Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eefde

Wanneer je jouw huis in Eefde wilt verkopen, komt er heel wat op je af. Het is meer dan enkel een 'te koop' bord plaatsen. Op deze pagina vind je een volledige weergave van wat je moet regelen. Van makelaarskeuze tot juridische zaken; alles komt aan bod om een succesvolle verkoop te garanderen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eefde

Als woningverkoper in Eefde heb je diverse doelen als je je huis gaat verkopen. Uiteraard wil je een goede prijs krijgen voor jouw woning, maar daarnaast wil je het verkoopproces ook zo soepel en efficiënt mogelijk laten verlopen. Je wilt misschien voorkomen dat je huis te lang op de markt blijft staan, potentieel geïnteresseerden wilt aantrekken met slimme marketing en je wilt ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop.

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe snel huizen in Eefde verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je zou kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Misschien vraag je je ook wel af welke makelaar het beste presteert in Eefde. Daarom zou je eens een kijkje kunnen nemen bij het vergelijken van makelaars. Beter inzicht krijgen in deze informatie, kan je helpen om de juiste beslissingen te nemen rondom de verkoop van je huis. Hier volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Eefde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 571.071
Besparing (gem.)
€ 1.542

Je huis snel verkopen in Eefde

In het karakteristieke Eefde worden woningen gemiddeld binnen 54 dagen verkocht. Maar met de juiste strategie, kan dit proces wellicht nog versneld worden. Hierbij drie tips om je woning sneller onder de aandacht te brengen en zo de verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies. Door meerdere professionals te benaderen met de vraag hoe zij jouw huis zouden verkopen, kun je bepalen wie het beste plan heeft. Vraag een waardebepaling aan bij meerdere makelaars via deze link.
 2. Door het Netjes houden van je huis en zorgvuldig onderhoud kun je de waarde van je huis verhogen. Toekomstige kopers zijn bereid meer te bieden voor een huis dat goed onderhouden is.
 3. Plaats hoogwaardige foto's van je woning online. Goede beelden trekken de aandacht van potentiële kopers. Bedenk dat deze foto's het eerste zijn wat mensen zullen zien, het is je kans om een goede eerste indruk te maken.

Tips in Eefde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eefde op?

In Eefde worden huizen gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 571.071. Maar let op, de verkoopprijs van een huis hangt van veel factoren af. Denk aan zaken zoals het soort huis, de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en natuurlijk de locatie binnen Eefde.

Als we naar de gemiddelde verkoopprijs per m2 kijken, dan wordt een huis in Eefde momenteel verkocht voor € 3.943 per m2. Dit is een gemiddelde en kan daarom per individueel huis variëren. Hou er rekening mee dat deze prijs gebaseerd is op verkoopgegevens van de laatste drie maanden tot juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eefde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.500
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eefde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eefde.

Tips om je woning te verkopen in Eefde

Wanneer je jouw huis in Eefde wilt verkopen, kunnen enkele doordachte stappen het verschil maken tussen een vlotte verkoop en een langdurig proces. Hier zijn een paar handige tips om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, waarbij de juiste prijsbepaling altijd centraal staat.

 • Een goede prijsbepaling is essentieel. Je makelaar heeft de kennis en ervaring om de juiste vraagprijs te bepalen. Te hoog geprijsde woningen schrikken kopers vaak af.
 • Persoonlijke spullen kunnen afleiden. Het is verstandig om je huis te ontdoen van de meeste persoonlijke items, zodat bezoekers zich het huis als het hunne kunnen voorstellen.
 • Zorg voor een mooie presentatie. Een opgeruimd en net huis spreekt tot de verbeelding van potentiële kopers. Zorg voor voldoende lichtinval en maak ruimtes indien nodig groter door meubels te verplaatsen.
 • Investeer in je huis. Niet alle verbouwingen hebben een hoog rendement, maar kleine verbeteringen zoals schilderwerk, een nieuwe deur of modern keukenapparatuur kunnen waarde toevoegen.
 • Gebruik online marketing. Online kan je een groot publiek bereiken. Zorg daarom voor aantrekkelijke foto's en een duidelijke beschrijving van je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Eefde:

 • Gratis, interactief stappenplan uniek voor jouw woning
 • Voorkom gemiste stappen en behoudt volledig overzicht
 • Heb de kans om duizenden euro's te besparen
 • Krijg optimale begeleiding vanaf één centrale plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eefde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eefde kost je als verkoper gemiddeld € 8.328. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eefde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 571.071) € 6.396
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.328

Kosten van makelaars in Eefde

Als je overweegt je huis in Eefde te verkopen, houd dan rekening met de kosten die een makelaar rekent. De courtagetarieven kunnen sterk variëren tussen verschillende makelaars. Gemiddeld betaal je in Eefde een courtage van 1,12% van de verkoopprijs van je huis.

Naast de courtage brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening. In Eefde liggen deze kosten gemiddeld op € 515. Daarom is het raadzaam de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Het kan je namelijk veel geld besparen, en zorgen dat je huis verkopen een financieel succes wordt.

Lees meer over makelaars in Eefde.

Andere kosten bij verkoop

In Eefde kost een makelaar gemiddeld € 6.396. Dat komt doordat woningen in Eefde gemiddeld voor € 571.071 worden verkocht en de gemiddelde courtage 1,12% is. Maar naast deze makelaarskosten zijn er nog meer kosten waar je rekening mee moet houden als je jouw woning verkoopt. Deze kosten zijn vooral investeringen die ervoor kunnen zorgen dat je woning aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

Verhuiskosten

Als je je huis verkoopt, ga je meestal ook verhuizen. Verhuiskosten zijn dus een punt om rekening mee te houden. Je kunt zelf de handen uit de mouwen steken om kosten te besparen, maar soms is het handiger en minder stressvol om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Een verhuisbedrijf neemt veel werk uit handen en vermindert de kans op schade aan je inboedel. Ondanks dat dit extra kosten met zich meebrengt, kan het ervoor zorgen dat de verkoop en verhuizing op rolletjes lopen.

Onderhoudskosten

Voordat je je huis verkoopt, kan het nodig zijn om het nodige onderhoud uit te voeren. Onderhoudskosten kunnen flink oplopen, maar het laat wel zien dat je als verkoper zorg draagt voor de woning en er alles aan hebt gedaan om de woning in topconditie aan de volgende eigenaar aan te bieden.

Het opknappen van kleine mankementen, het (opnieuw) schilderen van muren of het doen van achterstallig onderhoud: dit alles kan bijdragen aan de verkoopbaarheid en uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Een goed onderhouden huis trekt sneller kopers en kan een hogere verkoopprijs opleveren.

Energielabel kosten

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel aan te leveren bij de verkoop van je woning. Het officiële energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is en wat er eventueel beter kan. Daarvoor is een erkend deskundige nodig, en daar zijn energielabel kosten aan verbonden.

Hoewel je hier kosten voor maakt, kan een gunstig energielabel bijdragen aan een snelle verkoop. Potentiële kopers zien in één oogopslag hoe energiezuinig de woning is, en dat kan een groot pluspunt zijn bij de uiteindelijke keuze voor jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Eefde?

Overweeg je jouw huis in Eefde te verkopen? Dan is dit mogelijk het geschikte moment om die stap te zetten. De huidige woningmarkt is in veel opzichten gunstig voor verkopers. Dit biedt kansen om een goede verkoopprijs te realiseren. Een lokale makelaar in Eefde kan je hierbij uitstekend adviseren en begeleiden.

Maak je je zorgen over wat de beste timing is om jouw woning op de markt te brengen? Daarvoor is er geen eenduidig antwoord, omdat dit sterk afhankelijk is van diverse factoren. Maar vergeet niet, een deskundige in Eefde heeft zicht op de lokale woningmarkt en kan je hierin het beste adviseren, zeker gezien de gunstige marktomstandigheden voor doorstromers.

Vergelijk makelaars in Eefde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je overwogen je woning te verkopen, maar vind je het proces ontmoedigend? Geen zorgen, Huis Verkopen is hier om dit een stuk gemakkelijker te maken. Het platform biedt een handig stappenplan waarmee je kunt regelen wat nodig is voor een succesvolle woningverkoop. Van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel, het stappenplan geeft duidelijke, gemakkelijk te volgen stappen om je tot een succesvolle verkoop te leiden.

Beste deals met makelaars

Wanneer je jouw huis wil verkopen, kan de juiste makelaar maken of breken. Huis Verkopen helpt je makelaars te vergelijken in Eefde, zodat je altijd de beste deal krijgt. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op kwaliteit van dienstverlening.

Vergelijk ontruimers en verhuizers

Op zoek naar de juiste ontruimer of verhuizer voor de woningverkoop? Huis Verkopen maakt het makkelijker dan ooit om lokale specialisten te vergelijken. Zo vind je altijd de juiste partij voor de taak tegen de juiste prijs.

Maximaliseer jouw woningverkoop

Of het nu gaat om het snel verkopen van jouw huis of het maximaliseren van de verkoopprijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Met uitgebreide informatie over het verkoopproces, zorgen we ervoor dat je steeds de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Besparen op verkoopkosten

Met Huis Verkopen krijg je niet alleen de beste deals, je kunt ook flink besparen op verkoopkosten. Door prijzen en diensten te vergelijken, pak je de verkoop van jouw huis in Eefde zo slim mogelijk aan. Kortom, met Huis Verkopen ben je altijd een stap vooruit.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eefde

Om je huis in Eefde te verkopen, zijn verschillende documenten nodig. Denk bijvoorbeeld aan de eigendomsakte en jouw identiteitsbewijs. Vergeet ook niet het energielabel en eventuele garantiebewijzen.

Voor het bepalen van de vraagprijs van jouw huis in Eefde, is goede kennis van de lokale huizenmarkt belangrijk. Je kunt hiervoor een taxatie of een woningwaarde check laten uitvoeren.

Hoe snel je jouw huis in Eefde kunt verkopen hangt af van meerdere factoren zoals de markt, de prijs en de staat van je huis. Wil je meer inzicht krijgen? Lees dan dit artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

De keuze voor een makelaar hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en situatie. Op deze website kun je makelaars vergelijken zodat je de beste makelaar voor jouw situatie in Eefde vindt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen