Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kesteren

Bij het verkopen van je woning in Kesteren kan ons zorgvuldig opgestelde stappenplan je uitstekend van dienst zijn. Dit plan optimaliseert je verkoopkansen en kan je immense tijdsbesparing opleveren. Het loont echt om georganiseerd en voorbereid te zijn, net zoals het slim is om ons stappenplan te gebruiken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kesteren

Als je van plan bent je huis in Kesteren te verkopen, zijn er enkele zaken om in gedachten te houden. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning. Maar ook de keuze voor de juiste makelaar kan een groot verschil maken: deze kan je namelijk helpen om je woning tegen de beste voorwaarden en binnen de kortst mogelijke tijd te verkopen. Andere aandachtspunten kunnen zijn: de presentatie van je woning op de markt en de afhandeling van juridische zaken. Het is belangrijk in te zien dat al deze aspecten er samen voor zorgen dat je huisverkoop een succes wordt.

Jij wilt vast antwoord op vragen als: hoe snel worden huizen in Kesteren verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En zeker niet onbelangrijk: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Om deze vragen te beantwoorden en meer, geven we hieronder een overzicht van de meest recente cijfers over de woningverkoop in Kesteren:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 512.677
Besparing (gem.)
€ 1.410

Je huis snel verkopen in Kesteren

In het pittoreske Kesteren worden woningen gemiddeld in 100 dagen verkocht. Dit is een goede indicatie van de huidige marktdynamiek. Maar met de juiste strategie en aanpak kun je jouw woning wellicht nóg sneller verkopen.

 1. Verzorg een uitstekende presentatie voor jouw woning. Reinig grondig, voer kleine reparaties uit en depersonaliseer je interieur, zodat het voor een breed publiek aantrekkelijk is. Een potentieel nette en goed onderhouden woning trekt meer kijkers en stimuleert snelheid van verkoop. Lees hierover meer op onze tips-page.
 2. Benut het netwerk van een goede makelaar voor een openbare woningverkoop. Het prominent plaatsen van je huis op grote huizensites, zoals Funda, draagt bij aan een snelle verkoop. Vraag hier een makelaarsvergelijking aan om de juiste keuze te maken.
 3. Realistische prijsstelling speelt een cruciale rol bij het snel verkopen van je huis. Vraag waardebepaling aan bij een professional om te begrijpen waar jouw woning in de huidige markt staat. Een kenbaarheid van de competitieve, doch eerlijke prijs kan snelle verkoop bevorderen. Vraag hier een waardebepaling aan.

Tips in Kesteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kesteren op?

De gemiddelde prijs voor het verkopen van een woning in Kesteren is een bedrag van € 512.677 euro. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van meerdere factoren zoals de grootte en de staat van het huis, de locatie in Kesteren en de huidige marktsituatie. Je moet weten dat de vastgoedmarkt constant in beweging is, en dat de prijzen binnen deze markt vaak fluctueren, vooral in de periode van juli 2024.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan hebben we het over een bedrag van € 3.873 euro. Dit is interessant om te vergelijken met andere woningen, maar het geeft je nog steeds geen exact idee van wat jouw huis waard zou zijn op de markt. Daarom adviseren we om een waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Zij kunnen je precies vertellen wat je huis nu waard is, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kesteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kesteren bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kesteren.

Feitjes over Kesteren

 • In Kesteren vind je het bekende station Kesteren.
 • Het dorp ligt in de provincie Gelderland, in gemeente Neder-Betuwe.
 • Kesteren had in 2020 ongeveer 5.400 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Kesteren

Als je van plan bent om je huis in Kesteren te verkopen, kunnen een paar handige tips het verschil maken tussen een vlotte verkoop en een langdurig proces. Een lokale verkoopmakelaar kan zeker van toegevoegde waarde zijn, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om je kansen op de woningmarkt te verbeteren.

 • Realistische prijsstelling: Doe voldoende onderzoek naar de lokale huizenmarkt. Houd rekening met recent verkochte vergelijkbare woningen in de buurt. Een goede verkoopmakelaar kan hier bij helpen.
 • Onderhoud en reparaties: Zorg ervoor dat je huis in goede staat is. Los kleine problemen op zoals lekkende kranen of afgebladderde verf. Eventueel kan je verkoopmakelaar klussers of schilders aanbevelen.
 • Foto's en videopresentatie: Hoogwaardige visuele materialen zijn essentieel voor online verkoopadvertenties. Een lokale makelaar kent vaak professionele fotografen die jouw huis in Kesteren optimaal kunnen presenteren.
 • Interieur opfrissen: Een fris en modern interieur kan potentiële kopers aantrekken. Overweeg kleine updates, zoals het schilderen van muren in neutrale kleuren. Een verkoopmakelaar kan je hierin adviseren.
 • Open huizen dagen: Overweeg jouw huis open te stellen op bepaalde dagen. Je makelaar kan dergelijke evenementen organiseren en promoten, wat de zichtbaarheid van je pand kan verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Kesteren:

 • Gratis en interactief stappenplan op maat
 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat
 • Potentiële besparing van duizenden euro's
 • Functioneert als een heldere to-do-lijst
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kesteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kesteren kost je als verkoper gemiddeld € 6.652. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kesteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 512.677) € 5.588
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.652

Kosten van makelaars in Kesteren

Als je overweegt je huis in Kesteren te verkopen en je wilt een makelaar inschakelen, is het belangrijk dat je weet wat de gemiddelde kosten hiervan zijn. In Kesteren liggen deze kosten in lijn met het landelijk gemiddelde. De meeste makelaars werken op basis van een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit percentage is 1,09%.

Naast de courtage kunnen er ook nog andere kosten zijn, zoals opstartkosten, advertentiekosten en kosten voor het maken van een verkoopbrochure. Elk van deze kosten kan variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest. Het is van belang dat je deze factoren meeneemt in de overweging, om je budget goed te kunnen inschatten en achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

Lees meer over makelaars in Kesteren.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Overweeg in je woning te investeren met verkoopstyling en klein onderhoud. Dit helpt om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en kan leiden tot een hogere verkoopprijs. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren, het repareren van lekkende kranen of het vernieuwen van oud meubilair.

De gemiddelde kosten voor deze voorbereidingen kunnen variëren, maar de investering kan zeker de moeite waard zijn. De precieze kosten vind je hier: € 875. Onthoud: een goed verzorgd huis spreekt kopers vaak meer aan dan een huis dat direct onderhoud nodig heeft.

Onderhouds- en reparatiekosten

Nog een soort kosten die je mogelijk hebt als woningverkoper zijn de onderhouds- en reparatiekosten. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld optreden als er in de woning bepaalde zaken kapot zijn die je nog wilt repareren voor de verkoop. Denk aan een kapot raam, lekkages of problemen met de elektriciteit.

Gelukkig leiden deze kleine investeringen vaak tot een hogere verkoopprijs. Want kopers zien veel liever een woning die er piekfijn bij staat dan een woning waar nog allerlei klusjes in moeten gebeuren. Dus neem het totale kostenplaatje mee in je overweging van wat je wilt investeren in onderhoud en reparatie.

Kosten voor woningcertificaten

Als verkoper moet je ook denken aan de kosten voor bepaalde woningcertificaten. Zo kan een bouwkundige keuring nuttig zijn om potentiële gebreken op te sporen en te verhelpen voordat je het huis in de verkoop zet. Andere certificaten, zoals een energielabel, moet je verplicht hebben wanneer je je huis verkoopt.

Aan het verkrijgen van deze certificaten zijn uiteraard kosten verbonden. Maar onthoud dat deze investeringen je kunnen helpen een hogere verkoopprijs te realiseren. Een huis met een goed energielabel of zonder bouwkundige gebreken zal immers aantrekkelijker zijn voor kopers.

Wanneer mijn huis verkopen in Kesteren?

Overweeg je om jouw huis in Kesteren te verkopen? Zeker nu, in juli 2024, is het een uitstekend moment om dit idee te overwegen. De huizenmarkt is sterk; er is veel vraag naar woningen en het aanbod is niet extreem hoog. Dit maakt het een gunstige periode om je woning in de verkoop te zetten.

Je vraagt je wellicht af of deze omstandigheden aanhouden? Dat is zeker het geval. Woningen in Kesteren blijven namelijk gewild. Daarnaast zijn de marktomstandigheden momenteel bijzonder gunstig, met name voor doorstromers. Neem vandaag nog actie om maximaal te profiteren van de huidige, gunstige woningmarkt.

Vergelijk makelaars in Kesteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is gestart als online platform om het verkoopproces zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Het biedt een handig stappenplan die je met gemak door alle stappen van de verkoop van je woning leidt. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar, je kunt het allemaal regelen via Huis Verkopen. Dit maakt het proces overzichtelijk en je weet zo zeker dat je niets over het hoofd ziet. Alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je woning vind je op één plek.

Eenvoudig vinden van specialisten

Met Huis Verkopen vind je eenvoudig de juiste specialisten in Kesteren. Dat kan gaan om een makelaar, maar ook een ontruimer of verhuizer. Het online platform helpt je om de beste kwaliteit te vinden voor de laagste prijs. Je vergelijkt gemakkelijk de verschillende aanbieders en kiest degene die het beste bij jou past.

Optimaal verkopen met Huis Verkopen

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of juist voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Doordat je de mogelijkheid hebt om meerdere makelaars in Kesteren te vergelijken, zorg je ervoor dat je altijd de beste deal krijgt.

Rijke informatie beschikbaar

Op Huis Verkopen vind je een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en voorkom je verrassingen tijdens het verkoopproces. Door gebruik te maken van de informatie op het platform kun je verkoopbeslissingen maken op basis van kennis, en niet op gevoel.

Besparen op verkoopkosten

Met Huis Verkopen bespaar je op de kosten van de verkoop van je woning. Doordat je gemakkelijk specialisten vergelijkt, betaal je nooit te veel. Zowel de diensten van specialisten als de verkoop van je woning zelf pak je zo op de slimst mogelijke manier aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kesteren

Je kunt het beste beginnen met een goede voorbereiding, zoals het bepalen van de woningwaarde en het plan van aanpak. Hierbij is ons stappenplan erg handig.

Een lokale makelaar kent de markt in Kesteren goed en helpt bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie. Via onze tool kun je makelaars vergelijken en de beste kiezen.

De keuze voor het juiste moment om je huis te verkopen hangt af van meerdere factoren. Een verkoopadvies van een ervaren makelaar kan je hierin ondersteunen.

Het vaststellen van de juiste verkoopprijs hangt af van de woningwaarde en marktsituatie in Kesteren. Je kunt hier een waardebepaling voor aanvragen bij een makelaar.

Voor tips over het snel verkopen van je huis kun je terecht op onze pagina met verkooptips. Hier vind je waardevolle inzichten die van pas kunnen komen bij de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen