Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tubbergen

Wil je jouw huis in Tubbergen verkopen? Dan is het vinden van de juiste makelaar een van je eerste prioriteiten. Een ervaren lokale makelaar kan je begeleiden in het hele proces en zorgt voor een optimale verkoop van je huis. Ben jij op zoek naar een goede makelaar?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tubbergen

Als woningverkoper in Tubbergen heb je uiteenlopende doelen. Misschien wil je een hoge verkoopprijs behalen, wellicht streef je naar een snelle verkoop van je huis. Daarnaast wil je ook de juiste keuze maken bij het selecteren van een makelaar, iemand die jouw behoeften begrijpt en je helpt bij het realiseren van jouw doelen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Tubbergen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dat zijn exact de vragen waar we antwoord op gaan geven. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Tubbergen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 439.409
Besparing (gem.)
€ 1.384

Je huis snel verkopen in Tubbergen

In Tubbergen wordt de gemiddelde woning verkocht binnen een tijdsbestek van 54 dagen. Je wilt natuurlijk dat jouw huis sneller van de markt is. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om dit doel te bereiken.

 1. Gratis waardebepaling. Laat een makelaar een gratis waardebepaling uitvoeren. Dit kan je een goed beeld geven van de invloed die de hoogte van de vraagprijs heeft op de snelheid waarmee je woning verkocht zal worden.
 2. Presentatie. Eerste indrukken zijn cruciaal, dus zorg ervoor dat je huis er op foto's en tijdens bezichtigingen zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Onderhoud reparaties, schoonmaakklussen en tuinieren kunnen hier allemaal aan bijdragen.
 3. Promoten. Gebruik je eigen netwerk om je huis te promoten. Vertel vrienden, familie en collega's dat je huis te koop staat en vraag ze het verder te vertellen. Online platforms kunnen hierbij ook zeer nuttig zijn.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Tubbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tubbergen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Tubbergen ligt momenteel rond de € 439.409. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de staat van het huis, de grootte en het aantal kamers, of er veel vraag is naar dit type woning, de locatie binnen Tubbergen, en de staat van de huidige woningmarkt in februari 2024.

In Tubbergen ligt de gemiddelde prijs per m2 op dit moment rond de € 3.678. Dit betekent dat je voor elke vierkante meter woonruimte gemiddeld deze prijs betaalt. Dit is een belangrijke indicator bij het berekenen van de totale verkoopprijs van de woning en de bepaling van de vraagprijs bij verkoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tubbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.500
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tubbergen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tubbergen.

Feitjes over Tubbergen

 • Tubbergen is een plaats in de provincie Overijssel.
 • Elk jaar vindt in Tubbergen Glasrijk Tubbergen plaats.
 • In Tubbergen bevindt zich een watertoren uit 1932.

Tips om je woning te verkopen in Tubbergen

Als je op het punt staat je woning in Tubbergen te verkopen, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. De volgende tips kunnen je helpen om jouw huis beter verkoopbaar te maken en misschien zelfs de verkoopprijs te verhogen.

 • Grondige schoonmaak: Presenteer je huis op zijn best door een zorgvuldige schoonmaak. Van vloeren en ramen tot keukens en badkamers; een schoon huis geeft een goed gevoel en maakt een positieve eerste indruk.
 • Verkoopfoto's: Professionele verkoopfoto's helpen om potentiële kopers aan te trekken. Zorg dat je huis goed belicht is en dat iedere ruimte uitnodigend oogt.
 • Behoud de neutraliteit: Zorg voor een algemene stijl die de meeste mensen aanspreekt. Dit kan betekenen dat je enkele van je persoonlijke decoraties moet verwijderen.
 • Opfrissen van de buitenkant: De buitenkant van je huis is het eerste wat kopers zien. Een frisse verflaag op de deuren en kozijnen kan al een groot verschil maken.
 • Marktonderzoek: Ken de vastgoedmarkt in Tubbergen en stel een competitieve prijs vast. Een makelaar kan je hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Tubbergen:

 • Voorkom overgeslagen stappen met ons opmaat stappenplan.
 • Slaapt nachtenlang lekker, dankzij de gedetailleerde planning.
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken via ons plan.
 • Regel alles stressvol en direct vanaf één handige plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tubbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tubbergen kost je als verkoper gemiddeld € 5.402. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tubbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 439.409) € 4.965
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.402

Kosten van makelaars in Tubbergen

Bij het verkopen van een huis in Tubbergen kunnen de makelaarskosten variëren. Dit heeft te maken met het feit dat makelaars verschillende tarieven hanteren. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag, terwijl andere makelaars werken met een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Het gemiddelde courtagepercentage in Tubbergen bedraagt 1,13%.

Het courtagepercentage van 1,13% klinkt misschien laag, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Tubbergen, wat zo'n € 439.409 euro is, kan dit behoorlijk oplopen. Dit betekent dat je dus bij een gemiddelde verkoopprijs al snel zo'n € 4.965 euro aan makelaarskosten kunt verwachten. Hou hier rekening mee bij de verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Tubbergen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhouds- en reparatiekosten

Wanneer je jouw woning te koop zet, wil je dat deze er op haar best uitziet. Aan kleine gebreken zoals een lekkende kraan of een kapot raamkozijn, die je eerder over het hoofd zag, kan je niet langer voorbijgaan. Dit soort reparaties kunnen de verkoopwaarde van je woning drastisch verhogen.

Daarnaast helpt een goed onderhouden tuin of balkon ook om een sterke eerste indruk te maken op potentiële kopers. Zelfs een likje verf gaat vaak een lange weg. Dit zijn kleine investeringen, maar ze kunnen de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.

Kosten voor een energielabel

Als je jouw woning wilt verkopen, is een energielabel verplicht. Het toont de energiezuinigheid van jouw huis aan potentiële kopers. Als jouw woning een goed energielabel heeft, kan dit een verkoopargument zijn en de prijs opdrijven.

Het energielabel van je huis kan je verbeteren. Je kan bijvoorbeeld investeren in isolatie of in zonnepanelen. Dit kost geld, maar kan resulteren in een beter energielabel, wat wederom de waarde van je huis kan verhogen.

Kosten voor woningtaxatie

Voor de verkoop moet je jouw woning laten taxeren zodat je een realistische vraagprijs kunt vaststellen. De kosten voor taxatie kunnen uiteenlopen, maar zijn een noodzakelijke uitgave. Een professioneel taxatierapport kan immers de vraagprijs onderbouwen.

Hoewel taxatiekosten in eerste instantie als een uitgave kunnen lijken, kan een correcte taxatie ervoor zorgen dat je jouw woning niet onder de marktwaarde verkoopt. Een goed taxatierapport kan dus ook gezien worden als een investering in een hogere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Tubbergen?

In de afgelopen jaren heeft de woningmarkt behoorlijk wat pieken en dalen meegemaakt. Het kan daardoor lastig zijn om zelf te bepalen of dit het juiste moment is om je huis in Tubbergen te verkopen. Gelukkig staan er experts klaar om je hierbij te helpen en kunnen ze een op maat gemaakt verkoopadvies geven.

Misschien vraag je jezelf af of de huidige markt gunstig is voor verkopers? Over het algemeen is het een goede periode om woningen te verkopen. Echter, specifieke inzichten voor Tubbergen kan een lokale makelaar je het beste geven. Zo zorg je ervoor dat je goed geïnformeerd bent voor je de volgende stap zet.

Vergelijk makelaars in Tubbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan een intimiderend proces zijn. Er zijn zoveel variabelen om rekening mee te houden en het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle stappen die je moet nemen. Gelukkig maakt het online platform Huis Verkopen dit proces veel eenvoudiger met een helder, gemakkelijk te volgen stappenplan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet, zodat je het maximale uit de verkoop van je woning kunt halen. Het is slim om het stappenplan te gebruiken, want zo ben je verzekerd van een soepel en succesvol verkoopproces.

gemak van alles op één plek

Dankzij Huis Verkopen heb je alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je woning op één plek. Of het nu gaat om het vinden van een geschikte makelaar of een ontruimdienst, Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de juiste specialisten. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken en regel je alles gemakkelijk en snel.

Ontdek de beste specialisten in Tubbergen

Wist je dat Huis Verkopen je ook helpt bij het vinden van de beste specialisten in jouw omgeving? De site biedt de mogelijkheid om makelaars in Tubbergen gemakkelijk te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Zo kies je altijd voor de specialist die het best bij jouw specifieke behoeften past.

Maximaal resultaat met minimale inspanning

Of je jouw woning nu zo snel mogelijk wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen is jouw gids. Door de schat aan informatie die het platform biedt, begeleidt het je bij het maken van de juiste keuzes, leidend tot een verkoopproces dat naadloos aansluit bij jouw doelen.

Kostenbesparend en vrijblijvend

Maar er is meer: het gebruik van Huis Verkopen is volledig gratis en vrijblijvend. Je kunt zorgeloos de verschillende diensten verkennen zonder enige verplichting. Het resultaat? Een kostenbesparend proces waarin je met vertrouwen de juiste beslissingen kan nemen voor jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tubbergen

Eén van de eerste stappen is het aanvragen van een energielabel voor jouw huis. Daarnaast is het zinvol je huis verkoopklaar te maken en te zorgen voor goede foto's. Ook een eerlijke en complete beschrijving van de woning is aanbevolen. Bekijk hier een uitgebreide checklist.

Je kunt een deskundige taxateur of makelaar inschakelen om de waarde van jouw huis in Tubbergen te bepalen. Maar je kunt ook zelf een indicatie krijgen door middel van online tools om de woningwaarde te berekenen.

Het is aanbevolen om een lokale makelaar in te schakelen die jouw markt goed kent. Verder zorg je dat jouw huis er piekfijn uitziet voor de foto's en de bezichtigingen. Het is ook goed om je alvast te oriënteren op de vervolgstappen na de verkoop.

Zoek lokaal en gebruik ervaringen van anderen. Je kunt ook gebruik maken van de vergelijkingstool om makelaars in jouw omgeving te vergelijken op basis van gesloten verkooptransacties, hun beoordelingen en de kosten van hun diensten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen