Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Mantgum

Als je jouw huis in Mantgum wilt verkopen, is het essentieel om inzicht te hebben in de lokale vastgoedmarkt. Door recente transactiecijfers te verkennen, kun je een realistische vraagprijs vaststellen en de verkoopstrategie optimaliseren. Ontdek de voordelen van het kennen van de vastgoedtrends in Mantgum.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Mantgum

Wanneer je jouw huis in Mantgum wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. Ten eerste wil je natuurlijk een goede prijs krijgen voor je woning. Daarnaast wil je voorkomen dat je te veel moet betalen voor een makelaar, dit kan immers flink in de papieren lopen. Ook is het belangrijk om dubbele woonlasten te vermijden door je huis snel te verkopen.

Als mogelijke verkoper van een woning in Mantgum, ben je waarschijnlijk benieuwd naar bepaalde cijfers. Hoe vlot worden huizen in Mantgum doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En niet te vergeten: hoeveel kun je besparen door de tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Via deze handige pagina kun je makelaars vergelijken die goed presteren in jouw regio. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Mantgum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
560 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 196.000
Besparing (gem.)
€ 510

Je huis snel verkopen in Mantgum

De woningverkoop in Mantgum verloopt gemiddeld gezien vlot; woningen worden hier over het algemeen binnen 169 dagen verkocht. Snel je huis verkopen kan een spannend traject zijn. Om dit proces te versnellen, hierbij drie nuttige tips.

 1. Maak je huis verkoopklaar: Het is belangrijk dat potentiële kopers zich gemakkelijk kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen. Haal persoonlijke spullen weg en zorg voor een neutrale uitstraling. Ook een grondige schoonmaak en kleine reparaties kunnen de verkoop versnellen. Lees meer op onze pagina met verkooptips.
 2. Kies een geschikte makelaar: Niet alle makelaars zijn hetzelfde. Het is essentieel dat je een makelaar kiest die bij je past en jouw huis snel kan verkopen. Met onze makelaar-vergelijkingstool vind je eenvoudig de beste makelaar in Mantgum.
 3. Zorg voor een correcte prijs: Het vaststellen van de juiste prijs is een delicaat proces. Vraag een waardebepaling aan en zorg dat je verwachtingen realistisch zijn. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Mantgum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Mantgum op?

De huizenmarkt is altijd in beweging en de prijzen variëren dan ook. In Mantgum ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 196.000. Dit bedrag hangt onder andere af van de locatie, de staat van het onderhoud, de grootte van de woning en uiteraard de marktsituatie in april 2024.

Voor een specifieker beeld wordt vaak de prijs per m2 genomen. Op dit moment is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Mantgum € 1.661. Maar let wel, de waarde van jouw woning wordt niet alleen door deze factor bepaald. Het loont de moeite om een waardebepaling aan te vragen. Zo krijg je een nauwkeurig beeld van wat je huis op de huidige markt waard zou zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Mantgum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.400
€ 800
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Mantgum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Mantgum.

Tips om je woning te verkopen in Mantgum

Het verkopen van je huis in Mantgum kan best een uitdaging zijn. Je wil natuurlijk de best mogelijke prijs krijgen en het proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Hier wat tips om je hiermee te helpen.

 • Investeer in professionele fotografie. Mensen vormen hun eerste indruk op basis van de foto's. Zorg dat je huis opvallend, ruimtelijk en helder in beeld wordt gebracht.
 • Stel een aantrekkelijke vraagprijs op. Vergelijk met andere huisverkopen in de buurt om de prijs realistisch te houden.
 • Zorg voor een schoon en geordend huis. Potentiële kopers kunnen zich dan beter voorstellen hoe ze zelf zouden wonen in jouw huis.
 • Geef de muren een frisse laag verf. Neutrale kleuren werken meestal het best tenzij een specifieke kleur past bij het unieke karakter van je huis.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Maak het voor geïnteresseerden zo makkelijk mogelijk om op geschikte tijden te komen kijken.
 • Breng verbeterpunten in kaart voor de koper. Een overzicht van bijvoorbeeld toekomstig onderhoud kan de transparantie en het vertrouwen vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Mantgum:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt inzicht in eigen voorkeuren en wensen
 • Faciliteert de keuze voor een geschikte makelaar
 • Optimaliseert het proces van woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Mantgum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Mantgum kost je als verkoper gemiddeld € 5.724. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Mantgum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 196.000) € 2.293
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.724

Kosten van makelaars in Mantgum

Wanneer je jouw huis in Mantgum wilt verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar in rekening brengt bedraagt 1,17%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 196.000 kan je dus rekenen op gemiddeld € 2.293 makelaarskosten.

Maar let op, elke makelaar heeft zijn eigen kostenstructuur. Afhankelijk van de specifieke diensten die je afneemt, kunnen de totale kosten hoger of lager uitvallen. Het is daarom essentieel om prijsopgaven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zo kan je zeker zijn dat je de meest gunstige deal krijgt.

Lees meer over makelaars in Mantgum.

Andere kosten bij verkoop

Kosten verkoopstyling en klein onderhoud

Wanneer je jouw woning in de verkoop zet, wil je natuurlijk dat deze er op zijn best uitziet. Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen hierbij een flinke hand helpen. Met deze stappen zorg je ervoor dat jouw woning er verzorgd en aantrekkelijk uit ziet. Hierbij kun je denken aan het schilderen van de buitenkant van het huis, het bijwerken van aftands meubilair en het strategisch plaatsen van planten en decoraties.

Hoewel het investeren in de presentatie van je huis kosten met zich meebrengt, kan het je ook een behoorlijk rendement opleveren. De kosten die je maakt met verkoopstyling en klein onderhoud verdienen zich vaak terug in de uiteindelijke verkoopprijs. Het gemiddelde bedrag dat je kwijt bent aan deze voorbereidende stappen € 875.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om in het bezit te zijn van een definitief energielabel bij de overdracht van je woning. Dit label geeft de energiezuinigheid van je woning aan. Het aanvragen van een energielabel kun je eenvoudig zelf doen via het energielabelvoorwoningen platform van de overheid. De kosten hiervan kunnen variëren.

Het is belangrijk om te weten dat een groener energielabel de waarde van je woning kan verhogen. Bij een gunstiger label neemt de energiezuinigheid van de woning toe, waardoor potentiële kopers mogelijk meer willen betalen. De kosten voor het aanvragen van een energielabel verdienen zich dus vaak terug bij de verkoop van je woning.

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten zijn onder andere voor het opmaken van de eigendomsakte en het doorhalen van de hypotheek. Dit zijn noodzakelijke stappen in het verkoopproces.

Hoewel de notariskosten voor rekening van de koper zijn, draai jij als verkoper op voor de kosten van het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten gemiddeld € 350. Hoewel dit een extra uitgavepost is, is het een essentiële stap in het verkoopproces van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Mantgum?

Als je momenteel overweegt om je huis in Mantgum te verkopen, dan is dat een uitstekend idee. Over het algemeen kun je zeggen dat de woningmarkt in april 2024 zeer gunstig is voor verkopers. Maak je je zorgen over de exacte timing? Laat je geruststellen door een lokale makelaar; zij hebben de nodige ervaring en expertise om je te adviseren over de huidige marktsituatie.

Misschien vraag je je af of je woning snel verkocht zal zijn. Gezien de hoge vraag naar woningen op dit moment, is de kans groot dat je huis in Mantgum vlot van de hand zal gaan. Wil je er zeker van zijn dat je optimaal profiteert van deze verkopersmarkt? Een makelaar in Mantgum kan je hierbij uitstekend begeleiden.

Vergelijk makelaars in Mantgum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een belangrijke gebeurtenis. Het is een traject dat je doorgaans niet vaak in je leven doorloopt en je wilt het daarom ook meteen goed aanpakken. Niet alleen om je huis voor de juiste prijs te kunnen verkopen, maar ook om problemen in de toekomst te voorkomen. Hierin speelt Huis Verkopen een belangrijke rol: een platform speciaal voor woningeigenaren die de verkoop van hun woning willen voorbereiden of regelen. Het biedt een scala aan gratis vergelijkingshulpmiddelen, waardoor je de beste deal krijgt voor alle lokale specialisten en is eenvoudig te gebruiken.

Onafhankelijke makelaarsvergelijking

Als je een huis in Mantgum wilt verkopen, moet je eerst de waarde bepalen om daarna de juiste makelaar te kunnen vinden. Huis Verkopen biedt hierbij een handige tool voor makelaars vergelijken. De tool selecteert op basis van veel data de beste lokale makelaars voor een vergelijking. Zo kies je met zekerheid de beste makelaar voor jouw situatie.

Besparen op makelaarskosten

Niet alleen helpt Huis Verkopen je bij het vinden van de juiste makelaar, maar ook bij het besparen op de kosten. Door de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, krijg je inzicht in de tarieven van verschillende makelaars en kun je zorgen dat je niet teveel betaalt aan makelaarskosten.

Stappenplan voor woningverkoop

Met het handige stappenplan van Huis Verkopen op de website weet je precies wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning in Mantgum. Zo loop je niets over het hoofd en regel je de verkoop helemaal volgens het boekje met het stappenplan ter ondersteuning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Mantgum

Het bepalen van de waarde van je huis in Mantgum kan op verschillende manieren. Je kan het zelf proberen te berekenen aan de hand van onlangs verkochte woningen in jouw buurt, maar het is aan te raden om een taxatierapport op te laten stellen door een taxateur. Je kan ook onze tool voor het inschatten van de woningwaarde gebruiken.

De beste manier om je huis te verkopen hangt af van jouw situatie en wensen. Het is aan te raden om je goed te oriënteren en verschillende verkoopmakelaars te vergelijken. Houd rekening met factoren zoals de verkoopprijs, verkoopsnelheid, service en ervaring van de makelaar in Mantgum.

Er zijn verschillende stappen die je moet ondernemen om je huis in Mantgum te verkopen. Begin met een goede voorbereiding, zoals het op hot orde brengen van de documentatie en het bepalen van de vraagprijs. Vervolgens kun je overgaan tot de daadwerkelijke verkoop. Bekijk ons stappenplan voor meer details.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om te letten op ervaring, verkoopresultaten, werkwijze en natuurlijk de kosten. Ook persoonlijke klik is belangrijk, want je werkt nauw samen. Lees hier meer over hoe je een goede makelaar vindt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen