Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ursem

Bij het verkopen van een huis in Ursem is het essentieel om bewuste keuzes te maken. De start van het verkoopproces bepaalt grotendeels de uiteindelijke verkoopprijs. Je speltype, de gekozen makelaar en je marketingstrategie leggen de basis voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ursem

Als je van plan bent jouw huis in Ursem te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Dit betekent dat je niet te veel wilt betalen aan een makelaar en tegelijkertijd wil je jouw huis snel verkopen. Vermijd dubbele woonlasten, vooral als het proces van huis verkopen langer duurt dan verwacht.

Vraag je je af hoe lang het gemiddeld duurt om een huis te verkopen in Ursem? Ben je benieuwd wat de gemiddelijke verkoopopbrengst is? Wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Een goede keuze maken van een makelaar kan bijdragen aan een goed verkoopresultaat. Een makelaar die zich heeft bewezen in Ursem kan een verschil maken. Daarom is het de moeite waard om even stil te staan bij het vergelijken van makelaars. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Ursem:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 358.500
Besparing (gem.)
€ 950

Je huis snel verkopen in Ursem

In Ursem worden woningen relatief snel verkocht. Met een gemiddelde van 52 dagen kunnen we stellen dat het dorp populair is onder huizenkopers. Wil je je woning nog sneller verkopen, dan zijn hier een paar handige tips:

 1. Presentatie doet wonderen. Het is belangrijk om je huis in de allerbeste staat te presenteren. Zorg dat je woning opgeruimd en schoon is en dat eventuele kleine mankementen zijn verholpen. Een eerste indruk kan je maar één keer maken.
 2. Met een realistische vraagprijs trek je sneller kopers. Onderzoek de recente verkoopprijzen in je buurt en raadpleeg eventueel een taxateur om een goede verkoopprijs te bepalen.
 3. Goede marketing is onmisbaar in het verkoopproces. Zorg voor uitstekende foto's en zet je woning op verschillende platforms online. Speel daarbij in op de doelgroep die waarschijnlijk geïnteresseerd zal zijn in jouw soort woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Ursem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ursem op?

Als je van plan bent om je huis in Ursem te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment rond de € 358.500 euro ligt. Deze prijs wordt bepaald door diverse factoren zoals de locatie van de woning, de grootte, de staat van onderhoud en de situatie op de vastgoedmarkt in februari 2024.

Aan de andere kant is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Ursem op dit moment € 3.194 euro. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde en jouw woning zou hier van kunnen afwijken. Het is daarom zinvol om een waardebepaling te laten uitvoeren. Zo krijg je een realistisch beeld van wat jouw woning op dit moment waard is, rekening houdend met alle specifieke eigenschappen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ursem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.700
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ursem bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ursem.

Tips om je woning te verkopen in Ursem

Je huis in Ursem verkopen kan een ingewikkeld proces zijn, maar met de juiste strategie kan het soepeler verlopen. De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat. Ze zijn eenvoudig toe te passen en kunnen de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk vergroten.

 • Prijsstrategie: Stel een realistische vraagprijs op, gebaseerd op grondige marktonderzoek en kennis van vergelijkbare woningen in Ursem. Een too hoge prijs schrikt potentiële kopers af.
 • Goede presentatie: Zorg voor heldere, professionele foto's die jouw huis in zijn beste licht laten zien. Vermijd rommelige ruimtes en zorg dat alles netjes en schoon is.
 • Opknapwerkzaamheden: Pak kleine reparaties en cosmetische upgrades aan voordat je huis op de markt komt. Dit kan de waarde en aantrekkelijkheid verbeteren.
 • Persoonlijke spullen: Verwijder persoonlijke items uit het zicht. Kopers moeten zich kunnen voorstellen wonen in jouw huis, niet in het jouwe.
 • Tuinaanleg: De voortuin is het eerste wat kopers zien. Houd het gras gemaaid, plant bloemen en houd alles netjes en onderhouden.

Ontdek jouw stappenplan in Ursem:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woning
 • Vermijd onnodige kosten door goed vergelijken
 • Regel al jouw zaken vanaf één centrale plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ursem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ursem kost je als verkoper gemiddeld € 6.007. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ursem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 358.500) € 4.123
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.007

Kosten van makelaars in Ursem

Als jij je huis in Ursem wilt verkopen, krijg je te maken met makelaarskosten. De gemiddelde kosten van een makelaar in Ursem zijn gebaseerd op een courtage, oftewel een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Dit percentage verschilt per makelaar, maar schommelt rond het gebruikte gemiddelde van 1,15%.

Maar de courtage is niet het enige dat je moet overwegen als je een makelaar kiest. Makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren en extra diensten aanbieden, zoals professionele woningfotografie of een uitgebreide promotiecampagne. Het is dus raadzaam om niet alleen op de makelaarskosten te letten, maar ook goed te vergelijken op deze factoren als je op zoek gaat naar de meest geschikte makelaar voor jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Ursem.

Andere kosten bij verkoop

In Ursem bedragen de gemiddelde makelaarskosten op basis van een courtage van 1,15% over een verkoopprijs van gemiddeld € 358.500 een bedrag van € 4.123. Echter, het is belangrijk om te realiseren dat er naast deze makelaarskosten nog een aantal andere kostenposten zijn om rekening mee te houden bij de verkoop van jouw huis. Laten we deze andere kosten eens nader bekijken.

Energierapport

Je zal een energierapport moeten laten opstellen. Zonder dit rapport kun je jouw huis niet verkopen. De kosten van dit rapport variëren, afhankelijk van de leverancier die je kiest. Hoewel dit gezien kan worden als een kostenpost, is het ook een investering die waarde toevoegt aan jouw woning.

Niet alleen zijn potentiële kopers steeds vaker geïnteresseerd in de energiezuinigheid van een huis, een gunstig energielabel kan de verkoopprijs van jouw woning verhogen. Hieruit blijkt dat de kosten van een energierapport eigenlijk een investering zijn in de waarde van je huis.

Verkoopklaar maken van de woning

Om de verkoopkans van jouw woning te maximaliseren, is het van belang dat het er op zijn best uitziet. Dit betekent dat je mogelijk wat geld zult moeten uitgeven aan kleine reparaties, een frisse laag verf, en een algemene schoonmaak.

Dit kunnen onvoorziene kosten zijn, maar ze helpen je om een betere verkoopprijs te krijgen. Potentiële kopers willen zich immers kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen. Een goed onderhouden en schoon huis helpt hen om dit voor zich te zien.

Notariskosten

Eén van de onvermijdelijke kosten zijn de notariskosten. Wanneer de verkoop rond is, zal de notaris de overdracht regelen. De kosten voor deze diensten variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest.

Hoewel notariskosten een onvermijdelijke kostenpost zijn, zijn ze ook een nodige investering. De notaris zorgt ervoor dat de juridische overdracht soepel en correct verloopt. Zonder de notaris zou de verkoop van jouw woning een stuk risicovoller zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Ursem?

Overweeg je jouw huis in Ursem te verkopen en vraag je je af of februari 2024 een geschikt moment is? Het antwoord is ja, dit is een uitstekende periode om je woning in de verkoop te zetten. De huidige markt is dynamisch en dit kan in jouw voordeel werken, zonder dat er aannames worden gedaan over de toekomstige ontwikkeling van woningprijzen.

Je vraagt je wellicht af wat de volgende stap zou moeten zijn? Het is verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hoewel ze allen dezelfde taak hebben, namelijk je begeleiden bij de verkoop van je huis, kunnen ze enorm verschillen in hun benadering en adviezen. Door te vergelijken, kies je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Ursem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is niet zomaar een woningverkoopservice; het is je trouwe gids op jouw reis naar de succesvolle verkoop van je woning. De site biedt een overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken stappenplan. Dit stappenplan heeft elk facet van de verkoop bedekt, van het feedback klaar maken van je huis tot onderhandelingen over de verkoopprijs. Met Huis Verkopen weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht. Bovendien heeft de site een reeks handige functies om je te begeleiden en jouw ervaring te optimaliseren.

Statistieken van makelaars

Ben je op zoek naar de beste deals? Huis Verkopen heeft de cijfers. De website biedt een gedetailleerd overzicht van alle makelaars in Ursem, inclusief hun prestaties, zoals de snelheid van verkoop en verkoopopbrengst. Zo kun je de makelaars vergelijken en de beste uitkiezen voor jouw situatie.

Kosten besparen

Wist je dat je met Huis Verkopen flink kunt besparen op je verkoopkosten? Dankzij ons stappenplan kun je dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid en zo de beste deal scoren op gebied van makelaars en energieadviseurs. Zo bespaar je een hoop op de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een grote speler in de markt en werkt volledig onafhankelijk. De site is er om jou te helpen, zonder vooroordelen of misinformatie. Je krijgt altijd eerlijke en objectieve informatie om de beste keuzes te maken voor je woningverkoop.

Overzicht behouden

Met Huis Verkopen hoef je je nooit zorgen te maken over het verliezen van het overzicht. Ons interactieve stappenplan helpt je de controle te houden over het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, je kunt iedere voltooide stap vinken en je bent altijd goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ursem

Een realistische inschatting van de waarde van je huis krijg je door een waardebepaling door een ervaren makelaar uit te laten voeren. Deze kan je bijvoorbeeld hier aanvragen.

Een goede makelaar kenmerkt zich door kennis van de lokale markt. Het vinden van een geschikte makelaar doe je door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken op basis van hun tarieven, verkoophistorie en reviews.

Het snel verkopen van je huis draait voornamelijk om een goede presentatie en het bereiken van de juiste doelgroep. Hier vind je verschillende tips die je helpen om je huis snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van een huis bestaan voornamelijk uit makelaarskosten en notariskosten. Je kan meer lezen over de verschillende kostenposten op onze pagina over kosten bij verkoop van je huis.

Om de hoogste prijs te krijgen voor je woning, is het belangrijk je huis aantrekkelijk te presenteren en een realistische vraagprijs te stellen. Hier vind je meer tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen