Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Brakel

Het verkopen van je woning in Brakel kan een spannende uitdaging zijn. Een ervaren makelaar maakt het verschil door jouw huis opvallend in de markt te zetten, potentiële kopers effectief te bereiken en het onderhandelingsproces soepel te laten verlopen. Een weloverwogen keuze voor een makelaar vergroot dus je kans op succes.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Brakel

Wonen in het idyllische Brakel en besluiten om je huis te verkopen kan best een hele opgave zijn. Er zijn tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen en niet te veel betalen voor een makelaar. Daarnaast wil je, indien mogelijk, je huis snel verkopen om dubbele woonlasten te vermijden. Andere belangrijke aandachtspunten kunnen de presentatie van je woning zijn, het onderhandelingsproces en het onderhoud van de woning tot aan de verkoop.

Je vraagt je vast af hoe snel huizen in Brakel doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je eventueel kan besparen door makelaars te vergelijken. Misschien vraag je jezelf ook af bij welke makelaar je je woning het beste kunt aanmelden. Een geschikte keuze maken in je zoektocht naar een makelaar die bewezen heeft in Brakel doeltreffend te zijn, kan leiden tot een goed verkoopresultaat. Je kunt makelaars vergelijken op de website, bekijk het hier. De actuele cijfers betreffende de woningverkoop in Brakel volgen hieronder:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
14 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 545.666
Besparing (gem.)
€ 1.255

Je huis snel verkopen in Brakel

Ben je van plan je huis in Brakel te verkopen? Dan wil je natuurlijk weten hoe lang je woning gemiddeld te koop staat. In Brakel worden woningen gemiddeld verkocht in 56 dagen.

 1. Maak jouw woning verkoopklaar. Opruimen, schoonmaken en kleine reparaties uitvoeren kunnen een groot verschil maken. Een verzorgde woning maakt altijd een positieve indruk bij potentiële kopers. Een visueel aantrekkelijke woning trekt meer kijkers en verkoopt sneller.
 2. Zorg voor een correcte prijsstelling. Vraag hiervoor een waardebepaling aan bij een makelaar. Te hoog of te laag geprijsde woningen trekken minder kopers aan en kunnen langer op de markt blijven staan.
 3. Let op met woningopkopers. Hoewel deze partijen je woning snel kunnen kopen, zijn hun biedingen soms onredelijk laag. Zorg ervoor dat je jouw huis niet voor een te laag bedrag verkoopt. Overweeg in dit geval het vergelijken van makelaars om de beste verkoopstrategie te bepalen.

Tips in Brakel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Brakel op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Brakel ligt momenteel op € 545.666 euro. Dit is natuurlijk een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Denk aan de ligging van het huis, de staat van de woning en de grootte van het perceel. Ook de marktsituatie in mei 2024 kan van invloed zijn op de verkoopprijs.

In Brakel kost een vierkante meter woning momenteel gemiddeld € 3.810 euro. Om een preciezer beeld te krijgen van wat jouw huis waard is, kun je een waardebepaling aanvragen. De waarde van je woning wordt namelijk niet alleen door de gemiddelde prijs per m2 bepaald. Ook aspecten als de staat van je woning, een eventuele tuin of balkon, en de locatie spelen een grote rol.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Brakel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Brakel bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Brakel.

Tips om je woning te verkopen in Brakel

Het verkopen van je huis in Brakel kan een behoorlijke klus zijn. De concurrentie is hevig en potentiële kopers hebben hoge verwachtingen. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die je kunt hanteren om je huis op te laten vallen en de best mogelijke verkoopprijs te behalen.

 • Goede fotografie is essentieel. Professionele en heldere foto's laten je huis er op zijn best uitzien en trekken meer kijkers.
 • Zorg dat je huis er schoon en opgeruimd uitziet. Dit gaat verder dan de dagelijkse schoonmaak; denk ook aan het schoonmaken van ramen, voegen, het repareren van kleine gebreken en het opruimen van persoonlijke spullen.
 • Investeer in kleine renovaties. Een frisse laag verf, bijgewerkte hardware op kasten of nieuwe lichtarmaturen kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van je huis.
 • Zet unieke kenmerken in de spotlights. Heeft je huis een mooie tuin, een originele vloer of een prachtig uitzicht? Zorg dat deze kenmerken opvallen!
 • Bereid je voor op de verkoopgesprekken. Oefen met het voeren van gesprekken en onderhandelingen over de prijs. Dit kan je helpen om een hogere verkoopprijs te behalen.

Ontdek jouw stappenplan in Brakel:

 • Uniek voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Voorkomt dat je belangrijke verkoopstappen overslaat
 • Helder overzicht van al het te regelen woningverkoopwerk
 • Gratis en interactief: regel alles makkelijk en direct
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Brakel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Brakel kost je als verkoper gemiddeld € 7.065. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Brakel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 545.666) € 6.111
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.065

Kosten van makelaars in Brakel

Als je van plan bent je woning in Brakel te verkopen, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua kosten van een makelaar. Hierbij is courtage een belangrijke factor die invloed heeft op het totaalbedrag: dit is het percentage dat de makelaar rekent over de verkoopprijs. Het gemiddelde courtagepercentage ligt in Brakel op 1,12% van de verkoopprijs van de woning.

Voor het vinden van een goede makelaar in Brakel, is het verstandig om offertes op te vragen en verschillende makelaars bij jou thuis te laten komen. Hiermee krijg je een scherpere prijs. Het vinden van een goede makelaar kan immers het verschil maken in het succes van de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Brakel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten na verkoop

Wanneer je jouw huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. De notaris verzorgt de overdracht van de woning en stelt de benodigde documenten op. De kosten kunnen onder meer bestaan uit de erelonen van de notaris, administratiekosten en de kosten voor de opmaak van de notariële akten.

Daarnaast moet de notaris de hypotheek doorhalen op het moment dat de woning verkocht is. Dit wordt ook wel 'royement' genoemd. Gemiddeld kost het doorhalen van de hypotheek bij de notaris € 350.

Opknappen van de woning

Ook bij de verkoop van de woning kunnen er kosten komen kijken voor het opknappen van de woning. Het huis moet er goed uitzien voor potentiële kopers. Als er sprake is van achterstallig onderhoud, dan kan het noodzakelijk zijn om alsnog te investeren in reparaties of renovaties.

Maak een goed overzicht van de mogelijke opknapkosten. Denk aan schilderwerk, tuinonderhoud, reparatie van defecten of het vervangen van verouderde onderdelen. Een goed onderhouden woning kan vaak sneller worden verkocht en het kan positief bijdragen aan de verkoopprijs.

Energielabel kosten

Bij de verkoop van je woning ben je verplicht om een energielabel aan te leveren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het verkrijgen van zo'n label brengt kosten met zich mee.

Je kunt het energielabel aanvragen bij een erkend energielabeladviseur. Deze komt bij je thuis om de woning te inspecteren. Na een inspectie van de woning wordt het energielabel bepaald. Zorg dat je deze kosten opneemt in jouw begroting.

Wanneer mijn huis verkopen in Brakel?

Overweeg je jouw huis in Brakel te verkopen in mei 2024? Dat kan een slimme zet zijn. In de huidige vastgoedmarkt zijn er veel potentiële kopers, wat de kans op een vlotte verkoop aanzienlijk verhoogt. Niet te vergeten, om succesvol te zijn in het verkopen van je woning is timing essentieel.

Vraag je je af hoe het proces van het verkopen van een huis werkt? De eerste stap is het vinden van een betrouwbare makelaar die je kan helpen bij het vaststellen van een marktconforme verkoopprijs en bij de organisatie van de promotie van jouw woning. Een andere belangrijke factor is het goed presenteren van je woning, zodat kopers zich er meteen thuis voelen.

Vergelijk makelaars in Brakel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk de beste deal krijgen. Het kan een overweldigend proces zijn met veel details om over na te denken. De website Huis Verkopen neemt het harde werk van het vergelijken van makelaars en tarieven uit handen en gaat nog een stap verder door een breed scala aan aanvullende diensten aan te bieden. Daarnaast geeft deze site je toegang tot waardevolle gegevens om te garanderen dat je de beste keuzes maakt. Door deze site te gebruiken, verzeker je jezelf dat je niets over het hoofd ziet en maak je mogelijk een besparing door op slimme manieren kosten te verlagen.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Met de handige tools van Huis Verkopen kun je eenvoudig de waarde van je woning laten bepalen en makelaars op basis van prestaties vergelijken. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de beste makelaar te vinden, maar dankzij het tarieven opvragen weet je ook zeker dat je de beste deal krijgt.

Online platform met een stappenplan

Het online platform biedt een handig stappenplan waarmee je kunt volgen wat er geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Daarnaast zijn er diverse aanvullende diensten die je eenvoudig kunt regelen, waaronder het aanvragen van een energielabel of het vinden van een verhuizer.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. Onze focus ligt op jouw belangen, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Brakel. Profiteer van het gemak en de zekerheid van deze uitgebreide service.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Brakel

Het vinden van een goede makelaar in Brakel kan lastig zijn. Gelukkig kan je op HuisVerkopen.nl een handige tool vinden om verkoopmakelaars te vergelijken. Hiermee kun je makkelijk een keuze maken.

Er komt veel kijken bij de verkoop van jouw huis in Brakel. Je moet onder andere een energielabel aanvragen en de woningwaarde vaststellen. Bij HuisVerkopen.nl vind je wat je moet regelen om je huis te verkopen.

Het snel verkopen van je huis in Brakel hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraagprijs en de staat van je huis. HuisVerkopen.nl biedt handige tips om je woning snel te verkopen.

Jouw woningwaarde speelt een grote rol bij de bepaling van de vraagprijs. Bij HuisVerkopen.nl kan je waardevolle informatie vinden over woningwaarde en hoe dit de verkoopprijs van je huis in Brakel kan beïnvloeden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen