Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lengel

Als je overweegt je huis in Lengel te verkopen, verdiep je dan eerst in de verschillende makelaarskosten. Elke makelaar hanteert andere tarieven en biedt andere diensten aan. Hiermee de beste keuze maken, kan een aanzienlijk verschil maken voor het rendement van je woningverkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lengel

Als je van plan bent om je huis in Lengel te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Het is natuurlijk van belang dat je een goede verkoopprijs voor je woning krijgt, maar denk er ook aan dat je niet teveel betaalt voor een makelaar. Snelheid kan eveneens een grote rol spelen in jouw verkoopproces, vice versa een vertraagde verkoop kan leiden tot dubbele woonlasten.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Lengel doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je kosten kunt besparen bij de keuze van een makelaar. Kies je de eerste de beste makelaar of maak je toch gebruik van de handige tool voor het vergelijken van makelaars? Hier zijn de actuele cijfers over woningverkoop in Lengel:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 550.000
Besparing (gem.)
€ 825

Je huis snel verkopen in Lengel

Ben je woonachtig in Lengel en van plan je woning te verkopen? De gemiddelde verkooptijd van woningen in Lengel ligt rond de 60 dagen. Het snel verkopen van je woning kan echter een uitdaging zijn. Daarom bieden wij je hieronder een aantal nuttige tips.

 1. Realistische prijsbepaling: De verkoopsnelheid van een woning hangt sterk af van de vraagprijs. Daarom is het belangrijk om een realistische, marktconforme prijs te bepalen. Je kunt een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen om een goede prijsindicatie te krijgen.
 2. Professionele foto's en presentatie: Goede foto's en een pakkende presentatie kunnen potentiële kopers aantrekken. Investeer daarom in professionele vastgoedfotografie en een aantrekkelijke advertentie.
 3. Openbare woningverkoop: Door je woning op grote vastgoedsites zoals Funda te plaatsen, bereik je een groter publiek. Deze brede zichtbaarheid kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Bezoek onze pagina voor extra tips om je woning snel te verkopen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Lengel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lengel op?

Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lengel rond de € 550.000 euro. Maar let op, dit is een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis kan hier van afwijken. Factoren als de staat van het huis, de grootte, eventuele renovaties en de populariteit van de wijk spelen mee in de uiteindelijke prijs.

Evenzo, blijkt de gemiddelde prijs per m2 in Lengel momenteel € 2.511 euro te zijn. Deze waarde kan je al een redelijke inschatting geven van het prijskaartje van jouw woning. Echter, een vollediger beeld krijg je door een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Dit kan je helpen om een reële vraagprijs voor jouw huis te bepalen in februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lengel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lengel bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lengel.

Tips om je woning te verkopen in Lengel

Je huis in Lengel verkopen kan een spannende uitdaging zijn. Het proces vereist attentie, creativiteit en strategisch denken om de maximale verkoopprijs te behalen. Hier zijn enkele essentiële tips om je te helpen jouw woning succesvol op de markt te zetten.

 • Onderhoud. Blijf actief met regulier onderhoud van je woning. Een goed onderhouden huis trekt vaak potentiële kopers.
 • Zichtbare upgrades. Investeer in upgrades die direct zichtbaar zijn, zoals een nieuwe keuken of badkamer. Dit draagt bij aan de waarde en visuele aantrekkingskracht van je woning.
 • Professionele fotografie. Zorg voor hoogwaardige foto's van je huis. Dit helpt de interesse van potentiële kopers te wekken en geeft een professionele indruk.
 • Lichte ruimtes. Maximale lichtinval kan de uitstraling en sfeer van je huis sterk verbeteren. Overweeg om eventueel wat muren in een frisse, lichte kleur te schilderen.
 • De juiste prijsstelling. Zorg voor een marktconforme prijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs mogelijk waarde verliest.

Ontdek jouw stappenplan in Lengel:

 • Een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom overslaan van essentiële stappen bij de verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door handige vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lengel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lengel kost je als verkoper gemiddeld € 13.396. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lengel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 550.000) € 6.270
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 13.396

Kosten van makelaars in Lengel

Als je besluit om je huis in Lengel te verkopen via een makelaar, houd dan rekening met de kosten die een makelaar in rekening brengt. Dit is meestal een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Lengel ligt deze courtage gemiddeld op 1,14%. Onthoud dat dit tarief altijd een voorstel is en nog onderhandelbaar.

Het vinden van een makelaar die zowel jouw belangen behartigt als aan jouw budget voldoet, kan een behoorlijke klus zijn. In dit proces kan het vergelijken van makelaars in Lengel enorm van waarde zijn. Jij hebt tenslotte het recht om de beste service tegen de juiste prijs te krijgen.

Lees meer over makelaars in Lengel.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Wanneer je een huis verkoopt, komt de overdrachtsbelasting voor rekening van de koper. Echter, in sommige situaties kan het zijn dat je je huis niet hebt kunnen verkopen voordat je een ander huis kocht. In dit geval kan het zijn dat je overdrachtsbelasting moet betalen over het huis dat je hebt aangekocht, ongeacht of je andere huis verkocht is of niet. Dit zijn kosten die indirect verbonden zijn aan de verkoop van je huis.

Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden bij de verkoop van je huis. Wees altijd bewust van de kosten die komen kijken bij huisverkoop om financiële verrassingen te voorkomen. Dit helpt je ook om een realistische vraagprijs voor je huis vast te stellen.

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de notariskosten die komen kijken bij het opstellen van de akte van levering. Dit zijn de kosten voor de diensten van de notaris, zoals de registratie bij het Kadaster en de controle van je identiteit. Onvoorziene omstandigheden kunnen een invloed hebben op deze kosten, zoals extra werk of uitzoekwerk.

Let er op dat notariskosten niet wettelijk vastgelegd zijn en dus per notaris kunnen verschillen. Doe vooraf onderzoek en vraag bij meerdere notarissen een offerte op. Zo houd je grip op deze kostenpost en voorkom je onaangename verrassingen.

Energielabel

Als verkoper ben je ook verplicht om een energielabel voor je huis te hebben. Deze moet bij de overdracht aan de koper worden verstrekt. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is en wat je kunt doen om de energieprestatie te verbeteren. Het verkrijgen van dit label brengt kosten met zich mee.

Om dit energielabel te krijgen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige. Deze zal je huis beoordelen en een label toewijzen. Voor deze dienst moet je betalen. Het is belangrijk om deze kosten naast de makelaarskosten in te calculeren in je begroting.

Wanneer mijn huis verkopen in Lengel?

Ben je van plan om je huis in Lengel te verkopen? De huidige woningmarkt in februari 2024 is bijzonder gunstig voor verkopers. Met de juiste makelaar aan je zijde kun je een fraaie verkoopprijs realiseren zonder concessies te doen aan je wensen en voorwaarden.

Vraag je je af welke makelaar de beste keuze is? Makelaars in Lengel kunnen je waardevol advies geven over de huidige woningmarkt. Het is zeker de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken, omdat zij elk verschillende strategieën en inzichten kunnen hebben met betrekking tot de verkoop van jouw huis in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Lengel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen heeft als online platform een compleet en gemakkelijk stappenplan ontwikkeld voor de verkoop van jouw woning. Dit stappenplan is op maat gemaakt om je door alle stappen van de verkoop van je huis te leiden. Je vindt er informatie specifiek voor jouw situatie, waardoor je optimaal voorbereid bent op de verkoop van je huis. Het is een slimme methode om op een effectieve manier je huis te verkopen zonder dat je een belangrijke stap over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling

Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen heb je snel een indicatie van wat jouw woning waard is. Hierdoor weet je direct in welke prijsklasse je kunt zoeken bij het vinden van een nieuw huis. Dit geeft je een financieel startpunt en helpt je bij het maken van beslissingen tijdens de verkoop van je huis.

Makelaars vergelijken

Er is een handige tool om makelaars te vergelijken. Deze tool helpt je bij het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van jouw woning. Je krijgt inzicht in de statistieken en prestaties van makelaars, waardoor je de beste keuze kunt maken. Een topmakelaar voor jouw huis is zo gemakkelijk te vinden.

Besparen op makelaarstarieven

Dankzij de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, kun je besparen op makelaarskosten. Door tarieven te vergelijken voorkom je dat je te veel betaalt. Dit kan een groot verschil maken in de kosten die je hebt bij het verkopen van je huis.

Aanvullende diensten regelen

Huis Verkopen biedt ook de mogelijkheid tot het gemakkelijk regelen van allerlei aanvullende diensten. Denk aan zaken als een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en woningstyling. Zo hoef je niet zelf op zoek naar betrouwbare dienstverleners en bespaar je kostbare tijd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lengel

Het verkopen van een huis in Lengel houdt verschillende stappen in. Je begint met de oriëntatiefase, gevolgd door de voorbereidingsfase en presentatiefase. Dan komt de onderhandelingsfase en tenslotte de overdracht bij de notaris. Je kunt meer lezen over dit proces in ons online stappenplan.

De kosten van het verkopen van een huis in Lengel zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de makelaarstarieven, kosten voor een energielabel, eventuele kosten voor een bouwkundige keuring en notariskosten. Je kunt hier meer over lezen op onze pagina over verkoopkosten.

De waarde van je huis in Lengel kun je op verschillende manieren berekenen. Het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar is een goede manier om een indicatie te krijgen van de waarde. Hierbij wordt gekeken naar zaken als de staat van de woning, de ligging en de marktcondities. Meer informatie vind je op onze pagina over waardebepaling.

Een goede presentatie is essentieel voor het verkopen van je huis in Lengel. Dit houdt in dat je huis schoon en opgeruimd is en dat eventuele mankementen zijn verholpen. Goede, professionele foto's zijn ook belangrijk. We hebben nog meer handige tips op onze website.

Een goede makelaar vind je door te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lokale makelaar die bekend is in Lengel. Let ook op de makelaarstarieven, de marketingstrategie en de communicatie. Via onze website kun je makelaars in Lengel vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen