Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zevenhuizen

Je wilt je huis verkopen in Zevenhuizen, maar wie is de beste makelaar om jou hierbij te helpen? En welke kosten komen er kijken bij het verkopen van je woning in dit schilderachtige dorp? We gaan deze belangrijke vragen beantwoorden, zodat je met vertrouwen dit proces kan starten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zevenhuizen

Als je van plan bent je huis in Zevenhuizen te verkopen, zijn er enkele zaken waaraan je moet denken. Je wil niet alleen een goede prijs voor je huis krijgen, maar je wil ook je huis zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een makelaar en streef je naar een soepel verkoopproces. Daar horen ook zaken bij zoals het in de markt zetten van je huis, het plannen van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen.

Misschien vraag je jezelf af hoe snel huizen in Zevenhuizen doorgaans verkopen, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en welk verschil het maakt als je makelaars met elkaar vergelijkt. Het antwoord op deze vragen kan je helpen een goed geïnformeerde beslissing te nemen. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Zevenhuizen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 579.042
Besparing (gem.)
€ 1.621

Je huis snel verkopen in Zevenhuizen

In het pittoreske dorp Zevenhuizen worden woningen in gemiddeld 74 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde indicatie, maar je huis kan sneller of soms iets langzamer verkocht worden. Hier zijn enkele tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Start op tijd met het organiseren en opruimen van je woning, zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen van je huis. Daarnaast helpt een accuraat energielabel ook om onzekerheden bij de koper te voorkomen.
 2. Correcte prijsstelling is essentieel. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar om zeker te zijn dat je niet te hoog of te laag zit met je vraagprijs. Het vaststellen van de juiste prijs kan invloed hebben op de snelheid van de verkoop.
 3. Maak gebruik van een lokale makelaar. Deze heeft kennis van de lokale markt en het netwerk om je woning snel onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Je kunt makelaars vergelijken op onze website bij de sectie makelaars vergelijken.

Tips in Zevenhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zevenhuizen op?

Wie in Zevenhuizen een huis wil verkopen, is mogelijk benieuwd naar het bedrag dat zo'n verkoop kan opleveren. De gemiddelde verkoopprijs in Zevenhuizen is op dit moment € 579.042 euro. Natuurlijk hangen de verkoopsom van jouw woning ook af van specifieke elementen zoals de staat van onderhoud, de ligging en de grootte van het huis.

Om een nog beter beeld te krijgen over de mogelijke opbrengst, kan het handig zijn om ook de gemiddelde prijs per vierkante meter in Zevenhuizen te weten. Op dit moment bedraagt deze gemiddeld € 4.165 euro per vierkante meter in Zevenhuizen. Dit getal helpt je begrijpen hoe jouw huis gewaardeerd wordt in verhouding tot de rest van de markt, en kan je bij je onderhandelingen richtpunt bieden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zevenhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zevenhuizen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zevenhuizen.

Feitjes over Zevenhuizen

 • Zevenhuizen ligt in de provincie Zuid-Holland.
 • Er wonen ongeveer 7.700 mensen in Zevenhuizen.
 • Het dorp is omringd door de prachtige rottetmeren.

Tips om je woning te verkopen in Zevenhuizen

Als je overweegt je huis in Zevenhuizen te verkopen, kunnen een paar gerichte tips je een eind op weg helpen. Zevenhuizen heeft een sterke markt en er zijn bepaalde factoren die het verschil kunnen maken. Bereid je goed voor en haal het meeste uit de verkoop van jouw huis.

 • Verkoopstyling: Laat een stylingexpert langs komen om je huis verkoopklaar te maken. In Zevenhuizen zijn voldoende professionals die hierin gespecialiseerd zijn.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel in de huidige woningmarkt. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren die de pluspunten van je huis kan benadrukken.
 • Makelaarskeuze: Kies een lokale makelaar. Deze kent de markt in Zevenhuizen en kent de potentiële kopers en verkopers.
 • Keuring: Overweeg om zelf een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je alle informatie die kopers zouden willen hebben.
 • Ken je huis en omgeving: Weet wat de sterke punten zijn van jouw huis en de omgeving van Zevenhuizen. Deze informatie kan van belang zijn voor potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Zevenhuizen:

 • Vergeet geen stappen met ons stappenplan
 • Regel alles eenvoudig vanaf één plek
 • Houd de voortgang en voorkeuren bij
 • Bespaar flink op de woningverkoopkosten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zevenhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zevenhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 7.479. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zevenhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 579.042) € 6.138
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.479

Kosten van makelaars in Zevenhuizen

Als je overweegt jouw huis in Zevenhuizen te verkopen, zul je in overweging moeten nemen wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Bij het inschakelen van een makelaar betaal je meestal een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, en in Zevenhuizen is dit gemiddeld 1,06%. Dit betekent dat als jouw huis verkocht wordt voor de gemiddelde verkoopprijs in Zevenhuizen van € 579.042, de kosten voor de makelaar oplopen tot € 6.138.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. Sommige makelaars rekenen bijvoorbeeld een vast tarief, terwijl anderen een percentage van de verkoopprijs rekenen. Zelfs binnen deze structuren kan het courtagepercentage per makelaar sterk variëren. Wees dus altijd kritisch en vergelijk meerdere makelaars met elkaar voordat je een keuze maakt. Dit kan je uiteindelijk honderden tot zelfs duizenden euro's schelen.

Lees meer over makelaars in Zevenhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor energielabel

Zodra je jouw woning in de verkoop zet, is het verplicht om een geldig energielabel aan de koper te kunnen overhandigen. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee.

De kosten hangen af van de professional die de woning komt keuren voor het energielabel. Het is aan te raden om prijzen te vergelijken voordat je een definitieve afspraak maakt. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor het energielabel.

Opruim- en schoonmaakkosten

Ook opruim- en schoonmaakkosten kunnen een deel van je budget opslokken. Om een goede indruk te maken op potentiële kopers, wil je jouw woning zo netjes mogelijk presenteren. Dit kan betekenen dat je een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt voor een grondige schoonmaakbeurt.

Daarnaast kan het nodig zijn om overtollige spullen op te slaan of weg te doen. Opslagruimte huren is niet gratis, en ook het huren van een aanhanger of container voor het afvoeren van spullen kan behoorlijk in de papieren lopen.

Verkoopstyling

Verkoopstyling kan helpen om jouw woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Dit kan variëren van kleine aanpassingen tot een volledige restyling van de woning. Afhankelijk van hoeveel werk er nodig is, kan ook hier een aardig prijskaartje aan hangen.

Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussens voor de bank, verse bloemen op tafel, een likje verf waar dat nodig is of het vervangen van oude lampen. Al deze kleine dingen kunnen bij elkaar toch een flink bedrag vormen.

Wanneer mijn huis verkopen in Zevenhuizen?

Twijfel je of het nu een goed moment is om je huis in Zevenhuizen te verkopen? De markt voor woningen is dynamisch, evalueert continu en is afhankelijk van diverse factoren. Maar we kunnen je wel vertellen dat er voor elk type woning momenteel kansen zijn.

Je vraagt je wellicht af welke maand of welk seizoen het meest geschikt is voor de verkoop. In dit opzicht kan een lokale makelaar je het beste adviseren, omdat deze de unieke kenmerken van de markt in Zevenhuizen kent. Bezoek eens een makelaar en bespreek de mogelijkheden voor jouw huis in mei 2024.

Vergelijk makelaars in Zevenhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt jou als woningeigenaar een uniek en makkelijk te gebruiken stappenplan, specifiek voor de verkoop van jouw huis. Dit stappenplan gidst je door het gehele verkoopproces. Door dit stappenplan te gebruiken, ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet en dat alles optimaal is afgestemd op jouw woning. Ook handig: je ziet in één oogopslag welke stappen je al hebt voltooid en welke nog geregeld moeten worden. Voor meer informatie, raadpleeg ons stappenplan.

Gratis waardebepaling en makelaar vergelijk

Voor een succesvolle verkoop is het belangrijk om te weten wat je woning waard is. Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen kom je hier snel en eenvoudig achter. Daarnaast zorgt onze unieke makelaarsvergelijking ervoor dat je altijd de beste deal krijgt voor jouw specifieke situatie.

Makkelijk besparen op makelaarskosten

Verkoop je je woning via Huis Verkopen, dan profiteer je van het inzicht in verschillende makelaarstarieven. Door deze tarieven te vergelijken, kun je flink besparen op makelaarskosten. Een win-win situatie voor jou als woningverkoper.

Alles onder één dak: aanvullende diensten

Of het nu gaat om het regelen van een energielabel, een verhuizer, woningstyling of meer, bij Huis Verkopen regel je het allemaal op één plek. We hebben een breed scala aan aanvullende diensten die het gemakkelijk maken om jouw woningverkoop zo goed mogelijk voor te bereiden.

Kies de beste lokale specialisten in Zevenhuizen

Met de uitgebreide makelaarsdata van Huis Verkopen kies je zeker voor de beste makelaar in Zevenhuizen voor de verkoop van je woning. Je krijgt inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties, zodat je de beste keuze kunt maken. Zo ben je ervan verzekerd dat je niets over het hoofd ziet en niets minder dan de beste deal krijgt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zevenhuizen

De verkoopkosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de keuze om al dan niet een makelaar in te schakelen. In algemene zin omvatten de kosten makelaarskosten, notariskosten en kosten voor advertenties en promotie. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De vraagprijs bepalen is een belangrijke stap in het verkoopproces. Het is handig om een woningwaarderapport aan te vragen en de prijzen van vergelijkbare huizen in jouw omgeving te onderzoeken. Kijk voor gedetailleerde informatie op deze pagina.

Het is nodig om verschillende documenten te verzamelen, zoals het energielabel, de kadastrale gegevens, stukken van de Vereniging van Eigenaren (indien van toepassing) en meer. Bekijk de volledige lijst van benodigde documenten op de website.

Het verkoopproces kan worden versneld door jouw huis goed voor te bereiden op bezichtigingen, een realistische prijs te stellen en door met een professionele makelaar te werken. Meer nuttige tips vind je op de volgende pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen