Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Piershil

Overweeg je om je woning in Piershil te verkopen? Denk dan vooral aan het vergelijken van makelaars. Een juiste vergelijking kan je namelijk flink wat geld besparen. Bovendien is een goed passende makelaar essentieel voor een succesvolle verkoop van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Piershil

Als woningverkoper in Piershil streef je naar diverse doelen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de gewenste verkoopprijs te behalen of zelfs te overtreffen. Echter, naast de financiële opbrengst kan het ook een allereerste verkoop zijn, waarmee kennis en ervaring op de vastgoedmarkt wordt opgedaan. Daarnaast kan de snelst mogelijke verkoop essentieel zijn als je reeds een nieuwe woning op het oog hebt. Misschien is het belangrijkste doel voor jou om alle administratieve en onderhandelingsprocessen vlot en professioneel te laten verlopen om stress te vermijden.

Je vraagt je vast af hoe de woningmarkt in Piershil presteert. Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoe snel worden woningen verkocht? Wil je ook de huidige waarde van jouw woning weten en ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken, dan is de volgende pagina een goede hulp: makelaars vergelijken. Onderstaand vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Piershil:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 295.000
Besparing (gem.)
€ 708

Je huis snel verkopen in Piershil

In Piershil gaan woningen gemiddeld snel van de hand. Het duurt doorgaans zo'n 58 dagen voordat de koop gesloten is. Snel je woning verkopen? Hier zijn wat tips die je kunnen helpen.

 1. Bereid je woning voor op verkoop door deze aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Dit houdt in: opruimen, schoonmaken, kleine reparaties uitvoeren en de woning zo neutraal mogelijk inrichten. Hierdoor kan de koper zich eenvoudiger voorstellen in jouw woning te wonen.
 2. Leer de kenmerken van je huis kennen en benoem deze tijdens rondleidingen. De unieke voordelen van je woning zijn het verkoopargument. Of het nu gaat om de ruime achtertuin, de lichtinval of de nabijheid tot voorzieningen – het zijn deze details die je woning aantrekkelijk maken.
 3. Ga voor een openbare woningverkoop. Door je huis te promoten op grote huizensites zoals Funda vergroot je de zichtbaarheid van de woning en verhoog je de kans op een snelle verkoop.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Piershil

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Piershil op?

Op dit moment ligt de gemiddelijke verkoopprijs van een woning in Piershil rond de € 295.000. Deze verkoopsom hangt echter af van diverse factoren. Het type woning, de staat van onderhoud en de ligging spelen allen een rol in de uiteindelijke verkoopprijs. Ook de vraag naar woningen speelt een significante factor in de actuele verkoopprijs.

In Piershil is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op het ogenblik € 2.950. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een gemiddelde prijs per m2 niet het volledige plaatje geeft. De grootte van het perceel wordt bijvoorbeeld niet meegenomen in deze berekening. Een groter perceel kan de verkoopprijs dus aanzienlijk beïnvloeden, ongeacht de gemiddelde prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Piershil

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.700
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Piershil bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Piershil.

Tips om je woning te verkopen in Piershil

Het verkopen van je huis in Piershil kan een uitdaging zijn. Gelukkig kun je met de juiste strategie en aandacht voor details de verkoop soepeler laten verlopen en de woningwaarde verhogen. Hier zijn enkele doeltreffende tips om je daarbij te helpen.

 • Fotosessie: Het is cruciaal om kwaliteitsfoto's van je eigendom te hebben. Huur eventueel een professionele fotograaf in om je huis zo goed mogelijk in beeld te brengen.
 • Onderhoud: Onderhoud je huis grondig, zowel binnen als buiten. Een frisse verflaag, het repareren van kleine gebreken en het onderhouden van de tuin kunnen veel verschil maken.
 • Opslagruimte: Een huis met voldoende opslagruimte is aantrekkelijk voor potentiële kopers. Zorg dat opbergkasten er georganiseerd uitzien, dit laat zien dat er voldoende ruimte beschikbaar is.
 • Licht en lucht: Een huis dat licht en luchtig is, oogt ruimer en gastvrijer. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en een goede ventilatie in alle vertrekken.
 • Professionele hulp: Overweeg de hulp van een professionele verkoopstylist. Die kan je helpen met het uitlichten van de sterke punten en het verbeteren van de minder sterke aspecten van je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Piershil:

 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Helpt bij het verhogen van de waarde van je woning
 • Vergemakkelijkt de oriëntatie en het regelen van de verkoop
 • Maakt vergelijken eenvoudig en kan je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Piershil?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Piershil kost je als verkoper gemiddeld € 6.779. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Piershil In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 295.000) € 3.334
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.779

Kosten van makelaars in Piershil

Als je een huis in Piershil wilt verkopen, zul je gemiddeld 1,13% van de verkoopprijs aan courtagekosten betalen aan een makelaar. Maar vergeet niet, deze kosten variëren per makelaar, waarbij sommigen vaste tarieven hanteren en anderen werken met een percentage van de verkoopprijs. Het is belangrijk om te weten dat makelaars niet alleen verschillen in prijs, maar ook in de diensten die zij aanbieden.

Hoewel het courtagepercentage een goede indicator kan zijn voor de totale makelaarskosten, zijn er nog andere elementen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de advertentiekosten, onderhandelingsvaardigheden en de snelheid van verkoop. Neem deze punten in overweging voordat je een makelaar kiest, want het gaat niet alleen om de kosten, maar ook om de waarde die je ervoor krijgt.

Lees meer over makelaars in Piershil.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor je een huis gaat verkopen, wil je waarschijnlijk eerst wat onderhoudskosten maken. Dit zijn kosten voor reparaties aan je huis, zoals een lekkend dak of kapotte ramen. Het idee hierachter is dat een goed onderhouden huis aantrekkelijker is voor potentiële kopers.

Je kunt ook denken aan het opfrissen van de verf op de muren of het repareren van een krakende traptrede. Deze kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in hoe jouw huis wordt waargenomen door mogelijke kopers en kunnen daardoor bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Energielabel aanvragen

Verder ben je als woningverkoper verplicht om een energielabel te hebben voor je huis. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee, die afhankelijk zijn van de instantie waar je het aanvraagt.

Dit label is belangrijk omdat potentiële kopers het kunnen gebruiken om een inschatting te maken van hun toekomstige energiekosten. Een huis met een goed energielabel kan daarom aantrekkelijker zijn voor deze kopers, wat in jouw voordeel kan werken bij de verkoop van het huis.

Advies- en taxatiekosten

Daarnaast zijn er mogelijk advies- en taxatiekosten. Je kunt ervoor kiezen om een taxateur in te schakelen die de waarde van jouw huis bepaalt. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je huis waard is en kan je een realistische vraagprijs stellen.

Advieskosten kunnen betrekking hebben op juridische zaken, zoals het nalopen van contracten. Ook kunnen ze betrekking hebben op advies over de verkoopprijs of de presentatie van jouw huis. Wel kunnen deze kosten aardig oplopen, dus is het verstandig om eerst goed rond te kijken voor je een adviseur in de arm neemt.

Wanneer mijn huis verkopen in Piershil?

Denk je erover na om je huis in Piershil te verkopen? In de huidige markttendensen kan het een uitstekende tijd zijn om dit te overwegen. De dynamiek op de woningmarkt fluctueert, maar de deskundigheid van een ervaren makelaar kan je voorzien van relevante inzichten om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wellicht vraag je je af: "Is februari 2024 dan een geschikt moment om mijn huis in Piershil te verkopen?" Ja, het kán een ideaal moment zijn. De specifieke omstandigheden variëren per situatie, maar een deskundige makelaar kan je adviseren, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en trends in de lokale woningmarkt.

Vergelijk makelaars in Piershil Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning is een grote stap. Waar start je en hoe weet je zeker dat je niets vergeet? Huis Verkopen biedt een duidelijk stappenplan aan, speciaal voor jouw huis. Dit stappenplan is zo ingericht dat je aan alles denkt wat er bij de verkoop van je huis komt kijken. Van de voorbereiding tot aan de overdracht, alle stappen zijn helder uitgelegd en bieden een handig houvast in het proces.

Onafhankelijke makelaarsvergelijking

Bij Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken op basis van prestaties en tarieven. Zo krijg je overzichtelijk in eén oogopslag de beste deals aangeboden en weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt bij het kiezen van een makelaar voor jouw woning in Piershil.

Gratis waardebepaling

Wat is je huis eigenlijk waard? Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan, zodat je een realistisch beeld krijgt van wat je voor je woning kunt krijgen. Dit helpt niet alleen bij het bepalen van een vraagprijs, maar geeft je ook een sterkere onderhandelingspositie.

Moderne online aanpak

Bij Huis Verkopen regel je de verkoop van je huis op een moderne manier. Alles is online te regelen, waardoor je tijd en moeite bespaart. Geen gedoe met onnodige afspraken, maar een efficiënte en aantrekkelijke aanpak.

Data over makelaars

Huis Verkopen beschikt over veel data over makelaars, zodat je inzicht krijgt in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars. Met deze kennis ben je zeker van de beste keuze voor de verkoop van jouw woning in Piershil.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Piershil

Een goede voorbereiding helpt om je huis sneller te verkopen. Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers door het netjes en opgeruimd te houden. Zorg voor goede, professionele foto's en stel samen met je makelaar een juiste vraagprijs vast. Vergeet niet om een energielabel aan te vragen, dit is wettelijk verplicht.

De waarde van je huis kan bepaald worden door een professional. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze schat op basis van de staat van je huis en de huizenmarkt in Piershil de verkoopprijs.

Het verkopen van een huis brengt verschillende kosten met zich mee. Denk hierbij aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor een verkoopstylist en eventuele kosten voor het aflossen van een hypotheek. Een gedetailleerd overzicht van de kosten vind je op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis.

De keuze voor een makelaar is erg belangrijk en kan invloed hebben op het verkoopproces. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten, klantbeoordelingen en hun kennis van de lokale markt in Piershil.

Een goede presentatie, slimme onderhandelingen en de juiste verkoopstrategie kunnen helpen om je huis voor de beste prijs te verkopen. Op onze website hebben we een speciale pagina met tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen