Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Herpen

Als jij je huis wilt verkopen in Herpen, is het handig om op de hoogte te zijn van de huidige woningmarkt. Maak kennis met relevante statistieken en actuele vastgoedcijfers juli 2024: ontdek alles over woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Met deze informatie sta je als woningverkoper sterker in je onderhandelingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Herpen

De gemiddelde verkoopprijs in Herpen is in de laatste 3 maanden € 507.352 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 588.333 euro. Deze cijfers bieden inzicht in de actuele stand van zaken op de huizenmarkt in Herpen. Het vergelijken van deze twee prijzen biedt je de kans om de verhouding tussen de prijs die men vraagt en die daadwerkelijk betaald wordt te bestuderen. Bekijk de grafiek hieronder om deze prijsontwikkeling nog beter te begrijpen:

Huizenprijzen in Herpen

Afgelopen 3 maanden

€ 202.000
€ 420.000
€ 638.000

De volgende grafiek toont de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Herpen over de afgelopen drie maanden. Hiermee krijg je een helder inzicht in de huidige prijsniveaus op de lokale woningmarkt. Verfijn je kennis en begrip van de huidige situatie in Herpen met deze belangrijke gegevens:

Huizenprijzen in Herpen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.700

Prijsontwikkeling Herpen laatste 12 maanden

In de woningmarkt zijn er veel factoren die de prijs beïnvloeden. Een blik op de ontwikkeling van de huizenprijzen in Herpen kan inzicht bieden in de tendensen op de lokale markt.

Wat de huizenprijzen betreft, zien we dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Herpen afgelopen maand € 507.352 bedroeg. Kijk met ons mee naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Herpen waard?

De woningwaarde van jouw huis in Herpen is voornamelijk afhankelijk van een aantal factoren. Enkele belangrijke elementen zijn de staat van het huis, de grootte, het aantal kamers en de locatie van de woning. Ook recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt spelen een significante rol bij het bepalen van jouw woningwaarde.

Wanneer je precies wilt weten hoeveel jouw woning waard is, is het aanbevolen om een gratis waardebepaling aan te vragen. Zo'n waardebepaling kan een ideaal startpunt zijn wanneer je overweegt de woning te gaan verkopen of wanneer je wilt inschatten of verkoop nu zinvol is. Via deze link kan je eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen.

Als onderdeel van de gratis waardebepaling komt een professional bij je thuis om de waarde van jouw woning te bepalen. Dit is volledig kosteloos en biedt tal van voordelen. Een belangrijk voordeel is dat een verkoopmakelaar een deskundige is op dit gebied en daarom een nauwkeurige schatting kan maken. Bovendien kan die je met raad en daad ter zijde staan bij vervolgstappen in het eventuele verkoopproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een bekend gegeven dat er aanzienlijke verschillen kunnen optreden in de woningmarktcijfers en huizenprijzen, afhankelijk van de locatie. Herpen is hierop geen uitzondering en de huizenprijzen kunnen dan ook aanzienlijk verschillen met omliggende plaatsen. Door ook de ontwikkeling van de vastgoedprijzen in andere gemeenten op te nemen, wordt er een breder marktbeeld geschetst:

Dit helpt om een meer holistisch beeld te krijgen van het huidige marktbeeld. Blijf deze pagina voortdurend bijwerken en raadplegen voor de nieuwste woning- en vastgoedcijfers - inclusief visuele data in de vorm van de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Herpen

Waar je rekening mee moet houden is dat er verschillen zijn in de statistieken van makelaars in Herpen. Verschillen in dienstverlening, aanpak en kosten. Iedere makelaar biedt op zijn eigen manier zijn diensten aan, en heeft daarmee een unieke aanpak voor de verkoop van jouw woning. Dit kan resulteren in verschillen in snelheid en opbrengst van de verkoop. Ook de kosten voor de dienstverlening van makelaars varieert sterk.

Je realiseert je misschien niet direct hoeveel impact het kiezen van een passende makelaar kan hebben. Het kan je niet alleen stress besparen, maar ook tijd en mogelijk kosten. Het vergelijken van verschillende makelaars helpt je bij het vinden van een makelaar die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen. De juiste makelaar heeft de potentie om het verschil te maken in jouw huisverkoop ervaring.

Vergelijk makelaars in Herpen Of lees meer over makelaars in Herpen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Herpen

Courtages spelen een flinke rol bij het verkopen van een huis. In Herpen bedragen de gemiddelde courtagepercentages van makelaars rond de 1,15% van de verkoopprijs. Dit betekent dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van € 507.352 al gauw rekening moet houden met makelaarskosten van € 5.835.

Als je een huis wilt verkopen in Herpen, is het verstandig om de tarieven van verschillende makelaars goed met elkaar te vergelijken. Je kunt dit heel eenvoudig doen door de makelaarstarieven in Herpen op te vragen. Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je dat je onnodig te veel betaalt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Herpen

In het charmante dorp Herpen bestaat de meerderheid van de beschikbare woningen uit koopwoningen, weergegeven door het getal 815. Maar ondanks deze overwegend koopgerichte woningmarkt, zie je ook nog andere vormen van woningen verschijnen. Zo zijn er (sociale) huurwoningen terug te vinden en panden met een specifiekere bestemmingsplanning. Ondanks dat het overwegend een koopwoningenmarkt is, biedt Herpen dus diverse keuzemogelijkheden voor eenieder die er zijn of haar thuis van wil maken.

Aantal verkochte woningen in Herpen

In de laatste 12 maanden is er in Herpen een verandering geweest in het aantal aangemelde woningen evenals in het aantal transacties. Aanmeldingen zijn woningen die recent in de verkoop zijn geplaatst en transacties verwijzen naar de daadwerkelijk verkochte woningen. Het precieze aantal verkochte huizen in deze periode is 29. Bekijken we dit aantal, te zien in onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Herpen te verkopen?

Denk je erover om jouw huis in Herpen te gaan verkopen? Dat is een grote beslissing met veel stappen die goed geregeld moeten worden. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, helpt Huis Verkopen je graag met een handig stappenplan op maat voor jouw situatie.

Elke stap in het verkoopproces is vanzelfsprekend belangrijk, maar vooral het kiezen van een betrouwbare makelaar komt met uitdagingen. Daarom is het van groot belang om je goed te laten informeren bij het nemen van besluiten. Bovendien, het correct regelen van iedere stap verhoogt de kans om jouw huis tegen de hoogst mogelijke verkoopprijs te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de voortdurende veranderingen in de woningmarktcijfers van Herpen. Op deze plek zorgen we ervoor dat alle relevante nummers en feiten actueel zijn. Deze stroom van woningmarktinformatie kan je helpen bij het maken van gedegen verkoopbeslissingen. Je krijgt een heldere kijk op de huidige marktsituatie, wat een waardevolle ondersteuning kan zijn als je bijvoorbeeld overweegt om je woning te verkopen.

Maximale verkoopvoordelen met HuisVerkopen.nl

Voorbereiden op het verkopen van je woning kan een lastige taak zijn. Maar geen zorgen, HuisVerkopen.nl is hier om je te helpen. Handige tools zoals het aanvragen van een gratis waardebepaling en het vergelijken van verschillende makelaars, zorgen ervoor dat je met gemak de beste makelaar in Herpen vindt. Wil je besparen op makelaarskosten? Het opvragen van makelaarstarieven is zo gepiept. Plus, met een handig stappenplan ontwikkel je een gedegen verkoopstrategie voor je woning. Kortom, bij HuisVerkopen.nl krijg je slim verkooptips en voorkom je dat je essentiële stappen in het verkoopproces over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen