Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Avenhorn

Verkoop je huis in Avenhorn op de meest voordelige manier. Door slim te vergelijken, kun je flink besparen op kosten. Op deze informatiepagina vind je waardevolle tips en adviezen om dit efficiënt aan te pakken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Avenhorn

Als je ervoor kiest om je woning in Avenhorn te verkopen, streef je er waarschijnlijk naar om verschillende doelen te behalen. Een hiervan is het verkrijgen van een goede verkoopprijs. Je wilt ook een vlotte verkoop, zodat je snel kunt verhuizen naar je volgende woning. Bovendien streef je waarschijnlijk naar een stressvrije ervaring, waarbij je kunt vertrouwen op specialisten die de verkoop van A tot Z voor je regelen.

Je zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten hoe snel huizen in Avenhorn worden verkocht, wat de gemiddelijke verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Wil je een gedetailleerd advies over hoe je je woning het beste kunt verkopen? Je kunt een gratis verkoopadvies aanvragen op de website van huisverkopen.nl. Lees verder voor de actuele cijfers over de woningmarkt in Avenhorn:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 457.897
Besparing (gem.)
€ 1.145

Je huis snel verkopen in Avenhorn

In Avenhorn worden woningen gemiddeld in 42 dagen verkocht. Vind je dit te lang duren? Met de juiste voorbereiding en strategie kun je dit proces vaak versnellen. Hier zijn enkele tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Correcte prijsstelling: Begin met een reële vraagprijs. Een overgewaardeerd huis zal potentiële kopers afschrikken. Je kunt hiervoor een professionele waardebepaling aanvragen, zodat je een goed startpunt hebt bij de onderhandelingen.
 2. Goede presentatie: Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet. Een opgeruimde, goed verlichte en neutraal ingerichte woning is aantrekkelijk voor kopers. Ook goede fotoreportages zijn belangrijk om een goede eerste indruk te maken.
 3. Diverse makelaars: Vraag meerdere makelaars om advies alvorens een keuze te maken. Zo weet je welke makelaar de meest succesvolle plan van aanpak heeft voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk dus diverse makelaars in jouw regio.
Huis verkopen Avenhorn tips

Tips in Avenhorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Avenhorn op?

Wil je weten voor welke prijs je jouw huis kan vragen in Avenhorn? De gemiddelde verkoopprijs ligt op dit moment op € 457.897 euro. Echter, de verkoopsom hangt van diverse factoren af zoals de ligging, grootte van het perceel, het bouwjaar en de staat van onderhoud van de woning.

In februari 2024 ontvang je gemiddeld € 3.416 euro per vierkante meter. Dit is een indicatie en kan variëren door factoren zoals de locatie van de woning in Avenhorn en de woningkenmerken. Het is belangrijk om de waarde door een makelaar te laten controleren voor een accurate prijsbepaling.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Avenhorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Avenhorn bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Avenhorn.

Tips om je woning te verkopen in Avenhorn

Als je je huis in Avenhorn gaat verkopen, kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Om je hierbij te helpen hebben we enkele nuttige tips samengesteld. Aan de hand van deze tips kan je ervoor zorgen dat je optimaal bent voorbereid en de beste kans op succes behaalt bij de verkooppoging van je huis.

 • Huur een lokale makelaar in - een lokale makelaar is onmisbaar voor een succesvolle verkoop. Hij kent de lokale markt als geen ander en weet wat potentiële kopers zoeken.
 • Overweeg om woningfoto's te laten maken door een professional. Kwalitatief hoogwaardige foto's kunnen een groot verschil maken en mensen sneller interesse laten tonen in je woning.
 • Houd je huis schoon en netjes voor bezichtigingen. Een schoon en goed onderhouden huis zal een betere eerste indruk maken bij potentiële kopers.
 • Verf je muren in neutrale kleuren. De kleurkeuze kan een aanzienlijke impact hebben op hoe potentiële kopers je huis ervaren. Neutraal getinte muren geven hen de kans om zichzelf in de woning te zien wonen.
 • Vraag om eerlijke feedback van je makelaar. Hij kan je waardevolle tips geven over waar je je huis nog kunt verbeteren voor de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Avenhorn:

 • Direct inzicht in benodigde verkoopstappen
 • Optionele stappen om de woningwaarde te verhogen
 • Vergelijk en bespaar duizenden euro's met gemak
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Avenhorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Avenhorn kost je als verkoper gemiddeld € 6.761. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Avenhorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 457.897) € 5.083
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.761

Kosten van makelaars in Avenhorn

Als je jouw huis in Avenhorn wilt verkopen, moet je rekening houden met de gemiddelde kosten van een makelaar. De kosten van een makelaar worden vaak uitgedrukt in een courtage, wat een percentage is van de verkoopprijs van jouw woning. Gemiddeld is de courtage in Avenhorn 1,11%, maar dit kan verschillen per makelaar.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars in Avenhorn onderling uiteenlopende tarieven hanteren. Dit maakt het noodzakelijk om makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Houd daarom niet alleen rekening met de courtage, maar vraag ook naar andere kosten zoals opstartkosten of kosten voor professionele fotografie.

Lees meer over makelaars in Avenhorn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten die de notaris in rekening brengt voor het opmaken van de akte van levering. Hoewel de koper meestal de notariskosten betaalt, kunnen er situaties zijn waarin jij als verkoper toch deze kosten moet dekken.

In sommige gevallen kiezen verkopers er bijvoorbeeld voor om bepaalde kosten, zoals de kosten voor het doorhalen van de hypotheek, zelf te betalen in plaats van deze door te rekenen aan de koper. Ook kun je kiezen voor een 'kosten koper'-constructie, waarbij jij als verkoper bepaalde notariskosten op je neemt.

Schoonmaak- en reparatiekosten

Om jouw huis aantrekkelijk te maken voor kopers, is het belangrijk dat het huis schoon en in goede staat is. Schoonmaakkosten kunnen oplopen, zeker als je bepaalde taken zoals het reinigen van de gevel of het schoonmaken van de tuin uitbesteedt.

Daarnaast kan het nodig zijn om bepaalde reparaties te verrichten voor je jouw huis te koop zet. Het kan gaan om kleinigheden zoals het repareren van een lekkend dak, tot grotere klussen zoals het vervangen van verouderde elektriciteitsdraden. Deze reparatiekosten kun je zien als een noodzakelijke investering om je huis verkoopklaar te maken.

Energielabel

Als je besluit om je woonhuis te verkopen, wil je potentiële kopers natuurlijk informeren over de energie-efficiëntie van het huis. Dat doe je door middel van een energielabel. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee.

Om er zeker van te zijn dat jouw woning een geldig, definitief energielabel heeft, kun je dit controleren via onze website. Zonder geldig energielabel riskeer je namelijk een boete bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Avenhorn?

Als je op dit moment jouw huis in Avenhorn wilt verkopen, is dit wellicht een zeer geschikt moment. Het is namelijk in februari 2024 een gunstige tijd voor doorstromers binnen de woningmarkt, vanwege de huidige marktomstandigheden. Er is veel vraag naar woningen en het aanbod is beperkt, dit kan in je voordeel werken bij de verkoop van jouw huis.

Vraag je je af of dit wellicht ook voor jou het geschikte moment is om te verkopen? Ja, aangezien de markt op dit moment een gunstige ligging heeft voor doorstromers zoals jij. Je mag rekenen op flink wat interesse voor jouw woning, wat kan leiden tot een succesvolle en vlotte verkoop.

Vergelijk makelaars in Avenhorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen heeft een uitgebreid, makkelijk te volgen stappenplan die je helpt om al je zaken voor de verkoop van je huis in orde te krijgen. Het is niet voor niets dat duizenden mensen per maand hun huisverkoop via Huis Verkopen regelen. Ons stappenplan biedt een duidelijk overzicht, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en weet welke acties je moet ondernemen om je huis succesvol te verkopen.

Vergelijken van makelaars is eenvoudig

Makelaar vinden die bij je past, kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we een duidelijk overzicht van alle makelaars in Avenhorn. Op basis van statistieken kan jij makelaars vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid en de beste makelaar voor jouw situatie kiezen.

Flinke kostenbesparing

Door gebruik te maken van ons online stappenplan vergelijk je makkelijk verschillende dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Hierbij houd je rekening met hun tarieven en beschikbaarheid zodat je bespaart op je verkoopkosten.

We zijn 100% onafhankelijk

Wij, als grootste platform op het gebied van huizen verkoop, zijn volledig objectief en onafhankelijk. We hebben geen enkele binding met makelaars en adviseurs en staan uitsluitend voor het belang van de verkoper.

Houd het overzicht met ons interactieve stappenplan

Met ons interactieve stappenplan krijg je het volledige verkoopproces inzichtelijk. Je weet precies waar je op moet letten en vinkt na iedere stap af, zo heb je steeds controle over je eigen verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Avenhorn

Een eerste belangrijke stap in het verkoopproces van je huis in Avenhorn is het vaststellen van de waarde van je woning. Daarnaast is het relevant een vraagprijs te bepalen, onderzoek te doen naar de lokale huizenmarkt en alle noodzakelijke documenten te verzamelen. Overweeg ook om een makelaar in te schakelen. Zij kunnen je begeleiden in het verkoopproces.

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je huis in Avenhorn te versnellen. Zorg voor hoogwaardige foto's van je woning, stel een realistische vraagprijs vast en zorg voor een aantrekkelijke omschrijving van de woning. Daarnaast kun je de hulp van een makelaar inschakelen of je woning breed onder de aandacht brengen. Voor meer tips ga naar snelle verkoop tips.

Het bepalen van de juiste vraagprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van je woning, de staat van je huis, de vraag en aanbod op de lokale markt en de verkoopprijzen van gelijksoortige woningen in Avenhorn. Om je hierbij te helpen, kan je deze gids raadplegen.

De beste aanpak is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Echter, doorgaans begint het verkoopproces met het bepalen van de waarde en vraagprijs, het verzamelen van alle relevante documenten en het verbeteren van de presentatie van je woning. Werk eventueel samen met een makelaar om de beste strategie voor jouw woning in Avenhorn te bepalen. Specifiek advies kun je lezen in dit stappenplan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen