Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Berltsum

Als je jouw huis in Berltsum wilt verkopen, maakt een goede voorbereiding een enorm verschil. Of je nu een starter bent of een ervaren huiseigenaar, het kan een overweldigend proces zijn. Verzamel zoveel mogelijk informatie om het verkooptraject zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Berltsum

Als woningverkoper in Berltsum heb je verschillende doelen voor ogen bij de verkoop van je huis. Je wilt bijvoorbeeld de best mogelijke prijs realiseren. Bovendien streef je naar een spoedige verkoop, zodat je snel verder kunt met je nieuwe woonplannen. Ook wil je wellicht emotionele waarde erkennen zonder dat dit de verkoop bemoeilijkt. Onderhandelingen stressvrij laten verlopen kan eveneens een belangrijk doel zijn.

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar zaken zoals: hoe snel worden woningen in Berltsum verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En kan je kosten besparen door het vergelijken van makelaars in Berltsum? Voor al deze vragen kan je terecht op de makelaarsvergelijking pagina, waar je waardevolle inzichten kunt opdoen. De actuele cijfers over de woningmarkt in Berltsum staan klaar voor je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
316 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 209.000
Besparing (gem.)
€ 606

Je huis snel verkopen in Berltsum

Gemiddeld blijven woningen in Berltsum 97 dagen op de markt voordat ze verkocht worden. Dat is een goede tijd, maar wellicht wil je jouw woning nog sneller verkopen. Hier zijn enkele effectieve tips die je kunnen helpen.

 1. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en je alles zo snel mogelijk kunt regelen. Dit draagt bij aan een snellere en soepelere verkoop van je woning.
 2. Prijzen en presenteren zijn twee essentiële aspecten. Stel een realistische vraagprijs vast en presenteer je woning zo aantrekkelijk mogelijk. Goede foto's, een opruiming voor de bezichtiging en een gedetailleerde beschrijving kunnen hierbij helpen.
 3. De juiste promotie kan eveneens een verschil maken. Zorg voor zichtbaarheid van je woning in lokale media, sociale media en vastgoed websites. Een breed publiek bereiken kan sneller tot een verkoop leiden.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Berltsum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Berltsum op?

In Berltsum ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel op € 209.000. Dit bedrag is niet vast, maar hangt af van verschillende factoren. Belangrijke aspecten zijn bijvoorbeeld de ligging van het huis, het bouwjaar, de staat van onderhoud en de vierkante meter grootte.

De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Berltsum is op dit moment € 2.069. Vergeet echter niet dat de huizenprijzen altijd in beweging zijn. Het kan zijn dat de markt morgen gunstiger is voor verkopers dan vandaag. Daarom is het aan te raden om je goed te laten adviseren door een lokale makelaar. Zij kunnen inschatten wat het juiste moment is om jouw huis in de verkoop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Berltsum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 1.900
€ 2.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Berltsum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Berltsum.

Tips om je woning te verkopen in Berltsum

Op zoek naar manieren om je huis in Berltsum succesvol te verkopen? Het is zeker niet zo eenvoudig als een bordje in de tuin zetten en wachten op biedingen. Daarom hebben we een aantal waardevolle tips samengesteld, specifiek gericht op de huizenmarkt in Berltsum, om je te ondersteunen in dit proces.

 • Kies een locale makelaar: Een makelaar uit de regio kent de lokale markt en weet wat er speelt. Bovendien heeft zo'n makelaar vaak een goed netwerk om potentiële kopers te vinden.
 • Woningonderhoud: Zorg ervoor dat je huis in goede staat van onderhoud is, dit is een van de eerste dingen waar kopers naar kijken. Een likje verf waar nodig kan al wonderen doen.
 • Realistische prijsstelling: Zorg voor een realistische verkoopprijs. Door te hoog in te zetten kan je kopers afschrikken, te laag kan je verkoopprijs onnodig drukken.
 • Promotie: Maak gebruik van diverse promotiekanalen zoals sociale media en vastgoedsites. Een goede fotograaf kan hierbij een groot verschil maken.
 • Timing: Kijk naar de beste tijd van het jaar om je huis te verkopen, soms kan wachten tot lente of herfst een voordelige zet zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Berltsum:

 • Exact stappenplan afgestemd op jouw situatie.
 • Interactief volgsysteem voor overzicht voortgang.
 • Hoge kostenbesparing door goede vergelijkingen.
 • Gratis en vrijblijvend, geen verplichtingen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Berltsum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Berltsum kost je als verkoper gemiddeld € 5.460. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Berltsum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 209.000) € 2.445
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.460

Kosten van makelaars in Berltsum

Als je besluit om jouw huis in Berltsum te verkopen met behulp van een makelaar, dan krijg je te maken met verschillende kosten. Je kunt gemiddeld rekenen op een opstarttarief van € 515. Deze kosten dekken het voorbereidende werk van de makelaar, zoals het opmaken van de woningpresentatie en het inplannen van bezichtigingen.

Daarnaast rekent de makelaar ook een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. De hoogte van deze courtage is echter niet vast, maar wordt vaak op maat vastgesteld. De courtage die jij voorgesteld krijgt, hangt bijvoorbeeld af van jouw type woning en de locatie ervan. Over het algemeen ligt de courtage in Berltsum rond de 1,17%.

Lees meer over makelaars in Berltsum.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud

Onder het kopje voorbereidingskosten vallen de kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud. Verkoopstyling heeft tot doel om potentiële kopers een beter beeld te geven van de mogelijkheden van je huis. Met een frisse uitstraling en doordachte indeling kan je een sterke eerste indruk maken. Denk aan het schilderen van muren, het vervangen van versleten apparatuur of het investeren in aantrekkelijk meubilair en accessoires.

Gemiddeld genomen, bedragen de kosten voor deze vorm van voorbereiding € 875. Hoewel dit aan de ene kant een extra uitgave betekent, zorgt het aan de andere kant voor een strategische voorsprong in het realiseren van een hogere verkoopprijs.

Overdrachtsbelasting en notariskosten

Een andere last die je mogelijk moet dragen heeft te maken met overdrachtsbelasting en notariskosten. Overdrachtsbelasting is een belasting die je betaalt wanneer je een huis verkoopt. Notariskosten worden daarentegen gemaakt voor de juridisch correcte afhandeling van de verkoop.

Sluit je een hypotheek af op je huis? Dan zul je te maken krijgen met aflossing en eventuele boetes bij voortijdige aflossing. Deze kosten zijn niet altijd zichtbaar, maar ze kunnen in sommige gevallen een aanzienlijk deel uitmaken van jouw totale verkoopkosten.

Advies- en advertentiekosten

Afhankelijk van hoe actief je wilt zijn in de verkoop van je woning, kun je kosten maken voor advies en adverteren. Denk aan juridisch advies, vastgoedadvies of de kosten van het plaatsen van advertenties op diverse woningplatforms.

Hoewel het inhuren van een makelaar deze taken veelal op zich neemt, kiezen sommigen ervoor om deze zaken zelf te regelen om kosten te besparen. Let hierbij wel op dat je de kennis en ervaring in huis hebt om de juiste stappen te zetten in het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Berltsum?

Is april 2024 een goed moment om je huis in Berltsum te verkopen? Absoluut! De woningmarkt heeft zowel pieken als dalen meegemaakt de afgelopen jaren, maar er zijn volop kansen. Overweeg je te verkopen, dan is het verstandig om een expert om een gratis verkoopadvies te vragen.

Hoe weet je of het nu de juiste tijd is om je huis te verkopen? Als je gebruik maakt van een gratis verkoopadvies, krijg je hiervan een duidelijk beeld. Experts kunnen je helpen met een gerichte prijsbepaling en een verkoopstrategie, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen op basis van alle beschikbare informatie.

Vergelijk makelaars in Berltsum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Vraag je jezelf weleens af: "Hoe verkoop ik mijn huis?" Het verkopen van je huis kan een complex proces zijn, maar met Huis Verkopen is het makkelijker dan ooit tevoren. Huis Verkopen biedt een eenvoudig en efficiënt stappenplan dat je moeiteloos door het verkoopproces leidt. Duizenden mensen per maand regelen de verkoop van hun huis via Huis Verkopen, en dit aantal groeit dagelijks. Het is een slimme, kostenbesparende en bovenal gemakkelijke manier om je huis te verkopen.

Vergelijken van lokale makelaars

Bij Huis Verkopen maken we gebruik van een uitgebreide database met statistieken van alle makelaars in Berltsum. Hierdoor kun je de prestaties van lokale makelaars eenvoudig vergelijken op gebieden als verkoopopbrengst en snelheid. Zo helpen we je de beste makelaar te vinden.

Kosten besparen

Via ons stappenplan kun je verschillende dienstverleners, waaronder makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Dit bespaart je aanzienlijk op de makelaarskosten en helpt je het meeste te halen uit je huisverkoop.

100% onafhankelijk

Als het grootste platform op het gebied van woningverkoop, zijn we volledig objectief en onafhankelijk. We strijden tegen misinformatie in de markt en behartigen altijd jouw belangen als verkoper.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het gehele verkoopproces. Je regelt alles op één plek en bent altijd goed geïnformeerd, waardoor de verkoop van je huis nog soepeler verloopt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Berltsum

Ja, bij de verkoop van je huis in Berltsum is een energielabel verplicht. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is en wat verbetermogelijkheden zijn. Je kunt op de pagina 'energielabel aanvragen' meer informatie vinden over dit onderwerp.

Om een goede vraagprijs voor je woning in Berltsum te bepalen, kun je een waardebepaling laten uitvoeren door een lokale makelaar. Dit kan je doen door een waardebepaling aan te vragen op onze website.

Het is moeilijk te zeggen wie de beste makelaar in Berltsum is. Dit hangt namelijk af van jouw persoonlijke eisen en wensen. Gebruik de tool op onze vergelijkingspagina om de beste makelaar voor jou te vinden.

Het snel verkopen van je huis in Berltsum hangt af van een aantal factoren, waaronder de vraagprijs en de presentatie van je huis. Bezoek onze pagina met tips voor het snel verkopen van je huis voor meer informatie.

De kosten om je huis in Berltsum te verkopen variëren sterk. Deze kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de diensten van je makelaar en de notariskosten. Voor een overzicht van de mogelijke kosten, bezoek je onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen