Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Houtigehage

Op zoek naar een goede makelaar in Houtigehage voor de verkoop van je woning? Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Deze pagina biedt waardevol inzicht in waar je op moet letten, zoals lokale expertise, tarieven en service, om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Over makelaars in Houtigehage

We hebben een compleet overzicht van alle makelaars in Houtigehage. We houden alles nauwgezet bij: van hun specialiteiten tot hun recente verkoopresultaten en klantbeoordelingen. Dit vergemakkelijkt het vergelijken van makelaars en maakt het allemaal transparant voor je. Hierdoor vind je makkelijker de makelaar die aan jouw specifieke wensen voldoet en kun je een onderbouwde keuze maken die mogelijk leidt tot snellere verkoop of een hogere verkoopprijs.

Misschien vraag je jezelf af: Wie zijn die makelaars in Houtigehage precies? Wat zijn hun verkoopstrategieën en hoe succesvol zijn ze in het realiseren van de gewenste verkoopprijs? Welke makelaar past het beste bij mijn situatie en woning? Dit zijn waarschijnlijk enkele van de vragen die in je opkomen tijdens het zoeken naar een geschikte makelaar. Geen zorgen, alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken, vind je hier.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.405
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.614
Besparing (gem.)
€ 1.365

Actueel

 • Als je jouw huis in Houtigehage wilt verkopen, bedenk dan dat de makelaarscourtages verschillen. Ze variëren momenteel tussen de 1,08% en 1,60% % (update: april 2024). Dit zijn kosten die je niet wilt vergeten bij het plannen van je verkoop.
 • Wat betreft de prijzen per m2, de gemiddelde verkoopprijs in Houtigehage is momenteel € 2.933 per m². Voor een gedetailleerd overzicht van de huidige huizenprijzen, kun je hier terecht.
 • Natuurlijk wil je de beste deal bij het verkopen van je huis. Daarom is het slim om de tarieven te vergelijken van verschillende makelaars in Houtigehage. Zo laat je geen geld liggen en kan je gemiddeld € 1.365 besparen!

Makelaars in de omgeving van Houtigehage

In Houtigehage zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Houtigehage gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Houtigehage verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Houtigehage Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Houtigehage?

Een makelaar in Houtigehage rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,22% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 525.000 in Houtigehage komt dit neer op € 6.405 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar een van de grootste uitgaven zijn bij de verkoop van een huis, betaalt een kundige makelaar zichzelf terug. Daarom is het slim om een makelaar te selecteren die jouw huis tegen de beste prijs kan verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Houtigehage 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.365 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het afwegen van verschillende makelaars is kosteloos en verplicht je tot niets, dus het is zeker de moeite waard.

Kosten van makelaars in Houtigehage

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Houtigehage

In Houtigehage rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat jouw huis ook maar op de markt verschijnt. De opstartkosten worden gebruikt om bijvoorbeeld professionele foto's van je woning te laten maken, een omschrijving van je woning op te stellen en je huis op de juiste manier online te zetten.

De opstartkosten variëren per makelaar en zijn gemiddeld € 515 bij makelaars in Houtigehage. Bij sommige makelaars is dit een vast bedrag en bij anderen wordt het bepaald op basis van de geschatte verkoopwaarde van je huis. Voor een duidelijker beeld van de opstartkosten bij verschillende makelaars kun je simpelweg tarieven opvragen. Het is gemakkelijk, kost je niets en is vrijblijvend.

Intrekkingskosten van makelaars in Houtigehage

Als je ervoor kiest om je woning in Houtigehage op de markt te brengen, is het belangrijk om te weten dat er mogelijk intrekkingskosten in rekening worden gebracht als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit is een kostenpost die de meeste makelaars hanteren, bedoeld om de gemaakte kosten voor de reeds uitgevoerde werkzaamheden te dekken. Het kan variëren van het maken van foto's tot advertentiekosten.

Intrekkingskosten kunnen ontstaan in diverse situaties. Stel, je hebt een verandering in je persoonlijke situatie, zoals een nieuwe baan in een andere stad, een scheiding, of een onverwachte financiële tegenvaller. Je vindt dat het beter is om de verkoop van je huis stop te zetten. In zo’n geval kan de makelaar deze kosten in rekening brengen om de reeds bestede tijd en middelen te compenseren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Houtigehage met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Houtigehage die met een vast tarief werken. Dit houdt in dat je vooraf een afgesproken bedrag betaalt voor het volledige geleverde dienstenpakket. Zo hoef je je geen zorgen te maken over bijkomende kosten. Dit pakket omvat normaliter de woningwaardering, promotiemateriaal, de onderhandelingen met potentiële kopers en de uiteindelijke verkoop van jouw woning. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Een risico bij het kiezen voor een makelaar met een vast tarief is dat je wellicht bij een snelle verkoop teveel betaalt. Stel je voor, je huis staat maar een week op de markt en wordt direct verkocht, dan voelt het bedrag van het vaste tarief ineens erg hoog voor het korte werk dat de makelaar geleverd heeft. Aan de andere kant, als jouw woning niet snel verkoopt, loop je het risico dat de makelaar minder incentive heeft om extra inspanningen te verrichten om jouw huis toch verkocht te krijgen.

Tip: Het is wijs om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van de prijzen die worden gehanteerd en welk type tarief (vast of procentueel) het meest past bij jouw situatie als woningverkoper. Door je te verdiepen in de verschillende opties, zorg je voor een betere balans tussen prijs en dienstverlening en vergroot je de kans op een succesvolle woningverkoop.

4 feitjes over makelaars in Houtigehage

 • Het inhuren van een makelaar in Houtigehage kan flink uitbetalen. In sommige gevallen wist de makelaar het huis namelijk tot wel 12% winstgevender te verkopen dan zonder makelaar.
 • Schrik niet als de waardebepalingen van verschillende verkoopmakelaars in Houtigehage behoorlijk uiteenlopen. Zo kunnen er gemakkelijk verschillen van maar liefst €33.000 optreden. Overweeg daarom altijd om een waardebepaling aan te vragen.
 • De meeste makelaars in Houtigehage hanteren een lagere courtage dan de duurste makelaar met zijn 1,60% courtage. Het loont dus om prijzen te vergelijken.
 • Flink shoppen loont in Houtigehage. De meeste woningverkopers vragen namelijk gemiddeld bij 3 makelaars om verkoopadvies alvorens te besluiten met wie ze in zee gaan. Verkoopadvies aanvragen is dan ook zeker raadzaam.

Wat levert de beste makelaar in Houtigehage op?

Er zijn een aantal makelaars in Houtigehage die zich onderscheiden van de rest. Deze selecte groep presteert aanzienlijk beter dan hun collega's op het gebied van verkoopprijs en snelheid van verkoop. Ze weten namelijk een hogere verkoopprijs te behalen en ook nog eens in kortere tijd.

Dit is hoe je de beste makelaars in Houtigehage herkent:

 • Verkoopprijzen: Volgens onze gegevens weten de beste verkoopmakelaars in Houtigehage huizen gemiddeld voor een bedrag van € 10.610 boven de marktverwachting te verkopen. Dit onderscheidt hen duidelijk van de rest.
 • Snelheid van verkoop: De statistieken laten zien dat de hoogste presterende makelaars een woning gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's in Houtigehage. Dit betekent dat je eerder toegang tot de opbrengsten van je huisverkoop kunt hebben.

De beste makelaar in Houtigehage vinden

De beste makelaar in Houtigehage is degene die perfect bij jouw woning en situatie past. Dat is diegene die niet alleen jouw huis kan waarderen, maar ook jouw specifieke verkoopwensen en omstandigheden begrijpt. Kennis en begrip vormen hier het sleutel tot succes.

Via ons vergelijkingsformulier vind je de makelaar die optimaal aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Op deze manier brengen we je in direct contact met bovengemiddeld presterende makelaars in Houtigehage, passend bij jouw unieke verkoopplannen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Houtigehage?

Bij de keuze van een goede makelaar in Houtigehage voor het verkopen van jouw huis, zijn er verschillende aandachtspunten waaraan je moet denken:

Kennis van de lokale markt

Kennis van de lokale huizenmarkt in Houtigehage is van groot belang. Deze kan namelijk per regio aanzienlijk verschillen. Zorg dat jouw makelaar Houtigehage als zijn broekzak kent.

Kosten en tarieven

Het is belangrijk om achter de tarieven van de makelaarskosten te komen. Deze kunnen variëren. Het is de moeite waard om deze zorgvuldig te vergelijken.

Communicatie

Goede communicatie tussen jou en de makelaar is essentieel. Jij moet erop kunnen vertrouwen dat de makelaar jouw belangen begrijpt en deze naar jouw tevredenheid vertegenwoordigt.

Resultaten in het verleden

Wat zijn de resultaten van de makelaar in het verleden? Wanneer een makelaar veel huizen in Houtigehage heeft verkocht, kan dit een positief signaal zijn.

Vergelijk makelaars

Maak niet zomaar een keuze, maar vergelijk verschillende makelaars. Vraag hiervoor een vergelijkingsformulier aan. Zo ontdek je welke makelaars het beste presteren in Houtigehage.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je een woning in Houtigehage wilt verkopen, kan het inschakelen van een NVM-makelaar een verstandige keuze zijn. De kennis en ervaring die deze makelaars meebrengen, kunnen je helpen om een goede verkoop te realiseren.

NVM-makelaars staan bekend om hun betrouwbare advies en deskundige aanpak. Maar, NVM is niet de enige betrouwbare makelaarsvereniging. Ook VBO en VastgoedPRO zijn beroepsorganisaties met gekwalificeerde makelaars, die je kunnen bijstaan bij de verkoop van jouw huis in Houtigehage.

Wat doet een makelaar in Houtigehage?

Een makelaar in Houtigehage speelt een belangrijke rol in het verkoopproces van jouw huis. De makelaar is de schakel tussen koper en verkoper en vertegenwoordigt jouw belangen.

Het takenpakket van de makelaar gaat verder dan alleen onderhandelingen. Hij of zij verzorgt ook het administratieve proces, zodat jij je kan focussen op andere zaken.

 • Inventarisatie van de marktwaarde van je huis
 • Opstellen en uitvoeren van een passend verkoopplan
 • Begeleiding bij bezichtigingen en onderhandelingen
 • Opstellen van een correcte koopovereenkomst
 • Afhandeling van de verkoop bij de notaris

Waarom een makelaar in Houtigehage inschakelen?

Het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je huis in Houtigehage is een belangrijke beslissing. Een goede makelaar luistert naar jouw wensen, kijkt zorgvuldig naar de unieke kenmerken van je woning en de lokale marktomstandigheden. Vervolgens zal hij of zij hun expertise inzetten om het verkoopproces efficiënt te beheren.

Begin met de woningwaardering

De makelaar start het proces met een zorgvuldige waardering van je woning. Dit is meer dan alleen een snelle blik op het huis werpen. De makelaar bestudeert de woning grondig, rekening houdend met factoren zoals grootte, leeftijd, locatie en staat van onderhoud.

Marketingstrategie opstellen

Na de waardering ontwikkelt de makelaar een op maat gemaakte marketingstrategie om jouw huis op de beste manier te presenteren aan potentiële kopers. Dit kan het organiseren van open huizen, professionele fotografie of het maken van een online virtuele tour omvatten.

Onderhandelingen begeleiden

Als het tijd is voor kandidaat-kopers om aanbiedingen te doen, zal je makelaar je bijstaan in de onderhandelingen. Hierbij zal hij ervoor zorgen dat je niet minder krijgt dan wat je woning echt waard is, en hij zal altijd jouw belangen behartigen.

Afsluiting en naservice

Ten slotte zorgt de makelaar ervoor dat alles soepel verloopt tijdens de afsluiting van de verkoop. Na de verkoop zal hij je ook ondersteunen met eventuele nazorg, bijvoorbeeld bij juridische zaken of eventuele vragen van de nieuwe eigenaren.

Makelaars in Houtigehage vergelijken

In Houtigehage kan het kiezen van een makelaar een uitdaging zijn. Dankzij het uitgebreide overzicht op Huis Verkopen, wordt deze keus een stuk makkelijker.

 • Kosteloos makelaars vergelijken
 • Extra waardebepaling per makelaar
 • Objectief en onafhankelijk platform
 • Vind de makelaar die bij je past

Met Huis Verkopen krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden en kun je eenvoudig de makelaar kiezen die het beste bij jouw wensen past. Niet alleen bespaar je hierdoor op kosten, maar je vergroot ook de kans op een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Houtigehage Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Houtigehage

De gemiddelde makelaarskosten in Houtigehage zijn € 6.405. Maar dit is een gemiddelde; de prijzen kunnen verschillen per makelaar. Daarom is het verstandig om te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Houtigehage is 68 dagen. Dit alleen is geen garantie voor toekomstige verkopen, elk huis is uniek en de markt kan variëren.

Als de verkoop niet naar wens verloopt, zijn de gemiddelde intrekkingskosten van een makelaar in Houtigehage € 500. Overweeg te zoeken naar een nieuwe makelaar als de huidige niet bevalt.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Houtigehage is € 525.000. Voor een nauwkeurige waardebepaling van je huis kun je het beste een waardebepaling aanvragen bij een locale makelaar.

Ja, door makelaars in Houtigehage te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.365 besparen op makelaarskosten. Een goede vergelijking kan je veel kosten besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen