Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Austerlitz

De woningmarkt in Austerlitz is volop in beweging, dit biedt kansen bij het verkopen van je huis. Professionele begeleiding en een strategische aanpak kunnen hierbij het verschil maken. Op deze pagina vind je waardevolle informatie en praktische tips om het maximale uit jouw huisverkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Austerlitz

Als woningverkoper in Austerlitz is het jouw doel om optimaal te profiteren van de marktomstandigheden bij de verkoop van je woning. Misschien wil je jouw huis zo snel mogelijk verkopen of streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. Het kan ook zijn dat je de stress en tijdsinvestering van het verkoopproces wilt minimaliseren of dat je specifieke kopers voor jouw woning in gedachten hebt.

Natuurlijk ben je benieuwd naar diverse zaken rondom het verkopen van jouw woning. Wat is de huidige waarde van je woning? Hoe snel worden huizen in Austerlitz verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst bij woningverkoop in Austerlitz? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Klik hier voor een gratis verkoopadvies. Hieronder volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Austerlitz:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
24 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 751.751
Besparing (gem.)
€ 1.691

Je huis snel verkopen in Austerlitz

Overweeg je een woning in Austerlitz te verkopen? Goed nieuws! In dit dorp vinden woningen gemiddeld binnen 40 dagen een nieuwe eigenaar. Met de juiste strategie kan dit proces nog sneller verlopen. Laten we eens kijken naar enkele tips om de verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Prijs nuchter: Een gratis waardebepaling door een makelaar kan onthullend zijn. Deze klus geeft je een realistisch beeld van de marktprijs. Een concurrerende vraagprijs zorgt ervoor dat je woning snel de aandacht trekt van potentiële kopers.
 2. Schoonheid kost tijd: Een opgeruimde, goed onderhouden woning geeft een krachtig signaal van zorg en aandacht. Steek tijd in het schoonmaken, repareren en verfraaien van je woning voor bezichtigingen. Dit verhoogt vaak de aantrekkingskracht en vermindert de tijd op de markt.
 3. Goede timing: Elk verkooptraject begint idealiter op het juiste moment. Woningen die te koop worden aangeboden in het voorjaar of vroege zomer trekken vaak sneller kopers dan in andere seizoenen. Doe onderzoek naar de beste tijd om op de markt te komen.
Huis verkopen Austerlitz tips

Tips in Austerlitz

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Austerlitz op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Austerlitz ligt momenteel op € 751.751 euro. Deze verkoopsom is onder andere afhankelijk van aspecten zoals locatie, grootte van de woning en de huidige staat van onderhoud. Als je van plan bent jouw huis te verkopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de actuele verkoopprijzen in jouw omgeving, vooral in deze dynamiek van de woningmarkt in april 2024.

Naast de totale verkoopprijs, kijkt men vaak ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Makelaars kunnen dit berekenen en vertellen je dat de gemiddelde vraagprijs per m2 in Austerlitz nu € 5.215 euro is. Om de exacte waarde van je eigen huis te weten, kan je een gratis waardebepaling laten uitvoeren. Door een waardebepaling aan te vragen leer je de actuele waarde van jouw huis kennen, zonder onnodige kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Austerlitz

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 4.200
€ 6.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Austerlitz bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Austerlitz.

Tips om je woning te verkopen in Austerlitz

Je staat op het punt je woning in Austerlitz te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat deze zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd wordt aan potentiële kopers. Hier vind je enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je huis zich van zijn beste kant laat zien.

 • Kies een lokale makelaar: Een makelaar met kennis van de lokale onroerend goed markt in Austerlitz kan een accurate prijszetting adviseren en heeft een groot netwerk aan potentiële kopers.
 • Geef je huis een schoonmaakbeurt: Een grondige reiniging zorgt voor een frisse uitstraling. Besteed extra aandacht aan de keuken en badkamer, deze ruimtes trekken vaak extra de aandacht van kijkers.
 • Fotografie is cruciaal: Professionele foto's vestigen de aandacht op de sterke punten van je huis en zullen kijkers aantrekken. Overweeg een professional in te huren.
 • Prijs je huis competitief: Je makelaar kan helpen een prijs te bepalen die kopers aantrekt, zonder dat je te kort doet aan de waarde van je huis.
 • Persoonlijke spullen verwijderen: Door persoonlijke items te verwijderen, kunnen kijkers zich makkelijker voorstellen dat zij er zelf wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Austerlitz:

 • Met ons stappenplan voorkom je overslagen stappen
 • Regel alles direct vanaf één plek met het stappenplan
 • Met het stappenplan bespaar je tot duizenden euro's
 • Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Austerlitz?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Austerlitz kost je als verkoper gemiddeld € 7.884. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Austerlitz In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 751.751) € 8.344
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.884

Kosten van makelaars in Austerlitz

In Austerlitz liggen de gemiddelde kosten voor een makelaar bij het verkopen van een huis rond een bepaald percentage van de verkoopprijs van het huis. Dit wordt ook wel de courtage genoemd. De gemiddelde courtage in Austerlitz is 1,11% van de verkoopprijs. Dit betekent dat als je huis wordt verkocht voor €300.000, je makelaarskosten dus een bepaald percentage daarvan zijn. Ga echter niet blindelings uit van dit gemiddelde, er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten.

Als je een scherpere prijs wilt krijgen van een makelaar, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Dit geeft je de mogelijkheid om de kosten en diensten van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Bovendien geven veel makelaars een nauwkeuriger en scherper prijsvoorstel wanneer ze bij je thuis langs zijn geweest om jouw specifieke situatie en wensen te bespreken.

Lees meer over makelaars in Austerlitz.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten bij verkoop

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. De notaris verzorgt de juridische afhandeling van de verkoop van jouw woning. Dit is een verplicht onderdeel van de transactie en de kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Tot de notariskosten behoort ook het doorhalen van de hypotheek. Dit is nodig wanneer je nog een hypotheek op je woning hebt. De gemiddelde kosten hiervoor liggen rond de € 350. Informeer bij jouw eigen notaris naar de exacte tarieven.

Voorbereidingskosten

De verkoop van je woning vraagt om een gedegen voorbereiding en deze voorbereiding kan kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van alle relevante documenten, laten opstellen van een energielabel, plattegronden en foto's voor de verkoopadvertentie.

Bovendien is het verstandig om kleine reparaties uit te voeren en eventueel wat op te knappen in huis. Hiermee zorg je dat de woning er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Deze kosten zijn afhankelijk van de staat en grootte van jouw woning.

Verkoopkosten

Onafhankelijk van de makelaarskosten, krijg je als woningverkoper te maken met verschillende kosten, zoals de bovengenoemde notariskosten en voorbereidingskosten. Maar ook moet je denken aan kosten voor het verwijderen van jouw persoonlijke bezittingen uit de woning.

Het is belangrijk om goed overzicht te houden op de diverse kosten bij verkoop. Je wilt niet geconfronteerd worden met onverwachte kosten, zodat je uiteindelijk met een goed gevoel kunt terugkijken op jouw woningverkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Austerlitz?

Je hebt slechts één kans om een goede eerste indruk te maken op de woningmarkt. Daarom is het nu in april 2024 een ideaal moment om je huis te verkopen in Austerlitz. De huizenverkoop zit in de lift en het aanbod is groot, dus je concurrentie is sterk. Hoe kun je er dan toch uitspringen? Juist, door een goede makelaar in te schakelen.

Vraag je je af waar je een goede makelaar vindt? Het antwoord is eenvoudig: vergelijk meerdere makelaars om diegene te vinden die het beste bij je past. Een kijkje op de pagina makelaars vergelijken kan hierbij heel handig zijn. Je zult zien dat het optimaal voorbereiden van een sterke verkoopstrategie met de juiste makelaar het halve werk is.

Vergelijk makelaars in Austerlitz Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je wilt de verkoop van je woning in één keer goed doen, toch? Daar helpt het stappenplan van Huis Verkopen je bij. Dit unieke stappenplan maakt het regelen van je woningverkoop eenvoudig, overzichtelijk en stressvrij. Je hoeft je niet af te vragen of je aan alles hebt gedacht, want het stappenplan leidt je door het hele proces. Van het vinden van een goede makelaar en het bepalen van een verkoopprijs, tot de daadwerkelijke verkoop. Zie het als jouw persoonlijke verkoopcoach, die je op ieder moment bijstaat. Met het stappenplan van Huis Verkopen, wordt de verkoop van je woning een fluitje van een cent.

Makelaars vergelijken in Austerlitz

Wij houden statistieken bij van alle makelaars in Austerlitz. Hierdoor kun jij lokale makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Geld besparen is belangrijk, zeker bij iets groots als een huisverkoop. Bij Huis Verkopen kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je aanzienlijk op makelaarskosten.

Objectief en onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Als grootste platform in zijn soort, staan wij voor het belang van de verkopers en bestrijden we misinformatie in de markt.

Houd het overzicht met ons stappenplan

Met ons interactieve stappenplan houd je eenvoudig het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo blijft de verkoop van je huis overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Austerlitz

Voor een vlotte verkoop van je woning heb je een reeks documenten nodig, zoals koopcontract, eigendomsakte, energielabel, NEN2580 meetrapport en nog veel meer. Je kunt een overzicht van de benodigde documenten vinden op onze website.

De verkooptijd verschilt per situatie en locatie, maar momenteel is de woningmarkt erg sterk en verkopen huizen relatief snel. Voor meer specifieke informatie met betrekking tot de snelheid van verkoop kun je dit artikel raadplegen.

De vraagprijs van je huis vaststellen is geen gemakkelijke taak, het omvat tal van factoren zoals de marktwaarde, de staat van onderhoud en de buurt waarin het gelegen is. Voor gedetailleerde richtlijnen verwijzen we je graag naar deze pagina.

Er zijn verschillende stappen te nemen als je gaat verhuizen, zoals het regelen van een verhuisbedrijf, het aansluiten van nutsvoorzieningen en het informeren van instanties. Voor een volledige lijst van dingen om te controleren, bezoek je deze link.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen