Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Delfstrahuizen

Overweeg je je huis in Delfstrahuizen te verkopen? Vergelijk dan verschillende makelaars en hun tarieven nauwkeurig. Dit kan je significante besparingen opleveren, zorgvuldig onderzoek is dus van aanzienlijk belang in het besluitvormingsproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Delfstrahuizen

Als je in Delfstrahuizen je huis gaat verkopen, komen er heel wat zaken op je pad om goed op te letten. Prioriteit hierbij is om een optimale verkoopprijs voor je woning te behalen. Ook wil je er scherp op zijn dat je niet exorbitante kosten kwijt bent aan de makelaar. Daarnaast zijn zaken zoals voorzieningen op peil houden, juridische zaken correct regelen en de woning effectief presenteren zaken die je zeker niet mag negeren.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Delfstrahuizen over het algemeen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen wanneer je de tijd neemt om makelaars te vergelijken. Kijk voor een antwoord op deze vragen eens op deze webpagina voor het effectief vinden van een geschikte makelaar in Delfstrahuizen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Delfstrahuizen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 495.000
Besparing (gem.)
€ 1.015

Je huis snel verkopen in Delfstrahuizen

Delfstrahuizen vormt een aantrekkelijke plek voor woningzoekenden. Toch kan het gemiddelde aantal dagen voordat een huis hier wordt verkocht, oplopen tot 42 dagen. Dit proces kan versneld worden met een paar simpele stappen.

 1. Een goede presentatie: Zorg ervoor dat je woning er netjes en uitnodigend uitziet. Dit begint al bij de buitenkant, maar vergeet niet ook binnen alles op te ruimen en grondig schoon te maken. Potentiële kopers moeten zich meteen thuis kunnen voelen in jouw woning.
 2. Juiste prijsbepaling: Het vaststellen van de juiste vraagprijs is essentieel voor een vlotte verkoop. Research naar recente verkoopprijzen in de buurt kan helpen, maar het kan ook raadzaam zijn een taxateur in te schakelen.
 3. Professionele verkoopmakelaar: Maak gebruik van de meerwaarde van een lokale verkoopmakelaar met ervaring. Zij kennen de markt, hebben een groot netwerk en kunnen met hun expertise potentieel sneller een koper vinden. Bovendien kunnen zij je ook adviseren over het gehele verkoopproces.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Delfstrahuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Delfstrahuizen op?

De huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Delfstrahuizen ligt rond de € 495.000. Deze prijs kan fluctueren op basis van een aantal factoren. Zo spelen factoren als de locatie van het huis, de grootte, de staat van onderhoud en de huidige woningmarkt een belangrijke rol in de uiteindelijke verkoopsom. Zeker in februari 2024 is de vraag naar huizen groot, wat de verkoopprijzen kan opdrijven.

Voor een specifiekere inschatting kijk je naar de gemiddelde prijs per vierkante meter woonoppervlak. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Delfstrahuizen € 3.278. Maar, de waarde van jouw huis wordt bepaald door meer dan alleen de waarde per m2. Daarom is het handig om een waardebepaling uit te laten voeren. Zo krijg je een op maat gemaakte inschatting van de waarde van jouw huis, rekening houdend met alle relevante aspecten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Delfstrahuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -300
€ 2.300
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Delfstrahuizen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Delfstrahuizen.

Tips om je woning te verkopen in Delfstrahuizen

Je huis in Delfstrahuizen verkopen kan een uitdaging zijn, zeker in een concurrerende markt. Het komt neer op uitstekende voorbereiding en slimme marketingtechnieken om je huis in de schijnwerpers te zetten en de best mogelijke deal te sluiten. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen.

 • Energieprestatiecertificaat: Zorg voor een actueel energieprestatiecertificaat. Een goed energielabel kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en kan bijdragen aan een positieve verkoop.
 • Fotografie: Investeer in professionele vastgoedfotografie. Goede foto's kunnen je huis er aantrekkelijk uit laten zien en meer potentiële kopers aantrekken.
 • Opschonen: Ruim je huis op en zorg ervoor dat het er netjes en georganiseerd uitziet. Dit kan helpen om een goede eerste indruk te maken bij kijkers.
 • Flexibele bezichtigingstijden: Bied flexibele bezichtigingstijden aan. Door je hierin flexibel op te stellen, maak je het voor meer mensen mogelijk om je huis te komen bezichtigen.
 • Prijsstrategie: Bepaal een slimme vraagprijs. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je onnodig geld kan kosten.

Ontdek jouw stappenplan in Delfstrahuizen:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis, interactief en vrijblijvend overzicht
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Delfstrahuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Delfstrahuizen kost je als verkoper gemiddeld € 8.750. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Delfstrahuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 495.000) € 5.841
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.750

Kosten van makelaars in Delfstrahuizen

Wanneer je een huis gaat verkopen in Delfstrahuizen, zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. De hoogte van deze kosten bestaat doorgaans uit een opstarttarief en een courtage. Het opstarttarief is een eenmalige vergoeding voor de basisdiensten. Deze kosten komen gemiddeld uit op € 515.

De courtage is een percentage van de verkoopprijs van je woning, dat je aan de makelaar betaalt na de verkoop. Het gemiddelde courtagepercentage bij makelaars in Delfstrahuizen is 1,18%. Om een scherpere prijs te krijgen, is het aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere makelaars en deze thuis uit te nodigen voor een kosteloze waardebepaling en adviesgesprek.

Lees meer over makelaars in Delfstrahuizen.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw huis in Delfstrahuizen verkoopt, heb je te maken met diverse kosten. Eén hiervan is de makelaarscourtage, die in Delfstrahuizen gemiddeld 1,18% is. Dit betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 495.000 rekent op makelaarskosten van ongeveer € 5.841. Maar naast deze makelaarskosten, zijn er ook nog andere kosten om rekening mee te houden.

Energieprestatiecertificaat kosten

Eén van die kosten is het energieprestatiecertificaat (EPC). Wanneer je een huis verkoopt, ben je wettelijk verplicht om een energieprestatiecertificaat te overhandigen aan de koper. Het certificaat geeft informatie over de energiezuinigheid van jouw huis.

De prijs voor het energieprestatiecertificaat kan variëren, afhankelijk van het bedrijf dat je kiest om het certificaat te verstrekken. Het is daarom aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kosten voor het verwijderen van een hypotheek

Wanneer je een huis verkoopt, moet vaak ook de hypotheek verwijderd worden uit het Kadaster. Dit wordt ook wel 'hypotheek royement' genoemd. Door het royement komt de hypotheek te vervallen en krijgt de koper een 'schone' eigendom.

Het verwijderen van de hypotheek uit het Kadaster brengt kosten met zich mee. Deze kosten zijn bijvoorbeeld voor de notaris en het Kadaster. Houd rekening met deze extra kosten als je jouw huis verkoopt.

Verhuiskosten

Niet te vergeten zijn de verhuiskosten. Independent of je zelf verhuist of dit uitbesteed aan een verhuisbedrijf, je kunt rekenen op extra kosten. Denk hierbij aan het huren van een verhuiswagen, dozen, inpakmateriaal en eventueel de hulp van een verhuisbedrijf.

Bij het berekenen van je verkoopkosten is het belangrijk deze kostenpost ook mee te nemen. Zelfs als je vrienden en familie inschakelt om te helpen met verhuizen, kunnen er nog kosten zijn voor bijvoorbeeld een etentje als bedankje.

Wanneer mijn huis verkopen in Delfstrahuizen?

Overweeg je om jouw huis in Delfstrahuizen te verkopen? Dat is best een spannende beslissing, maar wees gerust, op dit moment is de woningmarkt erg gunstig voor verkopers. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuw thuis, waardoor woningen snel verkocht worden.

Twijfel je over het juiste verkoopmoment? Een lokale makelaar uit Delfstrahuizen kan je hier uitstekend over adviseren. Zij krijgen dagelijks inzicht in de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt en kunnen hierdoor het beste verkoopmoment bepalen. Laat februari 2024 daarom een goed moment voor jou zijn in deze snelle verkooptijd.

Vergelijk makelaars in Delfstrahuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan jouw woning te verkopen en zoek je daarbij advies, ondersteuning en zekerheid? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. Deze website biedt je namelijk een breed scala aan handige tools en diensten die het verkoopproces voor jou een stuk eenvoudiger maken. Naast een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw woning, vind je op de website ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor krijg je gemakkelijk en snel inzicht in de kosten en kun je weloverwogen de juiste beslissingen nemen. Je kunt kiezen uit meerdere diensten, zoals een stappenplan dat je begeleidt bij de verkoop van jouw woning in Delfstrahuizen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en haal je alles uit de verkoop van je woning.

Beste makelaar vinden in Delfstrahuizen

Huis Verkopen heeft een uitgebreide database met informatie over diverse makelaars. Met de vergelijkingstool selecteer je moeiteloos de beste lokale makelaar voor de verkoop van jouw woning in Delfstrahuizen. Dit is handig, want zo kun je ervoor zorgen dat je de beste makelaar inzet voor jouw verkoopsituatie.

Besparing op makelaarskosten

Binnen enkele klikken vraag je makelaarstarieven op. De kans is groot dat je kunt besparen op de kosten dankzij de onafhankelijke vergelijkingstool. De aanzienlijke besparing op de makelaarskosten is een van de grote voordelen van Huis Verkopen.

Eenvoudig stappenplan

De verkoop van jouw woning vergt de nodige voorbereiding en kennis. Het handige stappenplan van Huis Verkopen biedt houvast en zekerheid. Het vereenvoudigt het regelen van de verkoop van je woning aanzienlijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Delfstrahuizen

De eerste stappen bij de verkoop van je huis zijn het inwinnen van informatie, zoals het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar om te bepalen wat je huis waard is, het op orde brengen van alle benodigde documenten en het maken van verkoopfoto’s. Zorg dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers.

Het kiezen van een goede makelaar is een persoonlijke keuze. Vraag vrienden en familie om referenties, vergelijk makelaars online op basis van hun beoordelingen en expertise. Maak gebruik van de vergelijkingstool van HuisVerkopen.nl voor een gedetailleerd overzicht van makelaars in jouw regio.

De verkoopprijs van je woning wordt onder andere bepaald door de marktwaarde van het huis, de vraag op de markt en de ligging van de woning. Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Bekijk onze pagina over woningwaarde voor meer informatie.

De kosten voor de verkoop van je huis kunnen variëren. Ze omvatten waarschijnlijk makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energetisch verbeteren van de woning. Voor een gedetailleerd inzicht in de kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis, bekijk onze pagina over verkoopkosten.

Het energielabel van je huis speelt een belangrijke rol bij de verkoop. Het geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Een gunstig energielabel kan de verkoopbaarheid van je huis verbeteren. Informatie over het aanvragen van een energielabel vind je op onze pagina over energielabels.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen