Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Voorst

Wil je jouw huis verkopen in Voorst? Inzicht in de lokale vastgoedcijfers is dan erg waardevol. Zo tonen de statistieken tot en met mei 2024 een interessant beeld van de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen in Voorst. Ook krijg je informatie over het aantal transacties en de woningprijzen. Makelaars baseren hier vaak hun adviezen op. Bekijk hier de volledige details.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Voorst

De gemiddelde verkoopprijs in Voorst is in de laatste 3 maanden € 461.166 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 822.666 euro. Omdat de huizenprijzen in Voorst voortdurend veranderen, is het nuttig deze up-to-date informatie in de gaten te houden. Direct hieronder vind je een grafiek met de recente ontwikkelingen van de verkoop- en vraagprijzen in Voorst:

Huizenprijzen in Voorst

Afgelopen 3 maanden

€ -499.000
€ 187.000
€ 873.000

Aan het nadenken over de verkoop van je woning? De waarde per vierkante meter van je huis is iets om over na te denken. In Voorst bijvoorbeeld, ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 4.159. Dit soort kennis kan inzichten bieden in de lokale woningmarkt en je helpen een correcte prijsstelling te bepalen. Hieronder tonen we de recente ontwikkelingen van verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Voorst:

Huizenprijzen in Voorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.100
€ 4.300

Prijsontwikkeling Voorst laatste 12 maanden

Bij het overwegen van een huis verkopen in Voorst, doe je er goed aan om de ontwikkeling van de lokale huizenprijzen in overweging te nemen. De afgelopen 12 maanden geven hierin inzicht. Zo was de gemiddelde verkoopprijs vorige maand nog € 461.166. Om voor jezelf een duidelijk beeld te krijgen, volgt hieronder de grafiek met de woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Voorst waard?

De beslissing om je huis in Voorst te verkopen is vaak een complexe, die veelal afhangt van wat de woning in de huidige markt zou opleveren. Een grondig inzicht in de actuele woningmarkt en een realistische waardebepaling van je huis zijn hiervoor onontbeerlijk. Immers, je wilt weten wat je kunt verwachten aan mogelijke verkoopopbrengst.

Overweeg je de verkoop van je woning, dan is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een erkende makelaar een verstandige eerste stap. Een nauwkeurige waardebepaling helpt je om een gefundeerde beslissing te nemen en geeft je een duidelijk beeld van de potentiële opbrengsten van je woningverkoop.

Bij een gratis waardebepaling analyseert de makelaar diverse factoren zoals de staat van het huis, de locatie, de marktontwikkelingen en vergelijkbare woningen in Voorst. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten doen, aangezien de geschatte woningwaarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen kun je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is geen homogeen fenomeen, in elke plaats verschilt deze. De huizenprijzen zijn dan ook niet overal gelijk, zoals ook in en rondom Voorst. Zelfs tussen buurgemeenten zijn de verschillen soms significant.

Door de huizenprijzen te vergelijken in de omgeving - niet alleen in Voorst, maar ook in de omringende plaatsen - ontstaat er een realistischer beeld van de huidige woningmarkt. Deze informatie kan voor zowel kopers als verkopers bruikbare inzichten bieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Voorst

Je wilt natuurlijk een toppresterende makelaar voor de verkoop van jouw huis in Voorst. Wij zien uiteenlopende prestaties bij de lokale makelaars; sommigen blinken uit in snelheid van verkoop, terwijl anderen een sterke reputatie hebben in het onderhandelen over de beste verkoopprijzen. Aangezien elke woning en situatie anders is, is het belangrijk dat de gekozen makelaar goed bij jou past.

De keuze voor een goede makelaar in Voorst is cruciaal voor een succesvolle verkoop van je huis. Dit kan het verschil betekenen tussen een snelle verkoop tegen een aantrekkelijke prijs of een langdurig verkoopproces met wellicht teleurstellende resultaten. Het is dus verstandig om verschillende makelaars te vergelijken om de makelaar te vinden die het beste met jouw wensen en behoeften overeenkomt.

Vergelijk makelaars in Voorst Of lees meer over makelaars in Voorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Voorst

Je hebt besloten om je huis in Voorst te gaan verkopen en bent op zoek naar een goede makelaar. Ongetwijfeld vragen kom je dan voor de vraag te staan: wat zijn de kosten van een makelaar? Zeker in een plaats als Voorst kan dit sterk variëren. Het gemiddelde courtagepercentage in Voorst is 1,11%. Dat houdt concreet in dat dit percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis (gemiddeld € 461.166 in Voorst) naar de makelaar gaat.

Het advies is dan ook om niet klakkeloos voor de eerste de beste makelaar te kiezen. Let bij het selecteren van een makelaar niet alleen op de courtage, maar ook op de prijs/kwaliteit-verhouding. Wil je een goede vergelijking maken tussen de makelaarstarieven in Voorst en omgeving? Maak dan eens gebruik van de makelaarstarieven tool op onze website. Op basis van de informatie die je ontvangt, kun je een weloverwogen keuze maken voor de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Voorst

In het schilderachtige Voorst tref je een diversiteit aan woningen aan, waarvan een beperkt gedeelte is toegewezen aan de sociale huur. Echter, het leeuwendeel van de woningen hier betreft koopwoningen. De exacte aantal koopwoningen schommelt, maar je kunt ervan uitgaan dat het overgrote meerderheid hiervan koopwoningen zijn, namelijk 749!

Aantal verkochte woningen in Voorst

In de afgelopen 12 maanden is er in Voorst een wisselend aantal woningen aangemeld en verkocht. Er zijn perioden van actieve aanmeldingen geweest, waarin veel woningen in de verkoop werden geplaatst. Daarnaast laat de 19 zien hoeveel woningen er daadwerkelijk verkocht zijn. Voor gedetailleerde cijfers per maand en jaar bekijk je de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Voorst te verkopen?

Ben je van plan jouw huis in Voorst in de verkoop te zetten? Dan sta je voor een proces met diverse stappen die zorgvuldige aandacht verdienen. Immers, iedere stap, van het vinden van een betrouwbare makelaar tot aan het regelen van een energielabel voor je woning, vormt een essentieel onderdeel van deze reis. Gelukkig faciliteert Huis Verkopen je met een handig stappenplan om alles overzichtelijk te houden en fouten in het proces te vermijden.

Het stappenplan dat op onze website wordt aangeboden, kan van grote toegevoegde waarde zijn en je een flinke dosis stress besparen. Het benadrukt vooral het belang van het kiezen van een goede makelaar. Deze keuze kan een groot verschil maken als het gaat om de uiteindelijke verkoop van jouw huis. Als alles zorgvuldig is geregeld, vergroot je de kans aanzienlijk op een succesvolle verkoop van jouw huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenprijzen in Voorst zijn continu aan het schommelen. Op deze pagina vind je de meest recente informatie over de prijsontwikkelingen. De data wordt nauwkeurig gevolgd en de actuele vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen zijn hier te vinden. Als je eraan denkt om je huis te verkopen, dan is deze informatie onmisbaar.

Handige tools bij het verkopen van je woning

HuisVerkopen.nl biedt je diverse handige hulpmiddelen bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van je woning. Zo kun je gebruik maken van de gratis waardebepaling en het stappenplan voor de verkoop van je woning. Ook maakt HuisVerkopen.nl het eenvoudig om de beste makelaar in Voorst te vinden. Je kunt makelaarstarieven opvragen en zo besparen op de makelaarskosten. Kortom, alles wat jij nodig hebt om de verkoop van je woning succesvol te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen