Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Breezand

Overweeg je jouw huis in Breezand te verkopen? Een zorgvuldige aanloop naar de verkoop kan het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van je woning voor bezichtigingen en goede foto's voor de advertenties. Is een maximale verkoopprijs voor jou van belang? Zo ja, besef dan dat een doordachte aanpak hierin een grote rol speelt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Breezand

Wanneer je in Breezand je huis wilt verkopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Een belangrijk aspect hierbij zijn de kosten die komen kijken bij de verkoop. Denk bijvoorbeeld aan makelaarskosten, maar ook notariskosten en eventuele kosten voor het in orde maken van je woning voor de verkoop. Bij de keuze voor een makelaar is het dus ook belangrijk om te weten wat de verschillende tarieven zijn.

Je vraagt je misschien ook af hoe snel huizen in Breezand meestal worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door diverse makelaars te vergelijken. Het is geen geheim dat kiezen voor de juiste makelaar een significant verschil kan maken. Op de website van Huisverkopen.nl vind je een handige tool om makelaarsprestaties te vergelijken. Om je nog beter te informeren volgen hieronder de meest actuele cijfers wat betreft woningverkoop in Breezand:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 222.500
Besparing (gem.)
€ 701

Je huis snel verkopen in Breezand

Overweeg je jouw huis in Breezand te verkopen? Goed om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid aldaar op 62 dagen ligt. Wil je sneller tot een succesvolle verkoop komen? Volg dan onderstaande tips!

 1. Grondige voorbereiding is een must. Start met een juiste prijsstelling door een waardebepaling aan te vragen. Laat ook tijdig een bouwtechnische keuring uitvoeren. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan tijdens de onderhandelingen.
 2. De presentatie van je woning kan bepalend zijn. Zorg dat je huis er aantrekkelijk en opgeruimd uitziet voor foto’s en bezichtigingen. Denk aan een frisse verflaag en het aanbrengen van persoonlijke accenten zoals planten en kunst.
 3. De derde tip is het inschakelen van een lokale makelaar. Het netwerk en de expertise van een lokale makelaar kunnen ervoor zorgen dat je huis sneller wordt verkocht. Vraag hier offertes op van makelaars uit Breezand. Op die manier kun je gemakkelijk makelaars vergelijken.
Huis verkopen Breezand tips

Tips in Breezand

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Breezand op?

In Breezand ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment op € 222.500. Dit bedrag kan echter fluctueren op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van het huis, de grootte van zowel het huis zelf als de bijbehorende grond, maar ook de staat van onderhoud. Het heeft dus zeker zin om je goed te verdiepen in wat er speelt op de huidige markt in februari 2024.

Wanneer we kijken naar de prijs per vierkante meter in Breezand, ligt deze momenteel rond de € 3.288. Deze bedragen zijn gebaseerd op verkopen in de afgelopen drie maanden. Dit geeft een indicatie, maar het is belangrijk om te onthouden dat jouw huis uniek is en de eindprijs dus kan variëren op basis van de genoemde factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Breezand

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 2.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Breezand bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Breezand.

Tips om je woning te verkopen in Breezand

Verkopen van je huis in Breezand betekent meer dan een bord 'TE KOOP' in je voortuin plaatsen. Je wilt een optimale indruk maken op potentiele kopers. Daarom volgen hier een aantal mulitful inzichten om je huis aantrekkelijker te maken en verzekerd te zijn van een glad verkoopproces!

 • Hulp van een makelaar: Schakel een lokale makelaar in. Zij hebben de kennis en ervaring om jouw huis op de meest aantrekkelijke wijze te presenteren en de juiste doelgroep aan te spreken.
 • Fotografie: Investeer in professionele woningfotografie. Goed genomen foto's belichten de beste eigenschappen van je huis en laten deze opvallen bij potentiële kopers op vastgoedwebsites.
 • Onderhoud: Verricht tijdige reparaties en ingrijpend onderhoud. Kopers willen niet geconfronteerd worden met extra kosten na de koop. Zorg ervoor dat alles in jouw huis goed functioneert.
 • Overeenkomende meubels : Overweeg het gebruik van tijdelijk meubilair dat meer in het algemeen de smaak van mogelijke kopers aanspreekt om de algehele uitstraling van je huis te verbeteren.
 • Neutraliseer: Houd de inrichting neutraal. Kijkers willen zich kunnen voorstellen hoe ze hun eigen spullen in het huis plaatsen. Een neutraal decor helpt hen dit visueel.

Ontdek jouw stappenplan in Breezand:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
 • Helpt bij het adequaat vergelijken en besparen
 • Regelt alles overzichtelijk en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Breezand?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Breezand kost je als verkoper gemiddeld € 5.124. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Breezand In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 222.500) € 2.603
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.124

Kosten van makelaars in Breezand

Het inhuren van een makelaar om jouw huis in Breezand te verkopen brengt kosten met zich mee. Over het algemeen rekenen de meeste makelaars opstartkosten die liggen rond de € 515. Deze kosten dekken de eerste administratieve werkzaamheden, zoals het opstellen van de verkoopdocumentatie en de promotie van jouw woning.

Naast de opstartkosten, werken makelaars in Breezand vaak op basis van courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat je betaalt als de woning daadwerkelijk is verkocht. De exacte courtage wordt meestal op maat vastgesteld en is afhankelijk van zaken zoals jouw type woning en locatie. Maar gemiddeld genomen bedraagt de courtage in Breezand 1,17% van de verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Breezand.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud van het huis

Bij het verkopen van je woning kan het nodig zijn om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan het repareren van achterstallig onderhoud zoals een lekkend dak of scheuren in de muren. Dergelijke gebreken kunnen een belemmering vormen voor potentiële kopers en het dus moeilijker maken om je huis te verkopen.

Dit betekent echter wel extra kosten voor jou als verkoper. Hoewel je deze investering uiteindelijk misschien terugverdient bij de verkoop, is dit niet altijd gegarandeerd. Dus het is de moeite waard om te overwegen welke onderhoudstaken je wilt uitvoeren en welke je eventueel overlaat aan de koper.

Notariskosten

Als je jouw woning verkoopt, moet je ook rekening houden met notariskosten. De verkoopakte - die het eigendom van het huis overdraagt van jou naar de koper - moet worden opgesteld door een notaris en deze rechtszekerheid brengt kosten met zich mee.

De specifieke kosten variëren per notaris, afhankelijk van hun tarieven en de complexiteit van de transactie. Maar het is een noodzakelijk onderdeel van het verkoopproces en iets dat je moet budgetteren naast andere kosten zoals makelaarskosten en onderhoudskosten.

Energielabel

Je bent als woningverkoper ook verplicht om een geldig energielabel te hebben. Een energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig een huis is. Het is verplicht om deze bij verkoop aan de koper te geven. De prijs voor het aanvragen van een energielabel kan variëren.

Hoewel dit een extra kostenpost lijkt, kan een goed energielabel een positief effect hebben op de verkoop. Het kan potentiële kopers aantrekken die geïnteresseerd zijn in energiezuinig wonen. Daarom is de kostenpost voor het energielabel het overwegen waard. Voor een exploratie van alle verkoopkosten die je mogelijk tegenkomt, is het belangrijk om te realiseren dat inzicht in deze kosten je helpt om de verkoop van je huis succesvol te begeleiden.

Wanneer mijn huis verkopen in Breezand?

Stel je jezelf wel eens de vraag: "Is dit het goede moment om mijn huis in Breezand te verkopen?" Het antwoord is ja, vooral als je kijkt naar de huidige vastgoedmarkt. Een makelaar kan je in februari 2024 diepgaande inzichten geven over de lokale markt in Breezand en adviseren over het op de juiste wijze positioneren van je eigendom.

Herinner jezelf eraan dat makelaars een grondige kennis hebben van de vastgoedmarkt en beschikken over de nodige ervaring om je huis succesvol te verkopen. Ze kunnen je niet alleen bijstaan met hun inzicht, maar ook helpen om je huis aantrekkelijker te maken, advies geven over de vraagprijs en potentiële kopers naar je huis leiden voor bezichtigingen.

Vergelijk makelaars in Breezand Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis te verkopen? De website Huis Verkopen maakt dit proces aanzienlijk gemakkelijker door middel van een helder en gebruiksvriendelijk stappenplan. Deze tool gidst je moeiteloos door elke stap van het verkoopproces, waardoor je altijd weet wat je te wachten staat en wat je volgende acties moeten zijn. Het gebruik van dit stappenplan helpt je om het overzicht te behouden, waardoor het verkoopproces transparanter en minder stressvol wordt.

Locale makelaars vergelijken

Op Huis Verkopen bieden we gedetailleerde statistieken van alle makelaars in Breezand. Dankzij deze informatie kun je lokale makelaars gemakkelijk vergelijken op basis van aspecten zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar die perfect bij jouw specifieke behoeften past.

Kostenbesparend stappenplan

Ons unieke stappenplan stelt je in staat om diverse dienstverleners, waaronder makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid te vergelijken. Op deze manier kun je een aanzienlijk bedrag op je makelaarskosten besparen en houd je meer geld over in je portemonnee.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen is het grootste platform voor het organiseren van je woningverkoop en is 100% objectief en onafhankelijk. We zijn er om de belangen van de verkooppartij te behartigen en zorgen voor transparantie in een markt die soms vol misinformatie zit.

Overzichtelijk en compleet stappenplan

Met ons interactieve stappenplan weet je altijd precies waar op te letten tijdens de verkoop. Je regelt alles eenvoudig op één plek, bent altijd volledig geïnformeerd en vinkt elke voltooide stap simpelweg af. Kortom, Huis Verkopen maakt het verkopen van je woning meer gestroomlijnd dan ooit tevoren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Breezand

Voor het bepalen van de waarde van je huis in Breezand, is een professionele waardebepaling door een makelaar van onschatbare waarde. Zo krijg je een realistisch en nauwkeurig beeld van de huidige marktwaarde van je woning. Maak gebruik van onze handige tool om een waardebepaling bij de makelaar aan te vragen.

De kosten voor het verkopen van een huis in Breezand zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verkoopprijs van je woning en de makelaarstarieven. Dit kan variëren dus is het verstandig gedegen onderzoek te doen en offertes te vergelijken. Bekijk hier alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft in Breezand en aansluit bij jouw wensen. Onze tool helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste bij je past.

Zorg ervoor dat je woning er netjes en verzorgd uitziet, zowel van binnen als van buiten en stel een realistische vraagprijs vast. Daarnaast helpt een compleet en duidelijk woningdossier bij het snel verkopen van je huis in Breezand. Om je huis sneller te verkopen kan je deze verkooptips raadplegen.

Ja, bij de verkoop van je huis in Breezand is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Zonder dit label kan de verkoop van je woning vertraagd worden. Het aanvragen van dit energielabel kan je doen op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen