Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Spaarndam

Als je overweegt om je huis in Spaarndam te verkopen, wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de huidige staat van de lokale huizenmarkt. In februari 2024 biedt deze pagina je relevante statistieken om je te informeren over de meest recente vastgoedcijfers. Hierbij moet je denken aan gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen, het aantal woningtransacties en nog veel meer.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Spaarndam

De gemiddelde verkoopprijs in Spaarndam is in de laatste 3 maanden € 620.071 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 689.857 euro. Deze verkoop- en vraagprijzen zijn indicatief voor de staat van de huidige woningmarkt. In de onderstaande grafiek zijn de verkoopprijzen en vraagprijzen in Spaarndam van de afgelopen 3 maanden zichtbaar, hierdoor krijg je een helder beeld van de huidige woningmarkt:

Huizenprijzen in Spaarndam

Afgelopen 3 maanden

€ 341.000
€ 540.000
€ 740.000

Bij het beoordelen van woningprijzen in Spaarndam speelt de waarde per vierkante meter een belangrijke rol. Als je de oppervlakte van jouw woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, verschijnt er een tekenend beeld van het potentiële verkoopproces. Hieronder staat een grafiek met de recente trends in verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter. Deze bieden een realistische indicatie voor de verkoop van jouw huis. :

Huizenprijzen in Spaarndam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.800
€ 4.600

Prijsontwikkeling Spaarndam laatste 12 maanden

Het volgen van de marktbewegingen van een specifieke locatie, zoals Spaarndam, kan nuttig zijn wanneer je overweegt om je huis te verkopen. De prijzen van huizen in deze regio hebben zich in de afgelopen 12 maanden op een bepaalde manier ontwikkeld. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 620.071. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Spaarndam waard?

Wanneer je op het punt staat om jouw huis in Spaarndam te verkopen, speelt de mogelijke opbrengst een grote rol. De huidige woningmarkt is tenslotte bepalend voor de waarde van jouw woning. Het goed inschatten van deze waarde is van vitaal belang bij de verkoop.

Twijfel je over de verkoop van jouw woning vanwege de huidige marktwaarde? Dan zou een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar een goede stap zijn. Zo krijg je een realistisch beeld van wat je woning in de huidige markt kan opbrengen.

Bij de gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om een inschatting te maken van de marktwaarde van jouw woning. Dit neemt gemiddeld 30 minuten in beslag. Overweeg trouwens om meerdere makelaars die waardebepaling te laten uitvoeren. Elke makelaar kijkt net even anders, dus de geschatte waarde kan per makelaar verschillen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de woningmarkt zich ontwikkelt in verschillende delen van het land? De cijfers kunnen aanzienlijk variëren, met name als we de woningprijzen in Spaarndam vergelijken met die in omliggende regio's.

Om een grondig inzicht te krijgen in het huidige marktlandschap, is het aan te raden om eveneens de vastgoedprijzen in andere gemeenten te bekijken. Onderstaande grafieken bieden een helder overzicht van hoe de huizenprijzen in Spaarndam zich verhouden tot andere vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Spaarndam

Zoek je een makelaar in Spaarndam om je huis te verkopen en weet je niet waar je op moet letten? De keuze kan uitdagend zijn, omdat makelaars behoorlijk kunnen verschillen. Denk hierbij aan uiteenlopende courtagekosten, variërende dienstenpakketten en een ongelijke lokale kennis en netwerken. Maar gelukkig kan dit proces een stuk makkelijker verlopen dan je denkt.

Het kiezen van de juiste makelaar in Spaarndam kan een groot verschil betekenen voor je verkoopproces. Van een hogere verkoopprijs tot een snellere verkoop, een goede makelaar kan je helpen om het beste uit de deal te halen. Een tip voor het maken van een goede keuze is om makelaars te vergelijken, zodat je kunt zien welke het beste past bij jouw behoeften en verwachtingen.

Vergelijk makelaars in Spaarndam Of lees meer over makelaars in Spaarndam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Spaarndam

Wanneer je jouw woning op de markt wilt zetten, is het belangrijk om te weten dat courtages een grote rol spelen in de vastgoedwereld. Het gemiddelde tarief van makelaars in Spaarndam ligt rond de 1,14% van de verkoopprijs. Maar laat je niet alleen leiden door het courtagepercentage. Net zo belangrijk is te bekijken wat de makelaar precies voor dit bedrag gaat doen en wat hij je uiteindelijk oplevert.

Overweeg verder welke diensten en expertise je precies nodig hebt en of deze bij dat tarief inbegrepen zijn. Hoe beter de dienstverlening aansluit op jouw behoeften, des te meer waarde je uit je samenwerking met de makelaar kunt halen. Het is zeker nuttig om in het overzicht van alle kosten te duiken die komen kijken bij de verkoop van je woning. Hier zie je wat er allemaal bij de verkoop van een huis komt kijken, zodat je weet waaraan je wilt dat de makelaar zijn tijd besteedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Spaarndam

In Spaarndam is het totale aantal koopwoningen . Echter, slechts een klein percentage van deze woningen staat op elk gegeven moment op de markt. Als potentiële woningverkoper speelt deze schaarste in je voordeel: het beperkte aanbod kan de vraag, en daarmee de prijs van jouw woning, versterken.

Ben je van plan jouw huis in Spaarndam te verkopen?

Overweeg je de verkoop van je huis in Spaarndam? Een goede voorbereiding is het halve werk en op de website van Huis Verkopen vind je handige hulpmiddelen om dit proces soepel te laten verlopen. Je vindt hier een gedetailleerd stappenplan dat je gidst door alle aspecten van de verkoop, van het regelen van een energielabel tot het uitkiezen van een verhuisbedrijf.

Vergeet niet, een doordachte keuze maken voor een makelaar kan een groot verschil maken voor de uitkomst van de verkoop. Evalueer meerdere makelaars, hun tarieven, hun marktkennis en hun verkoopstrategie. Zorg dat je elk aspect van het verkoopproces zorgvuldig regelt, een gedegen voorbereiding kan je veel tijd, stress en mogelijk zelfs heel wat euro's besparen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is goed om te weten dat de huizenprijzen in Spaarndam constant veranderen. Op deze plek worden dagelijks de meest recente gegevens over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen bijgehouden. Daarom, als je erover denkt om je huis te verkopen, kun je met de actuele informatie op deze pagina jouw beslissing baseren.

Verkoop je woning eenvoudig met HuisVerkopen.nl

Bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van je woning kan HuisVerkopen.nl je op allerlei manieren ondersteunen. Denk aan het aanvragen van een gratis waardebepaling of het vergelijken van lokale makelaars om de beste deal te krijgen. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten. Ook biedt HuisVerkopen.nl een duidelijk stappenplan voor de verkoop van je woning, zodat je precies weet wat je moet doen om je huis succesvol te verkopen. Daarnaast is er een scala aan aanvullende diensten die je eenvoudig kunt regelen via de website, zoals een verhuizer, een ontruimer en woningstyling. Met HuisVerkopen.nl ben je verzekerd van een soepele verkoop van jouw woning in Spaarndam.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen