Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoevelaken

Als je je huis in Hoevelaken wilt verkopen, is het belangrijk te beseffen dat de kosten van makelaars enorm kunnen variëren. Daar moeten goede keuzes in gemaakt worden om de waarde van jouw woning optimaal te benutten. Ontdek hier handige informatie om dit proces te faciliteren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoevelaken

Als woningverkoper in Hoevelaken heb je verschillende doelen bij de verkoop van je huis. Zo wil je je huis verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs, zoek je een snelle verkoop en streef je naar een soepel verloop zonder stressvolle onderhandelingen of onverwachte problemen. Het vinden van een geschikte makelaar die zichzelf reeds heeft bewezen in Hoevelaken is dan ook essentieel voor een goed verkoopresultaat.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Hoevelaken verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een woning in deze regio? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Op de pagina makelaars vergelijken vind je daarover uitgebreide informatie. Hieronder volgen up-to-date cijfers over de woningmarkt in Hoevelaken:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
90 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 554.194
Besparing (gem.)
€ 1.718

Je huis snel verkopen in Hoevelaken

Woningen in Hoevelaken worden gemiddeld binnen 63 dagen verkocht. Dit snelle verkoopproces is bemoedigend, maar om ervoor te zorgen dat ook jouw woning die snelheid haalt, zijn er een aantal zaken die je kunt aanpakken.

 1. Heldere prijsstelling: Het bepalen van de juiste vraagprijs is een sleutelfactor voor een snelle verkoop. Een realistische prijs trekt meer potentiële kopers. Overweeg een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 2. Goede presentatie: Goede foto's en een duidelijke, uitnodigende beschrijving zijn essentieel. Denk aan het VERklaarbaar maken van de voordelen van de woonlocatie en het tastbaar maken van de mogelijkheden van het huis.
 3. Gebruik het stappenplan: Met het handige stappenplan van HuisVerkopen.nl zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Zo zorg je voor een gestroomlijnde en snelle verkoop.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hoevelaken

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoevelaken op?

Als je overweegt jouw huis in Hoevelaken te verkopen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs in deze omgeving. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs in Hoevelaken € 554.194 euro. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren, zoals de grootte en staat van het huis, de vraag en het aanbod op de woningmarkt en de locatie van de woning binnen de gemeente.

Om een andere indicatie te geven van wat een huis in Hoevelaken gemiddeld opbrengt wordt vaak de gemiddelde prijs per m2 gebruikt. Deze bedraagt momenteel € 3.949 euro. Let wel, deze prijs geeft geen volledig beeld. Zo wordt bijvoorbeeld een ruime tuin niet meegerekend in de oppervlakte van de woning en dus niet in de prijs per m2. Ook unieke aspecten, zoals historische details, worden niet weerspiegeld in de gemiddelde prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoevelaken

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.700
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoevelaken bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoevelaken.

Feitjes over Hoevelaken

 • Hoevelaken ligt in de provincie Gelderland.
 • Het dorp heeft een eigen treinstation sinds 2012.
 • Er wonen ongeveer 10.000 mensen in Hoevelaken.

Tips om je woning te verkopen in Hoevelaken

Als je van plan bent om je huis in Hoevelaken te verkopen, kunnen de volgende tips je helpen om jouw woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, wat kan bijdragen aan een vlotte verkoopproces.

 • Excellent onderhoud: Zorg dat alles in je huis perfect functioneert. Een lekkende kraan of kapotte deurbel kan potentiële kopers afschrikken.
 • Effectieve marketing: Zorg ervoor dat de sterke kanten van je huis opvallend zijn bij de beschrijving van je woning. Potentiële kopers moeten de meerwaarde van je huis meteen kunnen zien.
 • Gepaste prijsstelling: Bepaal een realistische vraagprijs voor je huis. Te hoog of te laag kan potentiële kopers afschrikken of het verkoopproces vertragen.
 • Sfeervol interieur: Je huis moet een vertrouwde en comfortabele sfeer uitstralen. Een fris geverfde muur of nieuwe vloerbedekking kan al wonderen doen.
 • Energiezuinigheid: Maak je woning zo energiezuinig mogelijk. Dit is een belangrijk punt voor veel potentiële kopers en kan de verkoopkansen vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Hoevelaken:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkomt dat je zaken over het hoofd ziet
 • Bespaar duizenden euro's door vergelijken
 • Beheer alles eenvoudig vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoevelaken?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoevelaken kost je als verkoper gemiddeld € 7.862. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoevelaken In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 554.194) € 5.985
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.862

Kosten van makelaars in Hoevelaken

Als je je huis in Hoevelaken wilt verkopen, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze bestaan meestal uit een courtage, een percentueel bedrag gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,08%. Het is belangrijk om niet alleen op de kosten te letten, maar ook op de verkoopprijs die de makelaar voor ogen heeft.

Het kiezen van een makelaar op basis van de prijs alleen zou geen goede strategie zijn. Je zou ook moeten overwegen om verschillende makelaars in Hoevelaken te vergelijken, zowel qua kosten als qua verwachte verkoopprijs voor jouw woning. Zo kun je rustig een keuze maken die past bij jouw verwachtingen en budget.

Lees meer over makelaars in Hoevelaken.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Hoevelaken wilt verkopen, zijn er verschillende kosten waarmee je rekening moet houden. Zo zijn er uiteraard de makelaarskosten, waaronder courtage. Zoals eerder genoemd, bedragen deze kosten in Hoevelaken gemiddeld € 5.985. Maar let op: naast deze makelaarskosten zijn er nog andere kostenposten die je op je pad kunt tegenkomen. In dit artikel gaan we dieper in op deze extra kosten.

Notariskosten

Naast de makelaarskosten zijn er ook de notariskosten. Je betaalt de notaris voor het regelen van verschillende zaken rondom de verkoop van jouw woning, zoals het opmaken van de koopakte. Hoewel dit een kostenpost is die je mogelijk over het hoofd ziet, is het een belangrijke om in gedachten te houden.

De hoogte van de notariskosten kan variëren, dus om verrassingen te voorkomen, is het goed om hier van tevoren onderzoek naar te doen. Voor meer informatie over de notariskosten als woningverkoper, lees je verder op onze website.

Marketingkosten

De marketing van jouw woning is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Een makelaar berekent vaak kosten voor de promotie van jouw huis, denk hierbij aan professionele foto's, 3D-visualisaties en advertenties. Dit zijn de zogenaamde marketingkosten.

Dit soort kosten maken vaak deel uit van de totale makelaarskosten en het is daarom raadzaam om makelaarstarieven te vergelijken. Zo weet je precies wat de kosten zijn en waarvoor je betaalt.

Opruim- en verhuiskosten

Bij de verkoop van een woning komt vaak ook een verhuizing kijken. Dit kan leiden tot opruim- en verhuiskosten. Denk hierbij aan het inhuren van een verhuisbedrijf, het huren van een opslagruimte voor spullen die je (tijdelijk) kwijt moet of het wegbrengen van afval naar de stort.

Het is dus belangrijk om ook deze kostenpost in je budget mee te nemen. Met een goede planning en een beetje onderzoek, kun je deze kosten zoveel mogelijk beperken bij de verkoop van jouw huis in Hoevelaken.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoevelaken?

Overweeg je jouw huis in Hoevelaken te verkopen en vraag je je af of de huidige woningmarkt hier gunstig voor is? Uit recente cijfers blijkt dat de vraag naar woningen groter is dan het aanbod, hetgeen zorgt voor een verkopersmarkt. Hoewel niemand met zekerheid de toekomst van de woningmarkt kan voorspellen, lijken de omstandigheden in april 2024 gunstig voor verkopers.

Zelfs met deze positieve vooruitzichten is het verstandig om professioneel advies in te winnen bij een makelaar uit Hoevelaken. Elke makelaar heeft unieke inzichten en het is daarom slim om meerdere makelaars te raadplegen voor een uitgebalanceerd beeld. Zo krijg je een gedegen advies op basis waarvan je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Vergelijk makelaars in Hoevelaken Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning is niet per se een complex proces, maar wel eentje dat een goede voorbereiding vereist. De website Huis Verkopen ondersteunt je hierbij en maakt het hele proces eenvoudiger. Door handige tools en relevante informatie op één plek te bundelen, hoef je niet te worstelen met het onbekende. Bovendien is het platform onafhankelijk, wat de noodzaak van onnodige kosten en tussenpersonen wegneemt. In plaats van het inroepen van dure expertise, kun je gebruik maken van zowel de gratis als betaalde dienstverlening van Huis Verkopen. Je krijgt de mogelijkheid om alle zaken rondom de verkoop van jouw woning zelf te regelen. Daarnaast worden op het platform alleen de beste en meest relevante specialisten uit jouw regio voorgesteld, wat ervoor zorgt dat je gegarandeerd de beste dienstverlening krijgt.

Handige tools om de beste makelaar te vinden

Bij het voorbereiden van de verkoop van je huis, is het belangrijk een goede makelaar uit te kiezen die bij je past. Huis Verkopen assisteert je hierbij door het aanbieden van een tool om makelaars te vergelijken. Door deze tool te gebruiken, weet je zeker dat je de beste én voordeligste makelaar voor jouw woning vindt.

Mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten

Geld besparen op de verkoop van je woning is eenvoudig met de optie om makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van de potentiële kosten en hiermee mogelijke besparingen kunt realiseren.

Aanvullende diensten gemakkelijk te regelen

Zodra de woningverkoop zich in haar eindfase bevindt en de afronding in zicht komt, kunnen er uiteenlopende aanvullende diensten nodig zijn. Met Huis Verkopen kun je deze diensten gemakkelijk regelen. Denk hierbij aan het aanvragen van een energielabel, het inhuren van een verhuizer, en nog veel meer.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoevelaken

De waarde van je huis in Hoevelaken hangt van verschillende factoren af zoals locatie, grootte en staat van onderhoud. Het kan zeer nuttig zijn om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen.

De beste makelaar is degene die past bij jouw specifieke wensen en situatie. Je kunt verschillende makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, aangeboden diensten en klantbeoordelingen. Bekijk eens onze vergelijkingstool op de website.

Je huis snel verkopen in Hoevelaken kan door te zorgen voor goede foto's, een scherpe prijs en door actief te promoten op verschillende kanalen. Op onze website hebben we enkele tips voor een snelle verkoop.

Bij de verkoop van je huis komen doorgaans kosten voor de makelaar, notaris en eventueel een taxateur kijken. Om je beter inzicht te geven in deze kosten, hebben we een handige kostenpagina op onze website.

Onderscheid maken doe je door goede foto's, een pakkende beschrijving en misschien een video- of 3D-tour. Bovenal is een marktconforme vraagprijs belangrijk. Ons stappenplan kan je hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen