Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Den Helder

Als je van plan bent je huis in Den Helder te verkopen, ben je vast benieuwd naar de huidige stand van de lokale woningmarkt. Op deze pagina vind je diverse woningmarktcijfers zoals ontwikkelingen in de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen. Bewapen jezelf met deze kennis voordat je de woningmarkt betreedt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Den Helder

De gemiddelde verkoopprijs in Den Helder is in de laatste 3 maanden € 268.772 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 277.786 euro. Het verschil tussen deze prijzen geeft inzicht in de ruimte voor onderhandelingen. Een klein verschil duidt op een sterke verkoopmarkt, waarin huizen dicht bij de vraagprijs worden verkocht. Bekijk hieronder de grafiek voor een visuele weergave:

Huizenprijzen in Den Helder

Afgelopen 3 maanden

€ 131.000
€ 229.000
€ 328.000

De kern van woningprijzen kan op het eerste gezicht ongrijpbaar lijken, maar de helderheid kan worden gevonden in simpelweg de details. Hier presenteren we een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Den Helder van de afgelopen drie maanden. Een belangrijke observatie is het gegarandeerde verschil tussen verkoop- en vraagprijs per vierkante meter. Beleef dit overzicht zelf door te kijken naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Den Helder per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.400
€ 2.700

Prijsontwikkeling Den Helder laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat de woningprijzen in Den Helder niet stil hebben gestaan, zonder aan te nemen welke richting deze precies uitgingen. Er is een constante stroom van verandering in de markt die zich vooral op lokaal niveau openbaart.

Over de prijzen kunnen we zeggen dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Den Helder vorige maand € 268.772 bedroeg. Houd echter in het achterhoofd dat de woningmarkt in Den Helder, zoals elders in Nederland, altijd in beweging is:

Wat is mijn woning in Den Helder waard?

De waarde van je huis in Den Helder hangt af van verschillende factoren. Bij deze berekening wordt rekening gehouden met het type woning, de grootte, de huidige staat van de woning en de huidige stand van de huizenmarkt. Elk van deze details speelt een grote rol in de uiteindelijke marktwaarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar wat de waarde van jouw woning is in Den Helder? Het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar kan dan verhelderend zijn. Een waardebepaling biedt je helderheid en helpt je bij het nemen van een weloverwogen beslissing over het eventueel verkopen van je woning.

Bij een gratis waardebepaling, zal een ervaren makelaar je woning grondig inspecteren. Op basis van zijn bevindingen en kennis van de lokale huizenmarkt, zal hij een eerlijke en nauwkeurige waardebepaling geven. Zo'n inschatting is zeer nuttig, omdat het je een realistisch beeld geeft van wat je woning waard is op de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt analyseert, is het van groot belang om te begrijpen dat de cijfers enorm kunnen variëren van plaats tot plaats. Zo zullen bijvoorbeeld de huizenprijzen van locaties rondom Den Helder sterk kunnen afwijken van die in Den Helder zelf.

Door tevens de huizenprijzen in omringende gemeenten in acht te nemen, ontstaat een duidelijker beeld van de huidige marktsituatie. De onderstaande marktcijfers tonen de gemiddelde verkoopprijzen in Den Helder en vergelijkbare plaatsen, zowel totaal als per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Den Helder

De woningmarkt in Den Helder kent veel variatie, evenals de makelaars die hierop actief zijn. Op HuisVerkopen.nl brengen we de prestaties van deze makelaars in kaart door data zoals verkooptijden, het aantal verkopen en de gemiddelde verkoopprijs te vergelijken. We assisteren je daarbij, om zo inzicht te geven in de lokale markt en je bij te staan in het maken van een keuze voor een geschikte makelaar.

Het kiezen van een makelaar kan een grote impact hebben op de succesvolle verkoop van je huis. Verschillende makelaars hanteren diverse strategieën en tarieven, waardoor een zorgvuldige selectie je kan helpen bij het optimaliseren van de uitkomsten. Door een makelaar te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet, kun je voordelen behalen op zowel de verkoopduur als de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Vergelijk makelaars in Den Helder Of lees meer over makelaars in Den Helder

Gemiddelde tarieven van makelaars in Den Helder

Als het op courtages aankomt, kan er een wereld van verschil zitten in wat makelaars in Den Helder in rekening brengen. De gemiddelde courtage van een makelaar in Den Helder is 1,15%. Om dit tastbaar te maken: dit zou betekenen dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Den Helder, namelijk € 268.772, aan makelaarskosten gemiddeld € 3.091 kwijt zou zijn.

Bij het selecteren van een makelaar is het van belang niet alleen op de courtages te letten, maar ook op andere aspecten zoals de werkwijze, strategie en algemene aanpak van de makelaar. Een goed startpunt is het vergelijken van makelaars in Den Helder en omgeving. Op basis van jouw voorkeuren wordt een selectie van makelaars gemaakt die vervolgens informatie verstrekken over hun tarieven en manier van werken. Zo kun je een makelaar selecteren die bij jouw behoeften en budget past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Den Helder

In Den Helder vind je koopwoningen, maar slechts een fractie daarvan is momenteel beschikbaar voor verkoop. Dit maakt het een uitstekend moment om je eigen woning in de spotlights te zetten, aangezien er slechts beperkte keuzes zijn voor potentiële kopers. Met zo'n beperkt aanbod kan je woning zeker op veel belangstelling rekenen.

Aantal verkochte woningen in Den Helder

In Den Helder zijn in de laatste 12 maanden veel fluctuaties te zien betreft het aantal aangemelde woningen en het aantal huistransacties. In de grafiek hieronder zie je niet alleen hoeveel huizen er in de verkoop zijn gezet, maar ook hoeveel woningen er uiteindelijk verkocht zijn. Bekijk deze specifieke gegevens voor 277:

Ben je van plan jouw huis in Den Helder te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Den Helder wilt verkopen, komt daar nogal wat bij kijken. Het is niet simpelweg een prijskaartje ophangen en wachten op een koper. Er moet onder andere aan energielabels worden gedacht, je moet de juiste makelaar kiezen die ervaring heeft met de lokale markt en er zijn vaak diverse wettelijke regels en verplichtingen om rekening mee te houden.

Het kan behoorlijk ontmoedigend zijn om hiermee te beginnen. Maar maak je geen zorgen, er is hulp beschikbaar. Door het volgen van een gestructureerd stappenplan wordt het regelen van de verkoop van jouw woning een stuk overzichtelijker. Iedere stap die je moet nemen, van professionele foto's maken voor de advertentie tot aan de overdracht bij de notaris, wordt hierin duidelijk uiteengezet. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw huis in Den Helder op de best mogelijke manier wordt verkocht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen weten we dat het de juiste informatie is die je helpt om de juiste keuzes te maken bij de verkoop van je huis. Daarom hebben we alle relevante feiten en cijfers over de huizenmarkt in Den Helder grondig onderzocht en met zorg samengesteld. Deze woningmarktgegevens worden continu bijgewerkt en zijn dus altijd actueel. We raden je dan ook aan om deze cijfers regelmatig te raadplegen. Dit kan je helpen om het ideale moment voor de verkoop van je woning te kiezen.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij de verkoop

Huis Verkopen is meer dan een informatiebron; het is een geheel pakket aan tools en diensten die het regelwerk rondom de verkoop van je huis tot een fluitje van een cent maakt. Of je nu een gratis waardebepaling van je huis nodig hebt, op zoek bent naar een goede makelaar in Den Helder of makelaarstarieven wilt vergelijken, Huis Verkopen staat voor je klaar. En met ons gedetailleerde stappenplan weet je precies wat je te wachten staat bij elke stap van het verkoopproces. Zo kan je erop vertrouwen dat je niets over het hoofd ziet en dat je de hoogst mogelijke prijs voor je huis krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen