Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ederveen

Op zoek naar informatie over de vastgoedmarkt in Ederveen? De huidige situatie is bijzonder interessant. Zoals de meest actuele cijfers laten zien, juni 2024, is er sprake van een fluctuerende markt met betrekking tot onder andere vraagprijzen en het aantal woningverkopen. Op deze pagina vind je alle relevante gegevens die je helpen om jouw woning in Ederveen succesvol te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ederveen

"De gemiddelde verkoopprijs in Ederveen is in de laatste 3 maanden € 628.703 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 562.687 euro." Dit laat zien dat de vraagprijs meestal iets hoger ligt dan wat er uiteindelijk voor een huis betaald wordt. Hierop anticiperen kan een sterke strategie zijn als je je huis wilt verkopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer informatie:

Huizenprijzen in Ederveen

Afgelopen 3 maanden

€ 292.000
€ 485.000
€ 679.000

Ben je benieuwd naar de huidige waardeontwikkeling per vierkante meter in Ederveen? Dit gegeven biedt onmiskenbare waardevolle inzichten omtrent de woningmarkt en kan van pas komen bij het plannen van toekomstige transacties. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ederveen ligt momenteel op € 5.455. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer gedetailleerde informatie over de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter:

Huizenprijzen in Ederveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 4.100
€ 5.600

Prijsontwikkeling Ederveen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Ederveen voortdurend in beweging geweest. De exacte details en nuances van deze beweging zijn duidelijk te zien in de volgende grafiek:

Voordat we deze trends analyseren, is het goed om te vermelden dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 628.703 was. Laten we nu de ontwikkeling van de huizenprijs in Ederveen in de afgelopen 12 maanden gedetailleerd bekijken:

Wat is mijn woning in Ederveen waard?

Het besluit om je huis in Ederveen te verkopen, hangt vaak samen met de potentieel te behalen verkoopopbrengst in de huidige woningmarkt. Inzicht krijgen in de woningwaarde is dus bijzonder relevant in dit proces. Wat je huis op dit moment in Ederveen echt waard is, kan op meerdere manieren worden bepaald.

Overweeg je om jouw woning te verkopen? Dan is het zinvol om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Deze inschatting geeft je een gedegen uitgangspunt voor jouw eventuele verkoopplannen. Bovendien wordt je gematcht met een ervaren makelaar, wat fijn is voor de rest van het proces.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat een deskundige naar je woning kijkt en de waarde daarvan inschat. Maar het is slim om bij meerdere makelaars een waardebepaling aan te vragen. Het kan namelijk zijn dat de geschatte waarde per makelaar enigszins varieert. Dit kann je bij het aanvraagformulier aangeven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opvallend dat de prijzen op de woningmarkt geen uniform beeld vormen, maar aanzienlijk variëren per locatie. In de buurt van Ederveen tonen de vastgoedprijzen bijvoorbeeld een opmerkelijk contrast met de prijzen in Ederveen zelf:

Dit verschil in vastgoedprijzen is alleen zichtbaar door de vergelijking met andere gemeenten, wat helpt bij het vormen van een realistisch beeld van de huidige woningmarkt. Bekijk het zelf in de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Ederveen

Als je van plan bent om je huis in Ederveen te verkopen, is het zoeken naar een sterke makelaar een belangrijk eerste stap. Er zijn talrijke makelaars in Ederveen die sterk variëren in hun prestaties. Bijvoorbeeld op het vlak van snelheid van verkopen, behaalde verkoopprijs en klanttevredenheid. Elk van deze punten kan een sterke invloed hebben op jouw verkoopervaring.

De keuze voor de juiste makelaar in Ederveen kan je veel voordelen bieden. Het kan een positieve impact hebben op hoe snel je huis verkocht wordt en tegen welke prijs. Het is dan ook de moeite waard om de verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de beste fit voor jouw situatie kunt vinden.

Vergelijk makelaars in Ederveen Of lees meer over makelaars in Ederveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ederveen

Courtages spelen een sleutelrol bij de kosten van het verkopen van je huis. Makelaars brengen meestal een percentage van de verkoopprijs van een huis in rekening als courtage. In Ederveen is dit gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs. Echter, dit percentage kan per makelaar verschillen, afhankelijk van hun diensten en ervaring.

Bij het kiezen van een makelaar, neem je best niet enkel de courtage in overweging. Het is even belangrijk om naar kwaliteiten zoals lokale marktkennis, ervaring, en communicatieve vaardigheden te kijken. Daarnaast krijg je te maken met andere kosten bij de verkoop van je huis, zoals notariskosten en kosten voor het energielabel. Informeer jezelf van tevoren goed over al deze kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ederveen

In Ederveen zijn er momenteel 949 koopwoningen. Elk van deze woningen kan een andere bestemming hebben. Zo kan je woning eventueel worden omgevormd tot bedrijfsruimte, vakantiewoning of zelfs meerdere kleinere wooneenheden. Met zoveel verschillende opties, ben je in de gelegenheid om een verkoopkeuze te maken die perfect past bij je huidige en toekomstige plannen.

Aantal verkochte woningen in Ederveen

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Ederveen woningen op de markt aangemeld en verkocht. De aanmeldingen zijn de woningen die te koop zijn gezet en de transacties duiden op de daadwerkelijk verkochte huizen. Het aantal gerealiseerde verkooptransacties in Ederveen is 21. In de onderstaande grafiek krijg je meer inzicht in de details van de woningmarkt in Ederveen:

Ben je van plan jouw huis in Ederveen te verkopen?

Aan het verkopen van je huis in Ederveen zijn tal van zaken verbonden waar je het beste rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een correcte waardebepaling van de woning door een makelaar en het aanvragen van een actueel energielabel. Maar ook zaken zoals de verschillende makelaarstarieven en de algemene kosten die gemoeid gaan met de verkoop spelen een belangrijke rol.

Om soepel en georganiseerd door dit verkoopproces heen te gaan, is het verstandig gebruik te maken van een stappenplan. Dit helpt je het overzicht te houden van alle te ondernemen acties, van het aanvragen van verkoopadvies bij een makelaar tot het uiteindelijk afronden van de verkoop. Met een goede planning en voorbereiding ben je ervan verzekerd dat je niks over het hoofd ziet en dat de verkoop van je huis in Ederveen succesvol verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Ederveen is continu in ontwikkeling. De meest recente woningmarktcijfers van deze energieke regio zijn op deze plek te raadplegen. Waarom is dit nuttig, vraag je je misschien af? Deze cijfers leveren bruikbare inzichten op en kunnen helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Bijvoorbeeld als je overweegt om je jouw huis te verkopen; een actueel beeld van de markt kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Vergemakkelijking van je huis verkoopproces

De website HuisVerkopen.nl helpt je op verschillende manieren bij de verkoop van je woning. Je kunt bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste makelaar in Ederveen te vinden. Wil je meer besparen op jouw verkoop? Dan kun je makelaarstarieven opvragen via deze link. Het online platform van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en moderne manier alles regelt voor de verkoop van je huis, terwijl je er zeker van kunt zijn dat je niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen