Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zevenbergen

Overweeg je jouw woning in Zevenbergen te verkopen? Het verkopen van een huis is een grote stap en vereist voorbereiding en kennis van de markt. Laat je goed informeren door experts om de juiste beslissing te maken en het maximale uit de verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zevenbergen

Zevenbergen, een stad vol cultuur en historie, kan de ideale plek lijken om je woning te verkopen. Maar onderschat het proces niet! Er zijn namelijk flink wat zaken waar je op moet letten. Is de vraagprijs wel realistisch voor de woningmarkt in Zevenbergen? Heb je echt alle onderhouds- of verbeterpunten van de woning in kaart gebracht? En hoeveel concurrentie is er op de lokale markt, en hoe kan je jouw woning hierin onderscheiden?

Jij als potentiële verkoper vraagt je waarschijnlijk af: "Hoe snel worden huizen in Zevenbergen eigenlijk verkocht?" of "Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkochte woning in mijn stad?" en "Hoeveel kan ik besparen als ik makelaars vergelijk bij het verkopen van mijn huis?". Op deze vragen geven we je graag antwoord. Ook kan het handig zijn om, voordat je begint met verkopen, advies in te winnen bij het aanvragen van gratis verkoopadvies van een lokale makelaar. Hier volgen de actuele cijfers van woningverkopen in Zevenbergen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 375.076
Besparing (gem.)
€ 900

Je huis snel verkopen in Zevenbergen

Wonen in Zevenbergen is populair en de woningmarkt is er dynamisch. Woningen staan er gemiddeld een periode van 44 dagen te koop voor ze verkocht worden. Dit is vrij snel, maar het kan natuurlijk altijd sneller.

 1. De juiste vraagprijs bepalen kan de verkoopsnelheid enorm beïnvloeden. Maak een gedegen vergelijking van soortgelijke huizen in de buurt, laat eventueel een taxatie uitvoeren en blijf realistisch bij het vaststellen van je vraagprijs.
 2. Begin met het vooraf bepalen van een bodemprijs. Het laagste bedrag dat je voor je huis wil ontvangen moet je vaststellen. Hoe lager deze bodemprijs, hoe groter de kans dat je huis snel verkocht wordt.
 3. Presenteer je huis op de juiste manier aan potentiële kopers. Zorg dat je huis er op foto's netjes en opgeruimd uit ziet. Maak ook gebruik van social media om je huis onder de aandacht te brengen. Professionele foto's kunnen hier ook enorm bij helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Zevenbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zevenbergen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zevenbergen ligt in februari 2024 rond de € 375.076 euro. Dit is een algemeen gemiddelde dat verschilt per specifieke situatie. Factoren zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de locatie binnen Zevenbergen en de vraag in de markt spelen hierbij een belangrijke rol.

Als we inzoomen op de vierkante meterprijs, kunnen we een scherper beeld krijgen van huizenwaarde in Zevenbergen. De gemiddelde verkooprijs per vierkante meter voor een huis in Zevenbergen bedraagt momenteel € 3.139. Het is interessant op te merken dat deze prijs per m2 ook wordt beïnvloed door factoren zoals de staat van het huis en de populariteit van de locatie.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zevenbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zevenbergen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zevenbergen.

Feitjes over Zevenbergen

 • Zevenbergen is onderdeel van de gemeente Moerdijk.
 • De stad is ontstaan rond een burcht aan de rand van een moeras.
 • Het bevat prachtige gebouwen zoals Fort Sabina!

Tips om je woning te verkopen in Zevenbergen

Het verkopen van je huis in Zevenbergen kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak voorzien van slimme trucjes en handige tips vergroot je ongetwijfeld jouw kansen op succes. In deze tekst delen we enkele doeltreffende tips voor het verkopen van je huis, waarbij we de focus leggen op het belang van het kiezen van een deskundige makelaar.

 • Selecteer een goede makelaar: Een ervaren en deskundige makelaar kan het verschil maken. Deze persoon kent de lokale markt en beschikt over de noodzakelijke vaardigheden om je huis snel en tegen de juiste prijs te verkopen.
 • Verzeker een professionele presentatie: Mooie en professionele foto's zijn essentieel. Een goede makelaar heeft de juiste contacten om je huis optimaal in beeld te brengen.
 • Vraagprijs instellen: Overleg met je makelaar over de prijs. Het is belangrijk dat deze realistisch is zodat geïnteresseerden zich niet afschrikken.
 • Kies voor een opgeruimd huis: Zorg dat je huis netjes en opgeruimd is tijdens bezichtigingen. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van jouw woning voor potentiële kopers.
 • Optimaliseer de buitenruimte: Besteed aandacht aan je tuin of balkon. Een mooie buitenruimte kan een grote plus zijn bij de verkoop van je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Zevenbergen:

 • Gratis en interactief woningverkoop stappenplan
 • Zorgt voor een volledig overzicht bij verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zevenbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zevenbergen kost je als verkoper gemiddeld € 6.462. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zevenbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 375.076) € 4.313
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.462

Kosten van makelaars in Zevenbergen

Als je een huis in Zevenbergen wilt verkopen, dien je rekening te houden met makelaarskosten. Deze kosten worden over het algemeen uitgedrukt in een courtage, een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Gemiddeld bedraagt de courtage in Zevenbergen 1,15% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk te noteren dat niet enkel de courtage telt bij het kiezen van een makelaar. Makelaars kunnen namelijk diverse voorwaarden hanteren. Factoren zoals de marketingstrategie, de mate van service en de snelheid van verkopen kunnen ook een rol spelen in je beslissingsproces. Makelaarskosten zijn dus niet het enige aspect om goed te vergelijken als je een geschikte makelaar zoekt.

Lees meer over makelaars in Zevenbergen.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Als je jouw woning verkoopt, moet je rekening houden met overdrachtsbelasting. Deze belasting wordt normaliter door de koper betaald. Verkoop je aan een partij die vrijgesteld is van overdrachtsbelasting, zoals een woningcorporatie, dan kom je voor deze kosten op te draaien.

De overdrachtsbelasting bedraagt 2% van de verkoopwaarde van het huis. Zijn er echter zaken in het huis achtergelaten die ook zijn verkocht, zoals roerende goederen, dan wordt de belasting geheven over de waarde van de woning minus de waarde van de roerende goederen.

Notariskosten

Notariskosten kunnen ook onderdeel zijn van de kosten bij verkoop huis. Alhoewel de koper doorgaans de kosten draagt voor de akte van levering, kun jij geconfronteerd worden met andere notariële kosten. Bijvoorbeeld als je een volmacht nodig hebt omdat je bij de overdracht niet aanwezig kunt zijn.

Vragen hierover? Op onze speciale pagina over notariskosten, vind je uitgebreide informatie. Het is belangrijk deze kosten in de gaten te houden om niet voor verrassingen te komen staan bij het berekenen van je uiteindelijke opbrengst.

Diverse kosten bij verkoop

Naast de kosten van de makelaar, overdrachtsbelasting en notariskosten, zijn er nog talloze andere kosten bij het verkopen van je woning. Deze variëren enorm, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de specifieke voorwaarden van de verkoop.

Om een goed beeld te krijgen van alle mogelijke kostenposten, vind je a href="https://www.huisverkopen.nl/kosten">hier een uitgebreid overzicht. Het consequent bijhouden van alle kosten is essentieel voor het behouden van overzicht en het maken van weloverwogen financiële beslissingen.

Wanneer mijn huis verkopen in Zevenbergen?

Is februari 2024 het juiste moment om je huis in Zevenbergen te verkopen? Dit is een vraag die door veel huiseigenaren wordt gesteld. De woningmarkt heeft in de afgelopen jaren diverse pieken en dalen meegemaakt, waardoor het soms lastig is om het juiste verkoopmoment te bepalen. Om een gefundeerde keuze te kunnen maken, kan het raadzaam zijn om een expert te vragen om een gratis verkoopadvies.

De huidige woningmarkt toont aan dat dit daadwerkelijk een gunstige tijd is om je huis te verkopen. Door de grote vraag naar woningen en het beperkte aanbod heb je relatief veel kans op een succesvolle verkoop. Uiteraard kan de situatie per regio en de staat van je woning variëren, maar in veel gevallen is het antwoord positief.

Vergelijk makelaars in Zevenbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Selling jouw huis is een grote stap die je zeker niet licht op moet vatten. Daarom hebben we bij Huis Verkopen een speciaal stappenplan voor jouw huis samengesteld. Dit stappenplan zorgt ervoor dat de verkoop van jouw woning zo vlekkeloos mogelijk verloopt en dat je niets over het hoofd ziet. Je neemt stap voor stap een kijkje in de verschillende aspecten van de woningverkoop. Met het stappenplan van Huis Verkopen maak je het proces van woningverkoop zo eenvoudig mogelijk.

gratis waardebepaling

Weet je hoeveel jouw huis waard is? Met Huis Verkopen kun je een gratis waardebepaling van jouw huis krijgen. Zo heb je een startpunt bij het bepalen van de vraagprijs en kun je een geïnformeerde beslissing nemen.

onafhankelijke makelaarsvergelijking

Niet alleen helpt Huis Verkopen bij het berekenen van de waarde van jouw huis, maar je kunt ook makelaars vergelijken op ons platform. Dit geeft je inzicht in de makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars in jouw omgeving en helpt je om de beste deal te vinden.

besparen op makelaarskosten

Daarnaast maakt het eenvoudig opvragen van makelaarstarieven het mogelijk om te besparen op makelaarskosten. De optie om te besparen is altijd welkom, zeker als je van plan bent om je huis te verkopen.

gemak van extra diensten

Ten slotte biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en woningstyling makkelijk te regelen. Zo heb je alle mogelijke middelen op één plaats om de verkoop van jouw huis soepel en succesvol te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zevenbergen

Het verkopen van je huis omvat meerdere stappen. Je zult beginnen met het samenstellen van alle relevante documenten, het prijzen van je huis en het voorbereiden voor bezichtigingen. Raadpleeg het stappenplan op onze website voor een uitgebreide gids.

De vraagprijs bepalen voor je huis kan ingewikkeld zijn. Je moet een reeks factoren overwegen, waaronder de marktwaarde van vergelijkbare huizen in de buurt. Lees meer over deze onderwerpen op deze pagina op onze website.

Je hebt verschillende documenten nodig om je huis te verkopen. Dit omvat eigendomsakten, hypotheek informatie en energielabels. Voor een volledige lijst van benodigde documenten kun je terecht op benodigde documenten op onze website.

De tijd die nodig is om een ​​huis te verkopen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige marktomstandigheden. Om meer te weten te komen over hoe snel jouw huis verkocht kan worden, kijk op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen