Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Brakel

Het vinden van een geschikte makelaar in Brakel voor de verkoop van je woning kan best een uitdaging zijn. Makelaars presteren namelijk verschillend, dus het is van belang te kiezen voor iemand die aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Vergelijk hiervoor verschillende verkoopmakelaars op aspecten zoals trackrecord, kosten en service.

Over makelaars in Brakel

Wanneer je in Brakel een makelaar wilt kiezen voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo speelt ervaring in de lokale markt een grote rol. Immers, een makelaar die goed bekend is met het gebied kan jouw woning mogelijk beter aan de man brengen. Daarnaast wil je waarschijnlijk een makelaar die een proactieve houding aanneemt en goede communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Tenslotte speelt de prijs van de makelaar natuurlijk ook een rol in jouw keuzebeleid.

Vermoedelijk ben je als huisverkoper ook nieuwsgierig naar welke makelaar het vlotst woningen verkoopt of welke makelaar de beste verkoopprijs voor je kan bedingen. Daarnaast wil je wellicht weten of een makelaar je kan helpen met het maken van mooie woningfoto's of het regelen van een energielabel. Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op de uiteindelijke verkoop van jouw huis. Om antwoord te krijgen op deze vragen kan het nuttig zijn om makelaars te vergelijken. Zo kan je de makelaar vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en de verkoop van jouw woning in Brakel.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.111
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.805
Besparing (gem.)
€ 1.255

Actueel

 • De gemiddelde makelaarscourtage in Brakel ligt op dit moment op 1,12% van de verkoopprijs. Dit is het percentage dat je gemiddeld aan je makelaar betaalt voor het verkopen van je huis.
 • En wil je inzicht in de huidige huizenprijzen in Brakel? De gemiddelde verkoopprijs is op dit moment € 545.666, terwijl de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter uitkomt op € 3.810.
 • Tenslotte, onthoud dat de kosten van makelaars niet vaststaan en variëren. Het is daarom de moeite waard om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je momenteel een besparing opleveren van gemiddeld € 1.255. Start daarom vandaag nog met het vergelijken van de makelaarstarieven.

Uitgelichte makelaars in Brakel

In Brakel zijn er talloze makelaars beschikbaar die je assisteren bij de verkoop van je woning. Het is echter niet wijs om zomaar de eerste makelaar die je tegenkomt te selecteren. Het wordt sterk aangeraden om eerst de makelaars in Brakel te vergelijken, en wel op vier belangrijke aspecten: commissie, ervaring, lokale kennis en verkoopstrategie.

Logo Oomen Makelaardij & Taxaties Brakel

Oomen Makelaardij & Taxaties Brakel

Zet je woning optimaal op de markt met Oomen Makelaardij & Taxaties Brakel, een specialist in verkoop en taxatie. Profiteer van innovatieve fototechnieken en stylingadvies voor een snellere verkoop tegen een betere prijs. Met een up-to-date kennis van de lokale markt en nauwe samenwerking met een financieel adviesbureau, kun je hier terecht voor al je vastgoedbehoeften en hypotheekadvies. Beoordeeld door klanten met een 8,8 op Funda, weet je dat je in goede handen bent.

Van de Wetering Vastgoed

Van de Wetering Vastgoed, gestart in 1987, is een ervaren makelaars- en taxatiekantoor. Oorspronkelijk opgestart door een ex-Rabobank medewerker en tegenwoordig met familieversterking, biedt dit bedrijf betrouwbare dienstverlening in verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie van onroerend goed. Lid van branchevereniging VBO, kun je rekenen op deskundigheid en professionaliteit. Ze hebben afgelopen jaar succesvol 6 transacties voltooid. Een goede keuze voor jouw vastgoedwensen.

Let op: Behalve de makelaars in de bovenstaande lijst zijn er nog veel meer actieve verkoopmakelaars in en rondom Brakel. Bij Huis Verkopen hebben we een uitgebreide vergelijking van alle makelaars in Brakel. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in onze lijst, maar je ontdekt deze enkel door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Brakel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Brakel?

Een makelaar in Brakel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 545.666 in Brakel komt dit neer op € 6.111 aan makelaarskosten (update juni 2024).

Naast deze courtage, rekenen veel makelaars ook opstartkosten. Deze kosten maken zij vooraf aan het verkoopproces, bijvoorbeeld voor het maken van foto's en het opstellen van een verkoopplan. Beide bedragen samen vormen de totale makelaarskosten.

Let op: de courtages van makelaars in Brakel verschillen gemiddeld 0,46%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.255 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Brakel. Het is dus een waardevolle stap om tijd te investeren in het vergelijken van verschillende makelaars om de beste beslissing te nemen voor de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Brakel

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 6.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Brakel

Wanneer je je woning in Brakel wilt verkopen, kom je ongetwijfeld vroeg of laat in aanraking met opstartkosten. Deze kosten worden door de meeste makelaars in de regio Brakel in rekening gebracht en zijn, simpel gezegd, de kosten die gemaakt worden om de verkoop van je woning op te zetten en te begeleiden.

Wat vallen er dan precies onder deze opstartkosten? Wel, het kan allerlei dingen omvatten. Voorbeelden zijn kosten voor de woningopname, fotograaf, plaatsen van een te koop bord en de aanmelding op diverse verkoopplatforms. Sommige makelaars breiden deze kosten uit met bijvoorbeeld kosten voor een interactieve plattegrond, 360 graden foto’s en een video. Deze kosten variëren per makelaar, dus het loont om een vergelijking te maken voordat je een definitieve keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Brakel

Een woningverkoop is een grote beslissing en het kan weleens voorkomen dat je je bedenkt en besluit om de woning niet meer te koop aan te bieden. Zo'n beslissing kan echter financiële gevolgen hebben. De meeste makelaars in Brakel brengen namelijk intrekkingskosten in rekening wanneer je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening kan brengen voor de tijd en het werk dat tot dan toe in de verkoop is gestoken.

Intrekkingskosten zijn geen standaard bedragen, maar zijn afhankelijk van de afspraken die je met je makelaar hebt gemaakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor het maken van foto's, plaatsing op een website of bezichtigingen moet betalen, ook al heeft de verkoop niet plaatsgevonden. Dit kan het geval zijn bij een plotselinge verandering van omstandigheden, zoals een verbroken relatie, of als je een hogere prijs voor je woning wilt dan de markt op dat moment toelaat.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Brakel met een vast tarief

Bij het verkopen van een woning in Brakel kun je gebruik maken van een makelaar die werkt met een vast tarief. Het trefwoord hier is 'vast': je weet van tevoren precies wat de kosten zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Het gissen naar onvoorziene kosten of onaangename verrassingen achteraf is uitgesloten.

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je voor dat jouw woning boven verwachting hoog wordt verkocht - dan zou je met een courtage mogelijk goedkoper uit zijn dan met het gemiddelde vaste tarief van € 3.250 (update: juni 2024). Je betaalt immers een vast bedrag ongeacht de verkoopprijs, terwijl bij courtage de kosten procentueel zijn aan de uiteindelijke opbrengst.

Tip: Overweeg zowel een vaste prijs makelaar als een makelaar op basis van courtage. Bereken op basis van de geschatte verkoopprijs van je huis welke optie het voordeligst uitpakt. Houd hierbij ook rekening met eventuele extra kosten en diensten die de makelaar aanbiedt bij het vaste tarief.

4 feitjes over makelaars in Brakel

 • In Brakel geeft een hoogste percentage van 93% verkopers de voorkeur aan een full-service makelaar boven een online platform. Ze waarderen de persoonlijke aanpak en expertise.
 • Het is opmerkelijk te zien dat, met de ondersteuning van een makelaar, woningen in Brakel gemiddeld 35% sneller van de markt worden gebracht dan zonder tussenkomst van een professional.
 • In Brakel is winstgevendheid een belangrijk aspect bij het verkopen van een huis. Met een makelaar worden huizen gemiddeld 15% rendabeler verkocht dan zonder makelaar.
 • Het opvallendst is dat de keuze van de meeste verkopers in Brakel niet wordt bepaald door de kosten van de makelaar, maar door hun verkoopvaardigheden. Een hogere verkoopprijs is namelijk belangrijker dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Brakel op?

Het kiezen van een makelaar in Brakel is vaak een financiële afweging. De focus ligt regelmatig op wat de makelaar kost, terwijl de waarde die de makelaar kan bieden veel invloedrijker kan zijn op eindresultaat.

Dit is hoe je de beste makelaars in Brakel herkent:

 • Statistieken tonen aan dat de beste makelaars in Brakel woningen gemiddeld voor een hoger bedrag kunnen verkopen dan andere makelaars. Juist door rekening te houden met de prijsklassen van de woningen, blijkt dat dit verschil zelfs oploopt tot € 15.194 boven de gemiddelde verkoopprijs.
 • Snelheid is ook een indicatie van een goede makelaar. Onze data onthult dat de beste makelaars in Brakel woningen gemiddeld 16 dagen sneller kunnen verkopen dan hun concurrenten. Het vermogen om woningen correct te waarderen en daarbij het juiste publiek te bereiken, draagt hier sterk bij aan een snellere verkoop.

De beste makelaar in Brakel vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Brakel? De hoogste prijs betekent niet automatisch de beste kwaliteit. Uitblinken op de vastgoedmarkt in Brakel houdt in dat je meer te bieden hebt dan een flink prijskaartje. Kijk verder dan kosten alleen.

Vind een makelaar die echt bij je past. Door het invullen van onze vergelijkingsformulier kunnen we makelaars matchen die aansluiten bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo investeer je niet alleen in verkoop, maar ook in persoonlijke match.

Waar moet je op letten bij makelaars in Brakel?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Brakel zijn er tal van aandachtspunten:

Ervaring en reputatie

De ervaring en reputatie van de makelaar zijn belangrijke indicatoren van betrouwbaarheid en deskundigheid.

Marketing en promotiestrategie

Je wil dat je makelaar een effectieve marketing- en promotiestrategie toepast om je huis zo goed mogelijk te verkopen.

Tarieven van de makelaar

Overweeg de tarieven van verschillende makelaars. Vraag prijzen op en maak een kosten-batenanalyse.

Vaardigheden bij onderhandelen

Een makelaar met sterke onderhandelingsvaardigheden kan je potentieel meer winst opleveren bij de verkoop van je huis.

Waardebepaling van je woning

Het is slim om een waardebepaling van je woning aan te vragen bij verschillende makelaars. Zo vind je een makelaar die je woning goed inschat.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je de kwaliteit van dienstverlening belangrijk bij de verkoop van jouw huis? Het is een vraag die je jezelf zou moeten stellen vóór je een keuze maakt voor een verkoopmakelaar. Jouw huis is een bijzonder bezit en daarom verdient het een goede aanpak.

Een NVM-makelaar kan je hierbij helpen. Deze makelaars hebben een uitgebreide kennis van de markt en kunnen je begeleiden bij elke stap in het verkoopproces. NVM, VBO en VastgoedPRO zijn drie bekende brancheorganisaties binnen de makelaardij in Nederland. Hun leden moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen - een garantie voor betrouwbare, deskundige ondersteuning.

Wat doet een makelaar in Brakel?

Een makelaar in Brakel kan je helpen bij het verkoopklaar maken van je woning en zorgt voor een realistische waardering ervan. Deze specialist heeft kennis van zowel vastgoed als de lokale marktomstandigheden in Brakel.

Na de waardebepaling, zet de makelaar je huis op de markt. Ze organiseren bezichtigingen, onderhandelen over de verkoopprijs en begeleiden het gehele verkoopproces tot aan de overdracht bij de notaris.

 • Ondersteuning van A tot Z: Van de waardebepaling tot de overdracht, een makelaar staat je bij.
 • Breed netwerk: Een makelaar heeft toegang tot een breed scala aan potentiele kopers.
 • Betrouwbare taxatie: De makelaar zorgt voor een eerlijke en realistische waardering van je woning.
 • Onderhandelingsbegeleiding: De makelaar zorgt voor de beste verkoopvoorwaarden door te onderhandelen met potentiële kopers.
 • Juridische expertise: De makelaar zorgt voor een juridisch correcte afhandeling van de verkoop.

Waarom een makelaar in Brakel inschakelen?

Het vinden van een goede verkoopmakelaar in Brakel kan een groot verschil maken in de snelheid waarmee je je woning verkoopt en de prijs die je ervoor krijgt. Een goede makelaar wordt gekenmerkt door jarenlange ervaring, gedegen kennis van de lokale woningmarkt en een uitgebreid professioneel netwerk. Dankzij deze kwaliteiten kunnen ze jouw woning op de juiste manier in de markt zetten om een maximaal verkoopresultaat te behalen.

Ervaren makelaar

Het belang van een ervaren makelaar kan niet worden onderschat. Ze hebben al vele verkooptrajecten doorlopen en weten precies welke strategieën werken om jouw woning snel en voor een goede prijs te verkopen. Bovendien kunnen ze inspelen op de marktdynamiek en je begeleiden in elke stap van het verkoopproces.

Kennis van de lokale markt

Elke woningmarkt is uniek, en hetzelfde geldt voor de woningmarkt in Brakel. Een makelaar met lokale kennis begrijpt de specifieke kenmerken en trends van de plaatselijke markt. Deze waardevolle informatie zet de makelaar in bij de prijsbepaling en promotie van jouw woning om de beste deal te garanderen.

Professioneel netwerk

Wanneer je jouw woning verkoopt, kan een groot en divers professioneel netwerk helpen om potentiële kopers te bereiken die jij mogelijk niet zou hebben gevonden. Een goede makelaar in Brakel heeft connecties met allerlei relevante partijen waaronder potentiële kopers, andere makelaars en notarissen.

Keuze voor een goede makelaar

De keuze voor een goede makelaar in Brakel kan leiden tot een hoger verkoopbedrag voor jouw woning. Dit wordt bereikt door een combinatie van ervaring, inzicht in de lokale markt en het hebben van het juiste professionele netwerk. Zo kun je je huis op de meest rendabele manier verkopen.

Veelgestelde vragen over makelaars in Brakel

Het is belangrijk om te letten op lokale kennis, verkoopresultaten en tarieven. Lokale kennis heeft te maken met de bekendheid van de makelaar in Brakel en ervaring met verkoop in die omgeving. Verkoopresultaten zijn indicatoren van het succes van de makelaar, bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopprijs of verkoopsnelheid. Daarnaast zijn de gemiddelde tarieven € 6.111 belangrijk.

Vergelijk makelaars op basis van hun tarieven, ervaring en eerder behaalde resultaten. Je kunt een vergelijking maken op Huis Verkopen. Hier zie je bijvoorbeeld hoe snel huizen worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopprijs is. Daarnaast zie je de gemiddelde tarieven en waar mogelijk bespaard kan worden.

De courtage is wat de makelaar ontvangt als beloning voor zijn of haar inzet. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs van het huis. De gemiddelde courtage in Brakel is 1,12%.

Een woning kan sneller worden verkocht door goed onderhoud, aantrekkelijke foto's en een reële vraagprijs. Het aanvragen van een waardebepaling kan helpen bij het bepalen van een goede vraagprijs. Een ervaren makelaar kan ook bijdragen aan een snelle verkoop.

Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar kan rekenen als je besluit je huis uit de verkoop te halen voordat het is verkocht. De gemiddelde intrekkingskosten in Brakel kunnen oplopen tot € 500.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen