Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoogerheide

Als je van plan bent je huis in Hoogerheide te verkopen, speelt een goede voorbereiding een essentiële rol. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan een hoge verkoopwaarde. Vind je een maximale verkoopprijs belangrijk? Dan zou je zeker niet moeten onderschatten hoe een grondig voorbereide aanpak je daarbij kan helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoogerheide

Als woningverkoper in Hoogerheide heb je diverse doelen bij de verkoop van je huis. Het bereiken van de maximale verkoopopbrengst is daar een bekend voorbeeld van, maar ook een vlotte verkooprocedure zonder complicaties is een veelgehoord verkoopdoel. Misschien hoop je wel dat de nieuwe eigenaar net zo van het huis en de omgeving zal gaan genieten als je zelf altijd hebt gedaan. Of misschien is ontzorging in het verkoopproces juist waar je het meeste behoefte aan hebt.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woonsituatie op dit moment in Hoogerheide is. Worden huizen hier snel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En is het de moeite waard om gratis verkoopadvies aan te vragen bij makelaars in jouw regio om zo de juiste keuze te maken? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Hoogerheide:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 329.577
Besparing (gem.)
€ 1.088

Je huis snel verkopen in Hoogerheide

Het verkopen van een woning in Hoogerheide kan gemiddeld 56 dagen duren. Maar geen zorgen, er zijn verschillende strategieën om je woning sneller te verkopen. Lees hieronder enkele handige tips.

 1. Aantrekkelijke fotografie kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Zorg daarom voor professionele foto's die de sterke punten van je woning benadrukken en potentiële kopers aantrekken.
 2. Het hebben van een transparante en marktbare vraagprijs is essentieel. Zorg ervoor dat jouw vraagprijs competitief is met andere, vergelijkbare woningen in de omgeving. Voor een nauwkeurige taxatie, kun je het beste een professionele waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar via deze link.
 3. Breed adverteren via openbare woningverkoopkanalen, zoals Funda en andere huizensites, kan bijdragen aan een snelle verkoop en het hoogste verkoopbedrag. Hoe meer mensen je woning zien, hoe groter de kans op het aantrekken van de juiste koper.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hoogerheide

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoogerheide op?

Ben je van plan jouw huis in Hoogerheide te verkopen en wil je weten wat je kunt verwachten? Houd dan in gedachten dat de gemiddelde verkoopprijs in Hoogerheide op dit moment € 329.577 is. Dit getal is uiteraard geen vaste prijs, maar hangt af van factoren zoals de staat van het huis, de ligging en eventuele verbouwingen of moderniseringen die jij aan het huis hebt gedaan.

Als je naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter kijkt, ligt deze in Hoogerheide momenteel op € 2.659. Hoewel dit een handige indicatie biedt, geeft deze prijs per m2 niet het volledige plaatje. Zo houdt het bijvoorbeeld geen rekening met de grootte van het perceel waarop het huis zich bevindt. Elk huis is uniek en daarom is het belangrijk ook andere factoren mee te nemen bij bepaling van de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoogerheide

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.400
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoogerheide bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoogerheide.

Feitjes over Hoogerheide

 • Hoogerheide is de hoofdplaats van de gemeente Woensdrecht.
 • Hier vindt jaarlijks de veldrit GP Adrie van der Poel plaats.
 • De plaats is gevormd rond een zogenaamde 'Hoogstraat'.

Tips om je woning te verkopen in Hoogerheide

Het verkopen van je huis in Hoogerheide kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en slimme beslissingen, kan je jouw huis snel en tegen een goede prijs verkopen. Hieronder vind je een aantal nuttige tips die je kunnen helpen dit proces zo succesvol mogelijk te maken.

 • Professionele Foto's: Laat je woning van zijn beste kant zien door professionele foto's te laten maken. Een goede woningfotograaf kan de ruimte optimaal belichten en presenteren.
 • Makelaar inschakelen: Een lokaal bekende makelaar is bekend met de huizenmarkt in Hoogerheide en kan je bijstaan met waardevol advies en ondersteuning bij onderhandelingen en administratieve taken.
 • Aantrekkelijk prijskaartje: Zorg dat je huis niet te duur geprijsd is, een realistische vraagprijs is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan resulteren in snellere verkoop.
 • Kleine verbeteringen: Potentiële kopers letten op details. Maak kleine reparaties en zorg voor een frisse uitstraling door bijvoorbeeld een nieuwe verflaag aan te brengen.
 • Gratis waardebepaling: veel makelaars bieden een gratis waardebepaling van je huis aan. Dit kan je helpen bij het vaststellen van de vraagprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Hoogerheide:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt een interactief en overzichtelijk plan
 • Stelt je in staat om alles vanaf één plek te regelen
 • Help je duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoogerheide?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoogerheide kost je als verkoper gemiddeld € 5.626. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoogerheide In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 329.577) € 3.658
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.626

Kosten van makelaars in Hoogerheide

De gemiddelde kosten van een makelaar bij het verkopen van een huis in Hoogerheide kan variëren, aangezien makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. Ze kunnen een vast tarief in rekening brengen, of een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. Deze courtage ligt gemiddeld rond de 1,11% van de verkoopprijs.

Het is daarom belangrijk dat je zorgvuldig makelaars vergelijkt voordat je een definitieve keuze maakt. Hierbij moet je de kosten, diensten en voorwaarden in overweging nemen. Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in hoe soepel het verkoopproces verloopt, en uiteraard in de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning.

Lees meer over makelaars in Hoogerheide.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als woningverkoper zijn er naast de makelaarskosten enkele andere posten om rekening mee te houden. Onderhoudskosten vormen een belangrijk deel daarvan. Het is belangrijk om je woning in goede staat te houden zodat potentiële kopers een positieve indruk krijgen. Dit kan betekenen dat je misschien een loodgieter moet inhuren om een lekkende kraan te repareren of een schilder om de muren een frisse uitstraling te geven.

Onderhoudskosten kunnen oplopen, maar ze kunnen ook leiden tot een betere verkoopprijs voor je woning. Een goed onderhouden woning kan meer kopers aantrekken en kan sneller verkocht worden, wat kan resulteren in een beter eindresultaat. Onbekende, verborgen gebreken kunnen ook een hoop stress en extra kosten verderop in het verkoopproces voorkomen.

Investeringen in de presentatie

Naast onderhoud is de presentatie van je woning een belangrijk aandachtspunt. Hoe beter je huis eruitziet, hoe aantrekkelijker het is voor potentiële kopers. Dit kan betekenen dat je geld uitgeeft aan nieuwe meubels, decoratie en zelfs professionele fotografie om je woning in de beste licht te tonen.

Hoewel deze kosten misschien overbodig lijken, kunnen ze een groot verschil maken bij de verkoop van je woning. Kopers zullen eerder geneigd zijn een huis te overwegen dat er goed uitziet en zich goed presenteert. Dit kan de concurrentie verhogen en uiteindelijk leiden tot een hogere verkoopprijs.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit is een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van een energielabel kost ook geld, maar het hebben van een groen energielabel kan de waarde van je huis verhogen.

Een woning met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor kopers die milieubewust zijn of willen besparen op hun energierekening. Dit kan weer leiden tot een hogere verkoopprijs. Hoewel de kosten van het energielabel niet hoog zijn, kunnen ze bijdragen aan een succesvolle verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoogerheide?

Overweeg je jouw huis in Hoogerheide te verkopen? Op dit moment kan het een interessante keuze zijn. De huidige woningmarkt is over het algemeen gunstig voor verkopers, maar mogelijk vraag je je af of dit ook specifiek voor Hoogerheide geldt? Ja, een makelaar uit Hoogerheide kan advies geven over de lokale marktomstandigheden en hoe je hier als verkoper optimaal van kunt profiteren.

Zoals bij elke beslissing, is zorgvuldige oriëntatie cruciaal bij het verkopen van een huis. Zowel onderzoek naar de marktomstandigheden, als kiezen van de juiste makelaar zijn belangrijk. Hierbij is het in jouw voordeel dat makelaars in Hoogerheide als geen ander op de hoogte zijn van de lokale woningmarkt en kunnen adviseren over de beste strategie rondom februari 2024.

Vergelijk makelaars in Hoogerheide Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als toekomstige verkoper van een woning heb je doorgaans al genoeg aan je hoofd. Daarom maken wij het je makkelijk met Huis Verkopen. Ons overzichtelijke stappenplan helpt je om op het juiste moment de juiste actie te ondernemen. Je houdt de controle over het proces, voorkomt stress en timet alles perfect. Bovendien voorkomt ons stappenplan dat je belangrijke aspecten vergeet, wat kan leiden tot een betere prijs voor jouw woning. Dit platform hebben wij speciaal voor jou, als aankomende woningverkoper, ontwikkeld.

Makelaarstatistieken Hoogerheide

Op Huis Verkopen houden we gedetailleerde statistieken bij van alle makelaars in Hoogerheide. Hiermee vergelijk je makelaars op aspecten als verkoopopbrengst en snelheid. Zo kies je eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie, in jouw regio.

Kosten besparen

Dankzij Huis Verkopen kun je flink besparen op kosten. In ons stappenplan vergelijk je namelijk dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars op tarief en beschikbaarheid. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en de beste dienstverlening krijgt.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is volledig onafhankelijk en objectief. Onze missie is om de belangen van verkopers zoals jij te behartigen. We bestrijden actief misinformatie in de markt om ervoor te zorgen dat jij de beste deal voor je woning krijgt.

Overzicht behouden

Verlies nooit het overzicht tijdens het verkoopproces. Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je op moet letten en kun je elke voltooide stap afvinken. Zo kun je alles gemakkelijk regelen vanuit één plek en blijf je te allen tijde goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoogerheide

Het is handig om eerst informatie in te winnen over de lokale woningmarkt en de waarde van je woning. Je kunt ook verkoopmakelaars vergelijken zodat je de beste match vindt voor jouw situatie en doelen.

De waarde van je woning kun je inschatten door te kijken naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Hoogerheide. Daarnaast kan een professionele taxatie nuttig zijn. Lees meer over het bepalen van de woningwaarde.

Een goede presentatie van je woning en een concurrerende vraagprijs helpen om snel te verkopen. Zorg dat je woning overal online staat. Bekijk voor meer tips de pagina voor snel verkopen.

Zaken zoals het energielabel, de staat van de woning en mogelijke verbeterpunten zijn van belang. Zorg dat je voorbereid bent op onderhandelingen en dat je de juiste prijs stelt. Je vindt meer informatie op de pagina over wat je moet regelen voor de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen