Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Schoonhoven

Een uitstekende verkoopmakelaar in Schoonhoven laat zich herkennen door zijn niet aflatende inzet om de best mogelijke prijs voor jouw woning te verkrijgen. Jouw unieke wensen en behoeften staan centraal bij deze makelaar. Het doel is altijd om jouw woning optimaal in de markt te zetten.

Over makelaars in Schoonhoven

Als je van plan bent je huis te verkopen in Schoonhoven, dan kan de keuze voor een specifieke makelaar een wereld van verschil maken. De resultaten van de verkoop kunnen sterk beïnvloed worden door de specifieke vaardigheden, ervaring en kennis van de lokale markt waarover een makelaar beschikt. Het is daarom van groot belang dat je een weloverwogen keuze maakt.

We houden voortdurend de prestaties en resultaten van alle makelaars in Schoonhoven bij, waardoor we een duidelijk beeld krijgen van welke makelaars het beste presteren. Deze informatie kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Alle verzamelde en geanalyseerde informatie over makelaars in Schoonhoven vind je terug op deze pagina. Blijf ons volgen voor de meest actuele gegevens.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.342
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.941
Besparing (gem.)
€ 1.275

Actueel

 • Als eerste is het goed te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Schoonhoven momenteel op 1,09% liggen. Deze percentage is uiteraard afhankelijk van de specifieke makelaar en de afspraken die je met hen maakt.
 • Daarnaast is het handig om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs in Schoonhoven neerkomt op € 398.394 en gemiddeld ligt de verkoopprijs per m² momenteel rond de € 3.941. Hieruit kunnen we afleiden dat de woningprijzen in Schoonhoven een stabiele ontwikkeling hebben laten zien.
 • Tenslotte, het kan handig zijn om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt. De kosten voor een makelaar in Schoonhoven zijn op dit moment gemiddeld € 4.342. Het loont dus zeker om even de tijd te nemen om de verschillende tarieven en diensten van makelaars in Schoonhoven met elkaar te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Schoonhoven

In Schoonhoven barst het van de makelaars die je maar al te graag ondersteunen bij de verkoop van je woning. Echter, het is niet raadzaam om lukraak de eerste de beste makelaar te selecteren die je tegenkomt. Het is veel verstandiger om eerst grondig de verschillende makelaars in Schoonhoven te bekijken op basis van vier elementen: hun tarieven, trackrecord, service en expertise.

Logo Schep Makelaars | NVM Buitenstate

Schep Makelaars | NVM Buitenstate

Bij Schep Makelaars, expert in landelijk wonen en aangesloten bij NVM en Buitenstate, ben je aan het juiste adres voor zowel de aankoop als verkoop van jouw woning. Met meer dan 35 jaar ervaring, een persoonlijke benadering en solide vakkennis streven de drie beëdigde makelaars naar een optimaal resultaat. Ze bieden verkoop, aankoop, taxaties en verhuur aan en zijn gespecialiseerd in bedrijfsruimten, kantoren, onteigening en monumenten.
Logo Peltenburg Makelaardij & Taxaties

Peltenburg Makelaardij & Taxaties

Peltenburg Makelaardij & Taxaties is een professioneel, persoonlijk en kleinschalig makelaarskantoor, gespecialiseerd in de woningmarkt van Schoonhoven, Lopik en Ammerstol. Met 13 jaar ervaring, lokale kennis en een actieve klantbenadering zorgen ze voor vlotte en succesvolle transacties. Ze zijn gecertificeerd, aangesloten bij de NVM en bieden je diensten als verkoop, aankoop en taxaties, in zowel Nederlands als Engels.
Logo Van Herk Makelaars Schoonhoven

Van Herk Makelaars Schoonhoven

Van Herk Makelaars Schoonhoven focust zich op je toekomst en jouw droomhuis. Met hun toegewijde en actieve benadering, streven ze ernaar om huizen vakkundig en tegen de juiste prijs te verkopen. Ze bieden gecertificeerde NWWI taxaties en helpen woningzoekers. Belangrijk voor hen is goede presentatie, aandacht bij bezichtigingen en sterke onderhandelingstechnieken. Ze zijn trots op hun erkenningen als beste makelaar van Nederland en hebben harde klimaatdoelen. Ze bieden ook diensten in het Engels.

HV-Makelaardij

HV-Makelaardij is een professioneel en betrouwbaar makelaarskantoor in Schoonhoven. Met lidmaatschap bij branchevereniging Vastgoedpro, biedt het je een veelvoud aan diensten omtrent de huizenmarkt. Gevestigd op Achterwetering 4B, staan zij klaar om je bij te staan met hun expertise en certificaten, zodat jouw keuze een goede keuze wordt in de wereld van vastgoed.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Schoonhoven die mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Schoonhoven mee in onze vergelijking. Het is mogelijk dat jouw ideale makelaar er alleen uitkomt door deze vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Schoonhoven Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Schoonhoven?

Naast het courtage zijn er vaak ook opstartkosten. Hiermee worden de kosten aangeduid die de makelaar maakt om de verkoop te starten. Dit kan gaan om bijvoorbeeld advertentiekosten, kosten voor professionele foto's of het opmaken van de verkoopbrochure. Dit komt gemiddeld neer op een bedrag van zo'n € 0. Dit is een éénmalige betaling, ongeacht of de verkoop succesvol is of niet. Wil je meer weten over deze kosten, klik dan hier.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Schoonhoven 0,64% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.275 door eerst tarieven op te vragen. Het loont de moeite om makelaars te vergelijken en zo goed voorbereid de verkoop van je huis in te gaan.

Kosten van makelaars in Schoonhoven

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Schoonhoven

Wanneer je de verkoop van jouw huis in Schoonhoven overweegt, is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Inderdaad, de facturering is niet beperkt tot de courtage alleen. De opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om de verkoop van jouw huis op te starten. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het maken van professionele foto's, plattegronden, een verkoopbrochure en het plaatsen van de woning op online woningplatforms.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest en de precieze diensten die in het pakket zijn inbegrepen. Gemiddeld variëren de opstartkosten in Schoonhoven tussen de € 400 en de € 700. Het is dus belangrijk om bij het vergelijken van makelaars niet alleen te kijken naar de courtage, maar ook naar deze mogelijke opstartkosten. Op die manier krijg je een volledig beeld van de totale kosten en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Intrekkingskosten van makelaars in Schoonhoven

Als je een woning in Schoonhoven te koop zet, is het goed om te weten dat sommige makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Het is dus een soort boete die je betaalt om de verkoopovereenkomst met de makelaar te beëindigen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je van gedachten verandert of als je de advertentie bij een andere makelaar wilt plaatsen.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren en hangt af van de afspraken die je maakt met de makelaar. Vaak zijn deze kosten een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs. Stel, je hebt een woning in de verkoop staan voor €200.000 en de intrekkingskosten zijn 1% van de verkoopprijs, dan betaal je dus €2.000 als je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. Het is belangrijk om dit van tevoren goed met de makelaar te bespreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Schoonhoven met een vast tarief

Wist je dat er naast courtage makelaars ook makelaars zijn die werken met een vast tarief? Het verschil is eenvoudig, maar belangrijk. Courtage makelaars vragen een percentage van de verkoopprijs van jouw woning als vergoeding, terwijl makelaars met een vast tarief een vooraf afgesproken bedrag hanteren, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. In Schoonhoven hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voor- als nadelen. Een belangrijk voordeel is dat je op voorhand weet hoeveel je moet betalen, wat financiële zekerheid biedt. Echter, als jouw woning voor een relatief laag bedrag verkocht wordt, kan een vast tarief hoger uitvallen dan een courtage. Daarnaast kan de motivatie van de makelaar om een hogere verkoopprijs te realiseren, minder zijn bij een vast tarief.

Tip: Het is altijd verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Iedere makelaar hanteert namelijk een eigen tarief en heeft unieke expertise. Door meerdere makelaars tegen elkaar af te wegen, vind je de makelaar die het beste past bij jouw unieke woning en jouw specifieke situatie. Deze keuze kan een significant verschil maken in het verkoopproces van jouw huis.

4 feitjes over makelaars in Schoonhoven

 • Het is een gegeven dat het grootste deel van de woningverkopers in Schoonhoven kiest voor een makelaar die aangesloten is bij een erkende branchevereniging zoals bijvoorbeeld NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit percentage ligt namelijk tussen de 88% en 98%.
 • Het blijkt dat een aanzienlijk aantal verkopers in Schoonhoven de voorkeur geeft aan een traditionele makelaar, die zorgt voor het volledige verkoopproces, boven een online makelaar die enkel de woning online zet. Dit voorkeurspercentage schommelt tussen de 87% en 99%.
 • Woningen in Schoonhoven blijken sneller van de markt te zijn met de hulp van een makelaar. De snelheid van verkoop ligt gemiddeld tussen de 15% en 90% hoger in vergelijking met het zelfstandig verkopen van een woning.
 • Bij het vergelijken van makelaars, geven de meeste huisverkopers in Schoonhoven aan dat ze de voorkeur geven aan een makelaar die bewezen beter presteert dan anderen. Door hier te klikken kan je Schoonhovense makelaars vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Schoonhoven op?

In Schoonhoven bevinden zich diverse verkoopmakelaars die uitblinken door hun prestaties. Ze overtreffen menig ander door de hogere vraagprijzen die ze voor de huizen weten te realiseren en de vlotte snelheid waarmee ze de verkopen afronden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Schoonhoven herkent:

 • Uit onze analyse onder Schoonhovense makelaars komt naar voren dat de topmakelaars huizen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de standaard verkoopprijzen van andere makelaars ligt. We vereffenen hierbij rekening met de prijscategorieën van de woningen. Concreet betekent dit dat ze je gemiddeld een extra bedrag opleveren van € 12.268.
 • Onze data toont eveneens aan dat de snelste verkoopmakelaars in Schoonhoven, woningen doorgaans in tot 15 dagen sneller weten te verkopen dan hun concurrenten. Het blijkt hierbij dat makelaars die op een realistische manier de waarde van de huizen kunnen inschatten, ook sneller tot de verkoop overgaan.

De beste makelaar in Schoonhoven vinden

Op zoek naar een top makelaar in Schoonhoven? Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij houden alle verkoopstatistieken van makelaars in Schoonhoven en omgeving scherp in de gaten. Hierdoor kunnen we aangeven welke makelaar in Schoonhoven het beste presteert.

Echter, naast prestaties is het ook belangrijk dat een makelaar past bij je specifieke situatie en voorkeuren. Daarom is het verstandig om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Hierdoor vind je een makelaar die perfect aansluit bij je situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Schoonhoven?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Schoonhoven voor de verkoop van jouw woning vraagt om grondig onderzoek. Let op de volgende vijf aandachtspunten:

Heb oog voor ervaring

Ervaring is een belangrijke factor. Zoek een makelaar die bekend is met de markt in Schoonhoven en die degelijke resultaten heeft behaald bij eerdere verkooptrajecten.

Beoordeel de communicatie

Goede communicatie tussen jou en de makelaar is cruciaal. Beoordeel hoe snel en duidelijk zij reageren op jouw vragen en bedenkingen.

Onderzoek de tarieven

Het is belangrijk om te weten wat een makelaar kost. Vergelijk de tarieven van meerdere makelaars in Schoonhoven op deze pagina voordat je een keuze maakt.

Bekijk de strategie

Elke makelaar heeft zijn eigen verkoopstrategie. Kies voor een makelaar wiens aanpak aansluit bij wat jij belangrijk vindt voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars onderling

Zet jouw opties naast elkaar en vergelijk verschillende makelaars. Dit kan eenvoudig via dit vergelijkingsformulier om een overzicht te krijgen van de best presterende makelaars in Schoonhoven.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wie in Schoonhoven een woning wil verkopen, heeft de keuze uit diverse makelaars. Een goede optie kan een NVM-verkoopmakelaar zijn. Deze makelaars zijn vaak goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en de bijbehorende prijzen.

Ook de brancheorganisaties VBO en VastgoedPRO zijn in Schoonhoven aanwezig. Makelaars die bij deze organisaties zijn aangesloten, voldoen aan strenge eisen op het gebied van deskundigheid en integriteit. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zich makelaar kan noemen, zonder dat daar bepaalde eisen of diploma's aan verbonden zijn. Het is dus slim om een makelaar te kiezen die is aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, omdat deze organisaties wel strenge eisen stellen aan hun leden.

Wat doet een makelaar in Schoonhoven?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning in Schoonhoven. Ze helpen je niet alleen bij het vinden van potentiële kopers, maar ook bij alle zaken die daarbij komen kijken.

Denk aan het beoordelen van de verkoopbaarheid van je huis, tot het adviseren over een realistische vraagprijs. Verder zorgen ze ervoor dat jouw huis onder de aandacht komt van de juiste doelgroep en begeleiden ze je bij de onderhandelingen over de verkoopprijs.

 • Beoordelen van de verkoopbaarheid van je huis
 • Adviseren over een realistische vraagprijs
 • Promoten van jouw huis bij de juiste doelgroep
 • Begeleiden bij de onderhandelingen over de verkoopprijs
 • Ondersteunen bij de administratieve afhandeling na de verkoop

Waarom een makelaar in Schoonhoven inschakelen?

Het verkopen van je huis in Schoonhoven is een ingrijpend proces dat enkele stappen kent. Het kan een complex proces zijn waarbij professionele hulp van een makelaar van onschatbare waarde kan zijn. De beste makelaar is degene die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en locatie. Ze brengen kennis en ervaring met zich mee dat je kan helpen bij elke stap van het verkoopproces.

Stap een: woning gereedmaken voor verkoop

De eerste stap in het proces is om je woning gereed te maken voor de verkoop. Een goede makelaar zal je adviseren over welke aanpassingen en verbeteringen, indien nodig, bijdragen aan de aantrekkelijkheid van jouw woning. Ze kunnen zelfs een team van professionals inschakelen om je huis optimaal te presenteren.

Stap twee: woningwaarde vaststellen

Zodra je woning klaar is voor de verkoop, moet de woningwaarde vastgesteld worden. Een ervaren makelaar zal een gedegen en realistische woningwaardering geven gebaseerd op grondige marktonderzoek en hun kennis van lokale prijstrends in Schoonhoven.

Stap drie: marketingstrategie opstellen

Vervolgens zal een marketingstrategie opgezet worden om de exposure van jouw woning te maximaliseren. Een professionele makelaar zal professionele foto's nemen, een aantrekkelijke advertentie samenstellen en deze publiceren op diverse onroerend goed platforms.

Stap vier: bezichtigingen coördineren en afhandeling verkoop

De eindfase is het coördineren van bezichtigingen en het afhandelen van de verkoop. Met een toegewijde makelaar kan je op hen vertrouwen om de bezichtigingen naadloos te laten verlopen, potentiële kopers optimaal te behandelen en de finale verkoop professioneel te begeleiden.

Makelaars in Schoonhoven vergelijken

Bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je woning in Schoonhoven is het vergelijken van verschillende opties essentieel. Hierbij helpt Huis Verkopen je graag op een eenvoudige en effectieve manier.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in verwachte verkoopprijs
 • Onderhandeling over een scherp makelaarstarief
 • Vind de beste match op basis van prestaties en ervaring

Makelaars variëren sterk in hun aanpak, snelheid van verkoop en de uiteindelijke verkoopopbrengst. Door te vergelijken krijg je inzicht in deze verschillen en vind je de makelaar die het beste past bij jouw situatie en wensen. Denk hierbij aan aspecten zoals persoonlijke service, deskundig advies en een proactieve houding.

Vergelijk makelaars in Schoonhoven Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Schoonhoven

De gemiddelde makelaarskosten in Schoonhoven liggen rond de € 4.342. Dit bedrag kan variëren, daarom raden we aan om te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Schoonhoven is 47 dagen. Het kan iets sneller of langzamer zijn, afhankelijk van diverse factoren.

Het kiezen van de juiste makelaar hangt af van verschillende factoren. In Schoonhoven raden we aan om makelaars te vergelijken op bijvoorbeeld kosten en service. Dit kan gemakkelijk op de vergelijkingspagina van onze website.

Het vergelijken van makelaars kan leiden tot een gemiddelde besparing van € 1.275 aan makelaarskosten in Schoonhoven.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Schoonhoven is ongeveer 1,09%. Dit kan variëren, dus is het goed om de courtagekosten te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen