Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haarlemmerliede

Als je je huis in Haarlemmerliede wilt verkopen, is een goede voorbereiding essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van je energielabel en het selecteren van een betrouwbare makelaar. Zorg dat je goed geïnformeerd bent zodat je met vertrouwen je woning te koop kunt zetten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haarlemmerliede

Als woningverkoper in Haarlemmerliede heb je diverse doelen wanneer je het pad om je huis te verkopen bewandelt. Allereerst streef je natuurlijk naar een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Je wilt immers de maximale waarde uit jouw eigendom halen. Maar dat is niet het enige. Je wilt je huis ook snel verkopen. Want hoe langer het proces duurt, hoe langer jij in onzekerheid zit. Tevens voorkom je hiermee mogelijk dubbele woonlasten.

En hoe zit het dan met de woningmarkt in Haarlemmerliede? Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen hier gemiddeld verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Daarnaast wil je graag weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Met deze vragen in je hoofd, is het handig om even door te klikken en het vergelijken van makelaars in Haarlemmerliede op deze pagina te overwegen. Maar wist je ook dat je hier de tarieven van makelaars in Haarlemmerliede kunt opvragen en zo makkelijk de makelaarskosten vergelijkt? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Haarlemmerliede:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
6 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 505.704
Besparing (gem.)
€ 759

Je huis snel verkopen in Haarlemmerliede

Woningen in Haarlemmerliede worden gemiddeld binnen 6 dagen van de markt gehaald. Dat betekent dat je best wel snel moet handelen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Hieronder vind je enkele nuttige tips die het verkoopproces kunnen versnellen.

 1. Vraag een waardebepaling aan bij een professionele makelaar. Dit kan helpen om een realistische verkoopprijs te bepalen en zo meer potentiële kopers aan te trekken. Voor meer informatie klik hier.
 2. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Een opgeruimd huis en een verzorgde tuin kunnen een grote impact hebben op de eerste indruk van potentiële kopers. Raadpleeg voor meer tips ons overzicht van tips voor verkoop van je huis.
 3. Schakel lokale makelaars in voor het promoten van je woning. Zij kennen de markt in Haarlemmerliede goed en hebben wellicht al een potentiële koper in hun klantenbestand. Vraag makelaarstarieven op via deze link.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Haarlemmerliede

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haarlemmerliede op?

Ben je benieuwd naar het gemiddelde bedrag waarvoor een huis in Haarlemmerliede momenteel wordt verkocht? De gemiddelde verkoopprijs in Haarlemmerliede is op dit moment € 505.704. De uiteindelijke verkoopsom van een huis kan variëren en hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de ligging en het afgewerkte niveau van de woning.

Daarnaast is het interessant om te weten wat je gemiddeld per vierkante meter betaalt voor een woning in Haarlemmerliede. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Haarlemmerliede € 5.173. Ook hier is het van belang om te realiseren dat deze prijs afhankelijk kan zijn van verschillende aspecten. Dit omvat de staat van onderhoud van de woning, de ligging en de hoeveelheid vraag en aanbod in die periode.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haarlemmerliede

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.900
€ 5.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haarlemmerliede bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haarlemmerliede.

Tips om je woning te verkopen in Haarlemmerliede

Je huis in Haarlemmerliede verkopen kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste strategie kan het proces soepeler en efficiënter verlopen. We hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet om de verkoop van je woning zo goed mogelijk te laten verlopen.

 • Goede foto's: Investeer in professionele foto's van je huis. Mooie, heldere foto's kunnen ervoor zorgen dat jouw woning eruit springt in de online lijsten en meer kijkers trekt.
 • Presentatie van je huis: Zorg ervoor dat je huis er netjes en uitnodigend uitziet voor mogelijke kopers. Een grondige schoonmaak en een frisse lik verf kunnen een groot verschil maken.
 • Prijsbepaling: De juiste prijs voor je huis bepalen is essentieel. Te hoog en je schrikt mogelijke kopers af, te laag en je doet jezelf tekort. Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in je omgeving om een goede vraagprijs te bepalen.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media en lokale gemeenschapsgroepen om je woning te promoten. Vergeet ook niet je persoonlijke netwerk in te schakelen.
 • Een goede makelaar: Kies voor een ervaren makelaar met kennis van de lokale markt. Zij kunnen je helpen bij elke stap van het verkoopproces en mogelijk een hogere prijs voor je woning krijgen.

Ontdek jouw stappenplan in Haarlemmerliede:

 • Overzichtelijk stappenplan voor woningverkoop
 • Voorkom overgeslagen stappen in het verkoopproces
 • Optimaliseer de waarde van je woning met tips
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Haarlemmerliede?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haarlemmerliede kost je als verkoper gemiddeld € 16.474. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haarlemmerliede In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 505.704) € 5.765
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 16.474

Kosten van makelaars in Haarlemmerliede

Als je van plan bent om jouw huis in Haarlemmerliede te verkopen, zullen er onvermijdelijk makelaarskosten aan verbonden zijn. Makelaars kosten meestal een percentage van de verkoopprijs van het huis, ook wel courtage genoemd. In Haarlemmerliede is de gemiddelde courtage 1,14% van de verkoopprijs.

Maar, onthoud dat makelaarskosten niet het enige criterium zijn bij de keuze van een makelaar. Het is verstandig om ook naar de voorwaarden die ze stellen en de service die ze bieden te kijken. Maak dan ook gebruik van het vergelijken van verschillende makelaars. Hierbij kan een pagina zoals het opvragen van tarieven bij meerdere makelaars erg nuttig zijn.

Lees meer over makelaars in Haarlemmerliede.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Je bent wellicht al op de hoogte van de makelaarskosten, maar wist je dat daar ook de marketingkosten bij horen? Dit zijn kosten voor het uitlichten van je woning, zoals voor professionele foto's of advertenties.

Omdat marketingkosten doorgaans deel uitmaken van de makelaarskosten, is het verstandig om de makelaarstarieven goed te vergelijken. Dat geeft je een helder beeld van wat je werkelijk kwijt bent aan de verkoop van je woning.

Kosten van het energielabel

Een belangrijk onderdeel van de verkoopprijs van je woning is het energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is en is bij wet verplicht bij de verkoop van je huis. Het opmaken van zo'n label brengt kosten met zich mee.

Je moet dit label aanvragen bij een erkend deskundige, en de kosten voor deze dienst zijn voor jou als verkoper. Vergeet deze bijdrage dus niet mee te nemen in de berekening van je verkoopprijs.

Notariskosten

Je hebt ook te maken met juridische aspecten bij het verkopen van je huis, zoals de notariskosten. Deze omvatten bijvoorbeeld de kosten voor het opstellen van de koopakte.

Het is dus belangrijk om zicht te houden op alle kosten bij de verkoop van je huis om onverwachte uitgaven te voorkomen. Een goede voorbereiding kan je helpen bij het berekenen van al deze kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Haarlemmerliede?

Is het een goed moment om je huis in Haarlemmerliede te verkopen? Het simpele antwoord hierop is: ja, over het algemeen is het zeker een opportune tijd. De woningmarkt blijft continu in beweging en de vraag naar woningen is op dit moment groter dan ooit.

Maar hoe weet je zeker of februari 2024 echt de perfecte tijd is om jouw specifieke woning te verkopen? Hier komt het belang van een bekwaam makelaar in beeld. Een goede makelaar heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze periode, en kan je van professioneel en gericht advies voorzien.

Vergelijk makelaars in Haarlemmerliede Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een huis komen veel zaken kijken die je wellicht niet dagelijks regelt. Huis Verkopen komt hierin tegemoet. Met onze website kun je makkelijker en met meer zekerheid de verkoop van je woning regelen. Van het opvragen van makelaarstarieven, tot het vergelijken van makelaars en het aanvragen van een gratis waardebepaling; je regelt het eenvoudig via ons platform. Huis Verkopen heeft daarnaast veel data over de prestaties van lokale makelaars, waardoor we je de beste makelaars voor de verkoop van je woning in Haarlemmerliede kunnen voorstellen.

Gratis waardebepaling en vergelijken van makelaars

Huis Verkopen biedt handige tools om de verkoop van je woning voor te bereiden. Via ons kun je een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken. Je maakt zo de beste keuze voor de verkoop van jouw woning in Haarlemmerliede.

Besparen op makelaarskosten

Met Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Dat helpt je besparen op makelaarskosten. Doordat je de tarieven zelf kunt vergelijken, weet je zeker dat je de beste prijs krijgt.

Voorkomen van over het hoofd zien

Je wilt er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je huis. Ons online platform biedt een handig stappenplan dat jou inzicht geeft in wat er allemaal geregeld moet worden. Zo ga je optimaal voorbereid de verkoop van je woning tegemoet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haarlemmerliede

Om je huis in Haarlemmerliede te verkopen, heb je een aantal belangrijke documenten nodig. Deze documenten geven potentiële kopers duidelijkheid over de staat en juridische status van de woning. Denk aan eigendomsbewijzen, plattegronden, energielabel en VvE-stukken voor appartementen. Lees meer op onze pagina over benodigde documenten.

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis in Haarlemmerliede kan een uitdaging zijn. Belangrijke factoren zijn de huidige marktomstandigheden, de staat van je huis, vergelijkbare huizen in de buurt en de snelheid waarmee je wilt verkopen. Onze pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis biedt meer inzicht.

Bij een verhuizing uit Haarlemmerliede komen diverse zaken kijken. Je moet onder andere je adreswijziging doorgeven aan diverse instanties, de energielevering regelen en vaak ook zaken als internet en televisie op je nieuwe adres. Kijk op onze pagina wat moet ik regelen als ik ga verhuizen voor een uitgebreide checklist.

Een goede makelaar is goud waard bij de verkoop van je huis in Haarlemmerliede. Kies niet zomaar de eerste de beste, maar vergelijk meerdere makelaars op ervaring, tarieven en dienstverlening. Gebruik hier bijvoorbeeld onze tool makelaars vergelijken voor.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen