Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Burdaard

Wil je jouw huis verkopen in Burdaard? We begrijpen dat je op zoek bent naar de beste lokale makelaar en dat je heldere informatie wilt over de bijkomende kosten. Daarom bieden we je diverse vergelijkingstools, zodat je makkelijk kunt oriënteren op dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Burdaard

Als je overweegt om jouw huis in Burdaard te verkopen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je moet op letten. Een daarvan is er zeker van zijn dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar, en het is eveneens belangrijk om je woning snel te verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn zeker iets om in gedachten te houden.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe snel huizen in Burdaard worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Een handige tool voor het vinden van een goed presterende makelaar in Burdaard en het antwoord op deze vragen vind je op deze pagina. De actuele cijfers over woningverkoop in Burdaard volgen hieronder:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
145 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 543.750
Besparing (gem.)
€ 1.441

Je huis snel verkopen in Burdaard

Ben je benieuwd hoe snel woningen in Burdaard gemiddeld verkocht worden? Het is goed om te weten dat woningen in Burdaard gemiddeld na 163 dagen verkocht worden. Wil jij je huis sneller verkopen? Volg dan onderstaande tips!

 1. Hanteren van de juiste vraagprijs. Een sleutelfactor in het snel verkopen van je huis is het hanteren van een aantrekkelijke vraagprijs. Een goede makelaar in Burdaard kan je hierbij helpen en een waardebepaling uitvoeren.
 2. Zorgvuldige presentatie. Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk en goed onderhouden uitziet. Een frisse lik verf, het opknappen van kleine mankementen en het opruimen en schoonmaken kunnen wonderen doen.
 3. Breed onder de aandacht brengen. Zorg dat potentiële kopers je huis kunnen vinden, zowel online als offline. Deel je woning op sociale media, in lokale media en zorg voor goede online vindbaarheid in woningzoekmachines.

Tips in Burdaard

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Burdaard op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Burdaard ligt in de huidige periode rond de € 543.750 euro. Dit is een gemiddelde, dus er zijn huizen die voor meer of minder worden verkocht. De verkoopprijs van een huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, grootte, staat van onderhoud en de huidige woningmarkt.

Het is goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Burdaard momenteel op € 2.877 euro ligt. De woningprijzen zijn altijd in beweging, afhankelijk van vraag en aanbod op de woningmarkt. Het kan daarom zinvol zijn om deze indicatoren in de gaten te houden als je overweegt een huis in Burdaard te verkopen of te kopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Burdaard

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.500
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Burdaard bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Burdaard.

Tips om je woning te verkopen in Burdaard

Het verkopen van je huis in Burdaard kan een ingewikkeld proces zijn. Bovendien kan het bijzonder tijdrovend en stressvol zijn. De volgende tips kunnen je helpen om het verkooptraject soepeler te laten verlopen en om kosten te besparen.

 • Onderzoek vergelijkbare huizen in Burdaard. Weten wat andere, soortgelijke, huizen in de buurt verkocht hebben en welke faciliteiten zij te bieden hadden kan je helpen bij het vaststellen van de juiste prijs en aanbod voor jouw huis.
 • Investeer in kwaliteitsfoto's. Hoewel je misschien denkt dat je met je smartphone prima foto's kunt maken, zal een professionele fotograaf je huis in het meest gunstige licht kunnen laten zien en daarmee de aantrekkelijkheid van je woning vergroten.
 • Schakel een lokale makelaar in. Deze kent de lokale huizenmarkt goed, heeft waarschijnlijk al een klantenbestand van potentiële kopers en kan noodzakelijke regionale advertenties voor je regelen.
 • Zorg voor een goede presentatie. Een schoon, opgeruimd en goed onderhouden huis is aantrekkelijker voor kopers. Ook zijn ze dan meer geneigd om de vraagprijs te betalen.
 • Vraag vrienden en familie om hun eerlijke mening over je huis. Zij kunnen eventuele onvolkomenheden aanwijzen waar je zelf blind voor bent geworden, waardoor je deze kunt aanpakken voordat kopers komen bezichtigen.

Ontdek jouw stappenplan in Burdaard:

 • Het stappenplan voorkomt dat je essentiële stappen vergeet.
 • Het is mogelijk om met het stappenplan duizenden euro's te besparen.
 • Alle stappen worden gebaseerd op jouw specifieke woning.
 • Je houdt zelf de controle over welke stappen je volgt.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Burdaard?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Burdaard kost je als verkoper gemiddeld € 5.774. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Burdaard In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 543.750) € 6.362
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.774

Kosten van makelaars in Burdaard

Als je van plan bent je huis in Burdaard te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar meestal bestaan uit een courtage. In Nederland ligt dit percentage op 1,17% van de verkoopprijs van jouw huis. Ook in Burdaard zul je zien dat de courtagekosten van makelaars in lijn liggen met dit landelijk gemiddelde.

Naast het courtage, kunnen er ook nog andere kosten zijn zoals opstartkosten of advertentiekosten. Uiteraard variëren deze kosten per makelaar. Wil je exact weten wat verschillende makelaars in Burdaard aan kosten rekenen? Ga dan tarieven opvragen bij makelaars in Burdaard. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Lees meer over makelaars in Burdaard.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten voor de akte van royement

Kies je ervoor om jouw huidige hypotheek door te halen, dan betaal je notariskosten voor de akte van royement. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de 100 en 200 euro. De akte is noodzakelijk om aan te tonen dat de hypotheek volledig is afgelost.

Je kunt ervoor kiezen om deze hypotheekschuld niet door te halen om de kosten te besparen. Echter, wanneer je in de toekomst opnieuw een hypotheek af wilt sluiten, kan de niet-doorgehaalde hypotheek in de weg staan. Doorhaling zorgt voor een schoon schuldentraject.

Onderhoudskosten

Als verkopende partij wil je dat jouw woning er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Onderhoudskosten ter voorbereiding van de verkoop kunnen dan ook optreden. Het schilderwerk moet bijvoorbeeld fris ogen en alle mankementen dienen te zijn verholpen.

Dit betekent dat je mogelijk moet investeren in nieuwe verf, gereedschap of zelfs de hulp van een professional. Ook als je huis in goede staat verkeert, kunnen kleine verbeteringen de verkoopkans vergroten.

Energielabel kosten

Als woningverkoper ben je verplicht om een energielabel te hebben. Dit label biedt de koper inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee, die je bij de verkoop van je woning in Burdaard moet betalen.

Het aanvragen van een dergelijk label is van belang voor de verkoopprocedure. Een geïnteresseerde koper zal hier namelijk naar vragen. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de 100 en 200 euro, afhankelijk van het bureau dat het uitvoert.

Wanneer mijn huis verkopen in Burdaard?

Vraag je je af of het nu, in mei 2024, het juiste moment is om je huis in Burdaard te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige woningmarkt fluctueert, maar één ding is zeker: er is veel vraag naar woningen. Met de hulp van een goede makelaar kun je hiervan profiteren.

Een makelaar heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd. Niet alleen kennen zij de huidige markt op hun duimpje, ze hebben ook inzicht in mogelijke kopers. Vertrouw dus op de expertise van de makelaar om jouw woning succesvol te verkopen.

Vergelijk makelaars in Burdaard Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis komt met een scala aan taken en besluiten die genomen moeten worden, wat overweldigend kan zijn. Maar maak je geen zorgen, Huis Verkopen heeft een helder en eenvoudig te gebruiken stappenplan ontworpen om je doorheen het volledige proces te begeleiden. Door slim gebruik te maken van dit stappenplan, laat je niks aan het toeval over en zorg je ervoor dat elk detail klopt. De verkoop van je huis was nog nooit zo gestroomlijnd.

Lokale makelaars vergelijken

Advies op maat, dat is wat je nodig hebt. In Burdaard heeft Huis Verkopen een grondige inventarisatie gemaakt van de prestaties van alle lokale makelaars. Je kunt hierdoor eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie vinden, rekening houdend met de verkoopopbrengst en snelheid van de makelaar.

Kosten besparen

Vergeet dure makelaarskosten! Met het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je onnodige kosten en kun je flink wat geld besparen.

100% onafhankelijk

Je kunt erop vertrouwen dat Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk is. We zijn het grootste platform voor woningverkoop in Nederland en zetten ons in voor de belangen van woningverkopers. Wij bestrijden misinformatie in de markt en zorgen dat je juist geïnformeerd bent.

Het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Burdaard

Een professionele makelaar kan een waardebepaling van jouw huis uitvoeren. Dit is een schatting van de verkoopprijs op basis van de huidige marktwaarde, de conditie van jouw huis en vergelijkbare verkochte huizen in Burdaard. Je kan direct een waardebepaling aanvragen op onze site.

De kosten voor het verkopen van je huis zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dit omvat onder andere makelaarskosten, kosten voor de overdracht, kosten voor het energielabel en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Je kan meer informatie vinden over de kosten van de verkoop van een huis op deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Een goede makelaar heeft lokale marktkennis, ervaring in prijsonderhandelingen en een uitstekende klantenservice. Op onze site kan je eenvoudig makelaars vergelijken en de beste makelaar voor je huis in Burdaard vinden.

Voor een snelle verkoop is het essentieel om een strategische vraagprijs vast te stellen, je woning in goede staat te presenteren en effectieve marketingtechnieken te gebruiken. Bekijk onze pagina met tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

De waarde van je huis verhogen kan door onderhoud of verbeteringen, zoals een nieuwe badkamer of keuken. Ook is een sterke onderhandelingsstrategie belangrijk. Op onze site vind je tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen