Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Espel

In Espel heb je te maken met een uitdagende huizenmarkt. Hier is het verkopen van je huis geen eenvoudige opgave. Met actuele woningprijzen, vraagprijzen, het aantal transacties en andere relevante vastgoedcijfers, ondersteunt deze pagina je bij het succesvol aanbieden van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Espel

De gemiddelde verkoopprijs in Espel is in de laatste 3 maanden € 332.402 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 287.000 euro. Aangezien de vraagprijs over het algemeen hoger is, betekent dit simpelweg dat kopers onderhandelen over de prijs of dat verkopers hun verwachtingen bijstellen. Onderstaande grafiek visualiseert deze ontwikkeling perfect. Verdiep je in wat deze cijfers voor jou kunnen betekenen:

Huizenprijzen in Espel

Afgelopen 3 maanden

€ 64.000
€ 223.000
€ 382.000

Een boeiend aspect om te overwegen bij de woningmarkt van Espel is de waarde per vierkante meter. Want, door de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te bekijken, krijg je een concreter beeld van de vastgoedwaarde in dat gebied. Momenteel ligt deze waarde in Espel op € 3.033 euro per m2. Ontdek hieronder de nodige details via een visuele weergave van zowel de recente verkoop- als vraagprijzen per vierkante meter in Espel voor de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Espel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Espel laatste 12 maanden

In de woningmarkt is het altijd interessant om naar prijsontwikkelingen te kijken. De trendlijn van de huizenprijzen in Espel geeft ons een idee van de algemene beweging op de markt, zonder specifieke interpretaties te maken over de toekomstige richting.

Zo was de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Espel afgelopen maand € 332.402. Dit is een objectief feit dat een onderdeel kan zijn van je informatievoorziening. Voor meer inzicht, hier is de prijsontwikkeling van de huizenprijzen in Espel van het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Espel waard?

De woningwaarde van jouw huis in Espel wordt bepaald door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ligging, de staat van het huis, het bouwjaar en actuele ontwikkelingen in de huizenmarkt. Maar ook zaken zoals de vraag en aanbod in de regio spelen een rol.

Als je exact wilt weten wat de waarde van jouw huis is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste optie. Dit kan een goed startpunt zijn voor de verkoopbeslissing of het geeft je een duidelijk beeld van de actuele waarde als je nog twijfelt over de verkoop. Voor zo'n gratis waardebepaling kun je terecht op de volgende pagina.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar gratis bij je thuis komt voor een inschatting van de waarde. Het voordeel hierbij is dat er ook fysiek naar de staat van de woning gekeken wordt, wat een online tool niet mogelijk kan maken. Zo krijg je een realistischer en onafhankelijk beeld van je woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt kent veel fluctuaties en deze zijn vaak lokaal van aard. Om een helder beeld te vormen van de huidige woningmarkt, is het van belang om niet alleen te kijken naar de huizenprijzen in een specifieke plaats zoals Espel, maar ook om deze te vergelijken met omliggende regio's.

Deze vergelijking kan meer inzicht geven in de huidige stand van zaken en biedt daarmee een completer overzicht van de woningmarktcijfers. Hieronder laten we zien hoe de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in Espel zich verhouden ten opzichte van de prijzen in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Espel

Het kiezen van de juiste makelaar in Espel kan soms een uitdaging zijn, vooral omdat hun successtatistieken aanzienlijk kunnen variëren. Het aantal succesvolle verkooptransacties, de tijd die nodig is om een huis te verkopen, en de verkoopprijzen die ze weten te realiseren zijn maar een paar voorbeelden van belangrijke verschillen.

Je wil natuurlijk de meest geschikte makelaar vinden die het best bij jouw specifieke behoeftes past. Een handig hulpmiddel voor het vinden van de ideale makelaar voor jouw situatie is onze vergelijkingstool. Met deze tool kun je gemakkelijk makelaars vergelijken om de keuze wat eenvoudiger te maken.

Vergelijk makelaars in Espel Of lees meer over makelaars in Espel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Espel

De courtages die makelaars in Espel hanteren kunnen sterk verschillen. Gemiddeld vragen makelaars in Espel een courtage van 1,18% over de verkoopprijs van een woning. Met een gemiddelde verkoopprijs van woningen in Espel van € 332.402, dien je dus rekening te houden met aanzienlijke makelaarskosten. Kijk echter verder dan enkel de kosten, het is voornaam wat de makelaar je oplevert.

Het is handig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken om tot een weloverwogen keuze te komen. Via de gratis tool op onze site kan je eenvoudig tarieven opvragen bij diverse makelaars in Espel en omgeving. Zij informeren je dan persoonlijk over hun tarieven, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten en eventuele verschillen daartussen. Onthoud dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste keuze is. Het is belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Espel

Espel, een plaats die bekend staat om zijn stabiele woningmarkt, heeft een beperkt aantal koopwoningen beschikbaar. Dit aantal is vastgesteld op 483. Het is belangrijk te realiseren dat er op dit moment slechts een klein gedeelte van deze woningen te koop staat. Daarmee biedt het de perfecte gelegenheid voor jouw huis om op te vallen en de aandacht van potentiële kopers te trekken. Onder deze omstandigheden, zou je woning zonder twijfel in de schijnwerpers staan.

Aantal verkochte woningen in Espel

In het afgelopen jaar is er in Espel een activiteit op de woningmarkt te zien. De woningen die op de markt beschikbaar kwamen, oftewel de 'aanmeldingen', en de daadwerkelijk 'verkochte' woningen, de 'transacties', tonen deze activiteit. Het aantal woningen dat in Espel verkocht is in de afgelopen 12 maanden komt overeen met 10. Het is mogelijk dat een woning verkocht is in een maand die later is dan de maand waarin deze aangemeld is. De onderstaande grafiek laat het aantal aanmeldingen en transacties in het afgelopen jaar in Espel zien:

Ben je van plan jouw huis in Espel te verkopen?

Als je van plan bent om je woning in Espel te verkopen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het bepalen van een goede prijs, het in orde maken van alle benodigde documentatie en het zorgvuldig voorbereiden van bezichtigingen. Belangrijk is ook om te denken aan de presentatie van je huis, zowel online als offline.

Om de verkoop van je huis in goede banen te leiden, kan een gedetailleerd stappenplan bijzonder handig zijn. Zo’n stappenplan kan je beginnen met het regelen van een energielabel voor je woning, gevolgd door het selecteren van een makelaar die past bij jouw wensen. Niet te vergeten, een verhuisbedrijf kan je ook ondersteunen in het proces. Het hanteren van een gestructureerd plan zoals dit kan je gemoedsrust bieden en tegelijkertijd een succesvolle verkoop waarborgen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Alle informatie op Huis Verkopen wordt met de grootste aandacht samengesteld om je zo nauwkeurig mogelijk te informeren over de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Espel. Terwijl jij je overweegt jouw woning te verkopen, doen wij ons best om woningcijfers actueel te houden. Zo verzekeren we je dat je steeds bent voorzien van de meest recente informatie, een cruciaal aspect bij het selecteren van het geschikte verkoopmoment voor jouw woning.

Voordelen van Huis Verkopen

Wanneer je Huis Verkopen gebruikt om de verkoop van je woning te regelen, zul je snel ontdekken hoe veelzijdig ons platform is. Van handige tools zoals een gratis waardebepaling en een vergelijkingstool voor makelaars tot het makkelijk opvragen van makelaarstarieven. Met Huis Verkopen wordt het regelwerk rond de verkoop van je woning peanuts. Wij helpen je bij het vinden van de beste lokale makelaars en bij het plannen van ideale verkoopmomenten. En dit alles op een moderne en gebruikersvriendelijke manier! Jouw tevredenheid is onze grootste drijfveer.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen