Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Den Helder

In Den Helder je huis verkopen kan aardig wat voeten in de aarde hebben. Wie is de juiste makelaar voor jou en wat zijn de kosten bij de verkoop? In deze gids duiken we in deze vragen en geven we waardevolle inzichten voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Den Helder

Als woningverkoper in Den Helder heb je diverse doelen voor ogen. Je wilt een hoge verkooprijs behalen en hoopt op een spoedige verkoop van je woning. Tegelijkertijd wil je dat de overdracht soepel verloopt, zodat je zorgeloos kunt focussen op de volgende stap in je wooncarrière. Het kunnen behalen van deze doelen hangt grotendeels af van hoe goed je de verkoop van je huis regelt.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Hoe snel worden huizen in Den Helder verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor inzicht in het verkoopproces van je huis én het beantwoorden van deze vragen, zou je een kijkje kunnen nemen op de pagina met het handige stappenplan voor de verkoop van een woning in Den Helder. Om je een idee te geven over de woningmarkt in Den Helder, volgen hieronder de actuele cijfers:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 268.772
Besparing (gem.)
€ 1.102

Je huis snel verkopen in Den Helder

Wanneer je jouw huis in Den Helder wilt verkopen, is het fijn om te weten dat woningen in deze stad gemiddeld binnen 42 dagen verkocht zijn. Met de juiste aanpak kun je dit proces wellicht nog versnellen. Hier volgen enkele tips om snel resultaat te zien.

 1. Vergelijk makelaars: Een goede verkoopmakelaar kan het verkooptraject aanzienlijk versnellen. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken op basis van ervaring, reputatie en tarieven. Informeer ook naar hun verkoopstrategie en hoe zij jouw woning in de markt zetten.
 2. Fotografie: Professionele en aantrekkelijke foto's kunnen een woning sneller verkopen. Zorg ervoor dat je huis op zijn best is gepresenteerd en schakel zo nodig een professionele fotograaf in om dit vast te leggen.
 3. Prijsstelling: Bepaal een realistische vraagprijs voor je woning. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken terwijl een te lage prijs je sneller naar de onderhandelingstafel kan brengen, maar wellicht minder winst oplevert.
Huis verkopen Den Helder tips

Tips in Den Helder

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Den Helder op?

De gemiddelde verkoopsom van woningen in Den Helder bedraagt op het moment € 268.772. Nu vraag je je misschien af waar deze verkoopprijs precies van afhangt. Natuurlijk speelt het type en de staat van de woning een rol, maar ook de locatie binnen Den Helder en of er sprake is van een verkopers- of kopersmarkt in maart 2024.

Bij het bepalen van de verkoopprijs per m2 voor een woning in Den Helder spelen veel factoren een rol. Per maart 2024 is de gemiddelde vraagprijs per m2 in Den Helder € 2.591. Maar om echt zeker te zijn van de waarde van je woning is het slim om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Zo krijg je een volledig beeld van de huidige woningwaarde en wat een reële vraagprijs zou zijn in deze periode.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Den Helder

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.400
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Den Helder bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Den Helder.

Feitjes over Den Helder

 • Den Helder is de meest noordelijke stad van Noord-Holland.
 • De stad is een belangrijke basis voor de Koninklijke Marine.
 • Vanuit Den Helder vertrekken de veerboten naar Texel.

Tips om je woning te verkopen in Den Helder

Het verkopen van een huis is een complex proces, vooral in een stad als Den Helder met zijn unieke vastgoedmarkt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, zonder dat je veel geld hoeft te investeren. Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen om je huis sneller en tegen een hogere prijs te verkopen.

 • Diepe reiniging: Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede eerste indruk. Overweeg een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren als het je aan tijd ontbreekt.
 • Verfbeurt: Een frisse laag verf kan je huis er als nieuw uit laten zien. Kies voor neutrale kleuren om een breder publiek aan te spreken.
 • Reparaties: Voer kleine reparaties uit die een koper zou kunnen afschrikken. Dit toont aan dat je zorg draagt voor je huis.
 • Energiezuinige aanpassingen: Investeer in energiezuinige aanpassingen, zoals dubbel glas of zonnepanelen. Dit kan potentiële kopers aantrekkelijke besparingen opleveren en de verkoopprijs verhogen.
 • Tuinonderhoud: Zorg dat je tuin er netjes en onderhouden uitziet. Een aantrekkelijke buitenruimte kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Den Helder:

 • Stappenplan biedt overzicht voor woningverkoop
 • Zelf bijhouden wat de stand van zaken is
 • Keuze voor optionele stappen ligt bij jou
 • Het stappenplan is gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Den Helder?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Den Helder kost je als verkoper gemiddeld € 4.328. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Den Helder In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 268.772) € 3.091
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.328

Kosten van makelaars in Den Helder

Als je van plan bent om je woning in Den Helder te verkopen, kom je voor diverse kosten te staan. Een van de grootste kostenposten is doorgaans de makelaar. De gemiddelde makelaarskosten zijn in Den Helder, net als in de rest van Nederland, afhankelijk van de courtage die de makelaar hanteert. Deze courtage is gemiddeld 1,15% van de verkoopprijs van de woning.

Stel dat je je huis in Den Helder verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs van € 268.772. Bij een gemiddeld courtage van 1,15%, betaal je aan de makelaar ongeveer € 3.091. Dit is uiteraard een schatting, aangezien de daadwerkelijke kosten afhangen van de verkoopprijs van je woning en het courtagepercentage van de makelaar. Dit bedrag is wel in lijn met het landelijke gemiddelde.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Wanneer je jouw woning in de verkoop zet, zijn er diverse kosten om rekening mee te houden. Een daarvan zijn de marketingkosten. Deze kosten kunnen betrekking hebben op zaken zoals een professionele fotograaf, een 360-graden-tour of drone-opnames van je woning.

Veel van deze marketingkosten zitten vaak inbegrepen in het tarief dat je aan de makelaar betaalt. Het is daarom belangrijk om makelaarstarieven te vergelijken voordat je met een makelaar in zee gaat, zodat je goed weet hoeveel je in totaal kwijt bent.

Energielabel kosten

Behalve met de marketingkosten, dien je ook rekening te houden met de kosten van een energielabel. Bij de verkoop van je woning ben je verplicht dit label te hebben. Het geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Hoe beter het energielabel, hoe energiezuiniger de woning.

De kosten voor het energielabel variëren. Je kunt het energielabel online aanvragen. Wanneer je jouw woning verkoopt zonder geldig energielabel, riskeer je een boete.

Onderhoud en reparaties

Naast de kosten voor marketing en het energielabel, kun je als verkoper te maken krijgen met kosten voor onderhoud en reparaties. Meestal komen deze kosten aan het licht na een bouwkundige keuring. Eventuele gebreken aan je woning wil je immers verhelpen voordat je je huis verkoopt.

Het onderhouden en eventueel repareren van je woning is belangrijk om een goede verkoopprijs te kunnen realiseren. Zorg daarom dat deze taken op tijd worden uitgevoerd, om vertragingen in het verkoopproces te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Den Helder?

Ismaart 2024eigenlijk wel de juiste tijd om je huis in Den Helder te verkopen? Het makkelijke antwoord hierop is: ja. De woningmarkt is momenteel gunstig, wat betekent dat er veel potentiële kopers op de loer liggen die graag jouw woning willen betrekken.

Het goede nieuws is dat wachtlijsten voor potentiële woningzoekers lang zijn op dit moment. Dit betekent dat er veel vraag is naar woningen, wat het voor jou als verkoper interessanter maakt om de stap te zetten. Ga je voor een vlotte verkoop, dan zou dit weleens het goede moment kunnen zijn.

Vergelijk makelaars in Den Helder Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning in Den Helder is een belangrijke beslissing die veel invloed heeft op jouw toekomstige financiële situatie. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan zorgen voor een snellere verkoop tegen een hogere prijs. Juist daarom heeft Huis Verkopen het perfecte stappenplan ontwikkeld tussen het regelen en voorbereiden, speciaal afgesteld op jouw woning. Het kan je helpen om niets over het hoofd te zien en om een duidelijk overzicht te houden van wat er allemaal nog moet gebeuren.

Gratis waardebepaling

Vraag je je af hoeveel je woning nu eigenlijk waard is? Dan kan je gebruik maken van de gratis waardebepaling tool van Huis Verkopen. Deze tool geeft je binnen een paar minuten een accurate schatting van de marktwaarde van je huis.

Makelaars vergelijken

Huis Verkopen maakt gebruik van veel data over makelaars. Zo kan je de prestaties van verschillende makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken voor de verkoop van jouw woning. Het helpt je om de beste deal te krijgen en te besparen op makelaarskosten.

Makelaarstarieven opvragen

Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Zo krijg je inzicht in de kosten die je kan verwachten en kan je deze vergelijken. Dit is essentieel om niet te veel te betalen en de beste deal te bemachtigen.

Aanvullende diensten

Huis Verkopen biedt ook verschillende aanvullende diensten aan, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Deze diensten helpen je om je woning in de best mogelijke staat op de markt te brengen en daardoor een hogere verkoopprijs te behalen.

Appartement verkopen in Den Helder

Het verkopen van een appartement in Den Helder is anders dan het verkopen van een woonhuis, gezien er aparte regels gelden. Een belangrijk onderdeel dat vaak vergeten wordt, is het zogenaamde splitsingsreglement. In dit reglement worden zaken geregeld zoals onderhoud en verantwoordelijkheden. Daarnaast is jouw eigen rol binnen de Vereniging van Eigenaren (VvE) iets waar potentiële kopers interesse in kunnen hebben.

Om te zorgen voor een vlotte verkoop van je appartement, is het raadzaam om een realistische woningwaarde vast te stellen. Dit kun je doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Vergeet ook niet dat jouw VvE gezond moet zijn. Een onderhoudsplan, een ruime kasreserve en weinig geschillen zijn aantrekkelijk voor de verkoop van je appartement. Door al deze zaken goed op orde te hebben, maak je een sterke indruk op mogelijke kopers.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Den Helder

De waarde van je huis kan je laten bepalen door een waardebepaling bij een makelaar te laten uitvoeren. Bij HuisVerkopen.nl kan je gemakkelijk online een waardebepaling aanvragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je huis in Den Helder waard is op de huidige markt.

Om jouw huis in Den Helder snel te verkopen kan het helpen om de juiste verkoopstrategieën toe te passen. Op de pagina met tips om een woning snel te verkopen van HuisVerkopen.nl vind je bruikbare inzichten en adviezen.

De kosten van het verkopen van je huis in Den Helder kunnen variëren en zijn afhankelijk van de makelaar die je kiest en de diensten die je afneemt. Hierbij kan je denken aan advertentiekosten, courtage en kosten voor een bouwkundig rapport. Lees meer over de kosten op deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is erg belangrijk bij het verkopen van je huis. Op HuisVerkopen.nl kan je lokale makelaars vergelijken en ontvangen je in een paar klikken meerdere offertes van makelaars in Den Helder. Begin hier met vergelijken.

Er zijn diverse stappen die je moet volgen bij het verkopen van je huis. Het kan variëren van het bepalen van je vraagprijs en het promoten van je huis tot het regelen van bezichtigingen en onderhandelingen met potentiële kopers. Ontdek het volledige stappenplan op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen