Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Aduard

Wil je jouw huis in Aduard verkopen en benieuwd naar de huidige vastgoedcijfers? Verdiep je in recente transactiecijfers om je kennis van de lokale markt te verbeteren. Hiermee kun je optimaal inspelen op trends en je verkoopstrategie daarop afstemmen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Aduard

Als je in Aduard jouw huis wilt verkopen, dan kun je verschillende doelen hebben. Misschien wil je zo snel mogelijk overgaan tot verkoop om te kunnen verhuizen naar een nieuw huis. Daarnaast is het ook waarschijnlijk dat je een zo hoog mogelijke opbrengst wilt realiseren. Dit is vaak erg belangrijk voor de financiering van je nieuwe woning. Tot slot wil je als woningverkoper er vooral voor zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat je kunt verwachten wanneer je je woning in Aduard te koop zet. Hoe snel worden huizen in Aduard verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Graag geven we je antwoord op deze vragen. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Aduard:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 279.500
Besparing (gem.)
€ 811

Je huis snel verkopen in Aduard

De woningmarkt kan grillig zijn, maar in Aduard verkopen huizen zich gemiddeld binnen 21 dagen. Als verkoper wil je natuurlijk dat je huis zo snel mogelijk en tegen de beste prijs verkocht wordt. Met een paar slimme, strategische zetten kan je het verkoopproces verbeteren en versnellen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies voordat je een definitieve keuze maakt. Iedere makelaar heeft een andere ervaring en strategie. Zo kom je erachter welke makelaar het beste past bij jouw verkoopplannen en wie er het beste plan van aanpak heeft voor de verkoop van jouw huis.
 2. Onderhoud en kleine verbeteringen kunnen een groot verschil maken. Zorg dat je huis er van binnen en van buiten verzorgd uitziet. Potentiële kopers bekijken je woning online en tijdens de bezichtiging moet het er strak en goed verzorgd uitzien.
 3. Realistische vraagprijs stellen is cruciaal. Te hoog en je schrikt potentiële kopers af. Te laag en je verkoopt je woning voor minder dan het waard is. Doe marktonderzoek en overleg met je makelaar om samen de optimale vraagprijs te bepalen.

Tips in Aduard

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Aduard op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Aduard bedraagt momenteel € 279.500. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het type woning, de locatie in het dorp, de marktomstandigheden in de regio en natuurlijk de staat van onderhoud van het pand. Het kan ook zo zijn dat recente veranderingen in het dorp of de gemeente van invloed zijn op de gemiddelde woningprijs.

In Aduard ligt de gemiddelde vraagprijs per m2 momenteel op € 3.033. Het kennen van de gemiddelde verkoopprijs per m2 kan erg nuttig zijn, omdat het je een beter beeld geeft van hoeveel woning je voor je geld krijgt. Als je weet wat de prijs per m2 is, dan kun je gemakkelijker de waarde van een huis inschatten en een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Aduard

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500
€ 1.800
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Aduard bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Aduard.

Tips om je woning te verkopen in Aduard

Het verkopen van je huis in Aduard is een taak die aanzienlijke strategie en geduld vereist. Daarom is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en te weten wat je kan doen om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten. Hier zijn enkele nuttige tips om dat doel te bereiken.

 • Goede makelaar: Kies met zorg een ervaren makelaar die de lokale markt in Aduard kent en een bewezen track record heeft van succesvolle verkopen. Een makelaar kan je ook adviseren over de optimale verkoopprijs.
 • Woning op orde: Zorg dat je huis zich in de best mogelijke staat bevindt. Repareer defecten, verf waar nodig opnieuw en zorg ervoor dat alles schoon en netjes is.
 • Prijsstrategie: Wees realistisch over de vraagprijs van je huis. Vergelijk prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt om een competitieve en aantrekkelijke prijs te bepalen.
 • Verkooptekst: Besteed tijd aan het schrijven van een aantrekkelijk verkoopverhaal, benadruk de unieke kenmerken van je huis en waarom het ideaal is voor potentiële kopers.
 • Verkoopregeling: Zorg dat je de feitelijke verkoop slim regelt. Maak duidelijk afspraken over de overdrachtsdatum en andere belangrijke zaken.

Ontdek jouw stappenplan in Aduard:

 • Gratis persoonlijk stappenplan voor jouw woningverkoop
 • Voorkom overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's door het goede overzicht
 • Vrijblijvend: zit nergens aan vast bij gebruik
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Aduard?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Aduard kost je als verkoper gemiddeld € 5.463. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Aduard In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 279.500) € 3.270
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.463

Kosten van makelaars in Aduard

Als je besluit om je huis in Aduard te verkopen met de hulp van een makelaar, krijg je te maken met bepaalde kosten. Veel makelaars rekenen opstartkosten, die gemiddeld neerkomen op € 515. Naast deze vaste kosten, is er het variabele deel: de courtage.

De courtage is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage, in Aduard gemiddeld 1,17%, wordt op maat voor jouw situatie vastgesteld. Dat betekent dat factoren zoals je type woning en de locatie ervan invloed hebben op het uiteindelijke courtagepercentage dat je betaalt aan de makelaar.

Lees meer over makelaars in Aduard.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor energielabel

Als je jouw huis verkoopt, ben je wettelijk verplicht om een definitief energielabel te leveren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het energielabel moet je aanvragen bij een erkend deskundige. De kosten ervan verschillen per aanbieder.

Geen energielabel kan resulteren in een boete van de overheid. Daarnaast kan het ontbreken van dit label ook een afknapper zijn voor potentiële kopers. Zij hebben het recht om te weten hoe energiezuinig hun mogelijk toekomstige woning is.

Kosten voor notaris

Naast makelaarskosten moet je ook rekening houden met notariskosten. Hoewel de akte van levering voor rekening van de koper is, zijn er andere notariële handelingen die voor jouw rekening kunnen komen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten voor het doorhalen van de hypotheek. Dit is nodig als je een bestaande hypotheek op de woning hebt die je aflost bij de verkoop. De kosten hiervoor verschillen per notaris.

Onderhouds- en reparatiekosten

Er kunnen kosten ontstaan voor het opknappen of repareren van je woning voor de verkoop. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, het oplossen van vochtproblemen of het vervangen van oude installaties.

Dergelijke verbeteringen kunnen de waarde van je woning verhogen en een snellere verkoop bevorderen. Bedenk wel dat dit geen garantie is en dat je deze kosten wellicht niet volledig terugverdient in de verkoopopbrengst.

Wanneer mijn huis verkopen in Aduard?

Overweeg je jouw huis in Aduard te verkopen? juni 2024 lijkt een uitstekende tijd te zijn om deze stap te zetten. Door de huidige vraag naar woningen en bereikbaarheid van Aduard, is er een grote kans dat je huis snel onder de aandacht komt bij potentiële kopers.

Maar hoe bepaal je het juiste moment om te verkopen? Een makelaar kan je hier advies over geven. Zij hebben zicht op de lokale marktontwikkelingen en kunnen inschatten wat de verkoopkansen van jouw woning in deze tijd zijn. Met deze informatie kun je een weloverwogen besluit nemen.

Vergelijk makelaars in Aduard Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis komt heel wat kijken: van het regelen van een energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar. Gelukkig kun je bij Huis Verkopen rekenen op een duidelijk stappenplan dat je door het gehele proces heen loodst. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je huis. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet én kun je slimme beslissingen nemen om op kosten te besparen.

Snel en gemakkelijk diensten regelen

Binnen de website van Huis Verkopen vind je gemakkelijk een passende ontruimer of verhuizer. Zo regel je alle noodzakelijke diensten op één plek, wat je niet alleen tijd, maar ook geld kan besparen.

De beste lokale specialisten

Huis Verkopen biedt dé kans om de beste specialisten in Aduard te vinden. Hierdoor weet je zeker dat je voor de juiste prijs/kwaliteit-verhouding kiest en ontvang je dienstverlening van hoge kwaliteit.

Keuze in verkoopstrategie

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of juist mikt op een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van strategische keuzes. Zo haal je het optimale uit de verkoop van jouw woning in Aduard.

Informatie en vergelijking

Naast de praktische hulp biedt Huis Verkopen ook veel informatie over de verkoop van vastgoed. Je kunt specialisten met elkaar vergelijken om zo een bewuste keuze te maken voor de juiste hulp bij de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Aduard

Documenten zoals de eigendomsakte, energielabel en bouwtekeningen zijn nodig voor de verkoop van je huis. Voor een volledige lijst en uitleg kan je terecht op deze pagina.

De vraagprijs hangt af van factoren zoals de woningwaarde, de marktomstandigheden en jouw persoonlijke situatie. Om je hierbij te helpen, vind je op deze pagina meer informatie.

Factoren zoals een goede prijsstelling, aantrekkelijke foto's en een brede marketingaanpak dragen bij aan een snelle verkoop. Voor meer tips, bekijk hier het uitgebreide advies.

Er zijn veel dingen die je moet regelen, zoals het doorgeven van je nieuwe adres aan verschillende instanties. Lees alle stappen die je moet nemen bij een verhuizing op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen