Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in De Moer

Wil je jouw huis in De Moer verkopen? De juiste voorbereiding kan een wereld van verschil maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vind je een maximale verkoopprijs belangrijk? Een goede presentatie en een realistische vraagprijs zijn dan cruciaal.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in De Moer

Als woningverkoper in De Moer heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Een van de belangrijkste zaken is het behalen van een hoge verkoopprijs. Een goed rendement op je investering is ten slotte een mooie beloning voor het onderhouden en koesteren van je woning. Daarnaast speelt de snelheid van de verkoop een grote rol. Je wilt niet maanden met een te koop-bord in je tuin zitten, je wilt verder. En dus is een snelle verkoop vaak net zo belangrijk als een goede verkoopprijs.

Er zijn waarschijnlijk een heleboel vragen die door je hoofd gaan. Hoe snel worden woningen in De Moer op dit moment verkocht? Wat is eigenlijk de gemiddelde verkoopopbrengst in mijn buurt? En hoeveel kun je nou echt besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Misschien ben je ook benieuwd naar de huidige waarde van je woning? Al deze vragen zullen hier beantwoord worden; de actuele cijfers over de woningmarkt in De Moer volgen hieronder:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
94 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 725.000
Besparing (gem.)
€ 1.450

Je huis snel verkopen in De Moer

Je overweegt om jouw woning in De Moer te verkopen en vraagt je af hoe lang dit gemiddeld duurt. De verkoopsnelheid varieert sterk per situatie, maar de gemiddelde tijd waarin woningen in De Moer worden verkocht, bedraagt 94 dagen. Mét de juiste strategie kun je dit proces aanzienlijk versnellen.

 1. De eerste stap naar een snelle verkoop is een realistische en aantrekkelijke vraagprijs vaststellen. Laat een professionele waardebepaling uitvoeren door een makelaar om je kansen te vergroten.
 2. Het is ook belangrijk vooraf een bodemprijs te bepalen, dat is het laagste bedrag waarvoor je bereid bent de woning te verkopen. Hoe lager deze prijs, hoe sneller je woning doorgaans verkocht zal worden.
 3. Zorg ervoor dat je woning online de aandacht trekt met hoogwaardige foto's en een overtuigende beschrijving. Een verkoopadviseur kan hierbij helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in De Moer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in De Moer op?

Als je overweegt jouw huis in De Moer te verkopen, wil je natuurlijk weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment ligt die rond de € 725.000. Een heleboel factoren kunnen deze prijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de algehele staat van jouw huis, recente verbeteringen die je hebt aangebracht en hoe gewild jouw buurt op dit moment is.

Bij het bepalen van de waarde van jouw huis, wordt ook gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in De Moer. Op dit moment ligt deze gemiddelde prijs per vierkante meter rond de € 4.708. Maar laat je niet misleiden door alleen naar dit gemiddelde te kijken. De werkelijke waarde van jouw huis hangt af van veel meer factoren, zoals unieke kenmerken van jouw huis, de locatie en de mate waarin jouw huis voldoet aan de vraag op de markt in maart 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in De Moer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 3.200
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in De Moer bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van De Moer.

Tips om je woning te verkopen in De Moer

Je staat op het punt om jouw huis in De Moer te verkopen en je wilt natuurlijk de beste deal sluiten. Daarvoor zijn er aantal strategieën en slimme methoden die je kunt toepassen, zonder grote uitgaven te doen.

 • Opfrisbeurt: Een frisse verflaag op de muur, in neutrale kleuren, geeft de woning een nieuw en aantrekkelijk uiterlijk. Dit hoeft niet duur te zijn en verhoogt de kans op verkoop.
 • Doe-het-zelf klusjes: Los kleine mankementen op in huis. Een lekkend kraantje of een loszittend deurkrukje kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Maak emotionele banden los: Verwijder persoonlijke items en foto's uit de ruimtes. Kopers moeten zichzelf kunnen visualiseren in het huis.
 • Prijzen vergelijken: Doe voldoende marktonderzoek en bepaal een competitieve vraagprijs op basis van vergelijkbare woningen in De Moer.
 • Marketing op sociale media: Schakel je netwerk in om jouw woning onder de aandacht te brengen. Dit is kostenefficiënt en kan het bereik vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in De Moer:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Gratis interactief platform om de verkoop te beheren
 • Voorkomt dat je essentiële stappen in de verkoop overslaat
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in De Moer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in De Moer kost je als verkoper gemiddeld € 9.970. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in De Moer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 725.000) € 8.483
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.970

Kosten van makelaars in De Moer

Als je van plan bent je huis in De Moer te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar gebaseerd zijn op een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning. In De Moer bedraagt dit gemiddeld 1,17%, wat in de praktijk betekent dat je rekening moet houden met kosten rond € 8.483, gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van € 725.000 in dit dorp.

Het is belangrijk te weten dat de makelaarskosten in De Moer niet significant afwijken van het landelijk gemiddelde. Dit betekent dat de kosten die je betaalt voor de expertise, onderhandelingsvaardigheden en marketingactiviteiten van een makelaar op een vergelijkbaar niveau liggen met wat je elders in Nederland zou betalen. Kijk altijd goed naar de dienstverlening die een makelaar aanbiedt ten opzichte van de kosten.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als woningverkoper in De Moer krijg je te maken met kosten om de woning verkoopklaar te maken. Deze kosten kunnen variëren van klein onderhoud zoals het schilderen van kozijnen, tot grotere klussen zoals het vervangen van de keuken of badkamer. Door deze verbeteringen wordt de woning aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Het renoveren kan ook noodzakelijk zijn als er sprake is van achterstallig onderhoud. Zijn er structurele problemen zoals lekkage of houtrot, dan is het verstandig deze voor de verkoop aan te pakken. Zo voorkom je dat deze problemen de verkoop in de weg staan of dat je minder voor de woning krijgt dan je had gehoopt.

Belastingen

Naast het opknappen van je woning, dien je ook rekening te houden met belastingen. Wanneer je je huis verkoopt binnen zes maanden na aankoop, dan moet je overwaarde bijvoorbeeld opgeven bij de Belastingdienst. Dit kan een fikse post zijn op jouw kostenplaatje.

Bovendien kan overdrachtsbelasting van toepassing zijn bij verkoop binnen zes maanden. In dat geval moet je deze belasting betalen over de waarde van de woning. Het loont de moeite om je hier voor de verkoop goed in te verdiepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in De Moer?

Overweeg je om in deze periode je huis in De Moer te verkopen? Het lijkt erop dat maart 2024 een gunstig moment zou kunnen zijn. De huizenmarkt is momenteel dynamisch en huizen worden vaak snel verkocht, wat in jouw voordeel kan werken.

Vraag je je af of je al dan niet zou moeten wachten met verkopen? Het is belangrijk om je zorgvuldig te oriënteren en goed te kijken naar jouw persoonlijke situatie en wensen voordat je een definitief besluit neemt. Ga goed voorbereid het verkoopproces in en maak de juiste keuze op het juiste moment.

Vergelijk makelaars in De Moer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je natuurlijk dat het verkoopproces soepel verloopt. Huis Verkopen maakt dit mogelijk door hun gestructureerde stappenplan aan te bieden. Elk aspect waar je als verkoper rekening mee moet houden, van het kiezen van de juiste makelaar tot het afhandelen van de verkoop, staat duidelijk en overzichtelijk weergegeven. De beslissingen en acties die nodig zijn worden zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk gemaakt. Het stappenplan van Huis Verkopen is ontwikkeld met het oog op jouw gemak en efficiëntie. Zodat je bij de verkoop van je woning aan alles denkt en geen kostbare tijd en energie verspilt.

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen heb je inzicht in de prestaties van lokale makelaars in De Moer. Met onze statistieken vergelijk je makelaars op verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de makelaar die het beste bij je past.

Kosten besparen

Dankzij ons stappenplan vergelijk je dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Of je nu op zoek bent naar een energieadviseur of een makelaar, met Huis Verkopen bespaar je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor de verkoop van woningen, is Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. We zijn er speciaal om jouw belangen als verkoper te vertegenwoordigen en misinformatie in de markt te bestrijden.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het verkoopproces. Alles kan je op één plek regelen, je bent altijd goed geïnformeerd en je vinkt elke voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in De Moer

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bereken eerst de waarde van je huis en de mogelijke overwaarde met behulp van online tools, zoals die van HuisVerkopen.nl. Kies vervolgens een goede makelaar en stel samen de vraagprijs vast.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar een makelaar heeft wel kennis van zaken. Een ervaren makelaar kan je veel tijd en moeite besparen en helpen om de beste prijs voor je huis te krijgen.

Er zijn verschillende documenten die je nodig hebt bij de verkoop van jouw huis, zoals de eigendomsakte en het energielabel. Andere nuttige documenten zijn bouwtekeningen, vergunningen en informatie over de VvE als dat van toepassing is.

Elke situatie is anders, dus er is geen one-size-fits-all oplossing. Een goede start is het maken van een plan waarin je de voor- en nadelen van verschillende strategieën voor de verkoop afweegt. Je kunt overwegen een makelaar in te schakelen of de verkoop zelf aan te pakken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen