Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Odijk

Zoek je een verkoopmakelaar in Odijk, dan ben je misschien ook op zoek naar marktkennis. De kennis verschilt namelijk per makelaar. Huis Verkopen kan je helpen een ervaren makelaar te vinden die goed past bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Over makelaars in Odijk

Als je in Odijk staat op het punt om je woning te verkopen, dan zijn er een paar specifieke punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar. Ten eerste moet je kijken of de makelaar lokale kennis heeft en bekend is in de buurt. Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoe de makelaar jouw huis zou gaan vermarkten. Is er bijvoorbeeld een professionele fotograaf betrokken en wordt er gebruik gemaakt van social media? Vergeet niet dat de juiste makelaar een groot verschil kan maken in de verkoop van jouw huis.

Wanneer je de verkoop van je woning overweegt, zul je waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar een aantal zaken. Hoe snel verkopen bepaalde makelaars bijvoorbeeld hun huizen? Behalen ze consistent hoge verkoopprijzen? En welke makelaar heeft de beste beoordelingen van tevreden klanten? Het is duidelijk dat er veel vragen zijn waarmee je rekening kan houden. Op onze website is er een handige tool waar je verschillende makelaars kan vergelijken op basis van jouw woning en wensen. Woningverkopers in Odijk zullen dit zeker handig vinden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.785
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 21.409
Besparing (gem.)
€ 2.088

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Odijk is op dit moment 1,10%. Dit betreft de courtage die jij aan de makelaar betaalt bij succesvolle verkoop van jouw huis.
 • De huidige huizenprijzen in Odijk zijn ook zeker van invloed op jouw verkoopproces. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 707.734 per vierkante meter, geeft dit een indicatie van wat je kunt verwachten voor jouw huis. Check de actuele huizenprijzen voor een completer beeld.
 • Daarnaast is het goed om te weten dat de gemiddelde makelaar in Odijk op dit moment € 7.785 aan tarieven rekent. Een rondje langs verschillende makelaars doen om tarieven te vergelijken is daarom nu zeker sierwaarde. Zo zorg je dat je het beste aanbod krijgt.

Uitgelichte makelaars in Odijk

Als je jouw woning in Odijk wilt verkopen, heb je de keuze uit verschillende makelaars in deze regio. We bieden je een handig en duidelijk overzicht van diverse verkoopmakelaars in Odijk. Het is een verstandige zet om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je kan helpen om de makelaar te kiezen die de beste service biedt voor de meest gunstige prijs.

Logo Halbertsma van den Boom V.O.F.

Halbertsma van den Boom VOF

Halbertsma van den Boom is een veelzijdig makelaarskantoor met sterke lokale kennis. Ze bieden diensten in aan- en verkoop, taxaties, verhuur, hypotheken, pensioenen en beleggingen. Als lid van de NVM en gecertificeerd financieel keurmerkbedrijf, brengen ze verzekeringen en hypotheken onder bij diverse financiële instellingen. Vanuit Zeist en Odijk wordt een groot gebied bediend door een team van vijf enthousiaste medewerkers. Ze staan klaar om je deskundig te begeleiden bij al je vastgoedbehoeften.

Let op: In en rondom Odijk zijn diverse verkoopmakelaars actief. Jouw ideale makelaar kan daarom misschien niet in de bovenstaande lijst staan. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Odijk mee in onze vergelijking. Alleen zo vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Odijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Odijk?

Een verkoopmakelaar in Odijk rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 707.734 in Odijk komt dit neer op € 7.785 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars hanteren een courtage, een percentage van de verkoopwaarde. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vast bedrag. Dit bedrag is niet afhankelijk van de verkoopprijs. Het verschil tussen deze twee betalingswijzen is belangrijk voor jouw keuze.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Odijk 0,59% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 2.088 door eerst tarieven op te vragen. Om je goed voor te bereiden op de verkoop van je woning is het raadzaam om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Kosten van makelaars in Odijk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.100
€ 7.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Odijk

Wanneer je jouw woning in Odijk wilt verkopen, moet je er rekening mee houden dat de meeste makelaars hier opstartkosten voor in rekening brengen. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken. Het gaat hier om kosten voor diensten zoals het opstellen van een verkoopplan, het maken en plaatsen van verkoopadvertenties, en het inzetten van professionele fotografie om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren per makelaar en is vaak afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is om jouw woning op de markt te brengen. Zo kunnen luxe woningen met een grote tuin hogere kosten met zich meebrengen vanwege een uitgebreidere fotoshoot. Het is altijd verstandig om bij verschillende makelaars offertes op te vragen, zodat je een overzicht krijgt van de verwachte kosten en wat je daarvoor krijgt.

Intrekkingskosten van makelaars in Odijk

Als je jouw huis in Odijk in de verkoop zet, kan het zijn dat je te maken krijgt met wat in vaktermen 'intrekkingskosten' wordt genoemd. Hiermee krijg je te maken als je besluit de verkoop van je woning stop te zetten voordat deze daadwerkelijk is verkocht. De meeste makelaars rekenen deze kosten om de tijd en middelen die zij al in de verkoop van je huis hebben geïnvesteerd, te compenseren.

Stel je voor, je hebt je huis in de verkoop gezet, maar om wat voor reden dan ook besluit je om de verkoop stop te zetten. Misschien omdat je een nieuwe baan krijgt in dezelfde stad en je toch niet wilt verhuizen, of misschien omdat de markt is veranderd en je denkt dat je huis meer waard is. Wat de reden ook is, als je de verkoop terugtrekt voordat deze is voltooid, is de kans groot dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Niet elke makelaar in Odijk rekent deze kosten, maar veel doen het wel en het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je jouw huis te koop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Odijk met een vast tarief

Wist je dat er naast makelaars die werken met courtage, ook makelaars zijn die werken op basis van een vast tarief? Het verschil? Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs terwijl bij een vast tarief, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs, het enige is waar je zorgen over hoeft te maken. Bijvoorbeeld, de gemiddelde vaste vergoeding door makelaars in Odijk is € 3.250 (update: april 2024).

Makelaars met een vast tarief hebben zowel voordelen als nadelen. Het grote voordeel is dat je precies weet wat je gaat betalen. Het maakt niet uit wat je woning uiteindelijk oplevert, je betaling aan de makelaar blijft hetzelfde. Maar er is een keerzijde: als je woning snel en voor een goede prijs wordt verkocht, heb je misschien te veel betaald voor de diensten van de makelaar.

Tip: het is altijd een verstandige keuze om verschillende makelaars te vergelijken. Er zijn veel factoren om te overwegen bij het kiezen van een makelaar, niet alleen hun tarieven. Het is ook belangrijk om na te denken over hun reputatie, hun kennis van jouw lokale markt en hoe goed ze bij jouw specifieke situatie passen.

4 feitjes over makelaars in Odijk

 • Op het moment dat je overweegt jouw huis in Odijk te verkopen, kun je er niet omheen: ervaring op de lokale markt weegt zwaar. De meeste woningverkopers laten dit blijken door duidelijk een voorkeur te uiten voor een makelaar met aantoonbare ervaring in Odijk.
 • Interessant om bij stil te staan is dat huizen in Odijk, die zonder tussenkomst van een makelaar van eigenaar wisselen, gemiddeld rond de €18.000 minder opbrengen. Duidelijk een relevante factor in jouw overweging!
 • Als je een makelaar zoekt, zul je merken dat een ruime meerderheid van de makelaars in Odijk lid is van een beroepsvereniging. Sterker nog, 92% is aangesloten bij een organisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Verder blijkt ook dat woningverkopers in Odijk gedegen te werk gaan. Voordat zij een besluit nemen, vragen ze over het algemeen bij drie verschillende makelaars verkoopadvies aan. Dit biedt hen een goed beeld van de opties.

Wat levert de beste makelaar in Odijk op?

In Odijk kan een zorgvuldige keuze voor een makelaar een groot verschil maken voor je verkoopresultaten. Het selecteren van een makelaar die betere resultaten behaalt dan anderen, kan leiden tot een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je woning. Het is daarom de moeite waard om uitvoerig onderzoek te doen naar de beste makelaars in de regio.

Hier zijn enkele kenmerken waaraan je de beste makelaars in Odijk kunt herkennen:

 • Verkoopprijs: Uit ons onafhankelijk onderzoek blijkt dat de topmakelaars in Odijk een hogere verkoopprijs realiseren dan verwacht. Gemiddeld verkopen de beste makelaars huizen voor € 19.099 meer dan de verwachte verkoopprijs.
 • Snelheid van verkoop: Onze gegevens laten ook zien dat de meest effectieve makelaars in Odijk woningen aanzienlijk sneller verkopen. Gemiddeld hebben deze makelaars 15 dagen minder nodig om een woning te verkopen dan andere makelaars in de regio.

De beste makelaar in Odijk vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Denk aan de tarieven, de verkoopstrategie of de inschatting van de woningwaarde. Het is interessant om te zien hoe verschillend de makelaars in Odijk hierin kunnen zijn.

Het kiezen van de juiste makelaar kan sterk invloed hebben op jouw verkoopsucces. Via onze vergelijkingstool brengen we je in contact met de beste makelaars in Odijk die passen bij jouw situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Odijk?

Als je overweegt je huis in Odijk te verkopen en op zoek bent naar een geschikte makelaar, dien je op deze vijf belangrijke punten te letten:

Ervaring en kennis van de markt

Een goede makelaar heeft ervaring en uitstekende kennis van de lokale huizenmarkt. Ze kennen de ins en outs van Odijk en kunnen hierdoor een realistische verkoopprijs adviseren.

Communicatievaardigheden

Vlotte communicatie is essentieel. Je wilt een makelaar die snel reageert, duidelijk is en je op de hoogte houdt van elke stap in het verkoopproces.

Dienstverlening en strategie

Een makelaar moet je kunnen adviseren over de beste verkoopstrategie voor jouw specifieke situatie. Kijk dus naar hun aanpak en welke diensten ze bieden.

Kosten

Let op dat iedere makelaar andere tarieven hanteert. In Odijk kost een makelaar gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs.

Nazorg

Het werk van een makelaar stopt niet zodra de verkoop rond is. Een goede makelaar biedt nazorg. Denk hierbij aan hulp bij juridische zaken en verhuizing.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je een huis wilt kopen of verkopen in Odijk, kom je verschillende makelaars tegen. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld NVM-makelaars, maar ook uit VBO- en VastgoedPRO-makelaars.

Vastgoedspelers zoals NVM, VBO en VastgoedPRO hebben ieder hun eigen expertise en voordelen. Voor het maken van een geïnformeerde keuze tussen deze makelaars, is het raadzaam om hun diensten en toegevoegde waarden goed te vergelijken.

Tip: Let bij je keuze voor een makelaar niet alleen op de prijs, maar kijk vooral ook naar de kwaliteit van dienstverlening. Vaak is een goede service en begeleiding veel waard.

Wat doet een makelaar in Odijk?

Als je van plan bent je woning in Odijk te verkopen, kiezen veel mensen voor de ondersteuning van een makelaar. Een verkoopmakelaar biedt expertise, marktkennis over de regio Odijk en kan het verkoopproces efficiënt uit handen nemen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele taken die een verkoopmakelaar in Odijk voor je uitvoert:

 • Woningwaarde vaststellen op basis van marktanalyses
 • Opmaken van een aantrekkelijke verkoopadvertentie
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst en afwikkeling van de verkoop

Waarom een makelaar in Odijk inschakelen?

Als je een huis in Odijk wilt verkopen, kan de taak ontmoedigend lijken. Je moet denken aan potentiële kopers vinden, prijzen bepalen, legaliteiten regelen... Een makelaar uit Odijk kan je hierbij helpen. Ze kennen de lokale markt en bijzonderheden als geen ander. Het inschakelen van een makelaar kan je veel zorgen en stress besparen en de verkoop versnellen.

Deskundigheid op de lokale markt

Onze makelaars hebben gedetailleerde kennis van de lokale vastgoedmarkt in Odijk, en dit kan onschatbaar zijn bij het bepalen van de verkoopprijs en strategie. Ze weten wat de vraag is en hoe ze jouw huis aantrekkelijk kunnen presenteren.

Omgaan met papierwerk

Het proces van het verkopen van je huis kan ingewikkeld zijn en er komt veel papierwerk bij kijken. Een professionele verkoopmakelaar kan jou helpen om dit proces vlot te laten verlopen, zodat jij je kunt richten op andere aspecten van de verhuizing.

Tijd en stress besparen

Tijd is geld, en een makelaar kan jouw huis sneller verkopen dan wanneer je dit zelf zou doen. Ze beschikken over uitgebreide databases met potentiële kopers en kennen de beste verkoopmethoden. Stress wordt tot een minimum beperkt, omdat ze de onderhandelingen namens jou voeren.

Maximale verkoopprijs

Een ervaren makelaar kan jou helpen om de maximale verkoopprijs voor jouw huis te behalen. Met hun deskundige kennis en ervaring kunnen zij op een strategische manier onderhandelen om het beste resultaat voor jou te behalen.

Makelaars in Odijk vergelijken

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Odijk, is het van groot belang om de juiste makelaar te kiezen. Gelukkig maakt Huis Verkopen het je gemakkelijker door je de mogelijkheid te bieden om lokale makelaars te vergelijken.

 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • 100% objectief en onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Zoeken naar de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Door makelaars te vergelijken, krijg je een beter beeld van hoe verschillende professionals jouw huis zouden verkopen. Daardoor heb je de grootste kans om zo snel mogelijk, én voor de maximale prijs, succesvol te verkopen. Met dagelijks meer dan honderd mensen die we helpen, ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres om de makelaar te vinden die goed aansluit op jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Odijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Odijk

De beste makelaar in Odijk is ervaren, heeft lokale kennis en brengt redelijke kosten in rekening. Vergelijk meerdere makelaars, vraag naar hun tarieven en lees ervaringen van andere klanten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Een makelaar rekent vaak opstartkosten en courtage. De gemiddelde opstartkosten in Odijk liggen rond de € 515 en de gemiddelde courtage is ongeveer 1,10% van de verkoopprijs.

Ja, vraag vooral naar ervaring, strategie, tarieven en lokale marktkennis. Je wilt een makelaar die zijn vak kent, een plan van aanpak heeft, geen verborgen kosten rekent en goed op de hoogte is van de huizenmarkt in Odijk.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Odijk is 45 dagen. Echter, de werkelijke tijd kan variëren door factoren zoals vraag en aanbod, de staat van het huis en de prijsstrategie van de makelaar.

Ja, je kunt gemiddeld € 2.088 besparen op makelaarskosten door te vergelijken. Via ons platform kun je makelaars vergelijken en de beste deal vinden voor jouw situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen