Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Terheijden

De huizenmarkt in Terheijden kent nuances die je moet begrijpen als je overweegt je huis te verkopen. Het monitoren van de trends, zoals veranderingen in vraag en aanbod, verkoopprijzen en transactieaantallen tot juni 2024 kan je inzicht geven in de beste strategie. Bekijk deze statistieken en cijfers om je volgende stap te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Terheijden

De gemiddelde verkoopprijs in Terheijden is in de laatste 3 maanden € 560.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 508.666 euro. Om een beter inzicht te krijgen in de huidige huizenmarktpraktijken in Terheijden, kun je de verkoop- en vraagprijs trends in de volgende grafiek bekijken:

Huizenprijzen in Terheijden

Afgelopen 3 maanden

€ 272.000
€ 441.000
€ 610.000

In de aansluitende grafiek wordt een overzicht gecreëerd voor de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Terheijden, van de afgelopen drie maanden. Een heldere kijk op de lokale woningmarktcijfers wordt hierdoor verschaft, om te beoordelen wat een gemiddelde vierkante meter in deze regio momenteel waard is:

Huizenprijzen in Terheijden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.600
€ 3.900

Prijsontwikkeling Terheijden laatste 12 maanden

Inzicht in de huizenmarkt is van groot belang wanneer je overweegt om je huis te verkopen. Het volgen van de prijsontwikkeling in Terheijden kan van grote waarde zijn. De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand bedraagt € 560.000. Zie hieronder hoe deze ontwikkeling zich het afgelopen jaar heeft bewogen ten opzichte van het landelijke gemiddelde:

Wat is mijn woning in Terheijden waard?

De beslissing om je bestaande woning in Terheijden te verkopen, hangt vaak samen met de potentiële opbrengst die het op de huidige woningmarkt kan inbrengen. De huidige woningmarkt is dan ook een belangrijke factor in dit besluit.

Overweeg je om je woning in Terheijden te verkopen? Een gratis waardebepaling van een makelaar is dan zeker iets om in overweging te nemen. Het helpt je namelijk om een duidelijk beeld te krijgen van wat je huis nu daadwerkelijk waard is.

De gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een professionele makelaar. Het kan echter verstandig zijn om meerdere makelaars te benaderen voor een waardebepaling omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Je kunt bij het aanvragen van de waardevaststelling aangeven dat je graag meerdere makelaars je huis wilt laten taxeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de veranderende woningmarkt kan je het overzicht weleens kwijt raken. Zeker wanneer je je realiseert dat er aanzienlijke verschillen zijn in de woningmarktcijfers per plaats. Kijk je alleen naar Terheijden, dan mis je het bredere perspectief:

Door ook de huizenprijzen van andere gemeenten in ogenschouw te nemen, ontstaat er een completer beeld van de huidige situatie. De onderstaande grafieken bieden inzicht in de trends en verhoudingen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Terheijden

In Terheijden zijn de prestaties van verkoopmakelaars zeer uiteenlopend. Wij houden als platform de cijfers van de woningmarkt en de statistieken van de makelaars in deze regio nauwgezet bij. Hierdoor weten we welke makelaars het beste presteren, een woning snel verkopen, een hogere verkoopprijs behalen, en hoeveel woningen ze gemiddeld verkopen. Met behulp van deze data kun je op ons platform de meest geschikte makelaar in Terheijden vinden middels vergelijking.

Het kiezen van de juiste makelaar in Terheijden kan een groot verschil maken. Veel meer dan je misschien denkt. Naast het feit dat sommige makelaars een hogere verkoopprijs kunnen behalen en woningen sneller kunnen verkopen, zorgen ze mogelijk ook voor een vlottere verkoopervaring. Vertrouw op onze gegevens en maak een weloverwogen keuze voor een makelaar die jouw belangen het beste kan behartigen.

Vergelijk makelaars in Terheijden Of lees meer over makelaars in Terheijden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Terheijden

Het is goed om te weten dat de makelaarscourtage die je betaalt bij de verkoop van je huis in Terheijden niet vast staat. Deze kan behoorlijk variëren, maar ligt gemiddeld rond 1,07% van de verkoopprijs. En met een gemiddelde verkoopprijs in Terheijden van € 560.000, kan zelfs een klein verschil in courtage al flink wat kosten.

Het is dus zeker verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Om je te helpen, kun je op onze website makelaarstarieven opvragen. Geselecteerde makelaars uit Terheijden en omgeving informeren je dan over hun tarieven, zodat je een goed beeld krijgt van wat er gemiddeld wordt gevraagd. Maar let op, naast het tarief zijn ook zaken als service, bereikbaarheid en presentatie van belang bij je keuze voor een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Terheijden

In Terheijden zijn in totaal 1939 koopwoningen. Echter komt slechts een fractie hiervan regelmatig in de verkoop. Deze vorm van schaarste kan in je voordeel werken als woningverkoper. De beperkte beschikbaarheid kan de interesse en daarmee de waarde van je woning verhogen, wat de kans op een succesvolle verkoop kan bevorderen.

Aantal verkochte woningen in Terheijden

Je bent op de juiste plaats als je interesse hebt in de woningmarkt van Terheijden. Gedurende de afgelopen 12 maanden zijn er verscheidene nieuwe aanmeldingen bijgekomen en woningen succesvol verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen zie je hieronder in de grafiek: 22:

Ben je van plan jouw huis in Terheijden te verkopen?

Wanneer je besluit jouw woning in Terheijden te verkopen, zijn er talrijke zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een energielabel, het nemen van de juiste beslissingen rond het prijspunt en het aantrekken van potentiële kopers. Ook de keuze van een competente makelaar kan een doorslaggevende factor zijn in het succes van jouw woningverkoop.

Een stappenplan is een nuttig hulpmiddel bij het aanpakken van deze uitdaging. Het kan je helpen om alle noodzakelijke stappen in het proces te organiseren en te begrijpen. Op onze website hebben we een stappenplan speciaal voor de verkoop van jouw woning in Terheijden. Dit plan dekt alle basisprincipes, van het regelen van je energielabel tot het selecteren van een verhuisbedrijf. Niettemin, het succes van de verkoop berust uiteindelijk op jouw inzet en voorbereiding.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Aangaande woningverkoop in Terheijden, is het een bekend feit dat de prijzen niet stagneren. De markt fluctueert en de vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, en aanmeldingen zijn constant in beweging. Op deze pagina houden we prijsontwikkeling consequent bij, waardoor je altijd op de hoogte bent van de meest recente situatie in jouw omgeving.

Profiteren van HuisVerkopen.nl diensten

Ontworpen voor woningeigenaren zoals jij, biedt HuisVerkopen.nl diverse hulpmiddelen voor een vlotte woningverkoop. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen en lokale makelaars vergelijken op basis van tarieven en diensten. Van het opvragen van tarieven tot het doorlopen van een uitgebreid stappenplan, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop van jouw woning is slechts een klik van je verwijderd.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen