Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Huijbergen

Bij het verkopen van je woning in Huijbergen, komt de vraag naar voren: wie is de beste makelaar voor deze taak? Kostenaspecten spelen ook een rol in deze beslissing. In dit artikel gaan we dieper in op deze onderwerpen, zodat je goed voorbereid bent op de verkoop van je huis in Huijbergen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Huijbergen

Als woningverkoper in Huijbergen heb je ongetwijfeld verschillende doelen voor ogen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Natuurlijk wil je een hoge verkoopprijs behalen, maar je wilt ook een snelle verkoop realiseren. Daarnaast kan het zijn dat je streeft naar een vlotte verkoopprocedure en het vermijden van onnodige complicaties. Een ander belangrijk punt kan zijn om een betrouwbare koper te vinden die zijn afspraken nakomt. Het succesvol bereiken van deze doelen hangt af van veel factoren, zoals jouw voorbereiding, de huidige woningmarkt en de keuze van een geschikte makelaar.

Maar wellicht vraag je je af hoe de huidige woningmarkt in Huijbergen er eigenlijk uit ziet. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen als je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt? Voor dat laatste kun je bijvoorbeeld op deze pagina terecht. Het zijn allemaal vragen waar je waarschijnlijk antwoord op wilt hebben voordat je de verkoop van jouw woning in Huijbergen serieus in handen neemt. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Huijbergen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 575.875
Besparing (gem.)
€ 1.296

Je huis snel verkopen in Huijbergen

Ben je van plan je woning in Huijbergen te verkopen? Weet dan dat de huizen hier gemiddeld na 72 dagen verkocht worden. Voor een snelle verkoop van jouw woning geven we je graag een aantal waardevolle tips.

 1. In de verkoopwereld geldt: voorbereiding is het halve werk. Het is daarom aan te raden om meerdere makelaars te benaderen voor een gratis waardebepaling. Hierdoor krijg je inzicht in de uiteenlopende inschattingen en kun je een meer geïnformeerde beslissing nemen. Vraag jouw waardebepaling bijvoorbeeld hieraan: waardebepaling aanvragen.
 2. Presenteer je huis op zijn best. Zorg dat het huis schoon en opgeruimd is, zodat potentiële kopers zich gemakkelijker kunnen voorstellen er te wonen. Kleine reparaties uitvoeren, zorgen voor een frisse geur en een neutrale inrichting kunnen ook helpen om jouw huis aantrekkelijker te maken.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Het is belangrijk om het hoofd koel te houden en realistisch te blijven over de prijs die je voor jouw woning kunt vragen. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je geld kan kosten. Maak gebruik van de waardebepalingen van makelaars om een passende vraagprijs in te stellen.

Tips in Huijbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Huijbergen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Huijbergen is op dit moment € 575.875. Deze prijs is een indicatie en het bedrag dat je voor jouw huis kunt krijgen, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan het type huis, de staat van onderhoud, de locatie in Huijbergen en de ontwikkeling van de woningmarkt in juli 2024.

Als we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Huijbergen, dan ligt deze momenteel op € 3.628. Dit geeft een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten qua opbrengst per m2. Omdat de woningprijzen altijd fluctueren, is het zinvol om deze ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopmoment.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Huijbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.300
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Huijbergen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Huijbergen.

Tips om je woning te verkopen in Huijbergen

Het verkopen van een huis in Huijbergen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie kan je een succesvolle verkoop realiseren. Volg deze praktische tips om het proces soepeler te laten verlopen en om wellicht geld te besparen tijdens het verkooptraject.

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in prima staat verkeert voordat je het te koop zet. Kleine reparaties en schilderwerk kunnen een aanzienlijk verschil maken in hoe je woning wordt ervaren door potentiële kopers.
 • Prijsstelling: Doe goed marktonderzoek om je woning correct te beprijzen. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl je met een te lage vraagprijs geld laat liggen.
 • Presentatie: Besteed aandacht aan de presentatie van je huis. Mooie, professionele foto's trekken meer potentiële kopers aan en kunnen helpen je woning sneller te verkopen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bekijken, hoe groter de kans dat je huis snel verkocht wordt.
 • Promotie: Benut je eigen netwerk om je huis onder de aandacht te brengen. Mond-tot-mondreclame kan een krachtig hulpmiddel zijn zonder extra kosten.

Ontdek jouw stappenplan in Huijbergen:

 • Samenstelling specifiek op jouw woning gebaseerd
 • Interactief en eenvoudig bij te houden overzicht
 • Voorkomt overslaan van noodzakelijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Huijbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Huijbergen kost je als verkoper gemiddeld € 8.004. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Huijbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 575.875) € 6.392
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.004

Kosten van makelaars in Huijbergen

Het verkopen van een huis in Huijbergen brengt kosten met zich mee, waaronder de makelaarskosten. Deze kosten worden over het algemeen uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs, ook wel de courtage genoemd. In Huijbergen kun je rekenen op een gemiddelde courtage van 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Door verschillende makelaars in Huijbergen te vergelijken kun je mogelijk besparen op deze courtage. Het tarief is namelijk niet vastgesteld en kan variëren per makelaar. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende tarieven naast elkaar te leggen en een weloverwogen keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Huijbergen.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je besluit jouw woning in Huijbergen te verkopen, krijg je te maken met diverse kosten. Natuurlijk zijn er de makelaarskosten. Deze bestaan doorgaans uit een courtage, ofwel een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. In Huijbergen kost een makelaar gemiddeld € 6.392. Dit is gebaseerd op een gemiddelde courtage van 1,11% en een gemiddelde verkoopprijs in Huijbergen van € 575.875. Maar naast de makelaarskosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden.

Advies- en consultancykosten

Bij de verkoop van je woning kan je ook advies of consultancy inwinnen. Bijvoorbeeld om de verkoopprijs vast te stellen en om te bepalen welke onderhandelingstactiek je gaat toepassen. Deze adviezen worden vaak gegeven door professionele adviseurs en zijn niet inbegrepen in de standaard makelaarskosten.

Advies- en consultancykosten lopen uiteen en zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt. Het is belangrijk om vooraf een helder beeld van deze kosten te hebben. Laat je dus goed informeren en weeg de voordelen van professioneel advies af tegen de kosten.

Verhuis- en opslagkosten

De verkoop van je woning gaat vaak samen met een verhuizing. De kosten hiervoor kunnen aanzienlijk oplopen. Denk aan de kosten voor een verhuisbedrijf, maar ook aan de kosten voor opslag als je tijdelijk ergens anders woont omdat je nieuwe woning nog niet klaar is.

De kosten voor een verhuisbedrijf kunnen verschillen en zijn onder andere afhankelijk van de grootte van je inboedel en de afstand tot je nieuwe woning. Schakel je een verhuisbedrijf in, vraag dan duidelijk naar de kosten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhouds- en reparatiekosten

Voor de verkoop wil je dat je woning er op zijn best uitziet. Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden zijn daarom soms nodig. Denk aan het schilderen van muren, het repareren van lekkages of het vervangen van een oude keuken. Deze onderhouds- en reparatiekosten komen voor jouw rekening.

Ook hierbij variëren de kosten, afhankelijk van de omvang en de complexiteit van de klussen. Misschien kun je sommige werkzaamheden zelf uitvoeren om kosten te besparen. Bedenk wel: een woning in goede staat kan een hogere verkoopprijs opleveren.

Wanneer mijn huis verkopen in Huijbergen?

Overweeg je je huis in Huijbergen te verkopen? Dan is juli 2024 een geschikt moment om die stap te zetten. Er is momenteel veel vraag naar woningen in Huijbergen. Dat betekent dat je een aantrekkelijke verkoopprijs kunt verwachten voor jouw huis.

Vraag je je af of je nog enige tijd moet wachten om het meeste uit de verkoop te halen? Hoewel we geen exacte voorspellingen kunnen doen over de toekomstige prijsontwikkeling, is het gezien de huidige vraag en het woningtekort waarschijnlijk een goede tijd om je huis te verkopen en een maximale verkoopprijs te kunnen behalen.

Vergelijk makelaars in Huijbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, zijn er talloze dingen om rekening mee te houden. Gelukkig is er Huis Verkopen, die een eenvoudig en duidelijk stap voor stap plan biedt voor jouw specifieke huis. Door middel van ons stappenplan weet je precies wat er geregeld moet worden en wanneer. Hierdoor kun je georganiseerd en gestructureerd te werk gaan, zonder dat je iets over het hoofd ziet. Het is daarom heel verstandig om het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken bij de verkoop van jouw woning.

Gratis waardebepaling voor jouw woning

Huis Verkopen biedt je een gratis waardebepaling aan. Dit is een geweldig middel om zeker te weten dat je jouw woning niet onder- of overwaardeert. Zo haal je altijd de best mogelijke prijs uit de verkoop.

Vergelijk makelaars bij Huis Verkopen

Natuurlijk wil je de verkoop van jouw woning in de handen leggen van de meest competente makelaar uit jouw regio. Dankzij Huis Verkopen kun je makelaars gemakkelijk vergelijken en zo de beste keuze maken.

Online platform voor alle aanvullende diensten

Naast het stappenplan en het vergelijken van makelaars, biedt Huis Verkopen allerlei aanvullende diensten aan. Hierbij kun je denken aan het regelen van een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer.

Inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties

Huis Verkopen biedt je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Dit geeft je de nodige informatie om een weloverwogen beslissing te maken en de beste makelaar te selecteren voor de verkoop van jouw woning in Huijbergen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Huijbergen

De eerste stap bij het verkopen van je huis in Huijbergen, is het vaststellen van de vraagprijs. Hiervoor kun je een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Daarnaast is een goede presentatie van je woning belangrijk voor het succesvol verkopen van je huis. Vergeet ook niet je huis energielabel te regelen.

Het vinden van de beste verkoopmakelaar in Huijbergen vergt wat onderzoek. Kijk naar de ervaring en beoordelingen van verschillende makelaars. Onze pagina over het vinden van een goede makelaar staat vol met waardevolle informatie die je hierbij kan helpen.

Of dit de juiste tijd is om je huis te verkopen in Huijbergen hangt af van meerdere factoren zoals de huidige huizenmarkt, de staat en locatie van je huis en je persoonlijke situatie. Je kan meer informatie vinden op de pagina over verkoopadvies.

De kosten van het verkopen van je huis in Huijbergen kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, administratiekosten en kosten voor verplichte documenten. Op onze kostenpagina vind je meer informatie over de mogelijke kosten.

De snelheid waarmee je je huis in Huijbergen kunt verkopen, kan variëren en hangt af van bijvoorbeeld de vraag op de markt, de staat van je huis en de vraagprijs. Kijk voor tips om je huis sneller te verkopen op onze pagina met tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen