Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Terschuur

Als je jouw huis in Terschuur wilt verkopen, is het raadzaam om ons heldere stappenplan te volgen. Hierin worden alle fasen van het verkoopproces duidelijk uitgelegd, wat kan bijdragen aan een succesvolle en efficiënte verkoop. Laat je niet overweldigen, maar neem stap voor stap de juiste beslissingen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Terschuur

Wanneer je als woningverkoper in Terschuur je huis op de markt brengt, heb je waarschijnlijk verschillende doelen. Misschien wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs bereiken of streef je naar een vlotte verkoop zonder al teveel gedoe. Ook de overdracht kan een belangrijk punt zijn: je wilt dit immers goed geregeld hebben. Daarnaast zoek je mogelijk naar specialisten die de taak betrouwbaar uitvoeren, zodat je met een gerust hart de verkoop in hun handen legt.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Terschuur verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Wellicht zou je wat hulp willen bij deze vragen. Goed nieuws: je kunt op deze pagina een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar voor een volledig en degelijk advies. Hieronder tref je de actuele cijfers aan over de woningmarkt in Terschuur:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
123 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 773.333
Besparing (gem.)
€ 1.701

Je huis snel verkopen in Terschuur

Wil je weten hoe snel woningen gemiddeld verkocht worden in Terschuur? Een huis staat hier gemiddeld 60 dagen te koop voordat het van eigenaar wisselt. Gebruik deze tips om je verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Goede presentatie: Een schoon, opgeruimd en goed verlicht huis zal sneller een potentiële koper aantrekken en overtuigen. Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet voor foto's en bezichtigingen.
 2. Competitieve vraagprijs: Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een goed beeld van de impact van de hoogte van de vraagprijs op de snelheid waarmee je woning verkocht zal worden.
 3. Effectieve marketing: Gebruik verschillende platforms om je woning te promoten. Professionele foto's, duidelijke omschrijvingen en social media kunnen helpen om je woning onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Tips in Terschuur

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Terschuur op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Terschuur ligt momenteel op € 773.333. Echter, dit is een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Zo spelen onder andere de staat van het huis, de grootte van het perceel en de ligging van het huis een grote rol in de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we inzoomen op de prijs per vierkante meter, dan zie je dat deze in Terschuur momenteel rond de € 6.054 ligt. Maar let op: deze prijs per m2 zegt niet alles over de totale waarde van een huis. Het neemt namelijk de totale grootte van het perceel niet in mee, wat zeker een belangrijke factor is bij de huiswaarde in Terschuur.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Terschuur

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 4.400
€ 6.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Terschuur bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Terschuur.

Tips om je woning te verkopen in Terschuur

Het verkopen van je huis in Terschuur kan een uitdagende klus zijn. Je wilt een zo hoog mogelijke verkoopprijs bereiken en zo snel mogelijk een geschikte koper vinden. Hier volgen enkele tips om het maximale uit de verkoop te halen in dit pittoreske dorp in Gelderland.

 • Inzetten van professionals: In Terschuur zijn diverse specialisten actief die je kunnen ondersteunen bij de verkoop. Denk aan een fotograaf voor aantrekkelijke foto's en een makelaar voor de onderhandelingen.
 • Optimaliseren van de woningpresentatie: Zorg ervoor dat de woning schoon, opgeruimd en goed verlicht is tijdens bezichtigingen. Een neutrale inrichting spreekt een breed publiek aan.
 • Prijsstrategie bepalen: Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in de buurt en zet dit af tegen de unieke kenmerken van je eigen huis. Zo kun je een realistische vraagprijs bepalen.
 • Flexibel zijn met bezichtigingen: Probeer rekening te houden met de agenda van potentiële kopers en wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Dit kan de verkoopsnelheid bespoedigen.
 • Gebruik maken van sociale media: Steeds vaker vinden potentiële kopers hun toekomstige woning online. Zorg dus dat je huis opvalt op sites als Funda en sociale media.

Ontdek jouw stappenplan in Terschuur:

 • Het stappenplan verkleint de kans op het vergeten van belangrijke stappen bij de verkoop van jouw woning.
 • Door de interactieve eigenschap van het stappenplan kan je eenvoudig bijhouden waar je staat en wat je wilt doen.
 • Het stappenplan maakt de verkoop van jouw woning eenvoudiger door alles op één plek te regelen.
 • Met het stappenplan van HuisVerkopen.nl kan je duizenden euro's besparen door slim te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Terschuur?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Terschuur kost je als verkoper gemiddeld € 7.341. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Terschuur In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 773.333) € 8.739
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.341

Kosten van makelaars in Terschuur

In Terschuur is de gemiddelde verkoopprijs van woningen € 773.333. Bij het verkopen van je huis schakel je vaak een makelaar in en hiervoor betaal je courtage. Deze courtage is gemiddeld 1,13% van de verkoopprijs, wat neerkomt op € 8.739.

Houd er rekening mee dat deze kosten een gemiddelde zijn en dat makelaars in Terschuur uiteenlopende tarieven hanteren. Een duurdere makelaar kan wellicht betere diensten leveren of een hogere verkoopprijs bedingen. Vergelijk daarom meerdere makelaars op prijs en kwaliteit voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Terschuur.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Een eerste soort kosten waar je als woningverkoper tegenaan kunt lopen zijn verkoopstyling en onderhoudskosten. Tôch kan het lonen om je huis in een zo optimaal mogelijke staat te presenteren. Het is een investering die zich vaak terugbetaalt bij de uiteindelijke verkoop, omdat een verzorgde, aantrekkelijke woning meer waard is voor potentiële kopers.

Sommige onderhoudskosten zijn onontkoombaar, zoals het repareren van lekkages of het opknappen van oude, versleten onderdelen in het huis. Wat de precieze kosten hiervan zijn is afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren aan jouw woning. Zo liggen de gemiddelde kosten voor verkoopstyling rond de € 875, maar dit bedrag kan variëren.

Kosten voor het energielabel

Een andere kostenpost waar je als verkoper mee te maken krijgt, is het energielabel. Dit is verplicht bij de verkoop van je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is, wat belangrijke informatie kan zijn voor de potentiële koper. Ook deze kostenpost verdien je vaak terug, aangezien huizen met een beter energielabel doorgaans meer waard zijn.

Wat het aanvragen van het energielabel precies kost, kan sterk verschillen. Dit hangt samen met wie je inschakelt om de beoordeling te doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een deskundige, maar ook zelf de check doen. Over het algemeen liggen de kosten voor het aanvragen van een energielabel rond de € 315.

Notariskosten voor doorhalen hypotheek

Tot slot zijn er de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Dit is noodzakelijk wanneer je jouw huis verkoopt, aangezien de hypotheek die je ooit afsloot op jouw naam stond. Bij de verkoop van je woning wordt de hypotheek 'doorgehaald', wat betekent dat deze officieel wordt afgesloten.

De kosten voor het doorhalen van de hypotheek zijn afhankelijk van de notaris die je kiest. De totale kosten voor deze procedure liggen gemiddeld rond de € 350. Ondanks dat dit een extra kostenpost is, is het een noodzakelijke stap in het verkoopproces van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Terschuur?

Vraag je je wel eens af of juli 2024 een goed moment is om je huis in Terschuur te verkopen? Het antwoord is: ja. Terwijl het altijd belangrijk is om zorgvuldig je volgende stappen te overwegen, zijn huidige omstandigheden op de woningmarkt in Terschuur gunstig voor de verkoop van je huis.

Misschien overweeg je om eerst de actuele waarde van je woning te weten voordat je een beslissing neemt? Dat is een verstandige keuze. Wij raden je aan om een vrijblijvende waardebepaling van je woning aan te vragen op onze website via deze link: waardebepaling aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van je financiële mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Terschuur Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, moet je veel keuzes maken. Er zijn talloze zaken te regelen, zoals het vinden van een goede makelaar, het aanvragen van een energielabel en zelfs het regelen van een ontruimer of verhuizer. Om al deze zaken overzichtelijk en makkelijk te maken heeft Huis Verkopen een stappenplan ontwikkeld. Het gebruik van dit stappenplan zorgt ervoor dat je niets vergeet en dat je een gedegen voorbereiding hebt op de verkoop van je woning. Bovendien is het stappenplan van Huis Verkopen simpel en duidelijk en helpt het je om de juiste beslissingen te maken. Lees verder en ontdek meer over dit stappenplan.

Vind de beste lokale makelaars

Je wilt natuurlijk dat jouw woning voor een zo goed mogelijke prijs en snel wordt verkocht. Met de statistieken van alle makelaars in Terschuur vind je bij Huis Verkopen snel en gemakkelijk de beste opties. Hiermee kun je de makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

Bespaar op jouw kosten

Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het vinden van de beste makelaar, maar ook bij het besparen op kosten. Met het stappenplan kun je eenvoudig verschillende dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op makelaarskosten en krijg je de meeste waarde voor je geld.

100% onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is het grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk, bestrijden misinformatie en staan voor het belang van verkopers. Onze informatie is betrouwbaar en grondig gecontroleerd.

Behoud het overzicht

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt eenvoudig iedere voltooide stap af. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en wat de volgende stap moet zijn.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Terschuur

Je verkoopt je huis in Terschuur door het huis op de markt te brengen, potentiële kopers te vinden en uiteindelijk een koopovereenkomst op te stellen. Hierbij is het verstandig een lokale makelaar in te schakelen die de markt kent. Kijk op deze pagina voor tips over het vinden van een goede makelaar.

De kosten om je huis te verkopen in Terschuur variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het in orde maken van je woning. Voor een specifiek overzicht van kosten, bezoek je deze pagina.

De tijd die nodig is om je huis in Terschuur te verkopen, hangt af van verschillende factoren zoals de staat van je huis, de vraag op de markt en de prijsstelling. Volg dit handige stappenplan om je verkoopproces te versnellen.

Bij het verkopen van je huis in Terschuur moet je letten op een reële prijs, de staat van je huis en het vinden van een betrouwbare koper. Je moet ook juridisch alles regelen. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over wat je moet regelen voor de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen