Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Badhoevedorp

In Badhoevedorp je huis verkopen kan een lastige taak lijken, maar met de juiste hulp hoeft dat niet zo te zijn. Op HuisVerkopen.nl vind je alle benodigde informatie en tools om je woning succesvol te kunnen verkopen. We staan voor je klaar om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Badhoevedorp

Als woningverkoper in Badhoevedorp, ben je gericht op verschillende doelen. Wellicht streef je naar het behalen van een hoge verkooprijs voor jouw woning. Of misschien is voor jou juist de snelheid van de verkoop van groot belang. Het is natuurlijk helemaal mooi als je beide zaken kunt realiseren. Maar je kunt ook kleinere, specifieke doelen hebben, zoals het verkopen van je huis zonder open huis, of het vinden van een koper die jouw huis op waarde weet te schatten.

Maar heb je enig idee hoe snel woningen in Badhoevedorp gemiddeld worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een woning in jouw dorp? Hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? En waar vind je goede, betrouwbare informatie over dit soort zaken? Je zou kunnen starten met ons handige stappenplan om jouw verkoopdoelen te realiseren. Hier volgen de actuele gegevens over de woningmarkt in Badhoevedorp:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 490.238
Besparing (gem.)
€ 1.226

Je huis snel verkopen in Badhoevedorp

In de pittoreske plaats Badhoevedorp gaan woningen gemiddeld binnen 51 dagen van de hand. Tijd is geld, vooral in de vastgoedmarkt. Daarom volgen hier drie tips om jouw verkoopsnelheid te versnellen.

 1. Imago en uitstraling van een huis zijn potentiele dealbreakers. Zorg daarom voor een strakke voortuin, opgeknapt verfwerk en een opgeruimd, luchtig interieur. Het is belangrijk de woning in topstaat te presenteren.
 2. Het is een goed idee om meerdere makelaars vooraf om advies te vragen. Zo krijg je verschillende invalshoeken over de mogelijke verkoopstrategie voor jouw huis en kun je de makelaar kiezen die het best aansluit bij jouw wensen.
 3. Prijs je huis correct. Een te hoge vraagprijs kan kijkers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winstmarge kan verkleinen. Het kan handig zijn om een professionele taxateur in de arm te nemen om je hierbij te begeleiden.
Huis verkopen Badhoevedorp tips

Tips in Badhoevedorp

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Badhoevedorp op?

Als je je huis in Badhoevedorp gaat verkopen, wil je natuurlijk weten wat de verwachte opbrengst is. Gemiddeld wordt er in Badhoevedorp een verkoopprijs van € 490.238 euro gehanteerd. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de inrichting en of er bijvoorbeeld recente verbouwingen of renovaties zijn uitgevoerd.

Daarnaast is de prijs per vierkante meter een interessant gegeven. Momenteel wordt er in Badhoevedorp gemiddeld € 5.356 euro per m2 gevraagd. Maar, ook hier geldt dat de daadwerkelijke verkoopprijs van de woning sterk kan variëren. Dit is onder andere afhankelijk van de onderhoudsconditie van de woning en de ligging. Een woning in goede staat en gunstig gelegen, kan al gauw meer opleveren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Badhoevedorp

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 4.300
€ 5.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Badhoevedorp bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Badhoevedorp.

Feitjes over Badhoevedorp

 • Badhoevedorp is vernoemd naar het gelijknamige fort.
 • De plaats ligt vlakbij de internationale luchthaven Schiphol.
 • In het dorp bevindt zich ook een prachtige molen.

Tips om je woning te verkopen in Badhoevedorp

Zodra je besluit je huis in Badhoevedorp te verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo snel en soepel mogelijk verloopt. Een aantal cruciale stappen kunnen helpen om dit te realiseren. Hier zijn enkele tips om jouw huis optimaal op de markt te zetten.

 • De juiste makelaar: Doe grondig onderzoek en kies een makelaar die bekend is met de lokale markt. Ze kunnen je adviseren over een realistische prijs en strategieën om potentiële kopers aan te trekken.
 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie. Goede foto's zijn ontzettend belangrijk, omdat dit vaak de eerste indruk is die mensen van jouw huis krijgen.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat jouw huis er verzorgd uitziet. Voer eventuele kleine reparaties uit en zorg ervoor dat zowel de binnenkant als de tuin er netjes uitzien.
 • Aantrekkelijk geprijsd: Zet jouw huis niet te hoog geprijsd in de markt. Dit kan potentiële kopers afschrikken en de verkoop van je huis vertragen.
 • Zorg voor flexibiliteit: Wees flexibel in bezichtigingstijden. Hoe makkelijker het voor kopers is om je woning te bezichtigen, hoe groter de kans op een snelle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Badhoevedorp:

 • Specifiek stappenplan aan de hand van jouw adres
 • Zelf bijhouden van progressie in interactief stappenplan
 • Vrijheid in keuze welke optionele stappen je opneemt
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat in de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Badhoevedorp?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Badhoevedorp kost je als verkoper gemiddeld € 9.027. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Badhoevedorp In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 490.238) € 5.589
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.027

Kosten van makelaars in Badhoevedorp

Als je van plan bent om jouw huis in Badhoevedorp te verkopen en wilt weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn, is het belangrijk om eerst naar het courtage te kijken. Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, die je aan de makelaar betaalt. Gemiddeld genomen wordt er in Badhoevedorp een courtage van 1,14% gehanteerd door makelaars.

Een makelaar kan echter ook een vast tarief rekenen voor zijn diensten. Dit verschilt vaak per makelaar en is niet gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Als de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Badhoevedorp € 490.238 is, betekent een gemiddeld courtage van 1,14% dat je € 5.589 aan makelaarskosten kunt verwachten. Hun tarieven kunnen dus sterk variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en de gekozen makelaar.

Lees meer over makelaars in Badhoevedorp.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning krijg je ook te maken met notariskosten. Vaak worden de kosten voor de hypotheekakte en de leveringsakte door de koper betaald, maar er kunnen nog andere notariskosten zijn waar je rekening mee moet houden.

Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten variëren per notaris, dus het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

Marketingkosten

Om je huis succesvol te verkopen, moet het goed op de markt worden gepresenteerd. De kosten hiervoor worden meestal ondergebracht bij de makelaarskosten.

Echter, deze marketingkosten kunnen sterk variëren. Het is daarom aan te raden om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt voor de verkoop van je woning.

Onderhoud

Voordat je jouw woning verkoopt, moet het wellicht nog opgeknapt worden. Kleine reparaties, schilderwerk en andere onderhoudswerkzaamheden kunnen de verkoopprijs van je woning aanzienlijk verhogen, maar ook de kosten verhogen.

Houd er rekening mee dat deze kosten snel kunnen oplopen, afhankelijk van de staat van je huis. Probeer een balans te vinden tussen het investeren in onderhoud en de opbrengst van de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Badhoevedorp?

Overweeg je jouw huis in Badhoevedorp te verkopen? Het zou een goed moment kunnen zijn in februari 2024. De woningmarkt in Badhoevedorp vertoont veel gelijkenissen met die in vergelijkbare Nederlandse plaatsen waar, zo merken we, de vraag naar huizen stabiel is.

Maar wat betekent dit voor jou? Een stabiele vraag betekent dat er kopers zijn voor je woning. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je huis lang te koop zal staan. Laat deze kans dus zeker niet liggen en overweeg de verkoop van jouw huis!

Vergelijk makelaars in Badhoevedorp Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Gemak en overzicht, dat zijn de kernwoorden van Huis Verkopen. Dankzij ons stappenplan zorg je ervoor dat je de verkoop van jouw huis tot in de puntjes regelt. Je weet precies wat je moet doen en kunt niets over het hoofd zien. Het stappenplan is ontwikkeld met jouw specifieke situatie in gedachten. Dus waarom niet profiteren van deze eenvoudige manier van werken?

Gratis waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van jouw huis op de huidige markt? Bij Huis Verkopen kun je terecht voor een betrouwbare en kosteloze waardebepaling van jouw woning. Deze eerste stap helpt je met het stellen van de juiste verkoopprijs.

Vergelijk makelaars

Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van jouw huis. Maar hoe kies je de beste makelaar? Geen zorgen, Huis Verkopen biedt objectieve informatie en de mogelijkheid om makelaars in Badhoevedorp te vergelijken.

Direct tarieven opvragen

Besparen op makelaarskosten? Met onze website krijg je inzicht in de kosten van verschillende makelaars door direct tarieven op te vragen. Zo maak je een weloverwogen keuze zonder dat je iets over het hoofd ziet.

Extra diensten

Huis Verkopen is meer dan alleen een platform voor het vinden van de beste makelaar. We bieden aanvullende diensten om de verkoop van jouw huis te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het verkrijgen van een energielabel, woningstyling en nog veel meer.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Badhoevedorp

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een combinatie van onderzoek naar vergelijkbare woningen in Badhoevedorp, de huidige marktcondities en jouw eigen financiële behoeften. Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina met tips en adviezen.

Vaak heeft je onder andere jouw eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en het energielabel van je woning nodig. Voor een volledig overzicht van wat je nodig hebt, kun je terecht op deze pagina.

Het snel verkopen van je huis hangt af van veel factoren, zoals de vraagprijs, de staat van je huis en de marktcondities. Voor tips en adviezen over hoe je je huis snel kunt verkopen, kun je terecht op onze website.

Bij het verkopen van je huis in Badhoevedorp zijn er verschillende stappen te nemen. Dit variëert van de beslissing nemen om te verkopen, tot aan de overdracht bij de notaris. Je kunt deze stappen in detail bekijken op ons stappenplan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen