Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Est

Bij het ondernemen van de stap om je woning in Est te verkopen, stuit je mogelijk op tal van vragen. Zoals, wie is de beste makelaar in Est? En hoeveel bedragen de kosten als je jouw huis in Est wilt verkopen? Laten we deze vragen samen verkennen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Est

Als je jouw woning in Est gaat verkopen heb je natuurlijk verschillende doelen. Wellicht streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopprijs of wil je juist dat de verkoop razendsnel rond is. Misschien streef je naar beide of zoek je een balans. Daarachter ligt het ook vast voor de hand dat je niet onnodig veel kosten wilt maken tijdens dit proces.

Vanzelfsprekend ben je als (toekomstige) woningverkoper waarschijnlijk benieuwd naar een aantal zaken. Hoe snel worden huizen in Est doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En wat zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Voor een gedetailleerd stappenplan voor de verkoop van jouw huis in Est, kun je terecht op deze handige overzichtspagina. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Est:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
73 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 484.887
Besparing (gem.)
€ 946

Je huis snel verkopen in Est

In Est worden woningen relatief snel verkocht. Met een gemiddelde verkoopsnelheid van 73 dagen, toont deze statistiek aan dat de woningmarkt in Est dynamisch en aantrekkelijk is.

 1. Presenteer je woning optimaal. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je woning, zowel online op de grote huizensites zoals Funda, als in het echt. Schoon, opgeruimd en licht trekt potentiële kopers aan.
 2. Stel een realistische vraagprijs vast. Boek een taxateur om de werkelijke waarde van je huis in te schatten. Een realistische prijs kan snellere verkoop bevorderen.
 3. Voer eventueel kleine renovaties uit. Koper zijn meer geneigd om een bod uit te brengen op een huis dat in goede staat verkeert. Kleine verbeteringen kunnen een grote impact hebben op de verkoopsnelheid.

Tips in Est

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Est op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Est ligt momenteel rond de € 484.887 euro. Deze verkoopsom is een gemiddelde en kan flink variëren, afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de staat van het onderhoud, de locatie en de huidige woningmarkt.

Naast de verkoopprijs, speelt ook de prijs per vierkante meter een belangrijke rol bij het bepalen van jouw vraagprijs. Voor Est geldt momenteel een gemiddelde van € 4.254 euro per m2. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige woningwaarde en om de juiste vraagprijs te bepalen, is het raadzaam een verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Est bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Est.

Tips om je woning te verkopen in Est

Als je je huis in Est gaat verkopen, wil je uiteraard de beste deal sluiten. Een goede voorbereiding en het effectief inzetten van verschillende strategieën kunnen je hier enorm bij helpen. Hier volgen enkele nuttige tips om je op weg te helpen.

 • Ken de markt: Bestudeer de plaatselijke vastgoedmarkt in Est en stel een realistische prijs vast. Vergelijk jouw huis met vergelijkbare huizen die recentelijk zijn verkocht.
 • Presentatie: Een aantrekkelijke presentatie van je huis doet wonderen. Zorg voor een net en opgeruimd huis en denk ook aan een uitnodigende tuin.
 • Goede foto's: In een online wereld zijn aantrekkelijke foto's van cruciaal belang. Overweeg om een professionele fotograaf in te schakelen om je huis in de beste staat vast te leggen.
 • Tijd van verkoop: De tijd van het jaar kan invloed hebben op de verkoopprijs. De lente is bijvoorbeeld vaak een goede tijd om te verkopen.
 • Open Huis: Overweeg om een open huis te houden, dit kan potentiële kopers aantrekken. Zorg voor een warme en uitnodigende sfeer tijdens de bezichtiging.

Ontdek jouw stappenplan in Est:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkom belangrijke stappen over te slaan
 • Compleet overzicht voor een eenvoudige verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Est?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Est kost je als verkoper gemiddeld € 10.315. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Est In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 484.887) € 5.673
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.315

Kosten van makelaars in Est

Het kiezen van een makelaar brengt kosten met zich mee, en het is belangrijk om hier een goed overzicht van te hebben. De meeste makelaars rekenen een courtage, een percentage van de verkoopprijs van de woning. Dit percentage varieert per makelaar, maar in Est ligt dit gemiddeld op 1,17% van de verkoopprijs. Bovenop deze courtage rekenen de meeste makelaars in Est ook opstartkosten voor het verkoopproces. Gemiddeld komen deze neer op: € 515.

Juist door het grote verschil in kosten tussen makelaars, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Deze offertes geven je een beter beeld van de totale kosten en helpen je om een keuze te maken. Bovendien kun je door het opvragen van offertes en het thuis laten komen van de makelaar soms een scherpere prijs onderhandelen. Hou dus rekening met deze kosten, maar laat je ook leiden door de kwaliteit en service van de makelaar.

Lees meer over makelaars in Est.

Andere kosten bij verkoop

Verhuis- en opslagkosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, moet je al jouw spullen verhuizen. Deze verhuiskosten kunnen flink oplopen, vooral als je veel spullen hebt. Het is belangrijk om dit in je budget op te nemen.

Soms zul je je spullen tijdelijk moeten opslaan. Opslagkosten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de opslagruimte en de duur van de opslag. Het is slim om verschillende aanbieders te vergelijken om de beste deal te vinden.

Onderhouds- en reparatiekosten

Bij de verkoop van jouw woning wil je natuurlijk dat alles er netjes en goed onderhouden uitziet. Dit betekent dat je misschien wat onderhouds- of reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren. Bijvoorbeeld het vervangen van een lekkende kraan of het repareren van een kapotte deur.

De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de klus. Je zou geld kunnen besparen door zelf enige reparaties uit te voeren, maar dit is niet altijd mogelijk of aan te raden.

Notariskosten

Bij het verkopen van een huis moet je rekening houden met notariskosten. Deze zijn namelijk voor jouw rekening. De notaris is degene die de overdracht van het eigendom regelt en de koopakte opstelt. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de notaris.

Wil je meer weten over de notariskosten? Op onze website hebben we een pagina waar je alles kunt lezen over alle notariskosten die je als woningverkoper hebt. Het kan helpen om je goed voor te bereiden en onverwachte kosten te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Est?

Overweeg je je huis in Est te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? Het is bekend dat de huidige woningmarkt in sterke mate een verkopersmarkt is. Dit betekent concreet dat er meer vraag dan aanbod is, wat normaal gesproken in jouw voordeel kan werken als verkoper.

Maar hoe zit het specifiek met de woningmarkt in Est? Dat vraagt om lokaal inzicht en daar kan een makelaar in Est je perfect bij helpen. Met hun kennis van de lokale markt kunnen ze je gedetailleerd adviseren over de verkoopkansen van jouw huis in de huidige situatie per mei 2024.

Vergelijk makelaars in Est Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van een woning komt veel kijken. Gelukkig neemt Huis Verkopen de meeste zorgen uit handen. Met handige tools en nuttig advies zorgen we ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. De onafhankelijke, gratis tools die beschikbaar zijn op de website stellen je in staat om verkoopprocessen te stroomlijnen en de beste deals te vinden.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Met waardebepaling en een handige tool om makelaars te vergelijken, maakt Huis Verkopen de eerste stappen in het verkoopproces van je huis eenvoudig. Zo kun je gericht op zoek naar de beste makelaar in Est.

Onafhankelijke tariefopvragen en besparen

Huis Verkopen kan je helpen om geld te besparen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Zo vergelijk je gemakkelijk de tarieven en kies je de makelaar die het beste bij je budget past.

Aanvullende diensten voor een soepele verkoop

Met Huis Verkopen regel je makkelijk allerlei aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, woningstyling, en nog veel meer. Zo ben je goed voorbereid op de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Est

De waarde van je huis in Est kan variëren op basis van verschillende factoren. De buurt, de grootte, het bouwjaar en de staat van je woning zijn allemaal belangrijk. Voor een nauwkeurige waardebepaling van je woning kun je een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Het verkopen van een huis in Est kan een complex proces zijn. Een goed begin is om alles duidelijk in kaart te brengen. Dit kun je doen met behulp van een handig stappenplan die je op onze website kan vinden.

Het vinden van een goede makelaar in Est is essentieel voor een succesvolle verkoop. Op onze website kun je verschillende makelaars vergelijken om de beste keuze te maken.

De kosten van het verkopen van je huis in Est kunnen variëren. Je kunt op onze website een overzicht vinden van alle kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je woning.

Voor het snel verkopen van je huis in Est kunnen een aantal dingen nuttig zijn, zoals het zorgen voor een goede presentatie en het stellen van de juiste verkoopprijs. Je kunt op onze website terecht voor meerdere tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen