Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heijningen

Als je overweegt jouw huis in Heijningen te verkopen, is het belangrijk om de vastgoedcijfers van deze regio te kennen. De recente transactiecijfers kunnen een indicatie geven van de huidige marktwaarde. Zorg voor een grondige prijsevaluatie om de beste verkoopprijs voor jouw eigendom te ontvangen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heijningen

Als je van plan bent je huis in Heijningen te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Er is natuurlijk de prijs die je voor jouw huis wilt krijgen, maar ook de kosten van de makelaar kunnen flink oplopen. Het is ook belangrijk om te realiseren hoe spoedig je de woning wilt verkopen, want niemand wil dubbele woonlasten betalen.

De vragen die je je mogelijk stelt, zijn dan: hoe snel worden huizen in Heijningen eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En door het slim vergelijken van makelaars, hoeveel kan ik daar eigenlijk op besparen? Goede vragen. Wat volgt zijn de actuele cijfers over de woningverkoop in Heijningen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
80 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 518.419
Besparing (gem.)
€ 1.192

Je huis snel verkopen in Heijningen

In Heijningen vinden woningen gemiddeld na 80 dagen een nieuwe eigenaar. Dit is een vrij snelle verkoopsnelheid, maar misschien wil jij je huis nóg sneller verkopen. Wij geven je graag een aantal tips om de verkoop te versnellen.

 1. Vraag een waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Door te weten wat je huis waard is, kun je een realistische prijs stellen en de verkoop versnellen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op onze website, hier.
 2. Doe eens een rondje door je woning en bekijk de woning door de ogen van een mogelijke koper. Met een opgeruimd en fris huis kom je veel beter voor de dag. Ook kleine reparaties kunnen een groot verschil maken.
 3. Gebruik professionele foto's in je advertentie. Mooie, duidelijke foto's laten je huis van de beste kant zien en trekken meer potentiele kopers aan. Heb je geen ervaring met fotografie? Huur dan een professionele fotograaf in!

Tips in Heijningen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heijningen op?

De gemiddelde verkoopprijs voor woningen in Heijningen is op dit moment € 518.419. Dit lijkt een specifieke som, maar het is goed om te weten dat de verkoopprijs van een huis sterk afhangt van verschillende factoren. Denk hierbij aan aspecten zoals het type woning, de ligging, de staat van onderhoud en actuele marktontwikkelingen.

Als je de prijs per vierkante meter zou uitrekenen, kom je op dit moment in Heijningen uit op € 3.398. Let op dat deze prijzen gemiddelden zijn van de afgelopen drie maanden. Dit zijn richtlijnen die je een idee kunnen geven van de huidige huizenmarkt in Heijningen in juni 2024, maar het exacte bedrag kan altijd variëren op basis van bovengenoemde factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heijningen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heijningen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heijningen.

Tips om je woning te verkopen in Heijningen

Bij het verkopen van je huis in Heijningen komt veel kijken. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk voordeel uit je verkoop halen. Hier volgen enkele nuttige tips om succesvol je woning te verkopen en de meest geschikte makelaar te selecteren.

 • Veelzijdige makelaar kiezen: Kies niet zomaar de eerste makelaar die je tegenkomt. Vergelijk verschillende makelaars en hun aanpak. Kijk naar hun promotiestrategie, netwerk en ervaring met het verkopen van vergelijkbare woningen in Heijningen.
 • Inzicht in marktkennis: Een makelaar met een sterke kennis van de lokale markt in Heijningen kan van onschatbare waarde zijn. Deze kennis stelt hem of haar in staat om de juiste prijs voor je huis vast te stellen.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Een makelaar moet sterke onderhandelingsvaardigheden hebben om een optimale deal voor je te kunnen sluiten. Informeer hierover bij het eerste gesprek met de makelaar.
 • Communicatie: Kies een makelaar die goed communiceert en transparant te werk gaat. Je moet steeds een duidelijk overzicht krijgen van de voortgang en eventuele obstakels.
 • Commissie: Vergeet niet te praten over de commissie voor de makelaar. Een lager percentage kan een groot verschil maken voor de uiteindelijke opbrengst van je verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Heijningen:

 • Overzichtelijk stappenplan voor woningverkoop
 • Gepersonaliseerd aan de hand van jouw adres
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heijningen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heijningen kost je als verkoper gemiddeld € 8.785. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heijningen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 518.419) € 5.962
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.785

Kosten van makelaars in Heijningen

Als je overweegt om je huis in Heijningen te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. Gemiddeld betaal je een courtage van 1,15% van de verkoopprijs aan de makelaar. In Heijningen ligt de gemiddelde verkoopprijs van woningen rond € 518.419 euros. Dit betekent dat de gemiddelde kosten voor de makelaar oplopen tot € 5.962 euros.

De tarieven van makelaars kunnen echter sterk variëren. Daarom is het belangrijk om meerdere offertes van verschillende makelaars in Heijningen te vergelijken. Zo kun je besparen op de makelaarskosten en ben je verzekerd van de beste deal. Een verschil in courtage kan namelijk al snel honderden euro's verschil maken in de uiteindelijke kosten.

Lees meer over makelaars in Heijningen.

Andere kosten bij verkoop

In Heijningen bedragen de gemiddelde makelaarskosten ongeveer € 5.962, gebaseerd op de gemiddelde courtage van 1,15% en de gemiddelde verkoopprijs van € 518.419. Echter, naast deze kosten zijn er ook andere uitgaven waar je als woningverkoper rekening mee moet houden. We behandelen deze kort in de volgende paragrafen.

Energielabel kosten

Bij de verkoop van jouw woning ben je verplicht om het energielabel aan de koper te verstrekken. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Hiervoor schakel je een vakbekwaam deskundige in die de woning inspecteert en vervolgens een label aanvraagt.

Per 1 januari 2021 is deze procedure wel wat aangescherpt wat betreft de kosten. Voor deze dienst betaal je vooraf aan de deskundige. Je bent vrij in de keuze van de deskundige, dus zoek degene die jou het meeste aanspreekt.

Notariskosten

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de akte van levering, die wordt opgesteld door een notaris. De kosten van de notaris zijn voor rekening van de koper, maar je kunt als verkoper ook te maken krijgen met notariskosten. Bijvoorbeeld als je ervoor kiest om een andere notaris te gebruiken dan de koper, of als er een hypotheek op de woning rust die moet worden doorgehaald.

Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de tarieven van de notaris. Houd hier dus rekening mee in het budget voor de verkoop van je woning.

Kosten voor het opknappen van de woning

Je wilt natuurlijk het maximale uit de verkoop van je woning halen. Dat kan betekenen dat je wat investeert om je huis op te knappen, zodat het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Verven, kleine reparaties, een nieuwe keukenvloer: allemaal zaken die kunnen bijdragen aan een betere verkoopprijs.

Deze kosten verschillen uiteraard sterk per woning en per situatie. Houd er rekening mee dat je mogelijk geld moet investeren om je woning verkoopklaar te maken. Wil je meer informatie over alle kosten bij verkoop? Op onze website lees je er meer over.

Wanneer mijn huis verkopen in Heijningen?

Als je overweegt je huis in Heijningen te verkopen, is het nu wellicht de juiste tijd. De woningmarkt is dynamisch en elke verandering kan nieuwe verkoopkansen bieden. Men is het erover eens dat de huidige marktcondities over het algemeen gunstig zijn voor verkopers.

Vraag je je af of het ook voor jouw specifieke situatie een goed moment is? Dat hangt van verschillende factoren af. Inzichten van makelaars kunnen soms verschillen. Daarom is het slim om het advies van meerdere makelaars in te winnen voor een gebalanceerd beeld. Laat je informeren en neem een weloverwogen beslissing voor een succesvolle verkoop in juni 2024.

Vergelijk makelaars in Heijningen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je plannen om je huis te verkopen en wil je dat op de meest soepele en eenvoudige manier doen? Dan biedt Huis Verkopen daarvoor de perfecte oplossing. Het platform is specifiek ontwikkeld om jou te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Met het stappenplan van Huis Verkopen worden alle noodzakelijke stappen duidelijk uitgelegd. Dit stappenplan is toegespitst op jouw situatie, waardoor je nooit een belangrijke actie voor de verkoop van je huis mist. Geheel gericht op het gemak van aanstaande woningverkopers, is de verkoop van je huis via dit platform een fluitje van een cent.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt onder andere een gratis waardebepaling aan. Zo heb je direct een ideaal startpunt voor de verkoop van je woning. Bovendien helpt het online platform je met het vergelijken van makelaars, zodat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Besparen op makelaarskosten

Daarnaast maakt Huis Verkopen het mogelijk om tarieven van makelaars op te vragen. Dit betekent dat je mogelijke kosten van tevoren inzichtelijk hebt en op basis hiervan een weloverwogen keuze kunt maken. Dankzij deze functies bespaar je moeiteloos op makelaarskosten.

Aanvullende diensten

In de voorbereiding van de verkoop zijn er meer zaken om aan te denken. Huis Verkopen helpt je ook bij het regelen van allerlei aanvullende diensten. Denk aan het regelen van een energielabel, het vinden van een verhuizer of het inschakelen van woningstyling.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen geeft je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars. Deze data helpen je de best presterende makelaar te kiezen voor de verkoop van jouw woning. Zo regel je de verkoop van je huis op de meest gunstige manier.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heijningen

De waarde van een huis hangt af van verschillende factoren en kan het beste beoordeeld worden door een professionele makelaar. Overweeg om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen om een accurate waarde van je huis in Heijningen te bepalen.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen variëren. Denk hierbij aan kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis. Kijk voor een overzicht van mogelijke kosten op onze pagina over kosten van de verkoop van een huis.

Het vinden van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Het is van belang dat je makelaar kennis heeft van de lokale markt en een solide verkoopplan heeft. Je kunt op onze website een goede makelaar vinden.

Om je huis snel te verkopen is het belangrijk om een realistische vraagprijs te stellen en je huis aantrekkelijk te presenteren. Op onze site vind je tips om een woning snel te verkopen.

Om je huis voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen, helpt het om het huis in goede staat te hebben, de juiste vraagprijs te stellen en goede foto's te gebruiken. Kijk op onze pagina voor tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen