Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ewijk

Wil je jouw huis in Ewijk verkopen tegen de hoogste prijs? Het is belangrijk om te weten hoe de vastgoedmarkt in deze regio functioneert en welke strategieën werken om de beste prijs te behalen. Op deze pagina vind je handige informatie die je helpt om jouw huis succesvol te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ewijk

Als je in Ewijk je huis wilt verkopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen en niet te veel betalen voor een makelaar. Ook wil je de woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Het is daarnaast ook belangrijk om goede verkoopfoto's te hebben en om reële verwachtingen te hebben van de verkoopkansen en -prijs. Potentiële kopers laten hun keuze namelijk vaak mede afhangen van de uitstraling en potentie van een woning. Een goede presentatie van je huis kan dus een groot verschil maken.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Ewijk worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Of wellicht ben je benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door simpelweg makelaars te vergelijken. Op al deze vragen hebben we antwoord: hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Ewijk:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 448.962
Besparing (gem.)
€ 1.324

Je huis snel verkopen in Ewijk

In Ewijk worden woningen relatief snel verkocht, in zo'n 83 dagen op de markt. Weinig plaatsen kunnen een vergelijkbare verkoopsnelheid claimen. Maar, wist je dat je ook zelf invloed hebt op hoe snel jouw huis verkocht wordt?

 1. Waardebepaling: De vraagprijs van je woning heeft een grote invloed op hoe snel deze wordt verkocht. Daarom is het belangrijk om een correcte waardebepaling van je woning te krijgen. Overweeg om meerdere makelaars hiervoor uit te nodigen zodat je verschillende inschattingen hebt.
 2. Onderhoud: Een goed onderhouden huis komt sneller van de markt dan een woning waar nog veel aan kluswerk nodig is. Het loont om tijd en aandacht te besteden aan onderhoud en eventuele reparaties voordat je je huis te koop zet.
 3. Professionele foto's: Een eerste indruk is goud waard, en die krijgen potentiële kopers meestal door foto's van je woning te bekijken. Investeer dus in hoge kwaliteit foto's die jouw huis in de beste licht laten zien. Een uitnodigende uitstraling kan net dat duwtje geven om een bezichtiging in te plannen wat dan weer kan leiden tot een snelle verkoop.

Tips in Ewijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ewijk op?

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Ewijk is momenteel € 448.962 euro. Deze prijs kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Ewijk. Houd in gedachten dat deze prijs ook kan fluctueren met de tijd, afhankelijk van het huidige aanbod en de vraag naar woningen in Ewijk.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, ligt de gemiddelde prijs in Ewijk momenteel op € 2.540 euro. Dit geeft je een beeld van de waarde die je voor je geld krijgt, op basis van de ruimte die een woning biedt. Wil je meer leren over hoe de waarde van een woning wordt bepaald? Bezoek dan onze pagina over woningwaarde voor meer informatie.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ewijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 100
€ 1.800
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ewijk bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ewijk.

Tips om je woning te verkopen in Ewijk

Het verkopen van je huis in Ewijk kan een overweldigende taak zijn. Je wilt immers de beste prijs krijgen en het proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Deze handige tips helpen je om je huis succesvol te verkopen en geld te besparen op het verkoopproces.

 • Juiste makelaar: Kies een lokale makelaar die goed bekend is met de woningmarkt in Ewijk. Zij kunnen je helpen met een realistische vraagprijs en nuttig advies.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijk onderhoud uit voor je jouw huis op de markt plaatst. Kleine verbeteringen kunnen de waarde van je huis verhogen en potentiële kopers aantrekken.
 • Verkoopstrategie: Stel een gedetailleerde verkoopstrategie op. Een strategie omvat onder andere de vraagprijs, onderhandelingstactieken en promotieplannen.
 • Fotografie: Laat professionele foto's maken van je woning. Goede foto's kunnen de verkoop aanzienlijk versnellen.
 • Flexibiliteit: Wees enigszins bereid om te onderhandelen over de prijs of de voorwaarden. Dit kan de sluiting van de deal versnellen en besparen op oplopende marketing- en onderhoudskosten.

Ontdek jouw stappenplan in Ewijk:

 • Stappenplan specifiek samengesteld voor jouw woning
 • Vermijd vergeten stappen in de verkoopprocedure
 • Maakt de voorbereiding en verkoop gemakkelijk
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ewijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ewijk kost je als verkoper gemiddeld € 5.447. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ewijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 448.962) € 5.163
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.447

Kosten van makelaars in Ewijk

Bedenk dat de kosten van een makelaar in Ewijk flink kunnen variëren. Gemiddeld rekenen de makelaars een opstartkosten van € 515 voor het verkopen van je huis. Daarbij komt nog een courtage, wat een bepaald percentage van de verkoopprijs van je huis is. Het gemiddelde courtagepercentage ligt rond 1,15%.

Echter, de tarieven van de makelaars in Ewijk variëren sterk. Kies dus niet zomaar de eerste de beste makelaar. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken. Zo kies je de makelaar met het tarief dat het beste bij jouw budget past en voorkom je dat je teveel betaalt.

Lees meer over makelaars in Ewijk.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Een post die vaak over het hoofd gezien wordt bij het verkopen van een woning zijn de notariskosten. Deze kosten zijn met name relevant wanneer er sprake is van een hypotheek die ingelost wordt. Daarbij brengt de notaris kosten in rekening, want de inschrijving in het Kadaster moet doorgehaald worden.

Misschien vraag je je af: "Heb je als woningverkoper notariskosten?" Ja, deze kunnen dus zeer zeker van toepassing zijn op jouw situatie. Houd hier rekening mee in je budgetplanning.

Marketingkosten

Je wilt als verkoper natuurlijk dat jouw woning breed onder de aandacht komt. Marketingkosten zijn hier een belangrijk onderdeel van. Denk aan professionele foto's, video's, een vermelding op vastgoedsites of promotie op social media.

Deze marketingkosten zijn normaal gesproken onderdeel van de makelaarskosten. Het kan daarom zinvol zijn de verschillende makelaarstarieven met elkaar te vergelijken om onverwachte uitgaven te voorkomen.

Kosten voor energielabel

Het is verplicht je woning te verkopen met een geldig energielabel. Deze moet je aanvragen bij een erkende instantie. De kosten hiervoor wisselen en je betaalt deze zelf.

Het energielabel geeft de energie-efficiëntie van jouw woning aan. Een groen label (A of B) kan meerwaarde zijn bij de verkoop. Een rood label (E, F of G) kan een belemmering vormen, maar is niet per se een dealbreaker.

Wanneer mijn huis verkopen in Ewijk?

Is het de juiste tijd om jouw huis in Ewijk te verkopen? Overweeg dit: de vastgoedmarkt is dynamisch en beïnvloed door diverse factoren. Een ervaren makelaar kan je goed helpen bij het beoordelen van de verkoopkansen in de huidige tijd.

In mei 2024, kunnen de omstandigheden erg gunstig zijn voor jou als verkoper. Door bijvoorbeeld veranderende vraag naar woningen, nabijheid van voorzieningen en veranderingen in de lokale buurt. De hulp van een goed geïnformeerde makelaar is essentieel om je hierbij te adviseren.

Vergelijk makelaars in Ewijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je een huis wilt verkopen, komt er heel wat bij kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk en laat je in staat om het uiteindelijk verkoopresultaat positief te beïnvloeden. Dit is waar Huis Verkopen te hulp schiet. Speciaal voor jouw woning heeft Huis Verkopen een handig stappenplan gecreëerd, dat te raadplegen is via stappenplan. Dit stappenplan helpt je door het gehele proces van de verkoop van jouw huis, stap voor stap. Hierdoor hou je het overzicht en mis je niets.

Gratis waardebepaling

Bij het verkopen van jouw huis wil je natuurlijk weten wat het waard is. Huis Verkopen maakt dit mogelijk met een gratis waardebepaling. Dit geeft je een betrouwbare indicatie van de waarde van je woning en stelt je in staat om een realistische vraagprijs te bepalen.

Vergelijk makelaars

Het vinden van de beste makelaar in Ewijk kan behoorlijk lastig zijn. Gelukkig helpt Huis Verkopen je hierbij. Vergelijk eenvoudig verschillende makelaars om degenen te vinden die aan al jouw eisen voldoen en die kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop van je huis.

Bespaar op makelaarskosten

Door op makelaarstarieven te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op de kosten van de verkoop van jouw huis. Huis Verkopen geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk en snel tarieven op te vragen, waardoor je meteen ziet waar je op kunt besparen.

Onafhankelijk en gratis

Het online platform van Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je altijd inzicht krijgt in de beste deals en dat je er zeker van kunt zijn dat je jouw huis succesvol kunt verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ewijk

Je kan de waarde van je huis bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen.

Verkoop is nu waarschijnlijk een betere keuze, maar een lokale makelaar in Ewijk kan je het beste adviseren op dit gebied.

Om de beste makelaar te vinden kan je onze tool gebruiken om makelaars te vergelijken.

Je kan alles over de kosten van huisverkoop vinden op onze informatiepagina.

We hebben een overzicht gemaakt met tips om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen