Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Goudswaard

Wil je jouw huis in Goudswaard verkopen? Dan is het belangrijk om te weten dat een goede voorbereiding een wereld van verschil kan maken. Is het behalen van de maximale verkoopprijs voor jou belangrijk? De sleutel tot succes ligt in detail en zorgvuldigheid.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Goudswaard

Als woningverkoper in Goudswaard heb je diverse doelen voor ogen bij de verkoop van je huis. Het behalen van een hoge verkoopprijs is vaak prioriteit nummer één, maar ook het realiseren van een snelle verkoop speelt een grote rol. Een ander belangrijk doel kan het minimaliseren van stress en zorgen zijn door het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe je deze doelen bereikt? Door te starten met het selecteren van een passende makelaar, die reeds bewezen is in Goudswaard, om een goed verkoopresultaat te behalen.

Vraag je je nu ook af hoe lang huizen gemiddeld te koop staan in Goudswaard? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En vooral, hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Dan kan het stappenplan voor de verkoop op onze site je hier zeker bij helpen. De antwoorden op deze vragen zijn hieronder te vinden, in de actuele cijfers over de woningmarkt in Goudswaard:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
68 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 412.500
Besparing (gem.)
€ 1.073

Je huis snel verkopen in Goudswaard

Wist je dat de gemiddelde tijd waarin een woning in Goudswaard verkocht wordt, 68 dagen is? Dit is uiteraard geen garantie, maar met de juiste stappen kun je de kans op een snelle verkoop vergroten. Laten we eens kijken naar enkele praktische tips om dit te bereiken.

 1. ​​Verzorg je woning. Een huis dat er netjes en goed onderhouden uitziet, trekt meer potentiële kopers. Voer noodzakelijke reparaties uit, zorg voor een verzorgde voortuin en houd je huis schoon en opgeruimd tijdens bezichtigingen. Vergeet niet om ook mooie foto's te maken, deze zijn vaak de eerste indruk!
 2. Schakel de hulp van experten in. Het inwinnen van verkoopadvies bij lokale verkoopmakelaars biedt grote voordelen. Zij hebben de nodige ervaring en kennis over de lokale markt en kunnen je helpen een uitgekiende verkoopstrategie te bepalen. Vraag hier je verkoopadvies bij een makelaar aan.
 3. Stel een realistische vraagprijs voor je woning vast. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen. Zorg dus dat je een goede inschatting maakt van de waarde van je woning. Een professionele waardebepaling kan hierbij zeer nuttig zijn.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Goudswaard

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Goudswaard op?

Als je in Goudswaard jouw huis wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 412.500 bedraagt. Onthoud wel: deze prijs is slechts een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopopbrengst kan variëren, afhankelijk van onder andere de staat van het huis, de grootte en de locatie binnen Goudswaard. Zelfs de prijsontwikkelingen in de vastgoedmarkt en het huidige woningaanbod spelen een rol.

Naast de gemiddelde verkoopprijs is het ook interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. In Goudswaard ligt deze momenteel op € 2.905 per vierkante meter. Hoewel dit waardevolle informatie is, geeft het niet het volledige verhaal: de waarde van jouw huis hangt af van meer factoren dan alleen de prijs per m2. Aspecten zoals de buurt, de staat van het onderhoud en unieke eigenschappen van jouw huis zijn net zo bepalend.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Goudswaard

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400
€ 2.200
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Goudswaard bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Goudswaard.

Tips om je woning te verkopen in Goudswaard

Het verkopen van jouw huis in Goudswaard is een grote stap. Je wilt natuurlijk het maximale uit je verkoop halen en dat begrijpen wij. Daarom is het belangrijk dat je jouw huis zo goed mogelijk voorbereidt voor de verkoop. Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Opgeruimd huis: Zorg voor een opgeruimd en netjes huis. Je wilt de potentiële koper een goed beeld geven van de ruimtes en de mogelijkheden die het huis biedt.
 • Energiezuinig: Maak het huis zo energiezuinig mogelijk. Denk aan isolatie, dubbel glas en zonnepanelen. Dit kan je huis aantrekkelijker maken voor kopers en de waarde van je huis verhogen.
 • Geur: Zorg voor een frisse geur in huis. Een vieze geur kan potentiële kopers afschrikken. Het gebruik van natuurlijke luchtverfrissers kan hierbij helpen.
 • Onderhoud: Voer alle kleine herstellingen en onderhoudswerkzaamheden uit. Kopers gaan voor een huis waar ze direct in kunnen trekken zonder zich zorgen te maken over onderhoud.
 • Tuin: Zorg dat de tuin er netjes en verzorgd uitziet. Dit kan helpen om een goede eerste indruk te maken bij potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Goudswaard:

 • Ons stappenplan zorgt voor overzicht in de verkoop.
 • Voorkom gemiste stappen met HuisVerkopen.nl.
 • Handige, gratis to-do-lijst voor woningverkoop.
 • Bespaar duizenden euro's met slimme vergelijkingen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Goudswaard?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Goudswaard kost je als verkoper gemiddeld € 6.228. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Goudswaard In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 412.500) € 4.744
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.228

Kosten van makelaars in Goudswaard

Denk je erover om je huis in Goudswaard te verkopen? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met makelaarskosten. De meeste makelaars rekenen allereerst opstartkosten, die in Goudswaard gemiddeld € 515 bedragen. Deze kosten zijn voor de basisdiensten zoals de publicatie van je woning op internet en het maken van fotomateriaal.

Daarnaast hanteren vrijwel alle makelaars in Goudswaard het courtagesysteem. Dit betekent dat ze een percentage vragen van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage, ook wel de 1,15%, is veelal hun beloning voor het verkoopproces. Zo hebben ze een directe stimulans om een zo hoog mogelijke prijs voor je huis te krijgen.

Lees meer over makelaars in Goudswaard.

Andere kosten bij verkoop

Opstellen energielabel

Het is belangrijk dat je voor de verkoop van je woning een energielabel hebt. Het gaat hierbij om een definitief label, dat je aanvraagt bij een erkende deskundige. Dit label laat zien hoe energiezuinig je woning is. Zo kan de koper inzien wat de verwachte energiekosten zijn.

Komt uit de beoordeling naar voren dat je woning niet energiezuinig is, dan kun je ervoor kiezen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit kan de verkoopbaarheid van je woning verhogen. Bedenk wel dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Verbeteren van de woning

Bij het verkopen van je woning kunnen kosten ontstaan door noodzakelijk onderhoud of verbeteringen aan de woning. Een likje verf of een nieuwe vloer kan al een wereld van verschil maken. Deze investeringen kunnen het verschil maken tussen wel of niet verkopen.

Daarnaast kan je de tuin opknappen of meubilair vervangen. Kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Aan de andere kant kan dit de verkoopwaarde van je woning ook aanzienlijk verhogen. Bedenk dus goed welke verbeteringen waarde toevoegen.

Notariskosten

Als je jouw woning verkoopt, houdt dan rekening met notariskosten. De notaris zorgt voor de overdracht van de woning. Hiervoor wordt de notariële akte opgesteld en ondertekend. Je bent zelf vrij om een notaris te kiezen en de kosten kunnen per notaris verschillen.

Wil je meer weten over de types notariskosten die je als woningverkoper hebt? Op deze pagina vind je meer informatie over de notariskosten die bij de verkoop van een woning komen kijken. Het is aan te raden om je hierin te verdiepen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Goudswaard?

In het licht van de huidige woningmarkt kan het lijken dat het een goed moment is om je huis in Goudswaard te verkopen - maar is dat echt zo? De woningmarkt heeft in de afgelopen jaren zowel pieken als dalen gekend. Daarom is het verstandig om een deskundige in te schakelen die je objectief advies geeft. Een goede eerste stap zou kunnen zijn om een gratis verkoopadvies aan te vragen.

Vraag je je af of februari 2024 het juiste moment is om je huis te verkopen? Het antwoord kan variëren afhankelijk van je doelen, de staat van je woning en de specifieke omstandigheden in jouw buurt. Toch leert de ervaring dat er altijd kopers zijn, ongeacht het seizoen of de marktcondities. Vertrouw op expertadvies om de juiste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Goudswaard Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis komt veel kijken en je wilt zeker weten dat je dit in één keer goed aanpakt. Je wilt niets over het hoofd zien en er zeker van zijn dat je de beste deal krijgt. Een belangrijk onderdeel in dit proces is het volgen van een goed stappenplan. Het stappenplan van Huis Verkopen biedt hiervoor uitkomst. Dit stappenplan is speciaal op maat gemaakt voor jouw woning en leidt je stapsgewijs door het gehele verkoopproces. Mis geen enkele stap met het stappenplan van Huis Verkopen.

gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools zoals een gratis waardebepaling van jouw woning. Dit geeft je inzicht in de waarde van jouw huis en helpt je om de juiste verkoopprijs vast te stellen.

Vergelijken van makelaars

Daarnaast biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaars te vergelijken in onder andere Goudswaard. Met deze tool vind je eenvoudig de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een onafhankelijk en gratis online platform. Je hebt geen verborgen kosten en je kunt het platform gebruiken om de verkoop van je woning volledig voor te bereiden.

Veel data over makelaars

Huis Verkopen beschikt over veel data over makelaars. Dit geeft je inzicht in de prestaties van makelaars en helpt je om de beste makelaar voor jouw woning te kiezen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Goudswaard

Het begint met een waardebepaling bij een makelaar. Ze kijken naar factoren zoals de staat van de woning, locatie en markttrends in Goudswaard. Het hebben van een actuele waardebepaling is belangrijk om een realistische verkoopprijs vast te stellen.

Het kunnen navigeren tijdens het verkoopproces vereist expertise. Overweeg het inschakelen van een lokale makelaar. Ze kennen de markt in Goudswaard en kunnen je ondersteunen met hun netwerk en kennis. Bekijk hier een gids voor het vinden van een goede makelaar.

De snelheid waarmee je je huis kunt verkopen varieert. Het hangt af van de vraag in de markt, de staat en locatie van jouw woning, en de gekozen prijs. Als je jouw woning snel wilt verkopen, overweeg dan onze tips om een woning snel te verkopen.

De verkoopkosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dit omvat kosten voor een makelaar, notaris, eventuele verkoopadvertenties en meer. Wij hebben een uitgebreid overzicht van alle mogelijke kosten die je kunt tegenkomen bij de verkoop van je huis.

Ja, het is wettelijk verplicht om bij de verkoop een geldig energielabel voor de woning te hebben. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Hier kun je jouw energielabel aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen