijgelegen plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Westbeemster

Als je bezig bent met het verkoopproces van je huis in Westbeemster, besef dan dat niet elke verkoopmakelaar gelijk is. De statistieken van makelaars variëren namelijk sterk: van hun verkoopsnelheid en de prijs die ze kunnen realiseren tot de klantervaringen die ze hebben opgebouwd. Door te kijken naar hun prestaties en achtergronden, kun je een helder beeld krijgen van hun capaciteiten.

Het vinden van een geschikte makelaar kan je verkoopervaring aanzienlijk verbeteren. Je merkt het verschil in hoe ze onderhandelen, hoe ze potentiële kopers aantrekken en hoe ze je begeleiden tijdens het volledige proces. Voor meer informatie kun je altijd op de website terecht om verder te kunnen vergelijken.

Vergelijk makelaars in Westbeemster Of lees meer over makelaars in Westbeemster

Gemiddelde tarieven van makelaars in Westbeemster

De courtage staat bij veel mensen bovenaan de lijst van financiële aandachtspunten bij het inschakelen van een makelaar. Gemiddeld zien we in Westbeemster dat makelaars een courtage vragen van 1,17% van de verkoopprijs. Toch is het vooral belangrijk om je te realiseren dat een goede makelaar zichzelf terugverdient. Niet alleen door jouw woning voor een hoger bedrag te verkopen, maar ook door tijdbesparing, minder stress en mogelijk nog verborgen verkoopvoordelen.

Als je overweegt jouw huis te verkopen, kan het dus voordelig zijn om te investeren in een ervaren makelaar, ook al liggen de kosten wellicht iets hoger dan gemiddeld. Het is handig om te kijken naar wat de makelaar in het verleden heeft gepresteerd, hoe ze zich onderscheiden in de markt en wat ze je aan extra's bieden bovenop de standaarddiensten. Zorg er bovendien voor dat je goed inzicht hebt in alle kosten die de verkoop van jouw huis met zich mee kan brengen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een gedetailleerd overzicht van kosten bij het verkopen van een huis kan je hiermee helpen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Westbeemster

Ondanks dat er in Westbeemster een deel van de woningen als sociale huurwoningen wordt aangeboden, overheersen de koopwoningen hier in aantallen. Je kunt in feite zeggen dat de meeste mensen die wonen in dit pittoreske dorp eigenaar zijn van hun woning. Het precieze aantal koopwoningen in de gemeente is .

Aantal verkochte woningen in Westbeemster

In de afgelopen 12 maanden zijn er diverse woningen in Westbeemster zowel in de verkoop gezet als verkocht. De aanmeldingen als de voltooide transacties reflecteren de activiteit op de vastgoedmarkt van dit dorp. Het exacte aantal gerealiseerde verkopen, oftewel het totaal aantal transacties, is 9:

Ben je van plan jouw huis in Westbeemster te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Westbeemster komt er veel kijken. Het is van belang om rekening te houden met verschillende factoren. Onder andere de juiste waardebepaling adviseren door een makelaar, het vinden van een betrouwbare makelaar, en inzicht hebben in eventuele verkoopkosten. Daarnaast is ook een geldig energielabel essentieel.

Omdat er zoveel bij komt kijken kan het handig zijn om een stappenplan te volgen. Dit kan je helpen om niet alleen de situatie overzichtelijk te houden, maar ook om niets over het hoofd te zien tijdens dit proces. Goede voorbereiding is de sleutel tot succes en het verkopen van je huis voor de hoogste prijs.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Interesse om je woning te verkopen en ben je nieuwsgierig naar het huidige klimaat van de huizenmarkt in Westbeemster? Blijf op de hoogte met prijsontwikkelingen in jouw regio met HuisVerkopen.nl. We houden alles actueel, van vraagprijzen en verkoopprijzen tot aan het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen in de buurt. Zo heb je altijd een duidelijk beeld van de woningmarkt wanneer je van plan bent jouw huis te verkopen.

De kracht van HuisVerkopen.nl

Bereid je voor op de verkoop van jouw huis met HuisVerkopen.nl. Onze website biedt een scala aan handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van de juiste makelaarstarieven, zijn eenvoudig te regelen. Met het handige stappenplan, heb je altijd een overzicht van alles wat geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Samen zorgen we ervoor dat je niets over het hoofd ziet en altijd de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen