Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oosthem

Ben je van plan je huis in Oosthem te verkopen? Dan wil je ongetwijfeld inzicht in de lokale vastgoedmarkt. Op deze pagina vind je actuele statistieken en cijfers over woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Oosthem. Begin goed voorbereid aan je verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oosthem

De gemiddelde verkoopprijs in Oosthem is in de laatste 3 maanden € 530.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 645.000 euro. Het is belangrijk om de lokale woningmarkt in de gaten te houden. Zo kan je nagaan of je woning concurrerend geprijsd is. Dus neem een kijkje aan de onderstaande grafiek voor de trends en patronen:

Huizenprijzen in Oosthem

Afgelopen 3 maanden

€ 145.000
€ 420.000
€ 695.000

In de aankomende grafiek zullen we een overzicht zien van de woningmarktcijfers van de afgelopen drie maanden in Oosthem. Hierbij krijgen we inzicht in zowel de gemiddelde verkoopprijzen als ook de vraagprijzen per m2. Daarmee biedt het een helder kader voor de huidige stand van de huizenmarkt in deze omgeving:

Huizenprijzen in Oosthem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.800
€ 3.700

Prijsontwikkeling Oosthem laatste 12 maanden

De woningprijzen in Oosthem zijn de afgelopen 12 maanden zeker in beweging geweest. Het blijft uitdagend om deze marktbewegingen te voorspellen. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 530.000 euro. Bekijk voor meer details de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Oosthem waard?

De beslissing om je woning in Oosthem te verkopen hangt vaak samen met de opbrengst die je ervoor zou kunnen krijgen. De huidige woningmarkt speelt hierin een grote rol. Voordat je besluit te verkopen, is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in de mogelijke verkoopwaarde van je woning.

Zit je eraan te denken om je woning te verkopen? Dan is het uitstekend idee om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit kan je helpen een beter inzicht te krijgen in de actuele marktwaarde van je woning, wat waardevolle informatie is wanneer je overweegt om te verkopen.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een professional die de woningmarkt in de regio goed kent. Echter, het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen de waarde te bepalen, omdat de geschatte marktwaarde per makelaar kan verschillen. Dit komt doordat verschillende makelaars anders kunnen kijken naar aspecten als de staat van onderhoud, de ligging en de markttrends.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Een blik op de woningmarktcijfers laat zien dat er, net zoals bij andere dingen in het leven, lokale verschillen zijn. Dit geldt zeker voor de huizenprijzen in en rondom Oosthem. Daar kunnen prijzen soms aanzienlijk variëren.

Door niet enkel naar Oosthem te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten, krijg je een breder en nauwkeuriger beeld van de markt. Zo worden woningmarkttrends en prijzen duidelijker en kan je een goed geïnformeerde beslissing nemen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oosthem

Verschillen tussen makelaars in Oosthem kunnen groot zijn. Sommige makelaars vragen hoge courtages, terwijl anderen zich juist richten op snellere verkopen. Hierbij kan het ook zo zijn dat ene makelaar meer kennis heeft over specifieke delen van de markt in Oosthem dan andere makelaars. Het is daarom belangrijk om je oriënteren voordat je een keuze maakt.

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Oosthem is dus niet iets wat je zomaar doet. Een makelaar die goed presteert kan het verschil maken in hoe snel je huis verkocht is en tegen welke prijs. Daarom adviseren we je om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Vergelijk makelaars in Oosthem Of lees meer over makelaars in Oosthem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oosthem

Let op courtages bij het kiezen van een makelaar in Oosthem, want de gemiddelde tarieven kunnen variëren. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Oosthem hanteren is 1,23%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Oosthem van € 530.000 euro kan de courtage dus een aanzienlijk bedrag zijn.

Het is dus raadzaam om je goed te informeren over tarieven voordat je besluit een makelaar te kiezen. Via tarieven opvragen bij de verschillende makelaars in en rondom Oosthem, krijg je een helder beeld van wat verkoopmakelaars in jouw regio vragen. Met deze informatie kun je de kosten en diensten van verschillende makelaars vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oosthem

In Oosthem zijn er een hoop koopwoningen. Deze woningen worden normaliter aangekocht voor twee primaire redenen: zelfbewoning of verhuurdoeleinden. Echter, slechts een beperkt deel van deze koopwoningen is daadwerkelijk beschikbaar voor aankoop of huur in Oosthem. Ondanks het feit dat er 175 koopwoningen zijn, is niet ieder huis direct beschikbaar om te betrekken. Het is dus van belang om alert te blijven als je jouw droomhuis wilt vinden in Oosthem.

Aantal verkochte woningen in Oosthem

In de afgelopen 12 maanden is er een aanzienlijke activiteit waargenomen in de woningmarkt van Oosthem. Vooral de verkoop en aanmeldingen van woningen hebben een belangrijke rol gespeeld. Er zijn in totaal 5 woningen verkocht en er kwamen ook een aantal nieuwe aanmeldingen bij. De hiernavolgende grafiek geeft dit verloop per maand weer:

Ben je van plan jouw huis in Oosthem te verkopen?

Je eigen stekje in Oosthem verkopen kan spannend en uitdagend zijn. Van het vaststellen van een realistische prijs, de behoorlijke hoeveelheid papierwerk, tot het zien door de ogen van de potentiele kopers, er zijn zoveel elementen die je in overweging moet nemen. Jouw woning moet aantrekkelijk zijn voor de koper, dus zorg ervoor dat het huis ontdaan is van persoonlijke bezittingen en dat het stijlvoorstel breed en neutraal is.

Een ander struikelblok kan zijn dat je niet zeker weet welke stappen je moet nemen tijdens het verkoopproces. Geen paniek, hier is de oplossing: Een stappenplan kan je helpen de controle te houden tijdens het hele proces. Juist voor jou, is er een specifiek stappenplan beschikbaar met alle informatie die je nodig hebt voor het verkopen van een huis in Oosthem. Het geeft je duidelijkheid over zaken zoals het regelen van een energielabel, het selecteren van een goede makelaar en mogelijk zelfs een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Oosthem kent continu schommelingen. Op HuisVerkopen.nl bieden we de meest recente cijfers van deze fluctuerende markt. Het is altijd handig om een vinger aan de pols te houden, zeker als je overweegt jouw woning te verkopen. De actuele marktcijfers kunnen je namelijk op het juiste verkoopmoment wijzen of helpen om een realistische vraagprijs voor je huis te bepalen.

Meer dan alleen marktcijfers op HuisVerkopen.nl

Maar er is meer! HuisVerkopen.nl is er specifiek voor woningeigenaren die zich klaarstomen voor de verkoop van hun huis. De site biedt een schat aan relevante informatie. Zo vind je er onder meer wat je huis nu waard is en wat de kosten zijn verbonden aan de verkoop ervan. Ook kun je via onze site makelaars vergelijken en zelfs hun tarieven direct opvragen. Wil je weten of je huis een geldig energielabel heeft, of er één aanvragen, dat is ook mogelijk. Daarnaast hebben we een schat aan tips om je woning nóg aantrekkelijker te maken voor verkoop. Ten slotte biedt HuisVerkopen.nl nog een handig stappenplan, waarin precies beschreven staat wat je als verkoper allemaal moet regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen