Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tolbert

Bij het verkopen van je huis in Tolbert is een zorgvuldige voorbereiding essentieel. Je oriënteert je op de juiste makelaar, en zorgt dat zaken als je energielabel op orde zijn. Zo leg je een sterke basis voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tolbert

Als je van plan bent om je huis in Tolbert te verkopen, zijn er meerdere zaken om op te letten. De eerste indruk die een potentiële koper van jouw woning krijgt, is bijvoorbeeld bepalend. Zorg dus dat de buitenkant van jouw woning er tiptop uitziet. Ook de verkoopprijs die je gaat vragen, is een belangrijk aandachtspunt. Maar wellicht is het allerbelangrijkste de keuze voor de juiste makelaar, want een goede makelaar kan het verschil maken tussen snel verkopen tegen een goede prijs of lang wachten en concessies doen op jouw vraagprijs.

Wellicht vraag je jezelf af hoe het gesteld is met de woningmarkt in Tolbert. Hoe snel worden huizen hier gemiddeld verkocht? Wat is hier de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor het antwoord op deze laatste vraag zou je een kijkje kunnen nemen op de pagina voor het vergelijken van makelaars en zo een makelaar vinden die goed presteert in Tolbert. Maar wat zeggen de actuele cijfers over de woningmarkt in Tolbert nou echt? Hieronder vind je de meest recente gegevens:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 390.391
Besparing (gem.)
€ 1.113

Je huis snel verkopen in Tolbert

Tegenwoordig bedraagt de gemiddelde snelheid waarmee woningen in Tolbert verkocht worden 35 dagen. Dit betekent dat je als verkoper je woning hier redelijk vlot kwijt kunt zijn. Echter, er zijn altijd mogelijkheden om deze snelheid te verhogen en zo je huis nog sneller te verkopen.

 1. Helderheid over de prijs: Zorg voor een realistische vraagprijs en wees duidelijk over eventuele onderhandelingsruimte. Een taxateur kan hierbij helpen. Een goede prijs kan potentiële kopers aantrekken en het verkoopproces versnellen.
 2. Aantrekkelijke presentatie: Een mooie en verzorgde presentatie van je woning kan veel doen. Goede, lichte foto's en een nette, opgeruimde woning geven een positieve eerste indruk bij potentiële kopers.
 3. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl: Deze handleiding maakt sure dat als verkoper niets over het hoofd ziet en tijdig alle zaken regelt. Dit kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verbeteren, omdat er geen onnodige vertragingen ontstaan.

Tips in Tolbert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tolbert op?

Op het moment is de gemiddelde verkoopprijs in Tolbert € 390.391. Dit bedrag is van veel factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je huis, het onderhoud, maar ook de locatie binnen Tolbert en de huidige vraag op de huizenmarkt. Elk huis en elke situatie is immers uniek.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Tolbert, deze bedraagt op dit moment € 2.660. Het is echter belangrijk om in het achterhoofd te houden dat dit niet het volledige plaatje schetst. Zo wordt de eventuele tuin bijvoorbeeld niet meegerekend in deze meting. Ook de afwerking en staat van het huis kunnen deze prijs per m2 flink beïnvloeden. Daarom geeft deze gemiddelde prijs per m2 niet altijd een volledig beeld van wat je kunt verwachten bij de verkoop van een huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tolbert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.500
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tolbert bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tolbert.

Tips om je woning te verkopen in Tolbert

Je bent klaar om je huis in Tolbert te verkopen, maar waar begin je? Dat kan nog best een uitdaging zijn. Het proces van huisverkoop vraagt om een gedegen voorbereiding. Hier zijn enkele nuttige tips om je huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

 • Goede fotografie - Huur een professionele vastgoedfotograaf in. Kwalitatief hoogstaande foto's kunnen het onderscheid maken en sneller potentiële kopers aantrekken.
 • Prijs het goed - Doe onderzoek naar de marktwaarde van je huis en zorg ervoor dat je vraagprijs concurrerend is. Overwaarde kan kopers afschrikken.
 • Schoonmaken - Een grondige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Denk ook aan het onderhouden van je tuin, dit verhoogt de algehele aantrekkingskracht van je huis.
 • Maak kleine reparaties - Potentiële kopers besteden aandacht aan details. Maak die kleine reparaties die je altijd vooruit hebt geschoven om een goede eerste indruk te maken.
 • Neutraliseren - Potentiële kopers moeten zichzelf in je huis kunnen zien wonen. Verwijder persoonlijke items en gebruik neutrale kleuren voor je interieur.
 • Flexibiliteit met bezichtigingen - Hoe flexibeler je bent met bezichtigingen, hoe meer potentiële kopers je kunt aantrekken. Zorg ervoor dat je huis altijd klaar is voor een rondleiding.

Ontdek jouw stappenplan in Tolbert:

 • Speciaal op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Volledige controle en keuzemogelijkheden bij elke stap
 • Gratis en vrijblijvend, geen verborgen kosten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tolbert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tolbert kost je als verkoper gemiddeld € 5.949. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tolbert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 390.391) € 4.372
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.949

Kosten van makelaars in Tolbert

De kosten die je mag verwachten voor een makelaar in Tolbert kunnen variëren, afhankelijk van of de makelaar een vast tarief hanteert of een courtage rekent. Een vast tarief is een vooraf afgesproken bedrag voor de complete dienstverlening. Werk de makelaar echter op courtagebasis, dan hangt de uiteindelijke prijs af van de verkoopprijs van je huis. Courtage wordt namelijk uitgedrukt in een 1,12% van de verkoopprijs.

Om inzichtelijk te krijgen welke kosten makelaars in Tolbert rekenen, is het een goed idee tarieven op te vragen. Je kunt hier tarieven opvragen bij verschillende makelaars en deze naast elkaar zetten. Dit kan je helpen bij je uiteindelijke keuze voor de beste makelaar voor jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Tolbert.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Tolbert wilt verkopen, dan zal je rekening moeten houden met de kosten van de makelaar. Gemiddeld kosten de diensten van een makelaar zo'n € 4.372. Dit is gebaseerd op een gemiddelde courtage van 1,12% en de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Tolbert, namelijk € 390.391. Maar naast deze makelaarskosten, zijn er ook andere kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden.

Energielabel

Voordat je woning in de verkoop kan, moet je ervoor zorgen dat je een geldig energielabel hebt. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het is de bedoeling dat je deze informatie beschikbaar stelt aan potentiële kopers.

Als verkoper ben jij verantwoordelijk voor het energielabel. Mocht je nog geen geldig, definitief energielabel hebben, dan kun je dit controleren. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een energielabel als je deze nog niet hebt.

Verkoopstyling en onderhoud

Een andere kostenpost waar je als verkoper mee te maken krijgt is verkoopstyling en onderhoud. Het is belangrijk dat jouw woning er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. Dit kan betekenen dat je wat kleine klusjes in huis moet doen, zoals een likje verf aanbrengen of de tuin netjes maken.

Daarnaast kun je overwegen om een professional in te huren voor de styling van je huis. Het professionaliseren van de inrichting kan helpen om een hogere verkoopprijs te krijgen. Gemiddeld kun je rekenen op kosten rond de € 875 voor deze woningvoorbereiding.

Notariskosten

Als laatste moet je rekening houden met notariskosten. Bij de verkoop van een woning wordt een notaris ingeschakeld om de koopakte op te stellen en de leveringsakte te passeren. Dit zijn wettelijk verplichte handelingen en brengen kosten met zich mee.

Het exacte bedrag van de notariskosten kan variëren, afhankelijk van het notariskantoor dat je kiest. Het is aan te raden om hier vooraf duidelijkheid over te krijgen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Tolbert?

Is het een goed moment om je huis te verkopen in Tolbert in deze huidige periode? Het antwoord: ja, overwegend wel. Binnen de huidige woningmarkt is er namelijk veel vraag naar huizen, en met name in gewilde regio's zoals Tolbert kan dit in jouw voordeel werken.

Ondanks de gunstige markt, blijft het belangrijk om goed advies in te winnen. Waarom niet eens enkele lokale makelaars in Tolbert vergelijken? Een makelaar kan je namelijk uitstekend adviseren en begeleiden bij het verkoopproces van je woning.

Vergelijk makelaars in Tolbert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het voorbereiden of regelen van de verkoop van jouw woning kan een hele klus zijn. Gelukkig hoef je daarbij niet alles alleen te doen en kun je hulp inschakelen van een uitgebreide online tool als Huis Verkopen. Deze website helpt woningeigenaren door het gehele proces en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Met functies zoals een gratis waardebepaling, makelaar vergelijkingen en makelaarstarieven opvragen maakt het platform de verkoop van jouw woning een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Gratis waardebepaling van jouw woning

Met Huis Verkopen kun je gemakkelijk een gratis waardebepaling van jouw woning aanvragen. Hierdoor krijg je inzicht in de mogelijke verkoopprijs van jouw woning en heb je meer grip op de verkoop.

Vergelijken van lokale makelaars

Je wilt natuurlijk de beste deal bij de verkoop van jouw woning. Via de functie makelaars vergelijken op de website kun je eenvoudig de maximale opbrengst behalen uit de verkoop.

Makkelijk kosten besparen

Het opvragen van makelaarstarieven via Huis Verkopen kan je veel kosten besparen. Met een goed overzicht van de tarieven kun je makkelijk een keuze maken voor de makelaar die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tolbert

De kosten voor de verkoop van je huis in Tolbert variëren, afhankelijk van factoren zoals de makelaarskosten, juridische kosten en eventuele kosten voor huisstaging. Voor een gedetailleerd overzicht kun je kijken op onze kostenpagina.

De snelheid waarmee je je huis in Tolbert verkoopt, is afhankelijk van veel factoren, waaronder de prijs van je woning en de huidige woningmarkt. Lees voor meer informatie ons artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

Je kunt de vraagprijs voor je huis in Tolbert bepalen aan de hand van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt en de huidige marktcondities. Lees hier meer over op onze informatiepagina.

Voor de verkoop van je huis in Tolbert heb je verschillende documenten nodig, zoals een eigendomsbewijs, bouwtekeningen en energielabel. Een complete lijst vind je op onze documentenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen