Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zeeland

De huizenmarkt in Zeeland is in beweging. In juli 2024 zie je omvangrijke verschuivingen in zaken zoals vastgestelde verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal uitgevoerde transacties. Op deze pagina vind je relevante en handige woningmarktcijfers over het verkopen van je huis in Zeeland om je hierbij te ondersteunen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zeeland

In Zeeland ligt de gemiddelde verkoopprijs van de laatste 3 maanden op € 511.091 euro. De gemiddelde vraagprijs kwam neer op € 571.217 euro. De huizenmarkt hier vertoont overeenkomsten met de algemene trend in Nederland. Om dit toe te lichten, hebben we hieronder een grafiek:

Huizenprijzen in Zeeland

Afgelopen 3 maanden

€ 254.000
€ 438.000
€ 621.000

Het kan je verbazen hoeveel inzicht je kunt krijgen door simpelweg naar de prijs per vierkante meter te kijken in Zeeland. Waarom? Neem nou de gemiddelde verkoopprijs van een woning. Die ligt in Zeeland momenteel op € 3.397 per m2. Echter, dit getal vertelt niet het volledige verhaal. De vraagprijs en de verkoopprijs per vierkante meter kunnen sterk variëren. Sta daarom even stil bij de onderstaande grafiek, welke de meest recente prijstrends in kaart brengt:

Huizenprijzen in Zeeland per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.100
€ 3.900

Prijsontwikkeling Zeeland laatste 12 maanden

De woningprijzen in Zeeland zijn de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Hoewel we niet zullen speculeren over de details van deze beweging, is het opmerkelijk te vermelden dat de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand € 511.091 euro was. Om de trends beter te begrijpen, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Zeeland waard?

Vaak hangt de beslissing om je huis in Zeeland te verkopen sterk samen met de verwachte opbrengst. Het bedrag dat jouw woning kan opleveren op de huidige markt, bepaalt grotendeels of het een verstandige stap is je huis te verkopen. Het kennen van de woningwaarde is daarom een belangrijke eerste stap.

Denk je eraan om je woning te verkopen? Dan is het een slim idee om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Met een waardebepaling krijg je een indicatie van de actuele waarde van je huis, wat de basis kan vormen voor je verkoopbeslissing.

Bij een gratis waardebepaling maakt de makelaar een inschatting van de waarde van jouw huis op basis van onder andere locatie, woningtype en de staat van de woning. Het kan verstandig zijn om bij meerdere makelaars een waardebepaling aan te vragen, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Dit geeft je een completer beeld van de mogelijke verkoopwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zijn er duidelijke verschillen in prijsontwikkelingen per regio. Gemeentes rondom Zeeland kennen vaak een heel ander prijsverloop dan Zeeland zelf. Door je niet alleen op Zeeland te richten, maar ook de omliggende regio's aan een onderzoek te onderwerpen, krijg je een completer beeld van de huidige marktbewegingen:

De onderstaande grafieken illustreren dit prijsbeeld effectief. Ze bieden een blik op de gemiddelde verkoopprijzen, zowel in totaal als per vierkante meter, in Zeeland en vergelijkbare gebieden. Aan de hand van deze cijfers kun je de situatie in Zeeland beter begrijpen en eventuele verschillen in kaart brengen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Zeeland

Wanneer je een huis wilt verkopen in Zeeland, is het van groot belang om een makelaar te vinden die bij jouw specifieke situatie past. De statistieken en prestaties van makelaars varieren sterk, van hun verkoopsnelheid en prijsrealisatie, tot klanttevredenheid en communicatie. Kies daarom een makelaar die aansluit bij jouw voorkeuren.

Het selecteren van de juiste makelaar kan je flink vooruit helpen bij het verkopen van je huis. Er is veel te winnen bij het vinden van een professional die jouw belangen behartigt en op de hoogte is van de lokale markt. Voor meer informatie kan je makelaars vergelijken op onze site om zo de beste optie voor jou te vinden.

Vergelijk makelaars in Zeeland Of lees meer over makelaars in Zeeland

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zeeland

Wist je dat de gemiddelde courtage die makelaars in Zeeland rekenen 1,09% is? Dit houdt in dat als je jouw huis tegen een gemiddelde prijs in Zeeland verkoopt, namelijk € 511.091, je bij een gemiddeld courtage al gauw zo'n € 5.571 kwijt bent aan makelaarskosten. Klinkt heftig, hè? Maar vergeet niet dat dit tarief ook onderhandelbaar is.

Het is altijd verstandig om eerst bij verschillende makelaars in Zeeland tarieven op te vragen. Zo krijg je een beter beeld van het kostenplaatje en kun je een weloverwogen keuze maken. Let op: Een courtage wordt berekend op basis van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Dit betekent dat je het makelaarstarief pas betaalt na de verkoop en uit de opbrengst daarvan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zeeland

In de sfeervolle provincie Zeeland domineren koopwoningen het vastgoedlandschap, met een totaal van 2051 koopwoningen verspreid over de regio. Dat betekent echter niet dat je hier enkel koopwoningen zult vinden. Je zult ook diverse andere woningtypes tegenkomen, variërend van sociale huurwoningen tot panden met een specifiekere bestemming, die een andere charme toevoegen aan het Zeeuwse woonaanbod.

Aantal verkochte woningen in Zeeland

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Zeeland een continue stroom aan aanmeldingen en transacties laten zien. Het aantal aangeboden huizen was evenredig met de daadwerkelijke verkopen. Het precieze aantal verkochte woningen, de transacties, staat aangeduid als 64. Lees verder in de onderstaande grafiek voor maandelijkse en jaarlijkse details:

Ben je van plan jouw huis in Zeeland te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in Zeeland kan enkele uitdagingen met zich meebrengen. Je moet geconfronteerd worden met diverse taken, zoals het regelen van een energielabel, het kiezen van een geschikte makelaar en wellicht het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het kan best overweldigend zijn om te bedenken wat er allemaal geregeld moet worden voordat je jouw woning te koop kunt zetten.

Maar vrees niet, er zijn middelen die jou te hulp schieten om het proces soepeler te laten verlopen. Op onze website hebben we alle stappen die je nodig hebt om je woning in Zeeland te verkopen op één plek verzameld. Klik op het stappenplan om te zien wat je moet doen. Met de goede voorbereiding kan het verkopen van je woning een een plezierige ervaring worden, in plaats van een lastige taak.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We begrijpen dat heldere informatie een enorme hulp kan zijn bij het overwegen van de verkoop van jouw woning. Daarom presenteert Huis Verkopen beknopte en makkelijk te begrijpen informatie over de huidige huizenmarkt in Zeeland. Onze data-experts werken dagelijks om te zorgen dat deze gegevens actueel blijven. Of je nu een woonhuis, appartement, of nieuwbouwwoning wilt verkopen, deze statistieken zijn een waardevolle bron om het ideale verkoopmoment in de gaten te houden.

Ontdek de voordelen van Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen houden we de zaken graag simpel en transparant voor je. We zijn een digitaal platform, ontworpen met de gedachte om jou als woningeigenaar te ontzorgen bij de verkoop van je bezit. Met onze gratis waardebepaling en vergelijkingstool om makelaars te beoordelen, zorgen we dat je met de beste lokale experts in Zeeland werkt. Daarnaast helpen we je besparen op de verkoopkosten met onze unieke functie om makelaarstarieven op te vragen. Zo regel je met Huis Verkopen alles rondom de woningverkoop op een slimme én efficiënte manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen