Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Geesteren

Verkoop je huis in Geesteren met de juiste hulp en voorbereiding. Tijdens deze gids leer je welke lokale makelaar past bij jouw wensen, welke kosten erbij komen kijken en hoe onze vergelijkingstools het oriëntatieproces vergemakkelijken. Blijf lezen en verkoop zorgeloos.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Geesteren

Als je jouw woning in Geesteren wilt verkopen, zijn er diverse doelen die je voor ogen hebt. Het behalen van een hoge verkoopprijs en een snelle verkoop zijn slechts twee voorbeelden. Zekerheid over het eindresultaat en minimale verstoring van je dagelijkse routine zijn misschien net zo belangrijk. De keuze voor een goede makelaar is van groot belang om deze doelen te verwezenlijken.

Wellicht vraag je je af hoe snel huizen in Geesteren doorgaans worden verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn vragen die spelen wanneer je overweegt je huis te verkopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Geesteren:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
146 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 175.000
Besparing (gem.)
€ 429

Je huis snel verkopen in Geesteren

Van plan je woning in Geesteren te verkopen en benieuwd hoe lang dat gemiddeld duurt? Het duurt gemiddeld 53 dagen voordat een woning in Geesteren verkocht is. Hieronder geven we je enkele tips om dit proces te versnellen.

 1. Realistische vraagprijs: Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Door een realistische vraagprijs te stellen, vergroot je de kans op een snelle verkoop. Laat een waardebepaling doen door een professional om een goede vraagprijs te bepalen.
 2. Goede presentatie: Zorg dat je woning er op zijn best uitziet voor de foto's en tijdens bezichtigingen. Een verzorgde en opgeruimde woning nodigt uit tot bezichtigen en uiteindelijk tot aankoop. Je kunt hier tips voor vinden op onze tips pagina.
 3. Bepaald de bodemprijs: Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat je minimale verkoopprijs is. Hoe lager deze 'bodemprijs', des te groter de kans dat je woning snel wordt verkocht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Geesteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Geesteren op?

Huizen in Geesteren worden momenteel gemiddeld verkocht voor een prijs van € 175.000 euro. Dit bedrag kan echter variëren, omdat de verkoopprijs van een huis niet alleen afhangt van de vierkante meters, maar ook van factoren zoals de locatie van de woning, de staat van onderhoud en de vraag in de markt tijdens de periode april 2024.

Wanneer je kijkt naar de prijs per vierkante meter, ligt het gemiddelde in Geesteren op dit moment op € 2.397 euro. Dit is een indicatie voor je om te bedenken wat je kunt verwachten als je je huis wilt verkopen of als je overweegt om een huis in Geesteren te kopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Geesteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 1.900
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Geesteren bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Geesteren.

Tips om je woning te verkopen in Geesteren

De verkoop van je huis in Geesteren is niet iets wat je elke dag doet. Een goede voorbereiding is daarom van belang. De volgende tips kunnen je helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en de kans op een succesvolle verkoop te vergroten.

 • Opknappen interieur: Geef een verouderd interieur een facelift door bijvoorbeeld muren opnieuw te schilderen in neutrale kleuren en kleine reparaties uit te voeren.
 • Schoonmaakbeurt: Een grondige schoonmaakbeurt kan wonderen doen. Denk aan de ramen, keuken, badkamer en vloeren. Een schoon huis maakt een veel betere indruk.
 • Licht en lucht: Zorg ervoor dat je huis licht en luchtig oogt. Scheidingswanden kunnen verwijderd worden om een open concept te creëren. Open zoveel mogelijk de gordijnen of zonwering om natuurlijk licht binnen te laten.
 • Tuinonderhoud: Maak de tuin weersbestendig. Snoei bomen en struiken, maai het gras regelmatig en zorg voor een opgeruimd terras om de buitenruimte er zo uitnodigend mogelijk uit te laten zien.
 • Verkoopbare foto's: Overweeg om een professionele fotograaf in te huren om je huis vast te leggen. Goede foto's trekken meer kijkers online en kunnen helpen de verkoop te bespoedigen.

Ontdek jouw stappenplan in Geesteren:

 • Het stappenplan bespaart je duizenden euro's en tijd
 • Een makkelijke en duidelijke to-do lijst voor woningverkoop
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen over het hoofd ziet
 • Perfect op maat gemaakt, alle keuzes vallen binnen jouw controle
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Geesteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Geesteren kost je als verkoper gemiddeld € 9.718. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Geesteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 175.000) € 1.995
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.718

Kosten van makelaars in Geesteren

Als je van plan bent een huis te verkopen in Geesteren, is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Over het algemeen rekenen makelaars een courtage, wat een percentage is van de verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Geesteren is 1,14% van de verkoopprijs, maar houd er rekening mee dat dit kan variëren per makelaar.

Een courtage is dus een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, wat betekent dat de makelaar pas betaald wordt als het huis daadwerkelijk verkocht is. Het is altijd verstandig om hierover duidelijke afspraken te maken met de makelaar voordat je de verkoopopdracht geeft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan doordat de makelaarskosten hoger uitvallen dan verwacht.

Lees meer over makelaars in Geesteren.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Bij de verkoop van je huis in Geesteren komen naast de makelaarskosten ook onderhoudskosten om de hoek kijken. Denk hierbij aan het herstellen van kleine mankementen, zoals lekkende kranen of het schilderwerk bijwerken, om de woning verkoopklaar te maken. Deze onderhoudskosten kunnen snel oplopen, afhankelijk van de staat van je woning.

De kosten hiervoor zijn variabel en hangen sterk af van wat er nodig is om je huis in optimale staat te brengen. Soms is het noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen voor reparaties. Zo zorg je ervoor dat je huis er op zijn best uit ziet voor potentiële kopers.

Energielabel

Een andere kostenpost is die van het energielabel. Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Een energiezuinig huis kan aantrekkelijker zijn voor kopers, omdat het een lagere energierekening betekent. De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel verschillen per adviseur.

Je moet dus zelf een energieadviseur inhuren om dit in kaart te brengen. De adviseur loopt jouw huis door en kijkt naar aspecten zoals isolatie, verwarming en ventilatie om het energielabel te bepalen. Dit is een wettelijke verplichting, dus houd hier wel rekening mee bij het verkoopklaar maken van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Geesteren?

Ben je van plan om je huis in Geesteren te verkopen en vraag je je misschien af hoe de huidige woningmarkt eruitziet? Vrezen is niet nodig. Het is momenteel een verkopersmarkt, wat betekent dat er veel vraag is naar woningen, maar een beperkt aanbod beschikbaar is. Een lokale makelaar kan je hierover het beste adviseren op basis van specifieke kennis van de lokale markt.

Je vraagt je misschien af of dit het juiste moment is om te verkopen. Het simpele antwoord daarop is: er is niet één 'juiste' tijd om te verkopen. Maar, met de huidige marktsituatie en de expertise van een makelaar uit Geesteren, ben je goed uitgerust om de juiste beslissingen te nemen. april 2024.

Vergelijk makelaars in Geesteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je een woning te verkopen en weet je niet waar je moet beginnen? Het proces kan overweldigend en stressvol zijn, maar gelukkig is er een hulpmiddel dat het hele proces een stuk eenvoudiger maakt. Huis Verkopen heeft een eenvoudig te volgen en toch uitgebreid stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan wordt jouw betrouwbare gids doorheen het verkoopproces, en zorgt ervoor dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet. Dit is niet zomaar een stappenplan, maar een slimme manier om een succesvolle woningverkoop te garanderen.

Vergelijken lokale makelaars

Dankzij Huis Verkopen hoef je niet meer te gokken wie de beste lokale makelaar voor jou is in Geesteren. Via Huis Verkopen kun je eenvoudig lokale makelaars vergelijken op basis van hun prestaties op gebieden zoals de verkoopopbrengst en snelheid. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor de beste makelaar voor jouw woning.

Besparen op kosten

Wie wil er nu geen geld besparen op makelaarskosten? Met het stappenplan van Huis Verkopen kun je de dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Je ziet in één oogopslag welke dienstverlener, zoals een makelaar of energieadviseur, voor jou de beste kwaliteit biedt tegen de laagst mogelijke kosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen maakt alle informatie beschikbaar in een volledig onafhankelijk en objectief kader. Als grootste platform dat zich bezig houdt met het ondersteunen van de verkoop van woningen, staan zij voor het belang van de verkopers en vechten zij tegen misinformatie in de markt.

Eenvoudig overzicht behouden

Laat je niet overrompelen door alle taken en stappen bij het verkopen van jouw woning. Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je gemakkelijk overzicht over het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Geesteren

Een goede organisatie is belangrijk wanneer je jouw huis in Geesteren wilt verkopen. Denk aan het op orde hebben van de benodigde documenten, het tijdig informeren van belanghebbenden en het eventueel inschakelen van een professionele makelaar.

Het bepalen van de waarde van jouw woning kan best ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er diverse hulptools en professionals die je hierbij kunnen helpen. Bezoek bijvoorbeeld deze pagina voor meer informatie.

Het snel verkopen van jouw huis in Geesteren kan afhangen van verschillende factoren zoals de vraagprijs, de staat van je woning en de marktsituatie. Lees gerust dit artikel voor meer tips omtrent een snelle verkoop.

Het inschakelen van een makelaar kan je veel werk uit handen nemen en kan voor een betere prijs zorgen. Maar het is niet verplicht. Op deze pagina lees je meer over wat een makelaar doet en hoe je een goede makelaar kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen