Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oosthem

Het verkopen van je woning in Oosthem is zonder twijfel een fikse klus. Denk aan het opstellen van een mooie en realistische advertentie, het onderhandelen over de prijs en het regelen van de wettelijke verplichtingen. Deze pagina biedt een totaaloverzicht van alle zaken die je moet regelen, om jouw verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oosthem

Als je je huis in Oosthem wilt verkopen, heb je uiteraard diverse doelen. Misschien wil je zo snel mogelijk van je huis af, of je zoekt naar de meest winstgevende deal. Ook wil je ervoor zorgen dat alle belangrijke zaken rond de verkoop goed geregeld zijn. Goede voorbereiding is daarbij essentieel. Het is immers van belang dat je niks over het hoofd ziet en dat je het proces zo soepel mogelijk laat verlopen.

Als aankomende woningverkoper heb je waarschijnlijk ook vragen. Hoe snel worden huizen in Oosthem verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Nieuwsgierig naar de antwoorden? Een betrouwbare professionele bron voor dergelijk advies en om inzicht te krijgen in de woningmarkt is door een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Oosthem:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 530.000
Besparing (gem.)
€ 1.378

Je huis snel verkopen in Oosthem

In het pittoreske dorp Oosthem worden woningen gemiddeld binnen 21 dagen verkocht. Interessant, toch? Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning in Oosthem ook snel van eigenaar wisselt?

 1. Goede presentatie van je woning is key. Zorg voor heldere, veelzijdige foto's, een aantrekkelijke omschrijving en benadruk unieke kenmerken van het huis. Overweeg een professionele fotograaf om je hierbij te helpen.
 2. Schakel een lokale makelaar in die de markt goed kent. Deze weet wat potentiële kopers in Oosthem zoeken en kan je huis op de juiste manier onder de aandacht brengen. Vergelijk makelaars via huisverkopen.nl/makelaars-vergelijken.
 3. Als laatste tip, overweeg een objectief vastgestelde verkoopprijs. Om te voorkomen dat je woning te lang te koop staat vanwege een te hoge vraagprijs, kun je een gratis waardebepaling laten uitvoeren. Vraag de waardebepaling aan via huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen.

Tips in Oosthem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oosthem op?

In Oosthem ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel op € 530.000 euro. De definitieve verkoopsom is afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van de woning, de grootte en de locatie binnen Oosthem. Net zoals in andere plaatsen kan de vraag naar woningen in bepaalde wijken of straten ook de prijs beïnvloeden.

Als we verder inzoomen op de details, dan zien we dat de gemiddelde prijs per m2 in Oosthem op dit moment € 3.630 euro bedraagt. De prijs per vierkante meter kan een handige maatstaf zijn om de waarde van verschillende woningen met elkaar te vergelijken. Als je meer wilt weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt, kun je de informatie op onze pagina over woningwaarde bekijken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oosthem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oosthem bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oosthem.

Tips om je woning te verkopen in Oosthem

Je huis in Oosthem verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereidingen en strategie kan het vrij soepel verlopen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen je woning aantrekkelijker te maken en wellicht de verkoopprijs te verhogen.

 • Diepe schoonmaak: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet door alle ruimtes grondig schoon te maken. Een schoon en verzorgd huis maakt een goede indruk op potentiële kopers.
 • Verf en reparatie: Een frisse laag verf doet wonderen voor de aantrekkingskracht van je huis. Repareer ook kleine beschadigingen zoals kapotte tegels of lekkende kranen.
 • Interieurherinrichting: Herschik meubels om een bredere en opener uitstraling te creëren. Gebruik lichte kleuren voor het textiel om de ruimte groter te laten lijken.
 • Tuinverzorging: Besteed aandacht aan de tuin. Snoei overwoekerde planten en zorg ervoor dat het gazon netjes gemaaid is. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van je woning.
 • Verlichting: Goede verlichting maakt een ruimte gastvrij en aantrekkelijk. Zorg voor voldoende en goed geplaatste verlichting in alle kamers.

Ontdek jouw stappenplan in Oosthem:

 • Het stappenplan is op maat voor jouw woning
 • Houd gemakkelijk de stand van zaken bij per stap
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
 • Je kunt duizenden euro's besparen door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oosthem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oosthem kost je als verkoper gemiddeld € 5.139. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oosthem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 530.000) € 6.519
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.139

Kosten van makelaars in Oosthem

Bij de verkoop van een huis in Oosthem worden doorgaans makelaarskosten gerekend, aangeduid als de courtage. De courtage is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde courtage voor een makelaar in Oosthem bedraagt 1,23%. Dit percentage kan variëren, aangezien makelaarskantoren verschillende tarieven hanteren. Prijzen vergelijken is dus altijd verstandig om het beeld van de kosten compleet te maken.

Om de kosten concreter te maken, kan je ze ook in euro's uitdrukken. Als het gemiddelde verkoopbedrag van een huis in Oosthem € 530.000 euro is, betekent een gemiddelde courtage van 1,23% namelijk een bedrag van € 6.519 euro. Let er wel op dat dit een gemiddelde is en de werkelijke kosten hoger of lager kunnen uitvallen afhankelijk van het gecontracteerde makelaarskantoor.

Lees meer over makelaars in Oosthem.

Andere kosten bij verkoop

Kosten energielabel

Voordat je jouw woning gaat verkopen, heb je een definitief energielabel nodig. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Om een energielabel aan te vragen, moet je een aantal vragen beantwoorden en documentatie aanleveren om de energiezuinigheid van je woning te bewijzen.

Geen energielabel betekent een boete, dus het is belangrijk dit op tijd te regelen. Voor meer informatie en het direct aanvragen van jouw energielabel, kun je eens kijken op onze website. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Verkoopstyling en onderhoud

Met een goed onderhouden woning maak je meer kans op een succesvolle verkoop. Bovendien kan het bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Kleine reparaties uitvoeren, de tuin netjes maken en kamers opfrissen met een likje verf behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Een andere tactiek om je woning aantrekkelijker te maken voor kopers is verkoopstyling. Een styliste kan je adviseren over de optimale presentatie van je woning. De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud liggen rond de € 875.

Marketingkosten

Om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, zullen er marketingactiviteiten moeten plaatsvinden. Denk aan foto's maken, een omschrijving van het huis opstellen en advertenties plaatsen op verschillende kanalen.

Sommige van deze marketingkosten zitten vaak verwerkt in de kosten van een makelaar. Het is daarom verstandig om eens de tijd te nemen en de makelaarstarieven te vergelijken. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is!

Wanneer mijn huis verkopen in Oosthem?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Oosthem te verkopen? Het simpele antwoord is ja, omdat er momenteel genoeg kansen zijn voor verschillende woningtypes op de huizenmarkt. Verkoopkansen variëren echter, gebaseerd op factoren zoals locatie, type woning en de huidige marktomstandigheden.

Een veelgestelde vraag is: wanneer is de beste tijd om te verkopen? Een makelaar is de beste persoon om deze vraag te beantwoorden op basis van de specifieke situatie van jouw woning en de huidige marktomstandigheden. Dus, in plaats van je zorgen te maken over de perfecte timing, benader een makelaar die je kan helpen met het nemen van een weloverwogen beslissing.

Vergelijk makelaars in Oosthem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen weten we hoe belangrijk het is dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw woning. Daarom hebben we een handig stappenplan opgesteld dat speciaal voor jouw huis is gemaakt. Door dit stappenplan te volgen, weet je zeker dat je alles doet wat nodig is om je huis succesvol te verkopen. Het stappenplan is eenvoudig in gebruik, bespaart je tijd en verhoogt kansen op een succesvolle woningverkoop.

Gratis waardebepaling van jouw huis

De waarde van je woning bepalen kan complex zijn. Huis Verkopen biedt een gratis en nauwkeurige waardebepaling. Deze tool geeft je een realistische schatting van de verkoopwaarde van je woning, zodat je een goede richtlijn hebt bij de vraagprijs.

Vergelijk makelaarstarieven

De tarieven van makelaars kunnen sterk verschillen. Je kunt op Huis Verkopen makelaarstarieven opvragen en vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Inzicht in prestaties van makelaars

We maken het mogelijk om inzicht te krijgen in de prestaties van makelaars. Met deze gegevens kun je beter beoordelen welke makelaar het beste is voor de verkoop van jouw woning in Oosthem.

Aanvullende diensten eenvoudig te regelen

Er komt vaak meer kijken bij de verkoop van een woning dan je denkt. Van energielabel tot verhuizer, je regelt het eenvoudig via Huis Verkopen. Zo weet je zeker dat je bij het voorbereiden van de verkoop van je woning niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oosthem

Het is belangrijk om de juiste prijs vast te stellen. Dit kan met een gratis waardebepaling door een makelaar. Ze kijken naar de staat van je huis, ligging en de woningmarkt in Oosthem.

Dat hangt af van je situatie. Een makelaar heeft kennis van de lokale markt en kan je helpen om de beste prijs voor je woning te krijgen. Bekijk onze tool om makelaars te vergelijken.

Een goed onderhouden, schoon en opgeruimd huis trekt meer potentiële kopers. Ook is het verstandig om kleine reparaties uit te voeren. Kijk eens rond op ons overzicht van tips voor verkoop van je huis.

Je kunt denken aan kosten voor de makelaar, notaris en eventuele restschuld. Maar ook kosten voor het opknappen en stylen van je woning. Kijk voor een volledig overzicht op onze pagina over kosten van de verkoop van een huis.

Goede online en offline marketing kan helpen om je huis sneller te verkopen. Ook is een goede presentatie van je woning belangrijk. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen