Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ophemert

Oriënteren voor de verkoop van je woning in Ophemert vraagt een weloverwogen voorbereiding. Je energielabel regelen is hierbij een essentieel aspect, wat de energiezuinigheid van je huis aantoont aan potentiele kopers. Daarnaast kies je zorgvuldig een makelaar die je belangen behartigt en je deskundig begeleidt in dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ophemert

Als woningverkoper in Ophemert heb je diverse doelen voor ogen. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Ook wil je graag dat de verkoop zo vlot mogelijk verloopt, zodat je snel kunt starten met je volgende woonavontuur. Bovendien is het van belang dat je een betrouwbare koper vindt. Tenslotte is een goede samenwerking met een makelaar die zichzelf reeds heeft bewezen in Ophemert van fundamenteel belang voor een goed verkoopresultaat.

Natuurlijk vraag je je af hoe snel woningen in Ophemert gemiddeld worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Daarnaast ben je wellicht ook geïnteresseerd in hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Als je nóg meer wilt weten, raden we aan een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Ophemert:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
19 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 279.000
Besparing (gem.)
€ 698

Je huis snel verkopen in Ophemert

In Ophemert verkopen woningen relatief vlot, met een gemiddelde verkoopsnelheid van 67 dagen. Dit snel verkoopproces kan onder andere te maken hebben met effectieve verkoopstrategieën die huiseigenaren toepassen. Wil je ook je woning snel verkopen? Hier volgen enkele tips.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is essentieel voor een snelle woningverkoop. Verzamel alle benodigde documenten, zoals eigendomsbewijs, energielabel en informatie over eventuele verbouwingen. Dit voorkomt vertragingen tijdens het verkoopproces.
 2. Stel een realistische vraagprijs in. Doe marktonderzoek en vergelijk met andere vergelijkbare woningen in de buurt. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
 3. Geef je woning een grondige schoonmaakbeurt en voer waar nodig klein onderhoud uit. Een net, verzorgd huis maakt een betere indruk op kijkers, wat de kans op een snelle verkoop kan verhogen.

Tips in Ophemert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ophemert op?

Als je van plan bent jouw woning in Ophemert te verkopen, is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel ligt op € 279.000. Deze prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Denk aan de locatie van het huis, de omvang van het perceel, de staat van onderhoud en natuurlijk de marktwerking op het moment van verkoop.

De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ophemert ligt momenteel op € 4.103. Dit is nuttige informatie voor het bepalen van jouw verkoopstrategie. Een waardevolle tip hierbij is om te investeren in het beter presenteren van jouw huis, zowel online als bij bezichtigingen. Denk aan professionele foto's, een opgeruimd huis en duidelijke informatie over de woning. Dit kan namelijk bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ophemert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ophemert bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ophemert.

Tips om je woning te verkopen in Ophemert

Het verkopen van je woning in Ophemert kan een flinke uitdaging zijn. Uiteraard wil je een goede prijs voor je huis en wil je dat de verkoop snel verloopt. Aandacht besteden aan een aantal cruciale punten kan een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele handige tips om je hierbij te helpen.

 • Opruimen en schoonmaken: Niets zegt 'KOOP MIJ!' als een netjes, schoon en opgeruimd huis. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voor elke bezichtiging; het kan een groot verschil maken.
 • Fotografie: Professionele foto's van je huis kunnen de aandacht trekken van potentiële kopers. De eerste indruk van je huis zal meestal online gebeuren, dus zorg ervoor dat je huis er goed uitziet op foto's.
 • Zorg voor onderhoud: Van het schilderen van muren tot het repareren van lekkende kranen, elke kleine verbetering kan helpen om de verkoopwaarde van je huis te verhogen.
 • Marktkennis: Begrijp de lokale woningmarkt. Ken de vraag en aanbod, de prijzen en de voorkeuren van kopers in Ophemert. Hiermee kan je inspelen op wat de kopers zoeken.
 • Persoonlijke spullen: Haal alle persoonlijke spullen uit zicht. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen zien wonen in jouw huis, dit maakt het voor hen gemakkelijker om een aankoopbeslissing te nemen.

Ontdek jouw stappenplan in Ophemert:

 • Persoonlijk stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële verkoopstappen overslaat
 • Biedt mogelijkheid tot besparing van duizenden euro's
 • Gratis, interactief en geheel vrijblijvend te gebruiken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ophemert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ophemert kost je als verkoper gemiddeld € 8.494. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ophemert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 279.000) € 3.181
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.494

Kosten van makelaars in Ophemert

Als je van plan bent je huis te verkopen in Ophemert, moet je rekening houden met de gemiddelde kosten van een makelaar. De meeste makelaars in Ophemert vragen een courtage, ofwel provisie, voor hun diensten. Deze courtage dat ze vragen is meestal een percentage van het verkoopbedrag, doorgaans rond de 1,14%.

Daarnaast berekenen makelaars vaak opstartkosten. Deze kunnen uitlopen tot gemiddeld € 515. Maar let op, elk makelaarskantoor kan zijn eigen voorwaarden hanteren. Daarom is het niet alleen belangrijk om naar de gemiddelde makelaarskosten te kijken, maar ook goed de verschillende voorwaarden per makelaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Ophemert.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw huis te koop zet, is het nodig om eraan te werken zodat het er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Je wilt dat je woning een goede indruk maakt, en dat omvat zowel reparaties als verbeteringen in en rondom het huis. Van het schilderen van muren en het repareren van een lekkende kraan tot het snoeien van je tuin, de kosten kunnen snel oplopen.

Uiteraard kunnen deze kosten variëren afhankelijk van de staat van jouw huis. Sommige woningen hebben mogelijk slechts een kleine opknapbeurt nodig terwijl andere een uitgebreidere renovatie vereisen. Houd ook in gedachten dat, hoewel sommige verbeteringen de verkoopprijs kunnen verhogen, niet alle investeringen direct hun waarde teruggeven bij de verkoop.

Verhuiskosten

Als het moment daar is dat je jouw huis hebt verkocht, moet je natuurlijk ook rekening houden met verhuiskosten. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je hebt en de afstand tot je nieuwe huis, kunnen deze kosten variëren. Het is misschien verleidelijk om het zelf te doen, maar het huren van een professioneel verhuisbedrijf kan je veel stress besparen.

Naast de fysieke verhuizing zijn er wellicht ook andere kosten waar je op voorbereid moet zijn. Zo kan je bijvoorbeeld wellicht schonemaakdiensten moeten inhuren voor je oude huis, het doorgeven van post moet worden geregeld en je moet mogelijk een paar dagen of weken in een tijdelijke accommodatie verblijven.

Inventarisatie energielabel

Eén van de verplichtingen als verkoper is het hebben van een geldig energielabel bij de verkoop van je huis. Het energielabel geeft onder andere aan hoe energiezuinig je huis is. Het opstellen van een energielabel moet gebeuren door een gecertificeerde energieadviseur en dit brengt natuurlijk kosten met zich mee.

Het hebben van een geldig energielabel is niet alleen een verplichting maar ook een belangrijk instrument voor de verkoop van je huis. Het is één van de factoren die kopers in overweging nemen bij de aankoop van een huis. Blijf goed zicht houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis om op de hoogte te blijven van je uitgaven.

Wanneer mijn huis verkopen in Ophemert?

Vraag je je af of nu, in juni 2024, het juiste moment is om je huis in Ophemert te verkopen? Het antwoord is: zeker! De woningmarkt is florerend en de vraag naar huizen is groot. Dit kan ertoe leiden dat je een optimale verkoopprijs kunt realiseren voor jouw woning.

Maar hoe zit het met de onzekerheden rondom de woningmarkt? Daarvoor hoef je je geen zorgen te maken. De overheid blijft investeren in de woningmarkt, wat stabiliteit biedt. Dus, mocht je overwegen om jouw huis te verkopen, is dit ongetwijfeld een gunstig moment.

Vergelijk makelaars in Ophemert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning komt meer kijken dan je denkt. Een hoop geregel, keuzes en soms ook stress. Daarom is het stappenplan van Huis Verkopen een ware uitkomst. Dit heldere en overzichtelijke stappenplan leidt je van A tot Z door het verkoopproces. Het is ontwikkeld om jou als verkoper van een woning te ondersteunen. Het maakt verkopen gemakkelijker en neemt het werk en het nadenken over wat er allemaal gedaan moet worden uit handen. Dit scheelt waardevolle tijd en zorgt voor een soepel en georganiseerd verloop.

Vergelijken van makelaars in Ophemert

Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in Ophemert. Hierdoor vergelijk je lokale makelaars op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid van verkopen. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

Met het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je ook dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars op tarieven en beschikbaarheid. Dit biedt jou de kans om flink te besparen op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste online platform op het gebied van huisverkoop staat Huis Verkopen voor het belang van de verkopers. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk en werken altijd vanuit jouw belang.

Het overzicht behouden

Huis Verkopen helpt je om het overzicht te behouden tijdens het verkoopproces. Met ons interactieve stappenplan weet jij altijd waar je op moet letten en wat de volgende stappen zijn. Alles wordt eenvoudig afgevinkt en zo wordt het verkopen van je huis een fluitje van een cent.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ophemert

Je kan de waarde van je huis bepalen door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Zij zijn experts in het analyseren van de vastgoedmarkt en kennen de lokale markt in Ophemert goed.

Een goede makelaar in Ophemert vinden kan uitdagend zijn. Je kan beginnen met makelaars vergelijken via onze tool om de beste makelaar voor de verkoop van je huis te vinden.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, notariskosten, en eventuele kosten voor verbeteringen aan het huis. Kijk voor meer informatie op onze pagina over kosten.

Je huis snel verkopen in Ophemert kan door het huis in topconditie te presenteren, een realistische vraagprijs te stellen en een goede makelaar in te schakelen. Volg onze tips voor meer informatie.

Het moment om je huis te verkopen hangt af van verschillende factoren zoals de huidige marktomstandigheden en jouw persoonlijke situatie. In het algemeen is het een goede tijd om te verkopen als de vraag hoog is in Ophemert. Neem contact op met een lokale makelaar om dit te bepalen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen