Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hazerswoude-Dorp

Bij het verkopen van je woning in Hazerswoude-Dorp moet je rekening houden met de variabele huizenmarkt. Recentelijk is er een verandering gaande, waardoor het verstandig is om een grondige marktanalyse te doen. Dit helpt je om jouw vastgoed optimaal te positioneren en een succesvolle verkoop te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hazerswoude-Dorp

Als je overweegt om je huis in Hazerswoude-Dorp te verkopen, zijn er verschillende zaken die jouw aandacht verdienen. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis en wens je de woning snel te verkopen. Maar ook de keuze voor de juiste makelaar, die jou tegen een eerlijke prijs ondersteunt, is van grote waarde. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over hoe je de woningpresentatie wilt aanpakken? En hoe zit het met de onderhandelingsstrategie? Bezint eer ge begint, zo voorkom je onplezierige verrassingen!

Ben je nieuwsgierig naar de huidige trends in de woningmarkt van Hazerswoude-Dorp? Wil je bijvoorbeeld weten hoe snel huizen worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Of ben je eerder geïnteresseerd in hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Met genoegen presenteren wij de actuele cijfers over de woningverkoop in Hazerswoude-Dorp:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 514.726
Besparing (gem.)
€ 1.390

Je huis snel verkopen in Hazerswoude-Dorp

In Hazerswoude-Dorp worden woningen gemiddeld binnen 44 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde; de werkelijke verkoopsnelheid hangt sterk af van je specifieke situatie.

 1. Realistische prijsbepaling is de sleutel tot een snelle verkoop. Een over- of onderprijs kan potentiële kopers afschrikken. Een deskundige makelaar kan hierbij helpen. Het is mogelijk om een gratis waardebepaling aan te vragen bij HuisVerkopen.nl.
 2. Het kiezen van een geschikte makelaar is heel belangrijk. Door makelaars te vergelijken, kunt je de makelaar kiezen die het best past bij jouw woning en specifieke situatie in Hazerswoude-Dorp.
 3. Showcase je woning op de juiste manier. Maak goede, professionele foto's en zorg dat je woning opvalt tussen de rest van het woningaanbod. Een opgeruimde en neutraal gestylde woning oogt ruimer en aantrekkelijker voor potentiële kopers.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hazerswoude-Dorp

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hazerswoude-Dorp op?

De gemiddelde verkoopprijs in Hazerswoude-Dorp schommelt om € 514.726. Overweeg dat de daadwerkelijke verkoopsom van diverse factoren afhankelijk kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en het type van de woning, maar ook aan aspecten als de buurt en de nabijheid van voorzieningen. Dus hoewel de gemiddelde prijs een goede indicatie geeft, kan jouw specifieke verkoopervaring er van afwijken.

Als je naar de prijs per vierkante meter kijkt, ligt het gemiddelde momenteel op € 3.941 in Hazerswoude-Dorp. Dit gemiddelde kan je helpen bij het in kaart brengen van de waarde van je woning. Toch blijven de onderhoudsconditie van de woning, de ligging en andere unieke kenmerken, zoals een grote tuin of een recente renovatie, een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hazerswoude-Dorp

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.300
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hazerswoude-Dorp bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hazerswoude-Dorp.

Feitjes over Hazerswoude-Dorp

 • Hazerswoude-Dorp is onderdeel van gemeente Alphen a/d Rijn.
 • Midden in het dorp staat de monumentale Hervormde Kerk.
 • Hazerswoude-Dorp telt ruim 5700 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Hazerswoude-Dorp

Als je van plan bent om je woning in Hazerswoude-Dorp te verkopen, zijn er enkele strategische stappen die je kunt nemen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Bovendien kunnen deze tips je ook helpen om een betere verkoopprijs te krijgen. Hieronder volgen enkele tips:

 • Grondige reiniging: Een schoon huis toont beter aan potentiële kopers. Kijk eens kritisch naar je huis en doe een grondige schoonmaak. Investeer zonodig in een professionele schoonmaakdienst.
 • Lichte opknapbeurt: Eenvoudige verbeteringen zoals het opnieuw schilderen van muren, of het repareren van lekkende kranen en piepende deuren, kunnen een groot verschil maken bij de eerste indruk van potentiële kopers.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis te fotograferen. Kwalitatief hoogwaardige foto's kunnen de aandacht van potentiële kopers trekken en hen verleiden om een bezichtiging in te plannen.
 • Prijsstelling strategie: Prijzen is een kunst. Te hoog en je schrikt kopers af; te laag en je laat geld liggen. Een ervaren makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste prijsstrategie.
 • Wettelijke documentatie: Zorg ervoor dat alle benodigde documentatie, zoals het Energielabel en de lijst van roerende zaken, in orde is voordat je je huis op de markt brengt.

Ontdek jouw stappenplan in Hazerswoude-Dorp:

 • Het stappenplan biedt een duidelijk overzicht voor de verkoop van jouw woning
 • Je voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij het regelen van de verkoop
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hazerswoude-Dorp?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hazerswoude-Dorp kost je als verkoper gemiddeld € 7.201. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hazerswoude-Dorp In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 514.726) € 5.508
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.201

Kosten van makelaars in Hazerswoude-Dorp

Als je overweegt je huis in Hazerswoude-Dorp te verkopen, is het goed om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. De tarieven kunnen verschillen per makelaar en worden vaak uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van de woning, dit noemen we de courtage. Gemiddeld ligt dit courtagepercentage in Nederland op 1,07%.

Met een gemiddelde verkoopprijs van woningen in Hazerswoude-Dorp van € 514.726, betekent een courtage van 1,07% dat je gemiddeld € 5.508 kwijt bent aan makelaarskosten. Let wel, makelaars verschillen niet alleen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars doen alles voor je, terwijl je bij anderen zelf nog bepaalde handelingen moet verrichten.

Lees meer over makelaars in Hazerswoude-Dorp.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als woningverkoper in Hazerswoude-Dorp krijg je te maken met onderhoudskosten. Hieronder vallen eventuele reparaties en verbeteringen aan je huis die je maakt om een aantrekkelijker beeld naar kopers te creëren. Denk aan het schilderen van muren, vervangen van een oude keuken of het aanleggen van een nieuwe tuin.

Deze kosten zijn belangrijk omdat ze de waarde van jouw woning kunnen verhogen. Het is een investering die zich terugbetaalt bij de verkoop. Ook vergroot het de kans om sneller te verkopen omdat jouw woning in betere staat is dan vergelijkbare huizen op de markt.

Kosten energielabel

Het is verplicht om bij de verkoop van jouw woning een geldig energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. De kosten hiervan worden bepaald door de aanbieder die je kiest en de grootte van je huis. Dit is dus een extra kostenpost waar je rekening mee moet houden.

Waarom zijn deze kosten belangrijk? Een energielabel laat aan de koper zien hoe energiezuinig de woning is. Een energiezuinig huis kan aantrekkelijk zijn voor kopers omdat het kan leiden tot lagere energiekosten op termijn. Het kan dus in jouw voordeel werken bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Hazerswoude-Dorp?

Is februari 2024 een geschikt moment om je huis in Hazerswoude-Dorp te verkopen? Die vraag kan onzekerheid geven, dat is logisch. Wat als jouw twijfels onnodig zijn en de markt daadwerkelijk in jouw voordeel staat? Een lokale makelaar kan je snel inzicht geven in hoe jouw woning er momenteel voor staat in de woningmarkt en wat de verkoopkansen zijn.

Daarom, als je overweegt om te verkopen kan het een slim idee zijn om nu actie te ondernemen. Wees gerust, uitstel kan ook resulteren in gemiste kansen. De huidige woningmarkt in Hazerswoude-Dorp kan in jouw voordeel werken. Verzilver je kans en ontdek met hulp van een makelaar wat de mogelijkheden zijn voor de verkoop van jouw woning!

Vergelijk makelaars in Hazerswoude-Dorp Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is uitgerust met een handig en helder stappenplan. Dit stappenplan is ontwikkeld met het oog op jouw verkoopproces, en helpt met het snel en efficiënt navigeren door alle facetten van het woning verkopen. Zo is het onmogelijke mogelijk geworden - het complete verkoopproces, plaats vinden in een enkel, overzichtelijk geheel. Geen verdwaalde informatie of vergeten stappen, alles is aan gedacht. En het mooiste is, het gebruik van het stappenplan is volledig kosteloos.

Vergelijk lokale makelaars

Voor maximale controle verzekert Huis Verkopen compleet inzicht in de prestaties van alle makelaars in Hazerswoude-Dorp. Deze statistieken maken het vergelijken van makelaars op basis van snelheid en verkoopopbrengst een fluitje van een cent. Zo vind je altijd de beste makelaar voor jou.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je flink op kosten besparen. Het stappenplan geeft je de mogelijkheid om dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo zorg je dat je nooit te veel betaalt.

100% objectief en onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en strijdt tegen misinformatie in de markt. Als grootste platform op het gebied van verkoopondersteuning, zetten we ons in voor de belangen van verkopers en staan we altijd aan jouw kant.

Overzicht behouden

Met Huis Verkopen behoud je altijd het overzicht. Ons interactieve stappenplan helpt je om te weten waar je rekening mee moet houden, en je vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo regel je alles op één plek en blijf je geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hazerswoude-Dorp

De waarde van je huis in Hazerswoude-Dorp kun je bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Deze onafhankelijke expert kan rekening houden met verschillende factoren zoals de locatie, de staat van je huis en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt.

Je kunt een goede makelaar vinden in Hazerswoude-Dorp door het vergelijken van makelaars met behulp van onze tool. Hiermee kun je makelaarsquisarissen, diensten en beoordelingen vergelijken om de beste keuze te maken.

Om je huis in Hazerswoude-Dorp snel te verkopen, is het belangrijk om je huis goed voor te bereiden op bezichtigingen. Ook is het nuttig om te weten op welke manier je jouw woning het beste kunt presenteren. Bekijk hier onze tips om je huis snel te verkopen.

Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om rekening te houden met diverse aspecten zoals de juiste prijsbepaling, de presentatie van je huis, en de keuze voor een geschikte makelaar. Met ons praktische stappenplan hak je geen knopen door zonder hier goed over na te denken.

De kosten van het verkopen van een huis in Hazerswoude-Dorp kunnen variëren en hangen af van zaken zoals de makelaarscommissie, verkoopkosten en mogelijke reparatie- of verbeterkosten. Wij hebben alle belangrijke informatie over kosten voor je op een rijtje gezet.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen